Gå til innhold

tabbeber

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tabbeber

  1. Fartlitter skrev:

    Tror du må prøve noe ala Ducky, Varmilo før du kan sette en 10er. Tviler det her er en 8.5.

    Ducky, Varmilo, Vortex, og Keychron er alle tastaturprodusentar som produserer svært solide tastatur til bra penge. Eg og meiner at artikkelforfattar hadde vore tent med å teste noko frå desse produsentane, og kanskje til og med strekke seg endå lenger med å prøve custom-tastatur. Sistnemnde er mykje dyrare og meir tidkrevjande å ordne til, men kan vere eit bra verktøy i å gjere seg godt kjent med dei ulike komponentane i eitt tastatur. Og då kva manglar som ordinere kjøpetastatur/gamingtastatur eventuellt har. Særleg er mange gamingtastatur skuldig i å bruke dårlege stabilisatorar som støyer veldig mykje. Eg meiner ikkje at custom-tastatur er for alle, eller at ein bør bruke ufatteleg mykje pengar på tastatur, men det er viktig at kritikarar har ulike referansepunkt.
  2. 29 minutes ago, LMH1 said:

    ... Eneste negative man må se bort fra linux støtte som steam, man må virtualisere bethesda på lutris så installering funger dårlig.

    Microsoft har lansert dei siste spela sine på Steam; så moglegheit for støtte gjennom proton trur eg kjem til å halde fram. Bethesda-utgjevne spel som Doom er også på Steam.
    Alt i alt håper eg at Microsoft rydder litt opp i Bethesda, utan å shafte den noverande ok Linux kompatibiliteta.

  3. Gringorilla skrev (23 timer siden):

    Er det noen i denne seriens målgruppe som leser bøker på norsk da?

    Tja.

    Eg kjenner ein del personar rundt 50 som stadig er noko ustø i engelsk, men digga bl.a. Game of Thrones. Likeins er Witcher-serien seriøs og vaksen, og eg ser for meg at den kan appellere til ein del personar i same målgruppe.

    I tillegg er også overraskande mange unge vaksne som er ustø i engelsk.

    tl;dr: sikkert fleir enn ein skulle trudd. ¯\_(ツ)_/¯

    • Liker 3
  4. Sikkert. Hvor mye minne og disk hadde du tenkt og ha i den?

    BTW, hvorfor står det "120 V" på den Coolermaster'n? Dersom det betyr 120 volt, så ville jeg vurdert en annen.

     

    Det referer til størrelsen på radiatoren; 120mm.

    V er ein slags produktbetegnelse CM brukar for tjukknaden på radiatoren.

     

    Ser ok ut, men du treng vel minnebrikker og skjermkort og? Eller har du slikt frå før av?

  5.  

     

    Hah, det er jo bra iPhone lanserer en ny mobil vært år.... Skal tro hva denne vill koste? Med tanke på at prisen steg betraktelig mer på iphone 5 etter 4 s.... Blir vell oppe i mot drøye 7-8 tusen nå.... Fordi de skal vist ha større skjærm? jaja, jeg forholder med til Z2'n

     

    Enig. Er ikke kjempe motstander mot iPhone, men jeg skjønner ikke hvorfor folk velger iPhone når de kan få mye bedre mobiler for nesten samme pris!

    For eks. HTC One M8, Samsung Galaxy S5 og Sony Xperia Z2.....

    Størrelsen?????

    http://bit.ly/U6u7aL

  6. Problemet er at jeg føler disse linjene er svært lite realistiske for de aller fleste. Si hvis de fyller opp en klasse på 100 personer for "utdannelse innen E-sport". Hvor mange prosent av de 100 elevene klarer å komme seg videre så de kan livnære seg på E-sport? Det blir ikke mange.

     

    Samme med de elevene som søker seg til snowboard, freestyle ski, osv. Det må da være et fåtall som faktisk kommer langt nok (blir gode nok) til at det er mulig å leve av det?

