Jump to content

After8

Medlemmer
 • Content Count

  319
 • Joined

Community Reputation

77 :)

Recent Profile Visitors

3316 profile views
 1. Hei! Var litt usikker på hvilken kategori jeg skulle stille spørsmålet i, men syntes økonomi hørtes ut som et greit valg. Jeg er styreleder i et sameie. Vi har elbilladere fra Smartly, og dette er ladere som går på fellesanlegget på strøm. Hver bruker betaler 2,5 kr pr kWh, og alt av betaling og lading skjer via en app. Sameiet får faktura fra strømleverandør, men her står kun total forbruk, og ikke hvor mye vi har betalt for lading. Lading er ikke noe vi ønsker å tjene penger på. Derfor ønsker jeg å finne ut hvor mye sameiet har betalt for elbillading. Jeg er langt ifra noe mattegeni, men prøver så godt jeg kan. Jeg har allerede gjort grovarbeidet med utregning, men jeg trenger rett og slett deres hjelp til å dobbeltsjekke/bekrefte at mine utregninger stemmer. La oss ta perioden 1. september til 1. oktober som eksempel. Dette er tallene vi har å forholde oss til: I september ladet vi 883,96 kWh. Beboere som har ladet, har betalt totalt 1922,74 kr. 192,27 kr av disse går til Lyse/Smartly, dvs. at sameiet får innbetalt 1730,47 kr. Mitt regnestykke ser dermed slik ut: Alt er oppgitt i øre. Her har jeg plusset sammen nettopris, energiledd dag, energiledd natt/helg, energifondet og avgift. Har ganget dette med 1,25, og trukket fra strømstøtten. Har da kommet frem til 625,45 øre. Vi har ladet 883,96 kWh. Her har jeg tatt totalt forbruk kWh og ganget med kWh-ladet, og delt på 100. Har dermed fått tallet 5528,73. Til slutt har jeg tatt "totalt for lading" og trukket fra "Utbetalt kunde", og kommet frem til at sameiet har betalt den nette sum av 3 798,26 kr Så til mitt store spørsmål: Er jeg helt på bærtur nå? Jeg har f.eks. ikke tatt med nøyaktig forbruk i de forskjellige "spesifiseringene", kun nettoprisen. Forhåpentligvis har jeg gjort det ganske enkelt for dere. Men hadde satt ufattelig stor pris på om dere kunne ha bekreftet om jeg har gjort det riktig eller ikke. Og hvis det er helt feil, så hadde jeg satt stor pris på om dere kunne ha hjulpet meg med en litt mer fornuftig utregning. Tusen takk!
 2. Tusen takk for langt og informativt svar! Nå har jeg allerede gått for grønne sofaputer, én grønn plante (Som dessverre begynner å bli ganske gul), og et bilde på veggen med hav, sand og grønne palmer. Tror kanskje jeg skal gå for grønt, da det er min favorittfarge! Tror det kunne blitt fint med et større teppe. Antar at dette også burde være grønt? Hvilken farge vil du anbefale på sofaen? Gangen min har jeg faktisk malt i amber og gul farge! Må jo finne frem et bilde av det og (Mangler fortsatt noen møbler, som er på vei) Planen var egentlig å følge en bestemt stil i hvert rom. Soverommet er blått og industrielt, med nattbord av stål, osv. Soverom nr 2 (Kontoret), er grønt og skoglig, med masse planter. Badet er hvitt og blått, og skal etterhvert få en typisk gresk stil. Gangen er amber/gul, og har etterhvert lyst at det skal bli litt indianer-stil, med drømmefangere, masse kunst i den stilen, osv. Men stua/kjøkkenet har så langt bare vært sterilt, og jeg har virkelig ikke noe fantasi når det kommer til stua. Rommet jeg er desidert mest fornøyd med må være kontoret! Legger også ved et bilde som viser hvor høy veggen faktisk er i stua. Taket går skrått ned mot vinduene (Normal høyde ved vinduene, og dobbelt høyde på veggen med TVen). Tror du det hadde vært finere (I alle fall lettere og mindre arbeid) å male veggen med vinduene?
 3. Takk for svar! Sofaen jeg ønsker å kjøpe er denne: Så man kan legge seg ganske godt bakover. Vet ikke om du fikk med deg dette, @Gangleri?
 4. Takk for svar! Tror jeg prøver meg på dette i første omgang. Hadde jeg hatt et eget rom for TV-stue, så kunne jeg hatt en slik 2-seter. Det blir også det billigste alternativet. Har én plante i stua som ble flyttet vekk når jeg tok bilde. Tror jeg må få meg et par planter til. Er ganske mørkt i hjørnet til venstre for TVen, så hadde vært greit å fått på plass en lampe ja. Sjeselong har jeg ikke tenkt på i det hele tatt! Da kunne jeg kanskje hatt 2-seteren foran TVen, og sjeselongen inntil skråveggen. Skulle gjerne ha malt én av veggene i stua, men på det høyeste er det ca 4,2m fra gulv til tak, så da må jeg nesten opp med stillas Jeg har også prøvd meg på denne løsningen, men ble ikke helt fornøyd med dette. Her får du et oversiktsbilde av hvordan stua ser ut akkurat nå. De røde strekene er der hvor sofaen vil bli plassert:
