Gå til innhold

tigerdyr

Medlemmer
  • Innlegg

    3 273
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tigerdyr

  1. On 2.5.2024 at 2:29 PM, Revie said:

    men "glemmer" man å betale og rentene begynner å løpe

    Jeg kan forstå det var mulig å glemm det i gamle dager med papirfaktura, men i dag med efaktura fatter jeg ikke det kan glemmes.  Med en gang jeg får melding om en ny efaktura trykker jeg på godkjennelses-knappen og ferdig med det.  Mulig man kan opprette avtalegiro / automatisk godkjenning også hvis det fortsatt er for mye jobb, men jeg liker å ta en titt på det først. 

    • Liker 1
  2. 19 minutes ago, wampster said:

    Eiendomsskatt
    Hvordan kan dere måtte betale eiendomsskatt? 
    Ikke sjans at huset/primærboligen deres har såpass høy verdi etter at bunnfradrag er trukket fra

    Jeg fant ikke i farten prisen på boligen deres, men tror ikke den var så veldig langt unna min egen som har en offentlig vurdering på litt over 7,5 og jeg betaler 569 kr/mnd i eiendomsskatt, så ~400 kr/mnd høres ikke så feil ut i mine ører. 

    Jeg reagerte også på posten for telefoni og internet - trodde etterhånden de fleste får dekket i al fall mobiltlf av jobben og telefon til ungene burde ikke kunne koste så mye.   

    Kostnadene til vann og avløp er dog over 4 gangern og det virker temmelig voldsomt.  

    På strøm og varme bruker jeg 1700 kr/mnd, for en enebolig på 216 m2 der jeg holder 23-24 grader inne om vinteren, så det er ikke fordi jeg sparer på det.  Jeg skjønner det blir mer vasking med barn, men 4000 kr/mnd syns jeg er uforståelig mye på strøm og varme. 

    Jeg sitter også igjen med følelsen av at der kunne spares en del tusenlapper, men til syvende og sist kommer det an på prioriteringen til TS.  De ser ut til å ville selge, ta tapet og heller bo et sted der passer inn med det forbruket de selv føler er et minimum for deres standard. 

    • Liker 1
  3. 12 hours ago, Guest d51f8...5b8 said:

    Nei, banken har gjort store feil hele veien. Helt feil post du sikter til. 

    Eneste løsning er å selge så raskt som mulig, samtidig til en pris som gjør at vi ikke sitter igjen med gjeld. 

    Minner meget om en annen gjest herinne som klaget felt på banken uten å kunne eller ville vise til at banken faktisk hadde gjort noe galt.  Det virker som dere har besluttet dere for hva dere vil gjøre og at du bare søker vår bekreftelse på at banken er den store stygge ulven som ødela livene deres, men intet du har vist til gir det inntrykket - snarere tvert imot.  

    • Liker 3
  4. 22 minutes ago, Matsemann said:
    3 hours ago, logaritmemannen said:

    har fått yrkesforbud

    Det er et ganske sterkt ord for at man har fått forbud mot en type ansettelsesforhold. All ens kunnskap og erfaring kan man fint jobbe med videre.

    Til luselønn, ja, men hvem vil vel det?  Pussig at samme argument garantert ikke hadde blitt akseptert for nogen andre. 

    • Liker 1
  5. 1 hour ago, Matsemann said:

    da jeg begynte sa Visma den gangen opp alle nyansatte omtrent første arbeidsdag

    Jeg er enig i at det er for dårlig.  Man burde kunne gi et par måneders varsel.  Her er det dog også opp til studentene selv som signerer på kontrakter de tilsynelatende ikke har lest eller forstått. 

    For konsulentbedrifter mener jeg det er normalt at kunder kan si opp konsulenter med kun 2 ukers frist, så jeg har forståelse for at det er veldig vanskelig for konsulentbedriftene å vite noe særlig om behovet mange måneder frem i tid når de selv står i en slik situasjon.  Omsetningen til en konsulentbedrift kan altså falde som en stein på veldig kort tid. 

  6. 25 minutes ago, Matsemann said:

    Men konsekvensene av at en bedrift ikke får en ansatt er så mye mindre enn om man som person ikke får jobben man har signert.

    Konsekvensen for bedriften ved å ha en rekke ansatte der vil ha lønn uten der er oppgaver til de vil etterhvert ha en mye større konsekvens for bedriften og alle dens ansatte, så det eneste ansvarlige for bedriften å gjøre er å justere innkjøpet når salget svikter. 

