Gå til innhold

Espen Bergersen

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Espen Bergersen sine prestasjoner

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er ikke mange 64 gb sett å oppdrive ser det ut til...så da tror jeg valget er tatt. De siste videoene/testene jeg har sett på youtube sier også at det ikke er mye å hente. Tror ikke jeg skal tenke så mye på fremtiden. Neste gang jeg bygger nytt, har vi nok DDR6 Men takk for innspill!
  2. Jeg tok hensyn til datoene, men det har kanskje skjedd mye på kort tid her. Da må jeg se på det igjen... Hvor mange % raskere snakker vi om? Hvilken type DDR5 RAM vil du anbefale som er raskere enn DDR4 3600 med CL16? Hastigheten på den er 8,9 ns. Noe annet enn hastighet jeg må se på?
  3. Jeg leste/så på youtube en del om DDR4 vs DDR5 og kom frem til at det i praksis ikke var noe å hente på DDR5, samt at det er en del dyrere. Jeg ønsker hovedkort med minimum 4 M.2 spor. Takk for svar ellers. Er det risikabelt å gå for RAM-brikker som ikke er listet i QVL listen til det spesifikke kortet? De tester vel ikke ALT?
  4. Nå er det 4 år siden sist jeg bygde PC, så er litt rusten på området. Skal ha en kraftig maskin som skal brukes til redigering av foto i Lightroom og Photoshop etc. Har kommet frem til følgende oppsett, men mangler RAM. Skal ha 64 Gb og tenker 3600 mhz CL16, men er litt grønn der... Innspill? Lian Li Lancool III White ASUS ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI D4 Hovedkort - Intel Z790 Intel Core i9-13900K Corsair HX1000i (2022) Strømforsyning ASUS GeForce RTX 3070 Ti ROG STRIX OC - 8GB GDDR6X Noctua NH-D15 chromax.black (vurderte Kraken x63 også...) G.Skill Ripjaws V DDR4-3600 C16 DC - 64GB - usikker på denne... Jeg er forøvrig ikke optatt av at PC skal se ut som et diskotek. Anng. Ram. Har det noe å si om man velger 2x32 eller 8x16 Gb brikker?
  5. Takk for svar. Har omsider fått testet med ekstern skjerm. Problemet er IKKE på den eksterne skjermen. Betyr det rett og slett at det er selve skjermen/tilkoblingen på laptopen som er defekt? Problemet er altså synlig i BIOS, i sikkermodus, i ymse programmer. Men problemet varierer med hvilket program som kjører, og gjerne hvor stort vinduet på programmet er. Det kan flimre i fullskjerm, men mindre om jeg justerer ned vindustørrelsen.
  6. Jeg har en Dell precision 7530 med WIN 10 som har begynt å oppføre seg rart. Når enkelte programmer kjører, for eksempel google chrome, eller Adobe Lightroom med mere, opplever jeg periodevis fargerike blinkende striper på skjermen. Jeg har opplever faktisk også dette i BIOS, og i en nyinstallert WIN 11. Jeg har forsøkt å starte Windows 10 i sikkermodus også, samme problem. Har fått blåskjerm noen ganger. Bare klart å notere ned feilmelding en gang. Da stod det "Stoppkode: system_thread_not_handled" og "hva mislyktes: nvlddmkm.sys Hva kan være feil? Siden det vises i BIOS, betyr det at det er hardware feil? Problemet er ikke konstant, det avhenger hva som vises på skjermen. Skjermkortet er et NVIDIA Quadro P2000. Har forsøkt med både nye og gamle drivere. Samme probem både på batteristrøm og tilkoblet strømnettet. Har dessverre ikke mulighet til å koble til en ekster skjerm akkurat nå.
×
×
  • Opprett ny...