Gå til innhold

Bluehorse

Medlemmer
  • Innlegg

    217
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bluehorse

  1. Du kan jo kjøpe bear og bull og alt det tullet du nevner, men da gearer du jo deg opp. Og det funker fint på kort sikt, men dårlig på lengre sikt. 

    Valget ditt står mellom fysisk gull og ETN. 

    Fysisk gull er negativt fordi du må betale for å oppbevare det trygt, skal du ha markedspris så må du lete lenge etter en selger/kjøper som er villig til å gi deg det. Det er kostnader knyttet til å vurdere hvorvidt gullet er ekte osv. Hvor mye koster det å leie en bankboks? Det er en del tusenlapper i året ja. Så da må du faktisk kjøpe en del gull for at det skal lønne seg etter kostnadene, du må også tenke på å transportere det trygt.

     

    Så har ETN da. Det er veldig likvid, større markedsplass så bedre pris, du slipper å tenke på oppbevaring og alle de obskure kostnadene knyttet til fysisk gull.

     

    Problemet med ETN er at det er utstedt flere ETN verdipapir enn det fins fysisk gull dekning for... så da er vi på fiat valuta nivå igjen og det var vel nettopp hele grunnen til at du ville bytte valuta mot gull... For ikke å nevne at skulle apokalypsen skje så er elektronisk "gull" lite verdt. 

     

    Så oppsummert, er hensikten å diversifisere porteføljen med f.eks 5% gull med tanke på ny finanskrise osv så bare kjøp en ETN. Er du en doomsday prepper så kjøp mye fysisk gull og svelg kostnadene.

     

    er ikke en ETN enten bear eller bull? Ser på Nordnet på listen over hvilke sertifikater man kan kjøpe om man velger gull og da er det disse man får valget mellom. Og hva mener du med at jeg gearer meg opp?

  2. Når man snakker om å kjøpe råvarer på børs i dette eksempelet Gull. Hva er det man da egentlig kjøper? Er det opsjoner? Ser på Nordnet at det er en hel hævv av ulike forkortelser på de forskjellige produktene; ETN, DNM, ETC, Bear og bull, X2 og you name it... Kjøper man kun kontrakter på ned eler oppgang? altså call og put?

     

  3. Hei :)

     

    Jeg er 26 år fra Oslo og er keen på å starte et band! Jeg lager litt musikk selv innen future house sjangeren, men hører egentlg på alt og er spesielt glad i indie rock eller typ Turboneger, Johnossi, med litt mer trøkk.. Jeg er ikke låst til noen spesiell sjanger så her er jeg fleksibel, men tenker at vi kan begynne med å covre litt låter før vi begynner å produsere noe eget. Så får vi litt band-chemistry og blir kjent=)

     

    Jeg er ikke sinnsyk på gitar men jeg har spilt litt i band tidligere og har da som regel spilt rytmegitar. Jeg kan ikke skalaer men jeg har mange av teknikkene inne så det går vel an å lære seg relativt fort..Det er ikke så lett å finne folk til å bli med på noe sånn her så da tenkte jeg å rope ut og høre om noen er interessert:!

     

    Jeg tenker vi trenger en bassist, trommis, leadgitar og en vokalist? det hadde vært veldig kult med en på synth også men la oss se hva det blir til! Vet om et lokale i nærheten der jeg bor, og har også bekjente som helt sikkert kan fikse no gigs

     

    Er du med? :tease:

     

     

     

  4. Jeg vil ikke ha barn

     

    Jeg tenker hva er vitsen? Hvorfor skal jeg formere meg. Er det ikke nok mennesker der ute som får samfunnet til å gå rundt uavhengig om jeg produserer et avkom. Er det uansett i min interesse og tenke på hva som er best for flertallet? Eller er det noe jeg er hjernevasket til å tro. Det fins mange positive opplevelser og glede her i livet, men når jeg reflekterer over mitt eget liv så langt kan jeg oppsummere det som en lang skolering for å tjene kollektivet. Fra barnehage, til videregående, studier og næringsliv. Vi blir hjernevasket til å fokusere på status, og fasade, og vi motiveres av absurde idealer og desillusjonerte drømmer. Jeg har nok opplevd mer motgang enn jeg har hatt det bra og det samme gjelder for de rundt meg. Eksistensen jeg lever i i dag virker regelrett meningsløs, jeg gjør de samme tingene dag inn og dag ut kun for å overleve. Jeg hører på overfladiske mgmt presentasjoner, jeg sitter på bussen og obsererverer andres bekymringer, tanker og unødvendige mål her i livet. Vi fokuserer på hvordan vi skal fremstå for andre, som suksessfulle, flinke og gode eksempler. For hva? Vi glemmer faktisk at vi bare er mennesker. Skal jeg føde et barn inn i dette systemet? Hvor man vil oppdage den skjeve fordelingen og hvor korrupt det er etterhvert som man eldes? Og risikere at barn blir deprimerte og fyllt med angst. Du kan kalle meg egoistisk, men jeg mener det er mer egoistisk å skape et liv for å fylle tomrom, eller hva enn man motiveres av. Samfunnet dikterer oss og vi slukter det rent... 

