Jump to content

uvuxl

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Har dessverre ikke foreldre som kan stille som kausjonist da de har ofret mye økonomisk (av det lille de hadde, bolig inkludert) for å hjelpe familien i de siste par årene. Så dette må jeg nok stå for selv. Det med lønnsøkning hadde jeg ikke tenkt på, men vet ikke hvor stort vekstpotensialet egentlig er utenom den vanlige årlige økningen da det er en stilling med relativt lave kvalifikasjoner jeg har endt opp i, føler det er veldig begrenset hvor mye jeg kan krangle meg til før de bare bytter meg ut 🤔 Veldig fint å høre at man faktisk kan gå litt om reglene. Regner med det beste blir å sette en plan, følge den en stund for så å høre med forskjellige banker hva mulighetene er.
 2. Hei! Har fått min første faste fulltidsjobb hvor jeg tjener i underkant av 400k i året, og trives godt der. Av utgifter har jeg per dags dato veldig lite utenom nødvendighetene, husleie/mat/forsikringer/skolelån/tlf abonnement/klær osv., som resulterer i at jeg har mulighet til å spare nesten halvparten av inntekten min etter skatt (9500 i følge budsjettet, med mulighet for å stramme enda mer inn) Har i en lang periode drømt om å kjøpe bolig, og fant fort ut at for å kunne kjøpe en bolig som ikke kun var ett kott med bad og hybelkjøkken inkludert må jeg sannsynligvis ut med rundt 2.5m her hvor jeg bor - uten å måtte flytte ut på landet og ende opp med å bruke flere timer på kollektivtransport til/fra jobb hver dag. Innser at jeg kanskje er litt kravstor, men skulle gjerne hatt et eget soverom - uansett hvor lite det måtte ha blitt. Tenkte lenge at det å spare opp egenkapital ville være det største problemet, helt til jeg begynte å regne på det og innså at jeg for eksempel kunne ha spart opp nok egenkapital til å kjøpe en bolig på 2.8m (minstekrav på 15%: 420k) på kun 5 år dersom jeg satte til side 7k i måneden til det formålet. Med en nedbetalingstid på 25 år og effektiv rente på 2% ville månedsbetalingene (på kun selve lånet) endt opp med å være ~10k i måneden - som faktisk ville vært mindre enn det daværende 'boligpengebudsjettet' på 11.5k (sparing til bolig og nåværende husleie). Skulle jo tro at det var innafor? (Innser at jeg ikke har tatt svingninger i renta med i betraktning og at det sikkert er et problem, arrester meg gjerne på det) Så innså jeg at det var en faktor jeg helt hadde glemt av: begrensninger på lån (fem ganger årsinntekt før skatt). Er det virkelig sånn at jeg med denne inntekten aldri vil ha mulighet til å ta opp mer enn 2m i lån i det hele tatt (uten å investere sammen med noen)? Dersom jeg skulle ha kjøpt en bolig på for eksempel 2.5m måtte jeg faktisk ha spart opp minst 300k til egenkapital for 2m lån og i tillegg 500k for å dekke opp det som mangler, altså jeg måtte ha spart opp 800k selv? Føler meg så lite motivert til å spare til bolig akkurat nå, trenger noen til å enten knuse drømmen min om å kjøpe bolig med noe så luksus som et eget rom/alkove dedikert til å sove i eller bare gi meg ett hardt slag i trynet for å få meg til å innse at jeg er for kravstor. Er problemet at jeg har blitt bortskjemt av å så lenge kunne leie et rom i en leilighet med både fire koketopper, stue og balkong til en billig penge? Er vanskelig å se for seg å måtte bruke mer penger per måned på å flytte til noe som er av mye lavere standard i håp om at boligprisen over mange år skal stige til et nivå hvor jeg kan 'cashe ut' og 'makse' ut et annet lån som forhåpentligvis kan finansiere en bolig jeg kommer til å trives i. I grunn føler jeg jo at jeg ikke trenger mer penger til noe som helst på en månedlig basis - og trives ellers særdeles godt, er så leit at det her skal være den ene store ulempen med jobben...
 3. Etter at du har vært på jobbintervjuet vil du nok bli sendt til bedriftshelsetjenesten for å ta en helsesjekk som inkluderer lignende tester. Begynner å bli en stund siden jeg var der, men husker at jeg måtte ta noen tester angående logikk. Også er det synstest/hørselstest, jeg måtte faktisk og ta en urintest for å vise at jeg ikke hadde tatt noe dop eller lignende.
 4. Var på intervju (og undersøkelse) for å bli konduktøraspirant hos NSB for et par uker siden, og fikk samme inntrykk av at de trodde jeg var alkoholiker etter at jeg sa at jeg kanskje drikker 1-2 ganger i måneden. Men måtte heldigvis ikke ta noe blodprøve. Om jeg husker rett fikk jeg beskjed om at alle som hadde vært på intervju skulle få svar på om de var med videre i løpet av en uke eller to, men gav opp på å få svar angående den stillingen etter 4-5 uker... Kan ikke si jeg har samme interessen for å jobbe hos NSB nå... Hvordan gikk det med deg?
×
×
 • Create New...