 5. Takk for svar! Dette er døra inn til stue og kjøkken fra gangen, så ganske viktig Er en leilighet i blokka her som ligger ute på Finn, og jeg ser at han som bor der har satt TVen der du foreslår: Men det nytter ikke med TVbenken og høyttalerne jeg har nå.
 6. Takk for svar! Ja, den skråveggen ødelegger litt. Bor alene, men er redd det kanskje kan bli litt for tomt i stua hvis jeg dropper sofaen helt? Ønsker mer innhold i stua, siden jeg ikke liker at det er så tomt. Har vurdert en hjørnesofa, men da må jeg plassere den langs skråveggen, og da ser alle "skrått" mot TVen, noe jeg heller ikke ønsker (Om det gir mening?) Divansofa hørtes ikke alt for dumt ut, men da må jeg få prøvd å plassere den slik at den står parallelt med TVen . Men jeg liker forslaget!
 7. Hei! Jeg har lenge vært litt misfornøyd med hvordan stua mi er innredet, da spesielt sittegruppa. Overtok leiligheten i fjor, og kjøpte med møblene som sto i stua. Men har aldri vært helt fornøyd. Jeg har også irritert meg litt over at sofaen kom for langt unna TVen. Jeg er nå innpå tanken om å kvitte meg med sofaen og endre helt på layouten, men før jeg gjør det så ønsker jeg å stille noen spørsmål. Slik er hvordan oppsettet var: (Merk: Sofaen sto egentlig lengre bak i rommet, med to stoler på hver side av bordet. Jeg følte jeg kom for langt vekk fra TVen, og ønsket derfor å flytte sofaen nærmere. Problemet her er at jeg ikke får plass til en stol på venstre side av bordet. Det kan løses med å fjerne høyskapet (til høyre for TVen), og flytte alt av TV, bord og sofa til høyre i rommet (Mot kameraet)) 3D-tegning av sofa/bord flyttet nærmere TV-en (Fortsatt høyskap på plass): Det jeg ønsker å gjøre, er å bytte ut 3-seteren med en 2-seter, av denne type: https://jysk.no/stue/sofaer/recliner-sofa-abildskov-2-seter-gra Og som dere ser er dette en sofa som kan lenes langt tilbake, og som fungerer perfekt når jeg vil se serier og filmer. Da må jeg også fjerne bordet for å få best utbytte av sofaen. I stedet for et rektangulært bord, så ønsker jeg tre runde bord: Et på hver side av sofaen, og ett foran sofaen. Da ville oppsettet i så fall sett slik ut (Uten rundt bord foran sofaen): Men så kommer tvilen inn: Er det noen her som har gått fra 3-seter til 2-seter? Tenker det kan være litt kjipt når jeg ønsker å slappe av på sofaen etter en lang dag på jobb (Er jo ikke mulig å legge seg strak ut). Kan dog lene meg godt tilbake, men er redd jeg kommer til å savne det å legge seg strak ut på sofaen. Jeg pleier alltid å spise middag foran TVen. Tenker det kan bli litt problematisk med tanke på bord. Men om jeg går for 2/3 runde bord, så kan jeg jo flytte et foran der jeg sitter. Men da må jeg jo flytte det frem og tilbake hele tiden. Jeg må kvitte meg med sofa og bord, og kjøpe helt nytt (6 500,- for sofa, og må regne med 300-400kr pr. bord, om ikke mer) Hvordan ville dere ha gjort det? Tenkte dette kanskje ble en unødvendig lang tråd for et ganske simpelt spørsmål Men jeg har altså vært veldig misfornøyd med designet i stua lenge nå, så nå ønsker jeg endelig å gjøre noe med det. Men jeg vet jo ikke helt hva jeg ønsker å gjøre.... Vill dere gått for løsningen med å bare flytte nåværende sofa lengre fram, fjerne høyskapet og flytte alt av inventar mot høyre i rommet, for å få plass til stol på venstre side. Eller ville dere gått for alternativ to, med å bytte ut 3-seter med 2-seter for litt mer kinofølelse? Setter stor pris på alle tilbakemeldinger!
 8. Beklager om dette har blitt tatt opp før, men noen som opplever problemer med batteriet? Det kan godt være det bare er innbilning, men jeg føler at min S22 Ultra lader ut veldig fort. Har brukt AccuBattery siden jeg tok i bruk mobilen, og det som bruker mest strøm er System UI. Er nødt til å lade den to ganger til dagen, og føler dette er alt for ofte. Hvor ofte lader dere mobilen?
 9. Jeg har et par kompiser som driver å spyr ut "propaganda" og dårlige memes om AP og spesielt Støre. Etter deres mening er alle økte avgifter Støres feil. Økte strømpriser er Støres feil. Økte bensinpriser, avgifter på dagligvarer, byggevarer, osv. Alt er Støres feil. Men for en som ikke er særlig oppdatert på akkurat dette: Stemmer det? Hvorfor legger alle skylden på Støre, og ikke situasjonen i Ukraina f.eks.? Hører aldri noe fra mine kompiser om krigen og konsekvensene av den; kun Støre. Har de rett i det de skriver, eller er alt bare svada? Håper på noen lærerike svar!