    • Liker 2
  5. Hei !

     

    Jeg har et kalorimaal paa 3200 kcal pr dag

    carbs: 55%, proteiner 25% og fett 20%

     

    Dette tilsvarer ca 450g karbohydrater, og jeg har rett og slett null ide om hvordan jeg skal faa i meg saa mye paa en dag. Er det noen som spiser no tilsvarende saa vil jeg gjerne ha litt tips og info om hvor MYE dette egentlig er. Btw jeg hater havregryn!!

  6. Stemmer. Negativ rente er lite kult om man lever av renter.

    Jeg leser at i takt med "kronesjokket" kan dette bli tilfelle. Er dette noe sentralbanken kan ta sikte paa, som en del av en pengepolitisk strategi, eller rett og slett en effekt av hva som skjer i andre marekder og rett og seltt noe som er negativt paa alle maater?

  7.  

    Hvordan vil det fungere med negative renter i praksis..Jeg sliter litt med aa vri hodet mitt rundt dette.

    Noen som kan forklar?

    Har du lån med negativ rente går lånet sakte men sikkert nedover hver måned.

    Har du penger i banken til negativ rente får du litt mindre på konto hver måned.

     

    Saa mao. det loenner seg for gjeld, men ikke hvis du har fri kapial staaende?

  8. Hei

     

    Jeg kan ikke så mye om mat og fordøying, så lurer derfor på hvor lang tid det tar før mat/drikke påvirker kroppen. Man sier f.eks spis karbohydrater et par timer før trening, men vil det ikke teorien være maten fra gårsdagen som spiller en rolle her? Dette er også vesentlig ift raske karbohydrater som skaper angstlignende symptomer i kroppen. Når "kicker" dette inn, må det gjennom hele systemet? Kanskje litt upresis nå, men kult hvis du noen har no info om dette!

  9. Det jeg har funnet ut er at de som var drittsekker på ungdomsskolen for det meste fortsatt er det i dag også. Det virker som de ikke vokser opp. Det er ikke akkurat som på film der alle plutselig er det motsatte av det de var på ungdomsskolen/videregående etter at de blir voksne, slik som i "Just Friends" f.eks. der han feite taperen blir tynn og rik og suksessfull mens han kule drittsekken på fotballaget er en full taper som bare sitter alene i baren. Jeg håper miljøene i dagens skoler er litt bedre, men jeg har mine tvil.

    hahah dette var tilfelle med et par stykker jeg kjenner ! det høres kanskje banalt ut men det er ikke langt i fra

  10. Det er veldig vanskelig å finne en sammenheng mellom hvor populære noen var på videregående og hvordan de gjør det senere i livet. Det er ingen ting som tyder på at livet ditt er bestemt av hvor kul du er når du er 17.

     

    Er nok noen unntak, for eksempel ekstrem mobbing, men i det store og det hele gjør ikke de kule det noe bedre eller dårligere enn de ukule.

     

    Ikke på allmen, ikke på idrett og ikke engang i Bærum.

    nei er helt enig..poenget var mer hvordan de mister mye av sin sosiale "status" når man komme rut av den boblen man lever i der..

