Gå til innhold

Espen Bergersen

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Espen Bergersen

  1. Eskove skrev (5 timer siden):

    Prisene har endret seg kraftig på kort tid.
    Utvalget av brikker med DDR5 har utviklet seg kraftig på kort tid.
    Jeg husker en kammerat som er Early Adoptor som slet med å få DDR5brikker for 2-3 år siden.
    Nå er utvalget fenomenalt og prisdifferansen er mye mindre.

    Jeg kan ikke svare deg på hvilke brikker du burde velge, men det er også mer fremtidsrettet med DDR5 om du vil øke mengden RAM etter en tid.
    Det er fremdeles dyrere med DDR5 en 4, men ikke i nærheten hvordan det var for et års tid siden.

    Når testere tester nye kort or CPU'er og dem sammenligner samme CDU/GPU med DDR4 og DDR5 så er det faktisk overraskende mye forskjell på den totale ytelsen.
    Når du skal bruke penger på I9- er det for ille å spare noen kroner på billig ram. Spesielt siden I9 klarer å utnytte DDR5 mye bedre en rimelige prosessorer. 

    Det er ikke mange 64 gb sett å oppdrive ser det ut til...så da tror jeg valget er tatt. De siste videoene/testene jeg har sett på youtube sier også at det ikke er mye å hente. Tror ikke jeg skal tenke så mye på fremtiden. Neste gang jeg bygger nytt, har vi nok DDR6  :D Men takk for innspill!

  2. Eskove skrev (Akkurat nå):

    Her må du se på når artiklene/videoene be utgitt.
    Det stemmer ikke lengre at DDR5 er bortkastet.
    Det er litt dyrere men nå får du mye mer effekt av DDR5 en 4.
    Det dem sammenlignet før var den beste DDR4 mot den dårligste DDR5 og der var det liten forskjeld.

    Men i dag er det noe helt annet.
    Skulle jeg bygget nytt i dag hadde jeg valgt DDR5 uten tvil.
    For et år siden mens DDR5 ennå var nytt? da hadde jeg vurdert DDR4

     

    Jeg tok hensyn til datoene, men det har kanskje skjedd mye på kort tid her. Da må jeg se på det igjen... Hvor mange % raskere snakker vi om? Hvilken type DDR5 RAM vil du anbefale som er raskere enn DDR4 3600 med CL16? Hastigheten på den er 8,9 ns. Noe annet enn hastighet jeg må se på?

  3. AndersT2 skrev (5 minutter siden):

    Hvorfor gå for ny CPU med gammel ram?

    Bedre å velge hovedkort som støtter DDR5 i stedet?

    Bedre å gå for 2x32 enn flere brikker, noen hovedkort/CPUer kan være litt kresne på flere brikker når man setter de til hastigheten de er merket med, noe man MÅ gjøre selv i BIOS.

    Med 2x32, så er også muligheten til å doble minnet igjen hvis det skulle være behov, mener å huske de nye med DDR5 støtter opptil 128GB

    Jeg leste/så på youtube en del om DDR4 vs DDR5 og kom frem til at det i praksis ikke var noe å hente på DDR5, samt at det er en del dyrere. Jeg ønsker hovedkort med minimum 4 M.2 spor. 

    Takk for svar ellers. Er det risikabelt å gå for RAM-brikker som ikke er listet i QVL listen til det spesifikke kortet? De tester vel ikke ALT?

  4. Nå er det 4 år siden sist jeg bygde PC, så er litt rusten på området. Skal ha en kraftig maskin som skal brukes til redigering av foto i Lightroom og Photoshop etc. Har kommet frem til følgende oppsett, men mangler RAM. Skal ha 64 Gb og tenker 3600 mhz CL16, men er litt grønn der... Innspill?

    Jeg er forøvrig ikke optatt av at PC skal se ut som et diskotek. :)

    Anng. Ram. Har det noe å si om man velger 2x32 eller 8x16 Gb brikker?

  5. Takk for svar. Har omsider fått testet med ekstern skjerm. Problemet er IKKE på den eksterne skjermen. Betyr det rett og slett at det er selve skjermen/tilkoblingen på laptopen som er defekt?

    Problemet er altså synlig i BIOS, i sikkermodus, i ymse programmer. Men problemet varierer med hvilket program som kjører, og gjerne hvor stort vinduet på programmet er. Det kan flimre i fullskjerm, men mindre om jeg justerer ned vindustørrelsen.

  6. Jeg har en Dell precision 7530 med WIN 10 som har begynt å oppføre seg rart. Når enkelte programmer kjører, for eksempel google chrome, eller Adobe Lightroom med mere, opplever jeg periodevis fargerike blinkende striper på skjermen. Jeg har opplever faktisk også dette i BIOS, og i en nyinstallert WIN 11. Jeg har forsøkt å starte Windows 10 i sikkermodus også, samme problem.

    Har fått blåskjerm noen ganger. Bare klart å notere ned feilmelding en gang. Da stod det "Stoppkode: system_thread_not_handled" og "hva mislyktes: nvlddmkm.sys

    Hva kan være feil? Siden det vises i BIOS, betyr det at det er hardware feil? Problemet er ikke konstant, det avhenger hva som vises på skjermen.

    Skjermkortet er et NVIDIA Quadro P2000. Har forsøkt med både nye og gamle drivere. Samme probem både på batteristrøm og tilkoblet strømnettet.

    Har dessverre ikke mulighet til å koble til en ekster skjerm akkurat nå.

  7. Precision er kraftige bærbare arbeidsstasjoner som er ment som desktop-erstatter så du må påregne at de bråker på full pinne for å håntere høy TDP.

