Gå til innhold

Kontorpult (Øystein)

Medlemmer
  • Innlegg

    396
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kontorpult (Øystein)

  1. Når jeg fikk byttet til vinterhjul på verksted forrige høst, mistet jeg et hjul i 110km/t på motorvegen. Det smalt helt plutselig og alle gjengestagene røk tvert av, helt uten noe forvarsel. Kan sette pris på at det var et bakhjul og alt gikk fint, skadepotensialet i 110 på motorvegen med en varebil som veier 3,5t er relativt stort. Da ble det byttet hjul på et uavhengig verksted, hvor de da påsto at de hadde gjort alt etter boka og dratt til med 120nm. Verkstedet som reparerte skaden sa at alle hjulboltene var trekt til med muttertrekker alt det var mulig - og merkeverksted sa at min bil skal ha 204nm, og fordi den skal trekkes til med så mye, er det ikke behov for ettertrekking av hjulmuttere. Så uavhengig verkstedet tok ikke på seg noe ansvar og avfeide alt - Gjett om jeg ikke setter mine ben i nærheten av det verkstedet igjen. Jeg benytter kun merkeverksted nå, da disse ihvertfall vet rett moment hjulmutterne skal trekkes til med - og da har det heller aldri vært noe problem :) 

    For all del, det finnes sikkert gode uavhengige verksteder - Men det er mye drit i denne bransjen er mitt inntrykk hvor det eneste fokuset er å få bilen fortest mulig ut verkstedporten igjen med høyest mulig fortjeneste... 

    • Innsiktsfullt 3
  2. Heisann

    Jeg har en iPad 2020 8.gen som er låst opp imot Apple ID'en min som jeg nå ikke får tilgang til. Prøver jeg å gjenopprette passordet, er muligheten jeg har å sende en gjenopprettelsesepost til eposten jeg må logge inn med Apple ID'en for å få tilgang til....Ironisk nok. Ikke hjelper det å nullstille via iTunes og PC heller, Apple ID er der fortsatt. 

    Altså det er klin umulig å få tilgang, og jeg skulle helst hatt fjernet iPad'en fra Apple ID'en. Jeg bruker Android til alt annet, så jeg har ikke tenkt over at det kan være smart med 2-trinns autorisering og evt bruke en annen epost enn den man må logge inn med Apple ID for å få tilgang til. 

    Hvordan kan jeg løse dette? Jeg har kvittering med serienummer, kjipt å sitte her med en enhet jeg har betalt mange tusen for, som nå er ubrukelig når jeg trenger å bruke den 🙄

    Setter pris på om noen har en smart løsning 😊

  3. Hei! Du er slettes ikke alene om å slite med depresjon, angst og livet generelt, det er bare ikke så vanlig å være åpen om det, noe som igrunn egentlig er litt trist. 

    Mitt beste råd er å oppsøke hjelp, det hjelper utrolig mye å få snakket ut om ting med en psykolog :)

    Jeg er 22 år og har slitt hele livet, vært mobbet grovt gjennom hele barndommen og sliter veldig med eget selvbilde, sosiale settinger, prestasjonspress og stress - Som til slutt utløser et angstanfall. Hele livet mitt har føltes som et stort kaos av følelser og en kamp for å greie å takle selv enkle selvsagte ting, og slik er det fortsatt - Selv om jeg har kjempet med nebb og klør for å oppnå alt og takle ting, men jeg er dårlig til å sette pris på alt jeg har fått til. En stor dose flaks har ført til at jeg har fast jobb idag og takler dette fint, selv om jeg aldri har hatt et eneste jobbintervju uten et angstanfall, av type som jeg kun føler selv og ikke syntes, men fører til at jeg ikke greier å vise meg frem på en god måte. Alle sliter med sitt, og psykisk helse er så individuelt fra person til person. 

    Ta et museskritt av gangen og klapp deg på skuldra når det går bra, og ikke stress over at alt føles så overveldende - Et museskritt er mer enn nok, til sammen går det fremover 😊 

    Jeg tok kontakt med psykolog for litt over et år siden, og det har hjulpet meg ekstremt mye på vei - Jeg angrer heller på at jeg ikke hadde mot til å gjøre det før. 

