Gå til innhold

Marinius

Medlemmer
  • Innlegg

    791
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Marinius

  1. Hei!

    Vi trenger å oppgradere pcene på kontoret og er i den sammenheng usikker på hva slags oppsett vi skal gå for. Vi har i dag hver vår bærbar PC som vi har koblet opp mot en dockingstasjon, og dette har funket greit til nå. Men vi ser at de ikke er kraftige nok for vårt bruk.

    Vi har ikke behov for noe kraftig videoredigering eller liknende, men en pc som takler store mengder data i Excel, PowerBI og liknende. 
    Det jeg er usikker på er om vi skal gå for hver vår PC, eller om vi skal gå for en sentral pc med Windows Server - men dette kjenner jeg ikke så godt til. Har en Unraid server kjørende privat og har greit kjennskap til systemene, men redusert kjennskap til Windows Server.

    Dette ser jeg for meg er alternativene, dersom jeg har forstått hvordan Windows Server kan brukes.

    1.

    Hver sin stasjonære PC

    2.

    En stasjonær PC med Windows Server
    En intel NUC eller HDMI dongle windows pc koblet inn i domenet pr ansatt, koblet opp mot skjerm, tastatur osv.

    Slik jeg forstår vil man i dette tilfellet kunne kjøre de "små" pcene inn i domenet til Windows Serveren og dermed bruke ressursene til serveren.

    Har jeg forstått dette riktig, eller misforstår jeg? 

    Noen som har alternative, bedre løsninger? :)

  2. Vi bruker YNAB (You need a budget). Fikk dette anbefalt her på forumet for mange år tilbake siden, og det har levert over alle forventninger. Har gjort underverk for økonomien.

    Har brukt dette nå i nærmere 3-4 år og har det siste 1,5 årene også brukt det på en bedrift jeg eier og driver. Funker utrolig bra!

     

    Anbefaler å se denne videoen, veldig forklarende og god :) 

     

    Ender du opp med å bruke det, setter jeg pris på om du bruker denne henvisningslinken. Da får både du og meg en ekstra gratis måned :) 

    https://ynab.com/referral/?ref=2PlgaRz5d2AL0PUJ&utm_source=customer_referral

  3. Jeg er enig i det som blir skrevet over meg her. Ta med CV og søknad, best med dette på papir i min mening. Selv får jeg alt for mange mail, slik at dette fort vil forsvinne i mengden. Også må jeg understreke at jeg synes det er viktigst at du søker et sted du ønsker jobb, og faktisk skriver en søknad rettet mot dette stedet. 

    Det er veldig lett å se at en søknad er skrevet universalt til 100 butikker, skriver du en personlig har du mye større sjanser for å lykkes.

    Jeg får ganske mange søknader hos meg, men svært få er personlig skrevet til min butikk.

  4. Hei,

     

    Jeg eier og driver en butikk som har behov for felles lagringsplass og et godt oppsett rundt lagring.

    Vi har 3 stk kassepc'er og flere bærbare / kontorpc'er.
     

    Jeg har følgende ønske:

    1. Kunne kjøre cloning / backup av alle pc'ene hver natt. Gjerne dedikere X antall GB til dette, for så å skrive over de eldste filene.
    2. Ønsker helst å sette opp slik at serveren / NAS kommer opp som en egen Disk om dette er mulig. 
    3. Fibermulighet? Har et Unifi system satt opp i dag med mulighet for å bruke fiber, hadde kanskje vært en fordel å kunne koble til denne, slik at flaskehalsen blir evt nettverkskablene/pc'ene?
    4. Ekstern tilgang hadde vært en stor fordel

     

    Jeg har i dag ikke stor kjennskap rundt dette temaet, men kan fint lære for å sette opp noe ordentlig.

    Usikker på om det er bedre med en "ferdig" løsning, eller sette opp server selv (og da måtte lære dette)?

     

    Vi har et rackskap i dag, har kikket litt på en slik løsning? https://www.komplettbedrift.no/product/985854/nettverk-datarom/nettverksprodukter/nettverkslagring-nas/qnap-ts-431xeu-8gb-4-bay-rack-nas#

  5. Jeg trenger kkke hjelp til noe som helst, jeg reagerer bare på at de fortsatt skal ha 26,-/min. Har dog erfart tidligere både via CDK og TN kundeservice at 1. linje support henviser til TNX når de ikke klarer å løse oppgaver de er ansatt til å gjøre, som bytte av modem (tilhører ISP) og feilmelding av nettlinja mellom modem og nærmeste sentral.

    Du sammenlikner dem med en kundeservice, noe dem veldig tydelig ikke er.

    Dem er en tjeneste, og tar seg betalt deretter. En makspris på 598,- er ganske moderat sammenliknet med priser i andre bransjer.

     

    Jeg skjønner ikke helt hvorfor så utrolig mange forventer at alle tjenester og ting relatert til Internett, PC, mobil ol skal være tilnærmet gratis? Minner meg litt om en god del eldre kunder fra min tid i Elkjøp som kom inn og forventet at vi skulle bruke flere timer på å sette opp f.eks. iCloud og Apple-ID mellom enhetene dems - helt kostnadsfritt! «Dette var jo noe vi var vokst opp med». 