    Poenget med folkehøgskule er ikkje å gå på ei linje for å livnære seg på det; det er nesten ingen linjer som går "vidare" til noko.

    Poenget med eit år på folkehøgskule er fyrst og fremst å gje dei elevane som er litt skulelei eit slags friår på å gjere det dei vil, før dei går i gang med studiane.

    Dersom det fører til at færre studentar droppar ut av studiane, eller bruker unaudsynt lang tid på dei, er det vell verdt pengane staten brukar på det.

     

    Edit: skriveleif

     

    PS: Det kan være kjekt å ha på CV-en, dersom jobben er relatert til linja du tok på folkehøgskule.

    • Liker 3
  7.  

    Ein kan samanlikne nettet med å bestille pakkar:

    Du betalar for Netlix, som lovar å gje deg ein god teneste, oppdelt i pakkar.

    Ein ISP, comcast, er sendebodet som du og betalar for å frakte deg pakken kjapt og inntakt. Du betalar ein fast sum for at dei skal levere den like kjapt og bra kvar gong.

    Men, du får ein øydelagd og treig pakke, fordi sendebodet rett og slett ikkje likar at Netflix sender så mange pakkar.

     

    Comcast vil då inngå ein avtale med Netflix, som medfører at Netflix må betale, sjølv om du allereie betalar kostnaden det kostar.

     

    Ikkje nok med det, Netflix spurde nesten samtlige ISPar i USA om dei ville ha gratis maskinvare i datasentra deira, med dei mest populære programma, dei største ISPane nekta, dei skulle ha betalt.

    Tek syndicate? ;)

     

    Oh yes. They know their stuff man.

  8. Ein kan samanlikne nettet med å bestille pakkar:
    Du betalar for Netlix, som lovar å gje deg ein god teneste, oppdelt i pakkar.
    Ein ISP, comcast, er sendebodet som du og betalar for å frakte deg pakken kjapt og inntakt. Du betalar ein fast sum for at dei skal levere den like kjapt og bra kvar gong.
    Men, du får ein øydelagd og treig pakke, fordi sendebodet rett og slett ikkje likar at Netflix sender så mange pakkar.

    Comcast vil då inngå ein avtale med Netflix, som medfører at Netflix må betale, sjølv om du allereie betalar kostnaden det kostar.

    Ikkje nok med det, Netflix spurde nesten samtlige ISPar i USA om dei ville ha gratis maskinvare i datasentra deira, med dei mest populære programma, dei største ISPane nekta, dei skulle ha betalt.

    • Liker 3
  9.  

     

    "-USA er et av de frieste og mest demokratiske samfunnene i verden. Jeg føler meg trygg på at en fredspris til Snowden ikke vil påvirke forholdet mellom USA og Norge, skrev Valen i en e-post til Bloomberg."

     

    Dette må nesten vere ironisk...

    Han fortener fredsprisen. Skammeleg at Obama fekk den.

    Kristian valen?

    Det er tatt frå artikkelen, som seier at det er ein herr Snorre Valen.

  10. Kikket litt på denne når Sonys smartwatch 2 ikke var å oppdrive, og kom til samme konklusjon som dere, søppel....

     

    Skriveleifene til klokka var morsomme, dog kun om man ikke eier en selv, vil jeg tro...

     

    Forøvrig mener jeg bestemt at amoled skjerm er helt nødvendig på en slik klokke pga. innsynsvinkel og svartnivå...

     

    Netonnet har den faktisk på lager. :)

     

    On topic:

     

    Klokketelefon-ideen er vell i grunn ganske så gamal no. Konseptet er heilt genialt, men i praksis fungerer det dårleg. Dagens teknologi er rett og slett ikkje god nok for å produsere eit slikt apparat til rimeleg penge.

  11.  

     

    "Med større rekkevidde og høyere båndbredde har Bluetooth muligheter for å overføre større datamengder og mer avanserte sikkerhetsprotokoller."

