Gå til innhold

Explorer

Medlemmer
  • Innlegg

    1 213
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Explorer

  1. Min iPhone vil ikke lenger lade... :( Har vært litt trøblete å få til å lade de siste dagene, nå vil den ikke lade så lenge jeg ikke presser inn kabelen manuelt mens den lader. Det går jo ikke. Har prøvd tre forskjellige ladere. Beste jeg fikk til var konstant lade-ikke lade-lade-ikke lade infinitum. Ringte til Apple. Etter fem min i kø fikk jeg beskjed om at linjene var stengt. Grrrrr..... Har sendt mail. Håper de svarer raskt. Andre nettbutikker bruker gjerne flere dager på å svare, så jeg er ikke optimist...

    Hei!

    Hadde dette problemet på min iPhone 5 for en stund siden. Viste seg å være støv og lommerusk som hadde samlet seg i bunnen av lightningkontakten på telefonen, og blitt presset sammen der slik at laderen ikke fikk kontakt med mindre jeg presset den inn.

    Løsningen var enkelt å ta en tynn spiss metallbit (jeg brukte en tynn ståltråd), f.eks. en binders også grave ut støvet. :)

  2. Hei.

    Vet ikke om dette er rette plassen å spørre, men jeg prøver.

     

    Har ett lite problem med elektronikk koblet opp i en båt, som bruker seriellporter for kommunikasjon (NMEA0183).

     

    Problemet er at jeg har en radar som leverer data (mål-informasjon for sporing av andre båter i kartplotteren) kun leverer data med 38 400 bps.

     

    Programmet som kjører på kartplotter-pcen støtter kun radar-data hvis den har en baudrate på 4800 bps.

    Båndbredde er ikke noe problem da oppdateringsfrekvensen er lav (1Hz).

     

    Vet det finnes hardware-løsninger på dette i form av små bokser med en DB9-plugg i hver ende og en liten mikrokontroller inni som videresender dataen med en annen baudrate, men håper å slippe noe slikt siden dette i grunn er ett software-problem.

     

    Lurer derfor på om noen vet om en mulig løsning for å gjøre følgende:

    - Motta data fra radar (38400 bps NMEA0183) på f.eks. COM5.

    - Oversette denne dataen fra 38400 bps til 4800 bps.

    - Videresende dataen på en virtuell seriellport slik at kartprogrammet som kjører på samme pcen kan lese den.

     

    Har sett litt på ett program kalt com0com og hub4com, som kan gjøre ihvertfall noen av disse tingene. Fant dessverre ikke noen måte å gjøre selve konverteringen av hastighet.. :hmm:

  3. Bestilte slike tupper/propper fra Hansen Teknikk for ca ett år siden, til ett par Denon AH-C751.

     

    Avstøpningen fikk jeg tatt på øreavdelingen på lokalsykehuset og betalte vel ca en hundrelapp for avstøpningene.

     

    Hadde vært i kontakt med Hansen Teknikk på forhånd, og de hadde ikke noen kjennskap til hvordan festet på Denon-proppene var, så derfor sendte jeg like greit både avstøpninger og propper sammen til dem.

     

    Tok ca to uker fra de hadde mottatt avstøpningene til de ferdige formstøpte tuppene, (med feste for Denon-proppene jeg sendte inn samtidig) var ferdige. Gikk så noen dager i posten, så hadde jeg ørepropper som sitter skikkelig godt fast.

    Mistenker at de jeg har skulle vært tilpasset litt bedre da jeg ofte blir øm i ørene etter å ha brukt dem en stund. Regner med det ikke er noe problem å få gjort på kontoret til Hantek, men litt vanskelig når man bor langt vekk.

     

    Skal sies at det er en fantastisk forskjell i lyden sammenlignet med silikontuppene som satt på proppene fra Denon. Med de formstøpte tuppene kan man sitte på fly og barn kan skrike så mye de vil rundt - uten at man trenger å skru opp volumet.

    • Liker 1
  4. Det høres jo litt ut som lydløs-bryteren på iPhone.

