Gå til innhold

exonum

Medlemmer
  • Innlegg

    190
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av exonum

  1. Heldagsprøver utarbeides lokalt, i motsetning til eksamener som utarbeides sentralt - det er dermed opp til skoleledelsen/matematikklæreren din hvordan heldagsprøven utformes, eller om gamle prøver resirkuleres.

     

    Du får meget god trening ved å laste ned gamle eksamener fra udir.no, eller kjøpe deg et eksamenshefte m/ løsningsforslag, og regne deg gjennom et par eksamener for å se hvor du har hull i kunnskapen - for så å tette disse hullene.

    • Liker 2
  2. nordmannenfraoslo: Alt du trenger. Bortsett fra tannbørste, tannkrem, deodorant, barberblader og barberskum. Det er derimot en del ting som er anbefalt å ta med. Sivile boksere er det viktigste. Resten finner du ut av underveis. Jeg brukte kun sivile boksere utenom utdelt utstyr, og da kun i varmt vær eller i leir. I kaldt vær (stort sett alltid) ble ullboksere fra forsvaret brukt - hadde en meget grønn tjeneste.

  3. Jeg tok MC-lappen i fjor. Brukte 1 måned, i underkant av 25k og hadde ingen privat øvelseskjøring og ingen erfaring med tohjuling. Bil-lappen hadde jeg hatt i 1,5 år; men kun kjørt i snitt ca 1 time i uken: Dette tror jeg du klarer bra TS, bare ta til deg det instruktørene sier!

     

    Edit: Når det kommer til reglene for tunglappen, så er jeg ikke helt sikker - i og med at det er nye regler fra i år. Hvis jeg husker rett er det 18 år for A2, og 20 år for A (gjennom A2). Dersom du skal ta A direkte må du være 24 år.

  4. Meget godt initiativ, dog savner jeg et godt kildeverk - type forskningsrapporter/studier.

     

    Jeg savner også en kommentar angående sykdom. På hvilket tidspunkt er man for syk til å trene? Når kan man trene med sykdom, men med for eksempel en 10% nedgang i vekt? Når skal man gi blanke i sykdommen, og trene fullt ut?

  5. Jussen har krikkert, frevild og Herr Brun tatt seg av. Når det kommer til denne ulmende følelsen som vokser og vokser etterhvert som du får denne informasjonen fra juristene, så syns jeg du skal kjenne på denne. Dissonansen blir så stor fordi en del av hjernen din og dens komplekse operasjoner vet at det blir feil å ikke ta denne saken videre. Ta denne saken.

     

    Jeg vil for øvrig tro at han ikke kommer til å forsøke å sverte deg. Da får han spørsmål om saken, og hvorvidt han vant eller tapte. Dette virker som en type som ikke vil miste ansikt, da tør han heller ikke å nevne dette til andre.

  6. Er det en tilfeldighet at "planen" starter etter at nåværende regjering har gått av?

    Har kanskje noe med at nåværende departement ikke skal måtte sløse bort tid på å sette seg inn i dette så går det noen måneder - og plutselig er det ny ledelse, men heller la neste departementsledelse ta seg av dette. Men det er nå bare en mulig forklaring på dette, så får du heller gjøre dine egne konklusjoner. Det er dog ikke nødvendig å spørre dersom du allerede har bestemt deg for et svar - da sløser du bort både din egen og andres tid - noe jeg mistenker du gjør.

    • Liker 1
  7. Bare for å ha debunka den 30 år gamle myten; Måltidsfrekvens har ingenting med forbrenning å gjøre. Totalinntak av kcal, er det som gjelder. Det som fungerer med "ofte og lite", er at du vet hva du får i deg når, og at du ikke blir slapp om du eventuelt blir alt for sulten.

     

    http://www.treningsf...p?topic=58770.0 (Kilder der inne.)

     

    Forbrenning nei. Men så er det så mange flere faktorer enn bare forbrenning som spiller inn for et individ. Thor. har et poeng med magesekken. Og psykologisk sett har det mye å si for en del individer at de kan spise ofte.

     

    Vi er langt mer kompliserte enn maskiner. Vi har trossalt tanker, følelser og hormoner, og hverdagen til de fleste består av mer enn å regne kcal inn og ut. Det er mange valg som må tas, de fleste har fristelser å unngå og hensyn ift. arbeidsdag å ta. Men de som driver med dette som sin hovedhobby har nok bygget seg opp den evnen til å kun se på kcal inn og ut.

