Gå til innhold

Øystein Jakobsen

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Øystein Jakobsen

  1. Jeg har storfamilie og vil ha en 7-seter etter å ha blitt glad i kompakt MPV-formatet. For elbil har det lenge vært kun Model X som alternativ, men prisen (og størrelsen) har vært avskrekkende for min del.

    Etter lenge å ha ventet på noe fra Tesla og VW (ID Buzz og ID6 forblir luftslott) har Kina plutselig hoppet frem som troll i eske. Nå på kort tid har det kommet mange spennende alternativer på banen. Byd Tang, Maxus Euniq 5, Hongqi E-HS9 og Nio Es9 er alle alternativer nå. Ingen innertiere ennå men wow - det skjedde fort!

    Nå gjenstår det å se om Tesla får bygget ferdig fabrikken sin i Berlin og levert noen model Y(ja reservasjonen ligger inne) før konkurrentene kommer inn på alvor!

    • Liker 1
  2.  

    Hvorfor trenger vi da en egen for spill? Med mindre man gjør det samme for alle andre avhengigheter, ser jeg virkelig ikke hvorfor dette skal få sin kategori. Listen for substanser er lang, nettopp fordi den skiller på de forskjellige typer narkotika, medikamenter ol.

     

    Et annet eksempel som kanskje ikke høres like flåsete ut: Avhengighet til sosiale plattformer. Jeg tror jeg kjenner flere i den kategorien. 

     

    Det har endel å si at spilling blir nevnt separat. Gambling f.eks. har nå masse restriksoner, og spill-leverandørene må utvise hensyn.

     

    På gaming har de masse mekanismer spesifikt designet for å appellere til avhengigheter og det er kun positivt at dette blir satt lys på.

     

    Anbefaler alle å se South-Park episoden "freemium isn't free". Dette belyser problemet yyypperliiig!!

  3. "må lisensiere amerikanske patenter"...

     

    Hvorfor skulle Kina lisensiere noe som helst fra USA nå? USA skiter i WTO-reglene og angriper kina, da er det bare fair at kineserne skiter i WIPO-reglene og kjører sitt eget, amerikanske patenter eller ei...

     

    Jeg sliter med å se hva amerikanerne håper å oppnå her, utover å gjøre det veldig tydelig at å gjøre business med dem er risikabelt, og å gjøre seg avhengig av dem (som f.eks. å kjøpe en bråte F35-fly) er rene galskapen...

    • Liker 1
  4. 1. At Audi produserer en standard-bil i volum før de går for tilpassede varianter ser jeg som åpenbart. Det går raskere med volumproduksjon og logistikk, mens de samtidig selger høymargins-biler først. Businnes 101.

     

     

    2. Derimot å kalle det "Fast Track" gir assosiasjoner til flyplasser hvor man betaler ekstra for å slippe køen. Det er ikke dette som skjer her. De kunne istedetfor sagt "First Edition" eller noe sånt for å si at dette er en predefinert utgave.

     

    3. Å skrive kontrakt kan være bra eller dårlig. Det forplikter å kjøpe - spesielt custom bestilling, men det garanterer også plass i køen og en viss pris. Det beskytter ikke mot avgiftsøkninger (det går vel på registreringsdato), men gir en viss sikkerhet.

     

    Vilkårene til Audi er ikke urimelige, ei heller strategien med masseproduksjon før custom. Leveringstider er som de er (treg for de fleste). Han har enten ikke lest avtalen eller så er han sur fordi det går tregt, selv om det var varslet. Too bad so sad.

  5. Jeg har reservert en model Y da jeg vil ha elektrisk 7-seters familietraktor uten å bikke 7 sifre. Den leveres dog ikke før i 2021 og jeg er nyskjerrig på om det kommer alternativer i mellomtia.

     

    Model 3/Y er litt billig i utførelsen gitt prislappen. Hvis Hyundai klarer å lage en Kona til 350k penger, burde de klart å lage en litt større MPV til 500k . . .

  6. På tide at de gjør som på fastnett.

     

    Først hadde de mengdebegrensning (Telenor ADSL 10GB), så skifta de til fartsbegrensning (Telenor Adsl 20mbit). Navnet gjorde det åpenbart at det var en hastighets og ikke bruksbegrensning, og gjorde det lett for forbrukeren å sammenligne tjenester og pris.

     

    De reklamerer jo masse med "Norges raskeste nett" og 500mbit hvaenn, uten å nevne at å bruke denne farten tømmer kvota di på noen minutter! Juks... Det er greit at hastigheten cappes til 3mbit, men da skal navnet inkludere dette. "Telia X 40gb/3mbit" f.eks. Så kan neste fribruk-abbonnement konkurrere på større inkludert data og/eller høyere hastighet uten mengdebegrensning.