     

    Hvis du ikke har satt opp bryteren på øvre høyre hjørne av iPaden til å låse dreierettningen, så vil denne bryteren gjøre akkurat det du beskriver her.

     

    Alle varsellyder vil bli dempet, men du kan fortsatt bruke høytaleren til avspilling.

  5. Takk så mye for svar.Den transform kommandoen du skriver der gir ikke noe resultat, men kan være fordi maskinen kjører RandR 1.2.

    Når jeg bruker --rotate left så gjør skjermen ett blink og blir sort også spretter den opp igjen, med feilmeldingen "configure crtc 0 failed".

    Den ser altså ut som den godtar kommandoen, men får ikke utført den.

    Grafikkkontroller er en Intel GM945 ifølge lspci, og det ser ut til at den har drivere lagt inn også.

    Men, ser at selv det å endre oppløsning (som jeg faktisk får til med xrandr) ikke blir lagret og etter en reboot (som må til for å starte kartet) så er oppløsningen 1280x1024 igjen. Vil det være mulig (og hvordan) å endre xorg.conf for å få 1680x1050 og kanskje også rotasjon?

  6. For å gå litt mer detaljert inn her (sliter virkelig og skulle gjerne hatt dette i orden før båten skal tas i bruk). Under oppstart av maskinen får man GNU Grub som har flere valg for oppstart: Fully automatic single display, single display 1280x1024, single display 1024x768 osv. Regner med disse ikke direkte setter oppløsningen, men heller peker til forskjellige oppstartsfiler. Skulle ideelt hatt en "single display 1050x1680" her. Fully automatic funker heller ikke.

    Maskinen starter og jeg får mulighet å velge Olex (starter kartprogrammet) eller Vedlikehold (gir meg en kommandolinje (?) ved navn UNIX). Skjermen står nå på 1280x1024 og jeg må legge hodet på skakke for å lese noe. :PSkriver inn: xrandr --output TMDS-1 --mode 1680x1050Dette gir meg rett oppløsning på skjermen. Skriver så inn: xrandr --output TMDS-1 --rotate leftHolder pusten, krysser fingrene og ser skjermen blinker sort før bildet kommer tilbake med feilmeldingen "configure crct 0 failed"

    Skriver jeg bare inn xrandr får jeg (noe forkortet):Screen 0: minimum 320x240, current 1680x1050, maximum 1920x1920VGA connected (normal left inverted right)1280x1024 60*[mange flere moduser som skjermen (som ikke eksisterer!) støtter]LVDS connected 1280x1024+0+0 (normal left inverted right) 0mm 0mm1280x1024 59.7+ 85.0 75.0 60.0*[samme som forrige med moduser som er på en skjerm som ikke eksister]TMDS-1 connected 1680x1050+0+0 (normal left inverted right) 474mm x 296mm1280x1024 75.0+ 59.91680x1050 59.9*+ 60.0[flere oppløsning som kan kjøres på skjermen]TV disconnected (normal left inverted right)

    Skjermkort er ett Intel GMA945 og så vidt jeg kan se så er driver fra Intel installert.

    Har ingen anelse hva som kan gjøre dette, men så det også mitt første møte med unix-verdenen (yay...), men setter veldig pris på tips på en løsning, og ikke minst, tips til å gjøre dette permanent. Leverandøren (Olex) imponerte stort da jeg ringte å spurte: ingen anelse om det er mulig, ikke deres problem siden det avviker fra standardoppsett (større skjerm enn 1280x1024 har da ingen bruk for :p )

  7. Sitter her å sliter med oppsett av en kartmaskin som skal flyttes over i ny båt. Maskinen kjører ett kartprogram kalt Olex, som kjører i en kraftig modifisert utgave av Fedora. Problemet mitt er at i den båten som maskinen nå skal monteres så er skjermen snudd på høykant.

