Jump to content

saila

Medlemmer
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 :)
 1. Man kan jo undre seg om man ikke bare skulle kjøpt Black Hawk i Norge heller enn å lete etter helikoptere som ikke enda finnes. På en annen side er det jo bra å satse på ny teknologi, det er vel det som driver verden fremover. Av det jeg har sett på tv virker Black Hawk som et ganske dugendes redningshelikopter også (ellers ville de vel ikke flydd i Beringhavet).
 2. Ja, der er jeg helt enig. Tolket deg slik at du mente det var et slags friår, det var det i hvert fall ikke for meg, hehe.
 3. Det er jeg ikke enig i. Desto mer man forstår av fysikken og matten på forkurset, desto bedre rustet er man til å forstå det som kommer senere på ingeniørstudiet. Det er ikke noe radikal ny tenkemåte som innføres senere, Newtons lover gjelder gjennom hele greia. Når det kommer til hvor man tar forkurset vil jeg tro det har liten betydning som du sier. Gikk selv forkurs ved OsloMet (da HiOA) og det var veldig kurant. Jeg tror de har standardisert opplegget mer siden jeg gikk forkurset, blant annet er eksamen lik for alle universiteter og høyskoler i landet tror jeg (kanskje obligatoriske innleveringer også).
 4. Har nå byttet brytere og det ser bra ut, men det må gjerne et par printer til før avviket plutselig oppstår. Skal også sjekke spenningen, men det er da ved kontaktene til z-steppermotorene du mener? Altså fysisk måle med voltmeter og sjekke hva slags verdier jeg får kontra - og y-motorene? Takk for tips angående firmware oppdatering, skal gjøre det. Jeg kjøpte min for et par år siden og har ikke oppdatert firmware siden, så det kan godt hende at det ikke er noe thermal runaway beskyttelse på den. Thermistoren på min hotend ser ut til å være sikret med en umbraco-skrue, den sitter i hvert fall godt festet. Printer for det meste halvtime- og timeslange printer med smådeler som jeg har tegnet selv, har gått på skole med fri tilgang til 3D-printere frem til juni så alle store printer har vært gjort der.
 5. Jeg skal prøve å bytte om med bryteren på Y-aksen for å se om det hjelper, har jo ikke noe å si om den forskyver seg en millimeter eller to. Lar forresten aldri den printeren kjøre uten at jeg er tilstede.
 6. Har en Anet A6 printer (prusa I3 knock off fra ebay), er det noen flere på forumet som har denne? Sliter med at Z-aksen plutselig kan forskyve seg og starte en millimeter høyere over printbeden enn det den har gjort tidligere. Dette blir da den nye "standarden" og printeren vil konsekvent starte en millimeter for høyt. Virker som det kanskje er stoppbryter som ikke er helt god og løser ut ved ulike posisjoner? Noen som har gode råd til meg?
 7. Tenkte jeg skulle følge opp her i tilfelle denne tråden dukker opp i noen søk, vet at jeg saumfarte forumet for poster om ingeniørutdanning for å finne ut om det var noe å satse på. Har fullført bachelor nå og er meget fornøyd. Fagene er langt mer varierte og interessante lenger ute i studiet etter min mening, men mye bygger naturligvis på fagene fra første semester så det er viktig å ha det grunnleggende inne. Jeg vil anbefale å fortsette dersom man føler at man mestrer det greit til tross for at man sliter med motivasjonen. Har fått jobb som ingeniør så for min del virker det som om dette var veien å gå til tross for mange dypp i motivasjonen underveis.
 8. God artikkel! Jeg har selv interessert meg for temaet en stund, spesielt med tanke på min neste bil. Nåværende bil har jeg hatt i åtte år, og bilen er en 2006-modell. Den er enkel å skru på og jeg kan sikkert bruke den daglig i ti år til men jeg kommer til å bytte den ut. Det er ene og alene på grunn av det enkle faktum at jeg dør i en kollisjon med min gamle bil som jeg med letthet hadde overlevd for eksempel i en Volvo V90. Kan anbefale IIHS sine small overlap videoer på YouTube. Så kan man gjøre seg opp en mening om man fortsatt ønsker å kjøpe pre 2013 modell Audi A4 for eksempel (spoiler: nei)..
 9. Skulle tro en av de største lærdommene etter terrorangrepet ville være at politikerne faktisk hører på det eksperter har å si. Men nei. Best å ikke ta hensyn til folk som vet hva de snakker om.
 10. Skal gjøre dette. De eneste mistenkte må da være naboene rett ved siden av, for det er hundre meter til neste nabo hver vei... Dette var interessant. Har fått de til å koble mobiltelefonene fra det trådløse nettverket, slik at det bare er en og en enhet (laptop) som er tilkoblet, sånn at man kan eliminere en potensiell synder. Har tenkt tanken, men synes det er rart at forbruket skal doble seg og på enkelte dager mangedoble seg. Har selv 6 GB i måneden på telefonen som jeg ofte deler med nettbrett/pc, og det holder for meg, så at de skal bruke det opp på 2-3 dager får jeg ikke til å stemme.
 11. Hei Foreldrene til samboeren min har mobilt bredbånd fra ice.net med 15 GB inkludert i abonnementet. De bruker i all hovedsak internett til nettaviser, nettbank, finn.no, facebook, altså ikke noe streaming eller nedlasting. Rundt oktober/november har det daglige forbruket deres hoppet fra noen hundre megabyte til 2-3 GB per dag på det verste, og bruksmønsteret deres har ikke endret seg fra tidligere. Noen som har gode tips til hvor man begynner? Ice.net hadde ikke noen god forklaring på problemet.
 12. saila

  Hva koster Webasto?

  Har vurdert det samme som trådstarter en stund selv, men bilen min er heller ikke verdt å koste på helt ny webasto. Jeg har kikket på en del brukte enheter på Finn.no, og det virker som det er mulig å få kjøpt mer eller mindre analoge enheter som bare er avhengig av å kobles til en 12 V strømkilde, i tillegg til at de har påkoblingsmuligheter for kupévifte slik at den kan sirkulere varm luft. Er det noen her som har forsøkt seg på dette? Jeg tipper det ville være mulig å få det ned i 3-4000 kr.
 13. Bra artikkel, og bra at det satses såpass! Man kan jo drømme om hvilken forskjell et slikt helikopter ville gjort for eksempel 22. juli, så dette er et løft for beredskapen rundt og i Oslo.
 14. Ok, prøvde å regne og jeg er enig med deg, får det ikke til å bli minus nei.
×
×
 • Create New...