  7. 39 minutes ago, Matsemann said:

    Det burde være åpenbart, da du ser hva jeg siterte. Klovneemojier og dårlig stemning er det jeg vil unngå. Det nivået av politisk "debatt" kan man gjerne bedrive mer egnede plasser.

    Er det den tomme firkant du siterte?  Tror de fleste av oss ikke aner hva du prater om, men selv om det skulle være en kode for en emoji på en eller annen platform, så er da vitterlig innholdet og kilden det refereres til saklig og god. 

  8. Skal snart på en liten utenlandstur der vi er borte 2 arbeidsdager + at vi reiser hjemover på en lørdag, så 2,5 dag totalt sett. 

    Vi skal besøke en annen bedrift innenfor konsernet og se hvordan de gjør ting.  Mye av turen er dog også ren kos med god mat, underholdning og drikking til langt ut på kvelden. 

    Jeg er innleid konsulent og har ikke tenkt å skrive opp noe mer enn de 2 x 7,5 time som det normalt hadde blitt om jeg ikke var mer på turen.  Har ikke samvittighet til å skrive på noe mer enn det selv om jeg sikkert kunne ha gjort det.  Alternativt kunne jeg takket nei til å ta med, men det pleier å være gøy, så det er intet problem for min del. 

  9. On 14.4.2024 at 9:01 PM, Luftboble said:

    Jeg bor i et sameie, så er klar over at styret må godkjenne dette. 

    Bodde tidligere i en 4-mannsbolig i et sameie og der var det ikke noe problem, men hvis det er snakk om leilighetsblokk kan det nok bli vanskelig..

    Når det gjelder kostnadene vil jeg si de 20-25K det koster for en skikkelig løsning inkl installasjon er verd hver en krone.  Jeg installerte 4 stk da jeg fikk bygget hus.  En for hver etasje, en spesifikt for kontoret der flere datamaskiner og skjermer gjør sitt til at det altid er varmt der og et i soverommet for å holde det kaldere enn resten av huset.  Har ikke angret ett sekund. 

  10. 20 hours ago, Zeph said:

    Har verdien fulgt utviklinga til fondene midlane var plassert i under flyttinga?

    Temmelig sikkert ikke siden nogen fond ble solgt etter en uke, mens de resterende forsvant rett før påske og jeg har derfor ikke hatt mulighet for å følge med på det siden det.  Jeg kan ikke forestille meg jeg blir i bedre humør av å gå igjennom det i detaljer; totalverdien på ASK er redusert med 7% siden 25. mars, så ikke noe gøy å se på. 

    • Liker 2
  11. Min nåværende PC er snart utrolige 11 år gammel og det frister med en oppgradering.  

    Har altid bygget mine pc'er selv tidligere, men jeg syns der er mye prat om utfordringert rundt komponent-kompabilitet og stabilitet blant de nye TRX50 og særlig WRX90 hovedkortene og jeg ønsker minst mulig tull. 

    Jeg er litt kresen når det gjelder støy; pc'en skal helst være helt stille ved liten belastning. 

    Vet at HP, Dell og senest Lenovo har kommet ut med pc'er med ovennevnte platform, så jeg lurer på om der er nogen her som har erfaring med de?  Lenovo ser ut å være sist ut og finner ingen tester av den (P8) på youtube ennå. 

  12. 2 minutes ago, Guest e9638...39d said:

    Årsaken til at hun vil flytte er for å få mer penger på bok rett å slett.
    Samboer er typen som liker å shoppe litt for mye.  Hun har foreldre som har nok på bok til at hun trenger ikke bekymre seg i sine eldre dager.  Hun vil også oppleve ting her og nå..Hun trenger ikke tenke på å spare til god pensjonstid på grunn av enorm arv som vil tilkomme.  Så for henne er 100k mer i året en ekstra ferie for oss som familie feks.

    Gigantisk rødt flagg spør du meg.  Ville helt klart beholdt huset fremfor å frigjøre penger til hendes shopping. 

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  13. 22 minutes ago, aklla said:

    Ellers syntes jeg det er veldig dårlig oppførsel av banken å ikke forlenge avtalen, er vel nesten noe man forventer at de gjør minst en gang..

    Det virker jo som at de blør penger og at banken ser de ikke lenger oppfyller betingelserne for å få lånet.  Det hjelper jo nok heller ikke at de - så vidt jeg forsto - gikk til banken for å låne yderligere nogen tusenlapper til styling av boligen.  Da må banken jo skjønne at det står veldig dårlig til og at de må sette ned foten. 

    Det er også litt spesielt at låntaker bebreider banken at de ga dem et lån som låntaker nå selv mener de aldri skulle hatt samtidig som låntaker nå bebreider banken for å ikke gi dem yderligere lån.  