    På lik linje som at man i dag kan Google seg frem til hvordan man skal fikse en bil, er det da veldig få personer som forventer at et verksted skal jobbe gratis? Eller at en rørlegger skal jobbe gratis?

    Hvorfor skal liksom alt som er relatert Internett plutselig være gratis? Alle bedrifter har et mål om å tjene penger, både Telenor, Telia, ice, mekonomen, Olsen Rørlegger AS osv.

     

    Det er bare sånn det er, når du er kunde hos Tanta. Du havner i et kunde/avhengighetsforhold der inngangsprisen er OK, men du ender opp med å betale for ting som de aldri sa fra om, og som du i noen tilfeller får bedre og billigere andre steder.

     

     

    Jeg er stort sett veldig glad i å lese innleggene dine, da de alltid er fylt av gode kunnskaper og konstruktive vinklinger.

    Men dette, hva jeg vil kalle barnslige, hatet mot Telenor - ser jeg ikke helt poenget med å spre slik?

    Det er da aldri noen som har påstått Telenor er en billig operatør? Det er jo derfor vi har OneCall, Ice, Talkmore og Komplett Mobil.

    Man får stort sett hva man betaler for. 

    • Liker 1
  6. Av prinsipp er jeg enig med deg.

    Dog mener jeg at en god backup rutine vil erstatte dette behovet.

     

    Mitt bruk f.eks.

    Google Photo til bilder

    Min Sky for ekstra sikkerhet

    Onedrive og Onenote til dokumenter

    Google konto til innstillinger, passord, kontakter

    Mine kontakter for dobbel sikkerhet av kontakter

    Lastpass for lagring av passord og generering av nye

     

    Hadde tidligere automatisk backup av sms og anropslogg, men det var egentlig overflødig. Trengs ikke og funket ikke like sømløst som resten.

     

    Alt dette gjør at jeg kan ha mitt innhold på tvers av flere telefoner, i tillegg til å aldri miste innhold.

  7.  

    Ikke vet jeg, mobilen har knapt vært utomhus og ingen andre personer har holdt på med den. At folk her ikke kjøper forklaringen min er helt greit, men jeg hadde ikke brukt tiden på å skrive her inne om jeg hadde mistet telefonen i bakken eller lignende. Det er ingen hendelser som kan forklare denne sprekken. Men det ser jo ikke ut som om jeg har noen god sak. Jeg prøver meg direkte mot Samsung.

    Pga av slike hendelser, selvpåført eller ikke gjorde at jeg forsikret min S8+.

     

    Enig. Det og at jeg bytter telefon ofte gjør at SWAP er genialt for meg.

  8.  

    Ikke vet jeg, mobilen har knapt vært utomhus og ingen andre personer har holdt på med den. At folk her ikke kjøper forklaringen min er helt greit, men jeg hadde ikke brukt tiden på å skrive her inne om jeg hadde mistet telefonen i bakken eller lignende. Det er ingen hendelser som kan forklare denne sprekken. Men det ser jo ikke ut som om jeg har noen god sak. Jeg prøver meg direkte mot Samsung.

    Pga av slike hendelser, selvpåført eller ikke gjorde at jeg forsikret min S8+.

     

    Enig. Det og at jeg bytter telefon ofte gjør at SWAP er genialt for meg.

  9. Da har jeg hatt min S8 et par dager, hadde egentlig bestilt en S8 + men endret etter å ha testet i butikken. Skjermen virket å å være stor nok på grunn av de smale rammene.

     

    Etter å ha brukt den et par dager må jeg dessverre si jeg angrer litt... Det er stor skjerm, men en nedgradering fra min Mate 9 Pro...

    Hva synes dere om skjermstørrelsen?

  10. Jeg har tenkt til å ha et prøveprosjekt over de neste ukene, der jeg skal bytte ut min iPhone 7 Plus med en S8 Plus. Det er mange år siden jeg har vært borti Android, så trenger noen tips til apper som man må ha, tweaks osv.

     

    Har klart å lese meg opp til rooting og legge inn custom rom, er dette noe å anbefale?

    Med mindre du har noen svært spesielle krav og ønsker, så nei.

    Du kommer svært langt med en custom launcher, som f.eks. Nova Launcher.

    • Liker 3
  11.  

    Det var ikke gal pris i det hele tatt! Må jo være en feilprising?

    Den har hatt den prisen noen dager, og ligger på ca samme pris på proshop sine sider i andre land.

     

    Edit: Sjekket nå, og den finnes nå bare på norsk og finsk proshop, ikke lenger tysk, dansk eller svensk. Utgående modell, kanskje? Den er jo et par år gammel.

     

     

    Jeg sjekket Prisjakt ol, og der kommer den ikke opp.

    Går jeg via prisjakt til samme modell kommer jeg her; https://www.proshop.no/Baerbar/Microsoft-Surface-3/2589225

    Denne er jo helt lik slik jeg ser det  :hmm:

×
×
  • Opprett ny...