 10. Aha, da forstår jeg. Det var biler i høyre felt ja. Det som er så idiotisk her er at du har 3 felt inn i rundkjøringen, men kun ett ut igjen. Feltet til høyre ut er rundt 50m langt før det blir et kollektivfelt, og da må du uansett over i venstre felt. De fleste legger seg i det feltet jeg ligger i, bortsett fra taxier, elbiler eller vanlige biler som skal til høyre lengre fremme før kollektivfeltet starter. @Dubious den røde bilen hadde mest sannsynlig ikke vært i rundkjøringen før meg om jeg hadde ventet før vikepliktskiltet. Når jeg kjørte videre var det ingen andre biler i rundkjøringen, og rød bil var langt unna. Denne rundkjøringen er også en hovedfartsåre inn mot Stavanger sentrum, så pleier vanligvis å være en del biler her. Ikke at det heller rettferdiggjør mitt valg om å kjøre forbi vikepliktskiltet
 11. Tusen takk for mange gode svar! Ble veldig satt ut i går når den røde bilen holdt på å kjøre i meg, at sekundene før hendelsen forsvant litt fra minnet. Jeg skal ikke rettferdiggjøre det faktum at jeg kjørte inn i rundkjøringen og stoppet der, men det var vel heller det at jeg kjørte inn, ser at de to bilene kommer i det feltet jeg skal kjøre inn i, og stoppet. Akkurat som at du kjører ut av en rundkjøring hvor du må stoppe fordi noen går over et gangfelt som er plassert der. Regner med at flere her har vært i samme situasjon hvor dere har måttet stoppe i rundkjøringen. Kan hende jeg misforstår deg nå, men hadde jeg kjørt over i høyre felt hadde jeg brutt vikeplikten for bilen som befant seg i høyre felt.
 12. Tusen takk for svar! Jeg liker når trafikken flyter i rundkjøringer. Er så mange som er så forsiktige her, med tanke på at det er tre felt. Hadde det vært ett felt hadde jeg selvfølgelig ventet. Jeg kjørte ut i rundkjøringen for å (i mine øyne) få trafikken til å flyte bedre. Den røde bilen var veldig langt unna, så det var ikke noe umiddelbar fare for sammenstøt, eller brudd på vikeplikten for min del med å stå der jeg sto. De blå bilene holdt en grei fart, og jeg sto der vel i maks 4 sekunder. Men takk for tipset uansett, bør kanskje tenke meg litt om til neste gang.
 13. Hei! Vil først og fremst starte med å påstå at jeg har god kontroll på reglene rundt rundkjøringer, og hvordan man kjører i disse. Grunnen til at jeg stiller dette spørsmålet er fordi jeg ønsker å ta lærdom. Jeg var i en ganske ekkel situasjon i dag, hvor jeg holdt på å bli påkjørt av en annen bil i en rundkjøring. Det er ikke ofte jeg tuter i trafikken, men nå var jeg nødt til å gjøre det. Etter at vi kjører ut av rundkjøringen, begynner han å peke fingeren mot hodet (For å vise at jeg var skrudd/idiot, eller noe i den duren). Min bil er den grønne. Han som prøvde å kjøre på meg er den røde. Jeg har allerede kjørt ut i rundkjøringen, men venter på at to biler (de blå) skal kjøre forbi. Grunnen til at jeg stopper ute i rundkjøringen og ikke før linja er fordi jeg ser at det ikke nærmer seg noen biler i det feltet, og jeg er klar til å kjøre så raskt de to blå bilene har kjørt forbi. Videre ser det slik ut. Jeg kjører fra det midterste feltet nede på bildet, og skal ut av rundkjøringen til høyre. I mellomtiden har rød bil kommet seg inn i rundkjøringen, og ligger i feltet til venstre for meg. Han skal ut samme vei som meg. Jeg har nå den røde bilen rett til venstre for meg. Jeg får ikke med meg at han ligger der, før han plutselig begynner å svinge over i mitt felt. Jeg lå foran den røde bilen når jeg så den. Så hvem har skylden her? Jeg vil jo påstå at det er rød bil som har skylden, med tanke på at han er nødt til å bytte felt for å komme seg ut av rundkjøringen. Men jeg syntes det var litt merkelig at han skulle hisse seg så veldig opp, og begynte derfor å tenke på om det kanskje var jeg som gjorde noe galt? Hva tenker dere?
 14. Tusen takk for tipset! Jeg har sjekket litt rundt, og ble anbefalt LG CX OLED. Dette er OLED, noe jeg vil prøve å holde meg unna pga. lys stue. Kontaktet Komplett, og spurte om en god erstatter til dette fjernsynet, bare QLED. De kunne anbefale meg QE65Q95. Noen her som har noe erfaring med denne? https://www.komplett.no/product/1157193/tv-lyd-bilde/tv-video/tv-er/samsung-65-qled-4k-smart-tv-qe65q95
×
×
 • Create New...