     

    Faktum at det har lengre rekkevidde gjør det jo mindre sikkert. Kjenner jeg blir lettere irritert hvis Apple skal vike fra standard

     

    NFC er tryggere en Bluetooth, grunnen er at på NFC må den tingen som kobler til være intil eller nesten intill,

    Jeg tror ikke det er slik løsningen til Apple fungerer. Slik som Samsung nå har gjort i en stund så bruker de NFC til å opprette en transaksjon, og Bluetooth/WiFi Direct til å overføre med. NFC har svært lav båndbredde, så med mindre man bare skal sende en link eller en kontakt så må man ty til bedre metoder, som å opprette en bluetooth- eller WiFi Direct-transaksjon over NFC. Slik som Samsung Beam.

     

    http://androidfact.com/what-is-s-beam/

    Eller Android Beam, som er det alle andre enn Samsung har. Har sjølv hatt litt problem med S-Beam til min Sony's Android Beam, så heilt perfekt er dett ikkje. Endå.

  12.  

    Ja, 200% har den droppet. Gir det mening? Absolutt ikke :p

     

    Det er langt fra åpenbart at det er 30% av "Celsiustallet" de tenker på også, det kan være en 30% reduksjon av ambient-load. Da burde det derimot stått at det var 30% reduksjon av temperaturøkningen.

     

    Fullstendig klar over at man skriver for "mannen i gaten" og ikke de som har hatt fordypning i realfag på vgs eller høyere opp, men det går an å ordlegge seg korrekt likevel. Jeg ville brukt det med økning da det har størst praktisk betydning og sier mest om forbedringen i kjøleevne av alternativene som er diskutert. Skal jeg være litt hard ser det relativt amatørmessig/villedende når det står skrevet på den opprinnelige måten. Den faktuelt riktige tolkningen av en slik påstand må aldri være feil tolkning, uansett hvor folkelig og "lettleselig" man ønsker å fremstå.

     

    Jo, 200% drop eller auking gjev faktisk meining. Innan finans og økonomi skjer slikt heile tida. Ting er nemlig ikkje begrensa til 0-100%

    Celsius er det same som Kelvin, bortsett frå at Kelvin's nullpunkt er det absolutte null, altså litt under -270 grader C. Det med ordlegging har du sjølvsagt rett i.

  13. Ja jeg vett det men selv i5 knuste fx 8350 med 8 kjerner. Den ble knust med ca 50 fps. Så jeg ville valgt den selvom ja. Kanskje kostet på meg et 760. For lengre livstid. Men intelen er fortsatt best

    50 FPS?!

     

    Kvar har du den infoen frå?

    Eg har 8350, fungerer absolutt svært bra til gaming.

    Ein ven av meg har ein PC med 6350 (som er ein rimeleg ny prosessor frå AMD) og 760, han tar dei fleste spel på high/ultra settings med 50-60 FPS.

     

     

    Men, til trådstartar:

    Om du har lyst å lære litt om PC, og føler for å prøve kan du prøve å bygge ein PC sjølv. Det er litt å lese seg opp på, men du får mykje bra kompetanse innan å sette saman ein PC. Billigare pleier det vere og. Usikker på om det er billigare no i tilbodssesongen då.

  14.  

     

    Men vi vet jo prosenten..

    Poenget er å vise at den måten å regne prosent på leder til merkelige situasjoner. Temp. før: +10 C og temper etter: -10 C. Hvor mange prosent har den da droppet i følge tenkemåten jeg kritiserer? Matematikkoppgave. Løs den :)

    -200%

    Usikker på kva du meinte ellers...

     

    Med 30% kaldare meiner ein:

    [Temp før(referanse kjølar)]*0.70=[Ny temp(costum kjølar)]

    For å gjere det lett for mannen i gata bruker ein vanleg prosent/brøkrekning på Celsius.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...