Gå til innhold

Konglaa

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Konglaa

  1. Tror stasjonering i Skien eller Drammen (Vy, Go ahead) blir det nærmeste da uten at jeg er helt sikker. Får du jobb i et selskap som Grenland Rail vil du få "hjemmestasjonering". Da jobber man 7/7.
  2. Tror hen endte opp med å begynne fast på noe medisin/piller som akkurat var i grenseland, så hen måtte avslutte skolegangen dessverre. Men jeg er ganske sikker på at det var noe annet enn krystallsyken.
  3. Usj kjip beskjed å få. Håpe det ordner seg🤞 Var en i kullet mitt som ble tatt ut rundt del 2 pga noe sykdom og. Husker ikke akkurat hvilken sykdom det var.
  4. Spørsmålet er "nylig" besvart i tråden her, men det kommer an på hva slags turnus du søker deg til. Noen turnuser kan typ ha 1-2 hotellovernattinger på 6 uker mens andre har 0. Andre turnuser kan ha 1-3 netter på hotell i uka. Om man kjører grenseoverskridende trafikk blir det mye hotell. I gods er det mer natt enn i persontog, men ikke så og si bare natt. En del av turene er satt opp slik at man kjører til feks Ål eller Dombås på formiddagen, så tilbake igjen på natta, eller at man kommer frem på kvelden/natta og kjører retur på formiddagen dagen etter. I gods er det også en del turnuser som hvor man "kun" jobber hver tredje helg i stedet for annenhver slik som de fleste av persontogturnuser.
  5. Du er inne på en helsesjekk hvert tredje år, da er det urinprøve blant annet. Det kan også forekomme tilfeldige tester under øvelseskjøring og som ferdig sertifisert lokfører. Du må nok enten kutte ut narkotika, eller la være å søke skolen. Selv om «en tjall» i ny og ne er ganske uskyldig.
  6. Ahaa. Trodde det kun var GR, BS osv som hadde sånn turnus jeg. Ser for meg det ikke er en turnus ferskingene får nei😅
  7. Det er vel en hvis kjøretid før man skal ha hvile ja, husker ikke den helt i farta. Men en tur fra Alnabru til Langemyr (Kristiansand) med godstog er omtrent så langt som man får kjørt i et strekk hvert fall. Eller så har man krav på 8timer hvile mellom dagsverk på utestasjon, så sant det ikke er delt dagsverk. Og krav på 11 timers hvile mellom dagsverk på hjemmestajsoneringssted. Sistnevnte er regulert i overenstkomsten.
  8. Så ut som en turnus fra feks VY-oslo? Verdt å nevne at det er som regel er hver tredje helg man jobber i godsselskap kontra annenhver om man kjører persontog. (Sett bort ifra vy gjøvikbanen tror jeg, de jobber hver tredje helg meg bekjent). Men igjen blir dere mere natt og hotellovernattinger for godstogførere som Emmet har beskrevet lengre opp. Den lengste friperioden jeg har i turnusen min nå er vel på 6 dager i strekk. (6 ukers turnus). Tar som regel på meg noe jobbing på fridagene som strekker seg ut i uka da med mindre jeg har noen planer. Finnes også selskap hvor man jobber 7 dager på og 7 dager av.
  9. Det består av diverse tester og en samtale med en psykolog som vurderer om du er kikket til å ha det ansvaret en lokfører har. Tror testene/den dagen man går gjennom før man evt får plass på skolen er beskrevet ganske bra om du blar noen sider tilbake i posten her.
  10. Tjaa 15-20min kanskje. Ca samme tid om man går av på Grorud som på Haugenstua mener jeg. Greit å regne god tid første dagen. Lykke til!! Husker jeg selv var nervøs for første skoledag selv om man er voksen😅
  11. Tjaa, litt hipp som happ. Så lenge det er ganske sentralt er det egt greit spør du meg. Mye rundt Grunerløkka, carl berner, ved slottet osv.