    • Liker 1
  14. 28 minutes ago, Guest 99feb...2e0 said:

    Jeg regner med de fleste her setter seg inn i en mekaniker sin jobb. Passer på at han gjør jobben sin riktig mens han jobber. Og ødelegger han noe, gledelig betaler for alle skadene eller ny bil. Eller med rørleggeren, regnskapsførere, legen, sykepleieren, læreren.....

    Det der er sammenligninger som ikke gir nogen mening. 

    En bedre sammenligning er om du i bladet Kapital leser en artikkel fra en finansanalytiker som anbefaler kjøp av en bestemt aksje og du betemmer deg for å kjøpe deg opp i den hvoretter markedet viser seg å gå i motsatt vei.  Hvor ligger da ansvaret for den negative utvikningen på den investering du gjorde?  Ligger det hos finansanalytikeren, eller bladet som publiserte artiklen, eller regjeringen som sa noe som påvirket markedet negativt, eller klimaet, eller krigen, osv.. osv.. eller ligger ansvaret hos den voksne myndige personen som besluttet å investere mer enn denne kunne tåle å tape om markedet ikke utviklet seg som en eller annen tredjepart forutsa?

    • Liker 1
  15. 22 minutes ago, Guest 99feb...2e0 said:

    Vi synes det er litt kjipt da vi fikk beskjed av megler at vi ikke trengte boligstyling i starten når vi hadde råd til det

    Nogen få måneder har så radikalt endret hvorvidt dere har råd til å bruke anslagsvis 5-20K til styling eller ikke?  

    Forstår heller ikke hvordan dere greier å lage en situasjon der dere må gi opp begge boliger.  Der er ingen høyrisiko-investeringer inne i bildet? 

    Jeg syns det er lite i hele historien som henger sammen, utover at dere bruker mye energi på å flytte al ansvaret for egne valg over på bank og megler. 

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  16. 4 minutes ago, Guest 99feb...2e0 said:

    Før noen roper ut at megler har interesse av høyest mulig pris - megleren tar ikke provisjon eller får noe ut av høyest pris.

    Er det slik at forstå at dere valgte fastpris?  og da antakelig den megleren som forespilte dere høyeste salgspris?

    Hvis det er fastpris på jobben har megleren formentlig allerede brukt så mye tid på å prøve å selge boligen at det knapt gir mening for megleren å bruke mer tid på jobben på en bolig vedkommende ikke har kunnet selge. 

    • Liker 2
  17. 58 minutes ago, Krig og fred said:

    Kan du vise til et land, hvor hovedkontorene ikke har blitt lagt til hovedstaden? 

    Det kan da umulig være uvanlig.  Vestas f.eks. har fortsatt hovedkontor i Randers, langt ute på bydga i Danmark.  Nomeco (svær legemiddelgrossist) holder til i Køge, 4 mil sør fra København, Jysk (som jo er dansk og har hovedkontor i Brabrand, litt utenfor Århus), Arla Foods (det meste av mejeriprodukter i Danmark og Sverige) har hovedkontor i Viby, Århus - bare for å komme med et par eksempler. 

    Volvo har hovedkontor i Gøteborg, SAAB i Linköping, ...

    Det virker mer særnorsk politikk at alt liksom skal ligge i Oslo; det er der ingen fornuftig grunn til. 

    • Liker 4
  18. 2 minutes ago, wampster said:

    Denne ble solgt i 2005 for 3.650.000 (nygbygg)
    Denne ble solgt i 2004 for 2.200.000
    Denne ble solgt i 2002 for 3.500.000
    3 objekter i 3 forskjellige områder, alle fra omtrent 20 år siden.

    For 20 år siden var gjennomsnittslønnen omtrent 350.000
    Styringsrenten i 2004 - 2010 var alt fra 1,25 og opp til 5,25,
    for det meste rundt 2,0 - 3,5 %

    Det vil si at 2 stk med gjennomsnittslønn og noe oppspart EK etter min mening ikke burde hatt
    altfor store problemer med å kunne kjøpe dem (eller andre lignende boliger) på den tiden

    Kjøpte første bolig for 1,25M høsten 2003 og mener jeg hadde 360K i lønn.  Det var faktisk vanskelig for meg å få et lån på godt 1M selv med 200K oppspart og ingen annen gjeld.  Mulig det spilte inn at jeg ikke var norsk statsborger.  Bodde til leie i Oslo, men måtte 35 minutter (med tog) ut av byen for å få meg bolig til de pengene.  Det er ikke noe nytt fenomen at enslige ikke kan kjøpe bolig i Oslo. 

×
×
  • Opprett ny...