  8. Ja, har tenkt mye på det, men vet ikke helt hvor jeg skal begynne, og det koster vel penger og?

    Vanlig prosedyre for slikt er å gå til fastlegen først. Be pent, men bestemt om henvendelse til spesialist med det samme. Følgelig går turen videre til spesialist - så blir det tatt derifra.

     

    Angående kostnad, er det i Norge frikort på helsetjenester, og grensene går ved hhv. 2000kr og 2600kr.: http://www.helfo.no/...er/default.aspx

     

    Spør du meg burde du absolutt investere de kronene i dette. Det er livskvaliteten det står på. ;)

  9. En lærstøvel er best å bruke dersom du fyller den med vann og går med den en hel dag (eller til alt vannet er "borte".) Puss deretter godt, og gå dem inn. En Alfa M77 tar det ca 200 km å gå inn. Beveren din tar nok noe av det samme. Støvelen kan være vond og jævlig lenge, til den er skikkelig inngått.

     

    Når det kommer til alfa Bever Grip+ ville jeg ha fulgt samme prosedyre, og reinnpregnert dem etterpå. Husk å pusse dem ofte - gjerne før og etter hver eneste bruksdag. Kjøp deg kiwi svart skopuss og en skobørste (eller dersom du kjenner noen som er i tjeneste, så få av dem. Det er forbruksmateriell). Det går ca en boks hver måned ved aktivt bruk - kanskje mer. Samtidig ville jeg ha satt dem inn med rikelig skokrem når du ikke bruker dem, og pusset dem veldig grundig en gang i blant.

     

    Slike sko kan holde i åresvis dersom du tar godt nok vare på dem. For å få riktig passform og gå dem inn skikkelig er det faktisk kritisk at du fyller dem med vann og går en hel dag med dem på bena gjennomblaut. Om det er kaldt ute er ikke så farlig - vannet og føttene blir varme så lenge du holder deg i bevegelse, så ikke utsett dette. Det er like fullt viktig med den daglige pussen.

     

    Flere av gutta droppet pussen da vi hadde øvelse i 2 måneder (med to-tre frihelger) og det var snø ute - da ble det slapt med pussing og lett å slippe inn i messen pga. snøen ikke akkurat skitner mye. De ble både kalde og våte på beina når snøen begynte å smelte, pga. dårlig skopuss.

     

    Kort og godt oppsummert:

    • Fyll dem med vann SNAREST, og gå med dem en hel dag. Ha på deg samme sokker som du vanligvis ville brukt på langtur/jakt. Type tjukk ullsokk. (Gråsokk dersom du er kjent med PBU).
    • Puss dem hver eneste bruksdag, minst morgen og kveld.
    • Sett dem inn med rikelig skoskrem når du ikke skal bruke dem på noen dager.

  10. pakini: Ja, og jeg maste også på å få det. Legene ville derimot ikke bruke noe mer tid på det enn en røntgen. Jeg setter dog pris på innspillet ditt.

     

    Jason: Synd å høre at det fortsatt er vondt. Om du fortsatt husker det, er jeg interissert i hva du gjorde etter skaden. Holdt du den hevet og iset den ned de første 1-2 ukene, begynte du å gå og målretter opptrening deretter, og er du aktiv sånn ellers? Også; var du aktiv før skaden? Har du full funksjonalitet i ankelen?

     

    Jeg får satse på at jeg gjorde nok i begynnelsen til at det ikke blir permanent vondt etter/under aktivitet. I går var jeg på fjelltur og løp også litt. Ingen smerter underveis, kun i etterkant. Tror dette kommer til å gå bra, tror vel skaden bare tar en god del mer tid å leges enn jeg hadde belaget meg på.

  11. Ikke all energidrikk inneholder kullsyre. På stående fot kan jeg nevne powerade. Det som skiller brus og det vi tradisjonelt har kalt for energidrikk er at energidrikken gjerne inneholder en del mineraler som er gunstige å få påfyll av under hard trening/mye svetting.

     

    Forskjellen ligger altså ikke i kullsyren. Kaller du vann med kullsyre for brus? Det gjør ikke jeg.