    Etter noe googling så kom jeg frem til at det er Xrandr som kan brukes for å rotere skjermbildet. Skjermen er tilkoblet på DVI på maskinen, så jeg prøver med følgende kommando:Xrandr --output TMDS-1 --rotate leftNår jeg trykker enter så blir skjermen sort og jeg antar den prøver å snu skjermen, men så spretter den opp igjen med normalt skjermbilde og feilmeldingen "xrandr: configure crtc 0 failed"

    Har prøvd å Google dette uten å bli noe klokere. Skjermkortet i pcen tror jeg er fra Intel (pcen).

    Noen som har noen ideer til løsning på dette problemet?Skal nevnes at jeg ikke er noen Linux-person så jeg er ikke så veldig kjent med noe av dette. Har heller ikke tilgang på noe gui så vidt jeg har sett.

  8. Bare for å stoppe de luringene som mener inverteren kan være gått.

    Det dreier seg altså om en telefon, og baklyset på skjermen er da selvfølgelig basert på lysdioder, ikke CCFL. Det er derfor ingen inverter i det heletatt.

     

    Å bytte LCD på en iPhone 3G(S) er en smal sak, ta ut de to skruene under og bruk en sugekopp for å løfte displayet opp ved nedre del (nær hjemknappen).

     

    Skal sies at det ikke er sikkert det er det eneste som er gått, min 3G døde av vannskader, hvor det hadde dannet seg kraftig med korrosjon rundt pluggen som fører selve strøm til baklyset og selve bildesignalet. Jeg prøvde ikke med ny LCD, så det er mulig det kunne vært håp.

     

    Er det bare baklyset som er gått, eller er det ikke bilde på skjermen heller?

     

    Guide for bytte av display finnes forresten her.

  9. Bytt skjermen selv.

     

    Gjorde dette på min 3G for noen dager siden. Brukte guiden til iFixit (linket til lengre opp her) og deler fra My Trendy Phone.

     

    For iPhone 3G trenger du: displayglass med digitizer og tape for feste av nytt glass.

     

    Fant ut at det er lurt å ha en såkalt spudger (iPod opening tool) og en sugekopp for å løfte glasset ut av dekslet etter å ha fjernet skruene (jeg brukte ett skrujern, som lagde merker på telefonen).

     

    Merk at selvom My Trendy Phone ser ut som en norsk butikk så sender de faktisk fra Danmark, og over 200 kr så må du betale moms og avgift på det du bestiller.

  10. Du har vel sjekket settings på kontrollpanel angående mus? Har aldri opplevd det, og jeg sitter til og med med skjermer av ulike størreleser, og formater. Både Duplicate og Extended.

     

     

    http://forums.amd.co...6&enterthread=y

     

    Dog ser ikke ut som det er noe fiks for problemet.

     

    Dette har hendt med meg og endel ganger, irriterende, og eneste løsningen er tilsynelatende å starte maskinen på nytt.

  11. Guide til hvordan du legger inn en .Avi(eller andre) film på Android:

    Du kopierer filmen fra pcen, og limer den inn på enheten. Etter du har gjort dette så går du på Video og trykker play.

     

    Guilde til hvordan man legger inn en .Avi film på iPhone:

    Du må først konvertere .Avi filen gjennom et konverteringsprogram. Dette tar tid om man skal ha grei kvalitet på en 90min film. Og etter dette så må du legge den inn via iTunes.

     

    Mao. Du kan ikke legge inn den mest populære filtypen idag uten å ført konvertere den, så gå via iTunes. I tilegg så kan du gjøre dette via DIN pc.

    Do-ho-ho...

     

    Ikke å motsi deg eller noe, men det viser stor uvitenhet å bruke AVI som eksempel, da AVI kun er ett kontainerformat (tilsvarende .mkv) og dermed ikke sier noe om hvilket format som er brukt for koding av selve videoen, eller lyden for den saks skyld.

    En AVI-fil kan inneholde mye rart, og ganske sikkert mye rart som en hvilken som helst WM/Android/iOS-telefon også vil slite med å spille av, inneholder den derimot h264-encodet video så vil det spilles av fint.

     

     

    iPhone spiller av de mest brukte videoformatene, slik som mpeg4 og h264.