    • Liker 1
  7. "Det samme gjelder ikke dersom du handler varen i en vanlig butikk – i de tilfellene er du prisgitt butikkenes generelle salgsbetingelser eller eventuelle frivillige rutiner for retur eller åpne kjøp."

     

    Hva med å nevne reklamasjonsretten? Hva med å sjekke med f.eks. om hvorvidt markedsføringsloven eller reklamasjonsretten gjelder?

     

    Meg bekjent viser all reklame for iPad'er dingser med rette rygger... f.eks. http://www.informedmeateater.com/wp-content/uploads/2014/01/iPad-Air-Commercial.png

    • Liker 4
  8. En Tesla model S 75kwh koster 670k penger og har 490km oppgitt rekkevidde.

     

    En Tesla Model 3 75kwh koster 464k penger og har 544km oppgitt rekkevidde.

     

    En Hyundai Kona 64kwh koster 326k penger og har 482km opgitt rekkevidde.

     

    Alt dette er uten tillegg, for alle modellene.

     

    Det begynner å bli bra med alternativer for langtrekkende elbiler. Her virker å bli et godt grunnlag for et utvalg hvor folk kan velge mellom reelle alternativer etter lommebok, rekkevidde, utstyrspakker, selvkjøring og andre egenskaper.

     

    Selv om Model 3 møter stiv konkurranse fra konkurrenter som gir mer for pengene, er den fortsatt betydelig billigere enn Model S med tilsvarende rekkevidde for de som vil ha en tesla "on the cheap".

     

    Jeg leste med stor forventning om at Model Y trolig får en tredje seterad, og håper dette setter fart i tilbudet innen familiebil-segmentet.

    • Liker 7
  9. Dette er IKKE bra nok.

    Dette betyr fortsatt at Chili får fortsette.

    De brøt loven og burde stenges.

    Alle, skaff abonnementet og legg inn automatisk SMS svar, vipps har du uendelig med data. KJØR DEM TIL KONKURS! Svindlere!

     

    Eeeh, var da veldig?

     

    De brøt et pålegg som aldri har vært prøvd før. De har føyd seg etter pålegget. Dessuten blir et selskap dømt for et lovbrudd kan ansvarlige bli idømt fengselsstraff og selskapet idømt bot/erstatning (som f.eks. ved Dieselgate), men man beordrer dem vanligvis ikke stengt...

    • Liker 6
  10. Jeg bryr meg fint lite om hverken pris eller upraktiske SMS-er. Det er flott at Chili tilbyr *fri* data og ikke "fri data" (1) hvor (1) betyr maks 30 gb i måneden før du blir strupa eller noe sånt tullball.

     

    Chili må dog ikke få lov å diskriminere trafikken på noen som helst måte, hverken tjeneste, protokoll eller enhetstype. Da forsvinner nettnøytraliteten og det er bare et tidsspørsmål før du har alle forskjellige varianter med innebygget Netflix, dobbel pris for PC og jalla jalla jalla.

     

    La de konkurrere på fart og pris, ikke innhold. Teleaktørene vil veldig gjerne ha sin bit av innholds-kaka, det er opp til oss å ikke la dem.

    • Liker 5
  11. Interessant hvor mange tilbud komplett er snille og setter ned til under 1000kr. 999kr f.eks.

     

     

    Frakt er gratis for kjøp over 1000kr

     

    Hva er det billigste man kan kjøpe på komplett?

     

    Denne koster 10 kr. Det er en DLC men legger du den i kassa sammen med den andre dingsen burde du kunne få fri frakt.

     

    https://www.komplett.no/product/834061/gaming/spill/spill-nedlasting-pc/alle/sacred-3-z4ngr13f-weapon-spirit-dlc#

  12. Dxo mark kan ikke brukes som sammenligning mellom ulike modeller, da de ikke forholder seg til samme test metoder, eller har objektive test metoder.

    Nåja... Jeg leser jevnlig DxoMark's tester. De er helt ekstremt detaljerte, jeg kan ikke forestille meg at noen andre gjør en mer grundig gjennomgang enn dem.

     

    De prøver å ha like tester, ala DPreview for speilreflekskamera - men det er ofte vanskelig å ha 100% like situasjoner. Klart det er rom for uenighet og meninger, men jeg vil si at DxoMark er det mest objektive som fins i bransjen.

    • Liker 1
  13. Om jeg skulle kjøpt meg en Tesla ville jeg vært veldig glad for å få en gjennomgang av bilen med en erfaren eier.

    Helt enig. Dette er et bra triks, hvor du snakker med faktiske folk som vet hvordan bilen oppfører seg i sludd, når det vanligvis er ledig på ladestasjoner osv osv...

     

    Spørsmålet er bare om han får gratis hjelp fra Tesla-eiere, og om han gir dem en gulrot for det? Har han nok superstjerne-status til at en loddtrekning om Musk-middag er tilstrekkelig?

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...