    Hvis du føler du trenger noen å snakke med bare for å lufte tanker, så er det bare å sende meg en mld 😊

    • Liker 2
  4. Geirr skrev (4 timer siden):

    Renten er 1,17 prosent per år, beregnet fra 1. juli i inntektsåret frem til forfall for første termin for restskatt i det påfølgende skatteåret. 

    Dette er et eksempel på hvor mye rentene på restskatt kan være:

    Beregnet skatt – inntektsåret 2019: 100 000 kroner
    Forskuddstrekk: 80 000 kroner
    For lite betalt: 20 000 kroner

    Rentetillegg 0,59 % fra 01.07.2019 til 20.8.2020 (417 dager) = 134 kroner
    Å betale: 20 134 kroner

    Tusen takk! Da går pengene på å betale ned kontokreditten nå, og skattesmell en I August ?

  5. Heisann, jeg har i år fått skattesmell på 10000,- grunnet et veldig usikkert år ifjor mtp hvor mye jobb osv, dette er rettet for i år. 

    Uansett - Jeg lurer på hvor mye renter jeg får på dette om jeg venter til fakturaen kommer i August? Jeg blir ikke helt klok på prosentregningen her, er det 1,17% per måned, per år.. ? 

    Jeg har en kontokreditt med høy rente som jeg lurer på om er mer lønnsomt å betale ned nå når jeg får feriepengene - Og heller betale skattesmellen med penger jeg uansett får inn ila sommeren. 

     

    På forhånd takk ??

  6. Det kan skje veldig mye forskjellig, et svinghjul kan havarere ved at det deler seg i to og du kommer ingen vei, worst case kan det kan eksplodere og knuse girkasse, bunnpanne, etc, eller at det rett og slett brenner seg fast og blir en møkkajobb å bytte. Det er ingen forvarsel på dette overhode, noen svinghjul kan kakle og skrangle noe forferdelig, mens andre merker du ikke at er slitt før det sier stopp. 

    Bytt det så fort som mulig, ta gjerne med clutchpakke til DSG når girkasse først er ute, da det er det som er den største jobben :)

  7. Torsdag forrige uke var helt ekstrem. Vi er vandt med et vanvittig trykk hver fredag siden vi er en hyttekommune, men dette slår alt og selv butikksjefen som har mange års erfaring, ble helt lamslått. Dagen etter var det ekko i butikken og det har det vært siden, det er så stille at man rett og slett blir litt skremt av stillheten, stor kontrast mot torsdag. Vi begynner å ense permitteringer fram i tid da vi er tilbake på like rolige dager som før vi ble en stor hyttekommune, noen har blitt tilbudt å pendle bort på jobb til andre butikker som er i krise på bemanning. Jeg selv er heldigvis ikke avhengig av en fulltidsjobb om dagen, så jeg klarer meg og stepper inn ved ekstra behov utover min 30% stilling. Men vi er generelt veldig fleksible og flytter rundt på oss ved behov, så vi gjør alt for å være med på denne kampen. Vi vasker og vasker som noen gærninger dagen lang for å holde butikken åpen, selv om vi bor på bygda og det er få folk, så må bygdefolket ha mat! Jeg har inntrykk av at folk har bena litt bedre plantet i jorda her enn i byen, opplever ikke så mye hamstring etter torsdag. Men klart, vi har hatt de som kun har handlet ei full handlevogn med dopapir og ingenting annet... 

     

    Ta vare på hverandre i denne tiden, hold motet oppe, sammen skal vi klare dette! Stooor cred til alle butikkarbeidere som står på og sørger for mat til alle, dere er fantastiske! 

    • Liker 8
    • Hjerte 1
  8. Hei, dette passer nok helt sikkert. Dobbelbenken er nok festet i samme fester som en enkelstol +ekstra fester i tillegg. Det er strenge krav til setefester i bil, så det ville vært rart om ikke Fiat har laget en universal platform for både dobbelbenk og enkelstol. Ville ikke nølt på det, kjør på, så får du mye bedre seter også :)

    Anbefaler deg å bli med i Vanlife Norge gruppa på FB. Mange som bygger om varebil der til bobil ?

     

  9. koots skrev (10 timer siden):

    Pga kostnader? Er de en god stund siden man fikk NFC på BankAxept transaksjoner, så kostnaden burde vel være det samme?

    Kostnader for aktivering på terminalen, spesielt for oss som holder avsidesliggende til ?