     

    Uansett så er du en lysende fanboy, så det gjør egentlig det samme, var bare ment som en liten FYI.

     

    Angående dock-pluggen til iPod og iPhone så er den sannsynligvis det mest geniale trekket til Apple noen gang. Så mye forskjellig ekstrautstyr finnes til denne docken, og den gir så utrolig mange muligheter utover det en enkelt mini-USB plugg gir. F.eks. inneholder den en serieport som tillater dataoverføring inn og ut av enheten (f.eks. fjernstyring av musikkavspilling, og sending av informasjon om hva som spilles av).

    Derfor kan f.eks. styre musikkavspillingen fra stereoen i en bil, istede for å begynne å fikle med telefonen for å skifte sang etc.

    Det gir også mulighet for å koble en ekstern GPS-mottaker (slik Tomtom har gjort med sin holder for bil).

     

    Docken gir også en line out (annen impedans enn en hodetelefon-utgang) som gir bedre tilpassing for tilkobling til forsterkere.

    Har selv en http://www.logitech....rs/devices/4336]Logitech dock[/url] på nattbordet som jeg setter telefonen i før jeg tar kveld. Dermed kan jeg styre avspilling fra fjernkontroll, få oppladet telefonen og spille musikk fra telefonen som vekkerklokke.

     

    Docken er standardisert over så mange generasjoner med iPod og nå iPhone, så den finnes overalt. De fleste bilprodusenter tilbyr iPod-docking i tillegg til vanlig aux-plugg f.eks.

    Siden ingen andre produsenter blir enige om en standard heller, så er det kun Apple som har noe slik - og den er som nevnt genial.

  12. *snip*

    Men så er tingen at vi ganske snart får Android 2.1 på våres XPERIA X10, som da vil gjøre XPERIA X10 om til en ny telefon nesten.

     

     

    Gidder ikke å hoppe så veldig inn i diskusjonen her, da alle her untatt du selv ser hvor blind du er. Du roper høyt og bredt om Apple fanbois, men er mye værre (hint: se hvor mange innlegg du har i forhold til de andre).

     

    Men klippet ut det siste delen av innlegget ditt, for det viser akkurat hvorfor Apple gjør det så godt som de gjør.

     

    Du er lykkelig fordi du får Android 2.1, som brukere av nye HTC-telefoner har hatt en god stund, Nexus One har hatt siden begynnelsen. Nexus One får nå Android 2.2 (yay!) HTC-folkene går å krysser fingrene for å få denne oppgraderingen en eller annen gang, hvis HTC ønsker det.. Og her er du så glad for å få 2.1?

     

    Til sammenligning så droppet Apple iOS4 for den orginale iPhone først nå. Da snakker vi om en telefon som ble lansert før Sony Ericsson kom ut med K810i. Orginale iPhone ble (som du selv sier) om til en ny telefon da den fikk iPhone OS 2 sammen med 3G. Igjen fikk den en stor oppgradering med iPhone OS 3 (og dette var en selvfølge at den fikk). Det var aldri spørsmål om å vente på oppgraderinger som kanskje kunne komme.

    Først etter tre og ett halvt år var utviklingen av hardware gått så langt at støtten for førstegenerasjons iPhone ble droppet.

     

    Har nettopp lagt inn iOS 4 på min nesten to år gamle 3G, og telefonen fungerer like godt idag som den gjorde da den var ny, men nå med masse nye funksjoner.

     

    Så får du kose deg med ditt utdaterte 2.1 i slutten av 2010, når alle HTC-gutta har fått 2.2 og briefer med flash-støtten sin. Kommer til å bli litt sånn som "reven og druene" med deg. :)

    • Liker 3
  13. Vurderer du å kjøpe den pakka? Det vil jeg fraråde deg i noen grad.

    8 GB DDR3ram er latterlig mye i forhold til hvilken CPU du har, om du har mulighet gå heller ned på 4 gb ram, og skaff deg en bedre CPU. Da burde du også revurdere hovedkortet ditt.

    Til saken; Ja pcen er verdt 7000,-

     

    Latterlig mye?