    99c i core temperatur er mye, så det er lurt å regulere ned litt med f.eks liquid metal om mulig.

     

    Du kan også velge å strupe CPU for å finne et bra kompromiss mellom ytelse og støy.

     

    Så jeg har kanskje kjøpt en FOR kraftig laptop med andre ord. Litt irriterende å redigere bilder i Lightroom nå...forgikk stille før...nå er det leven med opp og ned på viftestrøy.

     

    Strupe CPU, hvordan? Dell snakka om å endre "høyeste prosessortilstand" under strømalternativer (avanserte innstillinger) - kan anngi en prosentverdi der.

  8. Har nylig anskaffet en Dell Precision 7530 til ca 33 000 kr. Veldig skuffa i forhold til støy. 

     

    Høres ut som et fly som tar av når den jobber for full pinne. CPU temp på diverse kjerner er oppe i 99 grader. Er dette normalt? Dette er en kraftig PC med  Intel I7 8850H prosessor. 

     

    Skjermen er også rævva og blir byttet. Har vært i kontakt med Dell, og trolig kommer det en servicemann i morgen. Men greit å høre med andre hva som er normale temperaturer?

     

    Om noen vil se bilder av skjermen: https://www.naturgalleriet.no/Imagebank-1/DELL/n-25VcnF

  9. Trodde endelig jeg hadde funnet meg en laptop med god skjerm og ellers gode spesifikasjoner til mitt bruk. I følge https://www.notebookcheck.net/The-Best-Notebook-Displays-As-Reviewed-By-Notebookcheck.120541.0.html har Lenovo P51 med 4K en av de beste skjermene hva gjelder fargerom osv. 

     

    Men den jeg fikk er helt på trynet i forhold til bleeding sammenlignet med min gamle Asus N550...

     

    Andre her med Lenovo Thinkpad P51 og 4K skjerm? Er vistnok flere produsenter av skjemene Lenovo bruker slik at det er litt bingo hva man får.

    post-296335-0-75969800-1532558715_thumb.jpg

  10. Var ikke klar over hva dette "lagringsutvalg"-driten var for noe i første omgang. Skjønner nå at jeg har rota med å speile disker osv...og at jeg i den forbindelsen har klart å slette innhold på disker. Hadde tydeligvis inkludert den nye SSD-disken i et lagringsutvalg. Fikk om sider sletta dette "lagringsutvalget". Da dukka disken opp i diskbehanding...

     

    Men er sjeleglad for at jeg har backup av alle data!

  11. Ka i svarte skjedde? Rørte ikke den "disk 1" som dere ser i første post...men nå står den som "utildelt" og alle data er utilgjengelig. Har ikke formatert den? Hvordan får jeg den tilbake? :) Alt borte? (jeg har backup men læll!). 

     

    skjønner ikke hva som skjer...

    post-296335-0-89732400-1517342915_thumb.jpg

  12. U er ikke en egen disk, men en partisjon på systemdisken din.

    Hver fysiske disk har sin egen rad, så hvis ikke det er noen av de 2 andre radene, så har ikke Windows oppdaget den..

     

    Ah! Skjønner...leste 500 Gb istedenfor Mb ettersom den nye disken er 500 Gb...ikke så ofte jeg er inne i denne delen av windows :) Vet ikke om disse partisjonene er noe jeg har opprettet da jeg installerte windows for en god stund siden, eller om det er noe jeg har stelt i stand nå.

     

    Men windows har registrert den nye SSD disken, vet ikke hva jeg har gjort galt. Den kommer ikke frem når jeg søker etter nye disker. Du ser det er registrert disk 0,1,2 og 4, men ikke nr 3.

     

    Den dukker opp under "lagringsutvalg"...hva nå enn det er. Se vedlegg

    post-296335-0-26134900-1517340531_thumb.jpg

  13. Har stappa inn en Samsung 960 EVO disk og har tenkt å bruke den som en helt vanlig lagringsdisk. Jeg vet ikke hva jeg har gjort/ikke gjort, men den vises som "reservert av systemet" i diskbehandling (stasjonsbokstav "U" satt av meg). Den er tydeligvis i bruk, selv om jeg ikke har brukt den til noe. Det ligger noen systemfiler på den. 

     

    Jeg får ikke formatert den...hva gjør jeg for at den skal fungere som en vanlig disk? :)

     

    ...og hva er den gjennopprettingspartisjonen? Vet ikke om den var der fra før. Se vedlegg.

     

    Hilsen newbie

    post-296335-0-75922700-1517337749_thumb.jpg

    post-296335-0-58046800-1517337854.jpg

  14. Har installert nytt hovedkort (ASUS Z370-H gaming). Etter oppstart av windows fra min tidligere systemdisk dukker det opp feilmeldinger fra AI suite II, se bilde. Dette programmet fungerte med det gamle hovedkortet, men tror ikke det er kompatibelt med det nye som skal ha AI suite 3.

     

    Forsøkte å avinstallere AI suite II, men får feilmeldingen "The model does not support this application". Hvordan skal jeg fjerne det? Googler litt men har ikke landa på en løsning enda.

     

    Har også installert AI suite 3, men fikk ikke startet programmet, så det er mer eller mindre avinstallert...avinstallasjonen gikk ikke uten feilmeldinger.

     

    Hva skal jeg gjøre for å fjerne AI suite II og få suite 3 til å virker :) ?

  15.  

    Ja var det jeg tenkte, men ser kabinettet mitt takler 295 mm lange kort, med mindre jeg fjerner HDD-krybba øverst. Mens kortet er 298 mm :D Men de 3 mm der klarer jeg kanskje å skvise/file til :D - eller så finner jeg på noe.

×
×
  • Opprett ny...