  10. Varis skrev (2 timer siden):

    Er det ett krav at det skal brukes også? Jobber i Kiwi og de har ikke skrudd det på enda pga trumf, men fra nyttår så MÅ de altså skru en på uansett? Terminalene kan det altså, det fungerte en gang når det ble tull med de.

    Ellers er jeg veldig glad i jobbe min, men slenger meg på de utallige pose kommentarene ;) For ikke å glemme de voksne som tar en neve med godteri og går videre...

     

    Ja, min butikk har ikke hatt dette aktivert og vi ville helst unngå det pga kostnader. Men det er et krav fra nyttår etter det jeg har forstått ?

  11. MariusJS skrev (3 timer siden):

    Verre med butikker som ikke har fått slått på kontaktløs enda 

    Det er et krav at alle terminaler skal ha det fra nyttår, så det er mange slike terminaler nå da det ikke er lenge til det er et krav ?

  12. m20k skrev (5 timer siden):

    Kunder som tar ut kortet før de har betalt. Greit nok at man har dårlig tid, men man bruker mer tid på å måtte skrive koden på nytt.

    Kunder som setter inn kortet og trykker koden, istedenfor å bruke kontaktløs.. ??

    Fort gjort å være litt kjapp :)

  13. Luakon skrev (30 minutter siden):

    @handprint ja bytter cluch, svinghujl og lager som sitter alså komplett. Hos VW koster komplett deler 17000 kr, pluss jobb, men hvis du bytter i tyskland kan det bli litt bilere. Men spørsmålet er hvor lenge kan svinghulet leve før den tar kvelden??

     

    Det er umulig å si. Helt individuelt, mitt holdt 50000km, men da var det akkurat på grensa til at det sa stopp. Andre kan ryke bare dager etter at det har begynt å lage lyd. Og andre igjen ryker uten forvarsel. De aller fleste stopper av samme prinsipp som clutch, motoren ruser, men det går ikke fremover fordi svinghjulet har delt seg. Svinghjulene er veldig lite glad i lavt turtall, det skaper vibrasjoner, som over tid sliter på det. Kjører du mye langkjøring i høy fart, vil det nok holde lengre, enn om du har mye bykjøring med start/stopp ofte :)

  14. Luakon skrev (På 20.11.2019 den 15.09):

    @Kontorpult (Øystein) ja, men hvordan kan de se om svinghjulet er slitt og cluch? Evt så sier de ja den er slitt?

     

    De ser etter ulyden, hvor den kommer fra, etc. De vet hva de skal lete etter, svinghjul er et kjent problem og derav noe de er mye borti. Man kan ikke se dette opplagt før girkassa er utmontert, som er mye jobb. Clutchpakka til DSG girkassa er noe man eventuelt finner ut av om er slitt når girkassa er ute for å bytte svinghjul, men akkurat den biten er ikke noe man bytter så altfor ofte. 

    Har du opplevd mer vibrasjoner i bilen i det siste? Det kan også være et kjennetegn på svinghjul. 

    Det kan godt hende lyden kommer fra noe helt annet også. Plager det deg lite, hadde jeg nok vurdert å se det ann og om det blir værre. Svinghjul lager veldig sjeldent noe skader om det ryker :)

  15. Svinghjul på VW er veldig diffust å konkludere med om er defekt. Noen går og går - Så stopper det brått uten forvarsel. Andre tikker og rakler noe voldsomt før det til slutt stopper. Er det ikke byttet før, så er det ikke umulig at det er det, svinghjul er problematisk på VW og blir slitt over tid og etter bruk. Jeg har selv kjørt 50000km med et fryktelig raklete svinghjul på VW før jeg til slutt krøyp til korset og byttet det. 

    Det er veldig vanskelig å konkludere med noe over nett, jeg anbefaler at du reiser innom et VW-verksted, de finner nok fort ut om det er svinghjul eller ikke ? 

  16. Det er slettes ikke umulig at Bilia samarbeider med Mekonomen for delebestilling for ettermarkedsbiler, for å tilby et billigere alternativ. En ny original servopumpe koster fort vekk det dobbelte originalt. Da kan det hende de har bestilt merkelapper fra Mekonomen.

     

    Du kan godt sende den til et annet verksted, men er det en produksjonsfeil på servopumpa de har montert, må du betale for feilsøking der+dra tilbake til Bilia.