    Har 8GB kombinert med en Q6600, og ville ikke gitt fra meg en MB.

    Kunne derimot gjerne tatt enda mer, sette opp RAM-disk kombinert med SSD er gøy.

     

    Minne er som penger, du kan aldri (jada, det går kanskje..) få for mye.

  14. mener det er en del i flatskjermer som kan brukes til å lage "syrebriller"

     

    Det er nok ett av de plastlagene som brukes for polarisering av baklyset.

     

     

    Uansett, demonterte min gamle Samsung 226BW for en stund tilbake. Målet var to ting: bygge om slik at den kunne drives av 24V DC istede for 220V AC, og bygge dimming for baklyset.

     

    Som LCD-skjermer flest er 226BW delt inn i ett strømforsyningskort med inverter og ett logikkort for å drive selve panelet, med innganger og det hele.

    Desverre er Samsung veldig gammeldagse på invertersiden, og hele inverteren var bygd opp med diverse vipper og andre komponenter som tilsammen lagde vekselspenning som kunne transformeres opp. Å bygge dimming på dette ville bli en komplisert oppgave.

     

    Heldigvis hadde jeg tilgang på en død Fujitsu Siemensskjerm som bruker en annen (mye mer avansert) type inverter, hvor hele prosessen er drevet av en enkelt IC (MPS MP1038). Denne kretsen var utstyrt med pinner for både analog og digital dimming (henholdsvis demping av strømmen til katodene, og hurtig pulsing av strømmen til katodene).

    Med litt miksing og triksing så ble digital (PWM) dimmingen lagt på ett potmeter med ett bryterklikk i bunn (som skiftet mellom høy og lav for analog dimming). Resultatet ble en skjerm hvor baklyset kunne senkes helt ned, eller trimmes opp betydelig kraftigere enn orginalt.

     

    Andre modifikasjonen som ble gjort var å bygge en DC-DC strømforsyning for å skaffe skjermen +14.5V til å drive baklys og logikkort.

     

    Resultatet ble en 22" WS skjerm som kunne monteres som kartplotter ombord i en båt, og som kan dempes for bruk om natten uten at det ødelegger nattsynet. I tillegg går nå skjermen flott på alt mellom 15 og 32V.

     

     

    Modifikasjon av LCD-skjermer er altså gøy, men mye bedre å gjøre det når man har en grunn for det, istede for å bare ødelegge ;)

    Har fortsatt litt lyst å prøve å bygge om en skjerm fra CCFL til LED-baklys (som også vil være mye lettere å dimme), men blir nok neppe å ofre noen av skjermene jeg har nå. :p

  15. Før du lærer å bruke course er det fint å vite hva course er og hva den gjør.

    Kort forklart velger den hvilken "bearing" fra en VOR-stasjon som skal avskjæres og følges.

     

    VOR, i motsettning til ADF inneholder informasjon om hvor flyet befinner seg i forhold til stasjonen. ADF vil kun peke RMI-nålen i den rettningen stasjonen ligger.

     

    En VOR stasjon kan tenkes at den sender ut 360 forskjellige "bearings" som kan følges. Course-selectoren velger hvilken av disse bearingene flyet skal avskjære og følge.

    Informasjonen for dette vises på HSI'en i cockpit ("kompasset" som vises under ADI'en/kunstig horisont). Her har du en såkalt "deviation bar" (den gule streken som går midt over kompasset). Deviationbaren forteller deg hvor du befinner deg i forhold til den valgte bearingen du har satt på course selector (ved å flytte midten av pilen/streken til venste eller høyre.

     

    F.eks. har du satt frekvensen til en VOR-stasjon som ligger til høyre og ett stykke frem fra der du befinner deg. Du setter så course til 90 grader, etterhvert som du flyr nordover så vil du krysse en tenkt stråle som står ut på stasjonen 90/270 grader og deviationbaren vil våkne til liv å krype inn mot midten. I det du befinner deg akkurat til høyre for stasjonen vil dev baren være i midten, og vil begynne å krype ut mot motsatt side. Du vil også (om jeg husker dette rett) ha TO på TO/FROM flagget på HSIen.