  11. Hvis jeg skal regne snitt så blir det vel ca 0,2 alkoholenheter pr. 10 år.

    Det begrenset seg veldig etter en real rotbløyte i min ungdoms omnipotens hvor jeg sov noen timer ute i en bortgjemt trapp og våknet opp hjemme med tunga limt fast i ganen, med arbeidsledige nyrer, som en vandrene hodepine fra hel hvete og så meg selv naken i speilet på badet med tilvennigen fra lysstoffrørets korte blinkeritual i min nyeervervede farge ikke helt ulik den hulken har.

    hahah..skriv en bok ! du kommer til å selge som hakka møkk

  12. Etter å vokst opp med en alkoholiker i familien har jeg et veldig skjevt forhold når det gjelder å drikke.

    hva er "vanlig", jeg får dårlig samvittighet hvis jeg tar meg en pils en kveld flere dager på rad for jeg vil ikke ende opp i samme stien.. Noen tanker?

  13.  

    God ettermiddag...har en depressiv episode i dag, har det som regel en til to ganger i uken hvor det kommer out of nowhere.

    Lyst til å ta sn hagle og blåse ut tankene mine over hele veggen, men prøver å la dagen gå forbi. Jeg lurer på om noen føler det sånn

    her hver eneste dag? og hva gjør dere med det?

     

    Bare 30 min siden var jeg fra meg av engstelse og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det varierer i grad, men jeg vil påstå at jeg føler en form for depresjon hver eneste dag og har gjort det i flere år nå. Jeg er innadvendt og tenker mye på hvordan jeg skal klare å treffe nye folk... Det er i stor grad jobbben min som holder meg gående, men også på jobb har jeg vanskeligheter med å holde meg motivert. 

     

    Siden jeg skrev det jeg gjorde er jeg nå i "normalt" humør igjen..merkelige greier det der.. da krysser jeg fingerne for deg ! Jeg er også innadvendt som du beskriver, men føler at depresjonen er der uavhengig av hva jeg "tenker" selv om det ofte går hånd i hånd når man først føler seg jævlig dritt. Det blir som om jeg bare blir en annen person for en liten stund...

  14. Tusen takk :) da får jeg hive meg på den treningsplanen, ser bra ut :)

    Ja prøv det.. Jeg har seriøst gått i alle feller, men dette funker og er egentlig såre enkelt. Bare ikke overtenk ting. Gjør det jeg sa, og pass på at du ligger i kalorioverskudd på treningsdagene så kroppen har litt fuel å ta av. legg deg på 3500 ca, og proteinshaker 3 ganger for dagen er sunnere enn mye annet piss der ute. Regn med å gå ned et par kg, eller bli stående stuck på vekta. men bruk speilet som referanse, ellers mindfucker du deg selv. Så lenge du ser at fettet går ned og musklene går opp så vet du at det funker;-)

    • Liker 1
  15. Mand: benk,benk med smalt grep,dips,militærpress, spiderman push ups

    Onsd:Markløft Hangups bredt grep, bent over rows, horisontale hang ups, barbell shrugs,biceps curls

    Fred: Knebøy, box jumps, pistols squats (Uke 2: Split squats, romanian deadlift, barbell lunges)

     

    Jeg sikter på 12 reps, men veksler på vekt og reps hver økt så jeg ikke stagnerer. Går aldri under 8 reps.

    Varmer opp med 15 min roing på trekkdager, varmer opp skulderne 10-15 min på dyttedager, og løper 15 min

    på bendager.

     

    Jeg trener max 1 time inkl.oppvarming for øktene er blytunge.

     

    Fettkilder: Nøtter, avocado, olivenoljer

    Proteiner: Biff,fisk, kylling, egg, fjærkre, og

    Carbs på treningsdager: Havregryn, fullkornspasta, brun ris, bananer, og legge til litt maltodextrin for å uppe totale inntaket.

    • Liker 1
  16. Jeg trodde alltid at de som har mest styrke er som oftest store ? Men ja jeg vil jo blir større, men risikerer å få mage, det er kjipt. Trodde stronglift programmet skulle hjelpe med både å få mer styrke og mer muskelmasse. Ditt program gjør at man blir større eller beholder muskelmassen ? Eller er din sånn at du bygger deg samtidig som du får bra mage ?

    Du vil bli stor av å trene styrke også, men på en annen måte. Se på en som trener crossfit eller olympisk styrkeløft.

    Mange av disse er sterke som faen, men ikke nødvendigvis de største. Bodybuilderne er ofte større, og de trener i høyere rep-ranges.

    Med min approach så går du ned  fett og du går opp i muskler samtidig. Da slipper du en dvaskemage, og du kan fortsatt bli større.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...