     

    Brus er brus på grunn av sukkeret og essensen, ikke bare på grunn av kullsyren. Videre kan brus kalles for energidrikk, men når du nevner energidrikk mener du kanskje sportsdrikk - disse inneholder som nevnt gjerne noe mer enn bare sukker. Leskedrikk er alt som slukker tørsten. Vann er en leskedrikk.

     

    Språkrådet/Dokumentasjonsprosjektet definerer dem slik:

     

    Brus

    I brus m. ( fork. for e bruslimonade, av *bruse)

    1 karbondioksidholdig leskedrikk av sukker og essenser

    drikke b- / tre flasker b- / rødb- / b- med sitronsmak

     

    Leskedrikk->Tørstedrikk

    tørstedrikk m1 drikk som slokker tørsten godt

  12. Heisann.

     

    Jeg ser du allerede har kommet med et godt forslag; turgrupper. Du sier du ikke kan møte en fast dag i uken. Da foreslår jeg nettopp aktiviteter som det du nevnte; turgrupper, videre; fallskjermhopp, dykking, kokkegrupper eller for eksempel arbeid i frivillig organisasjon som Hjelpekorpset o.l.

     

    Det er riktignok viktig at det du velger er noe du er genuint interissert i, og kan trives med uten at det nødvendigvis blir noe forhold ut av det - slike relasjoner kan uansett ta lang tid å bygge opp. Dette hensynet til egen interesse er viktig i forhold til egen trivsel. Det er også det at man blir rimelig fort gjennomskuet, kanskje ikke direkte, men folk har en intuitiv forståelse for slikt, en instinktiv forståelse for gruppedynamikk. Mennesker merker om du hører hjemme eller ikke. Dessuten er det veldig greit at du og den fremtidige jenten deler en interesse!

     

    Den arenaen som passer deg best, er den beste - kanskje en kombinasjon? Personlig ville jeg valgt en organisasjon/kurs eller gruppe fremfor nettdating. Du blir ikke mindre alene av nettdating, og det kan bli både kunstig og slitsomt å gå på date etter date. Det må jo være mye kjekkere å få ekte venner, og håpe på at muligheten for et intimt forhold dukker opp, men det er da min mening.

     

    Med noe håndfast å gå til, og ikke bare www.ensomnettdating.kjedelig , forsvinner mye av den ensomhetsfølelsen. Om du ikke får dame med en gang, så får du i hvert fall kompiser!

     

    Håper dette hjalp noe!

    • Liker 6
  13. Heisann.

     

    For 3 måneder siden tråkket jeg ganske kraftig over. Det ble ikke påvist brudd, og ikke undersøkt om leddbåndene i ankelen var røket. Etter omtrent to uker i sengen og på krykker kunne jeg halte veldig forsiktig med foten. Etter omkring tre uker kunne jeg gå korte strekk, rundt 5-10 minutter, normalt - uten smerter.

     

    Nå er jeg i stand til å gå i ca 1,5 time hvor jeg av og til har små smerter før jeg har blitt varm, og noen smerter i ettertid - som av og til hindrer normal funksjon. Dersom jeg går i lengre tid enn dette har jeg gjerne vedvarende smerter resten av dagen, og nedsatt funksjonsevne i ankelen. Ankelen har normal størrelse, altså ikke en inflammasjon, såvidt jeg som lekmann kan bedømme.

     

    Jeg lurer på om noen har erfaring med dette? Går smertene over - er det snakk om opptrening? Eller tyder smertene på at jeg har en uavdekket skade av større betydning?

     

    Har veldig lyst til å begynne å løpe igjen..

     

    Hilsen utålmodig, vond ankel.

  14. Verdi kommer helt an på etterspørsel. Antagelig er det liten interesse for disse, og dermed lav pris, kanskje lik verdi som datidens. Videre er dem produsert i relativt store opplag. De er kanskje bladd i, og bærer preg av dette - "fin stand" betyr noe helt annet for en samler.

     

    Bare fordi ting er et halvt århundre gamle, så betyr det ikke at de har økt i verdi, dessverre. Enkelte eldre gjenstander, til og med eldre enn det der, er ikke engang verdt det dem kostet på den tiden.

     

    Edit: Magasinet fra under krigen kan ha noe verdi, kanskje opptil en hundrelapp eller der om kring, dersom du er heldig. Det kommer an på innholdet.

×
×
  • Opprett ny...