  12. Nittedal går helt sikkert fint det, men personlig ville jeg heller satset på det SiO bolig, evt de jernbaneboligene ved Storo. Gikk på skolen i 2020, og da betalte jeg ca 5400kr fast (alt inkld) hver måned for en SiO bolig midt i oslo. Veldig kurrant og kunne gå ned til Oslo S og ta lokalen til Skolen, evt buss til skolen. Hadde litt venner i Oslo fra før, så gjorde det litt for det sosiale og.
  13. Håpe dere får prøve gods på skolen da🤞 I klassen min var det bare litt under halvparten som fikk kjøre gods på øvelseskjøring..
  14. Dette er nok ikke tilfelle nå. Og det at du skriver at det er mange som ventet i åresvis er nok noe å ta i. Det lengste tilfellet jeg har hørt om er 1,5år, og det var når det var som verst. Det er stadig utlyst stillinger i forskjellige selskap, samt noen blir ansatt utenom det "offentlige". Det er også noen kandidater på skolen som allerede er ansatt hos spordrift/Banenor, som ikke vil blir med å "krige" om jobb når de er ferdig på skolen.
  15. Den ligger inne i VY-appen. Så når du bestiller en reise og skal betale, så står det kroner 0,- hvor det egentlig ville stått feks 249,-. Man må velge mellom tjenstereise og privatreise. Skal man reservere sete koster dette 50kr.
  16. Kullet vårt, eller hvert fall jeg, fikk tilgang på sølvbillett en ukes tid før jeg begynte på skolen. Fikk info om den på mail. Sølvbilletten har endret seg fra da jeg begynte på skolen riktignok.
  17. Bra svart av «gamlegyngehest» Forbundet skriver om det her. Samtidig skal OnRail også utvide driften sin, så de vil trenge førere og. Hadde ikke vært veldig bekymret hvis jeg gikk på skolen nå. Kan hende etterspørselen synker såvidt en liten stund bare.
  18. Gikk på skolen i 2020. Tror hovedgrunnen til at du «må» ha Windows er for å evt kjøre desksim på egen pc, noe som er diskutert relativt nylig i tråden her tror jeg. Den «obligatoriske» desksimmen får du kjørt på skolen sine PC-er, disse får du også muligheten til å sitte igjen og bruke etter skoletid hvis du vil øve mer. Og om du så må ha Windows pc.nå, så spiller ikke det noen rolle første skoledag😊 Du kan forhøre deg da. Første skoledag er hilse på lærerne, omvisning og få adgangskort osv.
  19. Jeg brukte MacBook hele skoleåret. Fungerte helt topp det😊
  20. Ikke superstrengt såvidt jeg husker. Du får en uniform du bruker på øvelseskjøring, greia er vel at verneskoene skal stå litt i stil til den. Så lenge ikke hele skoen er helt grønn så bør det vel gå fint👍
  21. Det er parkering på skolen ja. Egen mc parkering, og bilparkering litt lengre bak. Det er vel ingen konkret pensumliste på lesestoff såvidt jeg husker. Du har kjøretøy og infrastruktur i 3 deler, hvor man gradvis går dypere inn i regler og materiell/trykkluft.
  22. Jeg satt noen kvelder her og der og pugget stoff. Gjerne med noen fra klassen over nett, så vi kunne stille hverandre spørsmål, forklare hverandre trykkluftskjemaer osv. Brukte ikke alt for mye fritid, men greit å sette av et par timer 1-3 kvelder i uka fort. Det er veldig forskjellig hvor fort folk tar ting, spesielt i kjøretøyfaget.
  23. Det holdt med desk-sim på skolen for min del. Du har mulighet til å være på skolen etter endt undervisning og kjøre desk-sim alene eller med klassekamerater de fleste dagene i uka og.
  24. Tror dessverre det regnes som privat. Jobbreise i skolesammenheng er vel transport under øvelseskjøring, skolebefaringer og til/fra skifteopplæring. Den er jo veldig gunstig å bruke tross noe skatting da, er veldig lite og kun etter en hvis mengde reising hvis jeg husker riktig
×
×
  • Opprett ny...