     

    Og nei, en bakgårdsmekaniker kommer ikke langt på dagens biler uten diagnoseutstyr. Ei heller kommer man ikke langt med bare diagnoseutstyr, det peker retning, men ikke alltid en fasit.

     

    Ta kontakt med verkstedet før du slår noen konklusjon, det er faktisk greit å gi verkstedet en sjanse. :)

  17. Dette var kanskje et forsøk på en god gest fra deres side, få bilen fikset og på veien selv når verkstedet deres er overfylt. Men personlig hadde jeg nok heller forhørt meg med eier av bilen først og heller bedt han dra dit selv,det var iallefall praksis der jeg jobbet før og noe annet ville vært galt. Hva står det i kvitteringa du fikk? Mekanikeren har vel helt sikkert beskrevet hva han har gjort?

     

    Ta kontakt og hør hva de gir i begrunnelse, kan hende de har en god forklaring. De stiller uansett garanti/reklamasjon på jobben, så det blir helt rett å sende bilen tilbake til de. :)

    • Liker 1
  18. Hei, dette er nok multireim/viftereim som har røket, siden det er væske under bilen, kan det hende at servopumpe har fått seg en smell. Umulig å si uten å se på det.

     

    Ring feks NAF eller om du har berging i forsikringa, de ordner berging og har også små bergingsbiler ala pickuper med brille som kommer seg fint frem i trange parkeringshus. ?

     

    Lykke til!

  19. Har du gjort noe dumt, gjør du opp for deg og betaler. Alle kan gjøre feil, men slik er det bare. Fotoboksene er der for en grunn - Det er fartsgrensene også - Også der det ikke er fotobokser. En frontkollisjon/utforkjøring i 100 vs 85 kan være forskjellen på liv eller død :)

    Betal, vær blid og kjør forsiktig!

  20. Men å passe på at det blir riktig pris på varer som er på salg/datovarer, det har jeg funnet ut er vanskelig for kassafolket nå i varmen. Ikke mindre enn tre ganger har jeg betalt for mye den siste uka.

    Første gang hadde jeg sagt ja til kvittering og gikk tilbake da jeg syntes prisen på de få varene var litt stiv. Hele 150% av normalpris var betalt på kjøttstykket som i utgangspunktet var på 50%. De to andre gangene kjøpte jeg nok varer til at jeg ikke tenkte over prisen før jeg så over «kvitteringa» på appen til butikken samme kveld. Ene gangen hadde de scannet inn 200% av normalpris, altså samme vare to ganger til normalpris, mens den egentlig skulle vært på 50%. Andre gangen kom kun normalpris.

     

    Jeg skjønner at salgsklisterlappene kan sitte skjevt på og sånn, men av de (heller få) varene det gjelder syns jeg igrunn kassafolket burde passe på at prisen kommer inn riktig. Jeg har i utgangspunktet tillit til at de makter det, men nå er jeg ikke så sikker.. Det er jo ikke snakk om svimlende summer, men det irriterer ganske mye. En tjuekroning eller en femtilapp her og der blir jo litt. Ikke hjelper det å gå tilbake når det ikke er umiddelbart etter heller. Og spesielt ikke om varen allerede er spist.

    En matbutikk som tar kundeservice seriøst, fikser opp i dette uten å nøle, selv uten varen. Det er iallefall vår policy, at kunden har alltid rett og skal alltid være fornøyd, så langt det lar seg gjøre. Klart, noen vil utnytte seg av det, men kundeservice er ekstremt viktig. Handle hos en annen matbutikk neste gang, hvis de ikke ordner opp i sånt. :)

    • Liker 1
  21. Jeg klager fælt over kunder for tiden synes jeg. :tease:

    En annen ting som irriterer er når en vare koster 120 kroner. Så sier kunden: "120?! Det sto da 119 på prislappen!".

    Så går kunden dit hvor varen sto, og sier: "Åja, det står visst 119.90 ja håhå. Nei da så"

     

    Slapp av. Jeg prøver ikke å svindle dere for en krone, og vi er flinke på å bytte prislapper når det trengs, så det står ikke feil pris på varene.

    Også de som hardnakka påstår at det er feil pris på hylla, så har vi elektroniske labels, som oppdaterer seg automatisk. Allikevel tror de ikke på meg, og mumler ut et eller annet som "det er feil pris fordetom...". Jeg går å sjekker, i 10/10 tilfeller er det rett pris på hylla ?

×
×
  • Opprett ny...