     

    Hadde du i tillegg valgt NAV mode på autopiloten så ville den begynt å svinge inn mot stasjonen (kalt VOR capture) og når den hadde svinget til 90 grader og dev baren hadde vært i midten ville den gått over i VOR tracking.

     

    Endel av uttrykkene heg bruker kan være verdt å sjekke på Wikipedia.

     

    En ting til: 737'en som ligger i flight simulator er av veldig dårlig kvalitet, sjekk PMDG sin 737NG f.eks. 747-400'en deres er også blant de beste addonsene til Flightsim. :)

  16. *snip*

    Dette forarger meg sterkt da jeg bruker maskinen MYE til å se på film og tv-serier via HDMI til LCD TV.

     

    Ser at valget mellom HDMI/DP blir tatt avhengig av hva som blir slått på først.

    Slår jeg av LCD-skjermen som er tilkoblet DP så står "ATI DP Output" som frakoblet, og hvis jeg da slår på receiveren som er tilkoblet HDMI så skifter utgangen navn til "ATI HDMI Output" og jeg får lyd der det skal være lyd.

    Etter receiveren er påslått så går det fint å slå på DP-skjermen igjen.

     

    Om det bare fantes en måte å låse utgangen til HDMI på.. :hmm:

  17. Noen andre som ikke får lyd ut av HDMI lengre, etter siste driveroppdatering?

    La inn 10.2 igår kveld og gadd ikke teste det noe mer da. Kom hjem idag og slo på receiveren for å lytte på musikk, men fikk ikke noe lyd.

    Viser seg at avspillingsenheten "ATI HDMI Output" har skiftet navn til "ATI DP Output". Har to skjermer koblet til via DVI og DP (Dell U2410), og receiver + TV koblet til med HDMI.

    Kan i så tilfelle se ut som jeg igjen er nødt å gå tilbake til HDMI-driveren som kom med 9.11, som er den siste jeg har hatt til å fungere litt ihvertfall (HDMI-driveren med 10.1 var en katastrofe).

  18. Har to stykk Dell U2410i S-IPS skjermer forran meg, disse blir levert ferdig kalibrert fra fabrikk, med medfølgende kalibreringsbevis som forteller om fargerespons etc. for skjermen.

    Har da ferdige presets for sRGB og Adobe RGB i menyene til skjermene.

     

    Ville en slik kalibreringssak hatt noe for seg da, eller burde jeg anta at det er "godt nok" med kalibreringen fra fabrikk?

  19. Explorer: Ja, det virker.

     

    Jeg ville brukt microsoft sin ahci driver og ikke intel sin, grunnet støtte for automatisk TRIM.

     

    Du ikke gå inn å skru av defrag. Når du kjører windows experience indexing slår den av automatisk defrag (eller var det under installasjonen... husker ikke) på SSD'en(e). Du kan fortsatt defragmentere snurrediskene dine!

     

    Når det kommer til oppstart av f.eks Photoshop så utfordrer jeg den som påstår at dette ikke var særlig raskere på ssd til å prøve èn gang til på en snurredisk. Så snakkes vi etterpå! :)

     

    Et annet tips er å skru av menyanimasjoner i ytelsesalternativene til win7 (animate controls and elements inside windows, animate windows when minimizing and maximizing, animations in the taskbar and start menu). Det utgjør faktisk en hel del på hvor kjapt OS'et føles.

     

    Du har nok rett angående Photoshop, prøvde på en annen maskin idag med lignende spesifikasjoner som min, og det gikk litt lengre tid å åpne ja. :D

     

    Har også slått av menyanimasjonene, og ser jo at der det normalt var litt ventetid går det nå med en gang. Smart måte å skjule treghet da.

     

    Når det gjelder AHCI-driver, er det nok å avinnstallere Intel Storage Matrix, eller er jeg nødt å avinnstallere driver i tillegg? Hva er versjonsnummeret på driveren til Microsoft som bør brukes?

×
×
  • Opprett ny...