Gå til innhold

MuppetOwl

Medlemmer
  • Innlegg

    99
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av MuppetOwl

  1. Er vel nesten ingen som gidder lese Gamer.no sine anmelders som alltid er mye mer negativ en alle andre. Er vel for å prøve karre til seg noen stakkarslige klikk på en døende side. Eneste som var bra med denne anmeldesen var at den ikke var på nynorsk
  2. Supert at du legger ut siste bios filene Nizzen👍 Har hatt litt problemer med betaen før denne, hvor den står fast under boot på detecting memory etter å ha endret på ting i Bios. Virker som det er løst på siste versjonen 0901 for Asus Z790 Extreme. I9 KS utgave var egentlig ikke så ille pris på. Men orker ikke styre med å bytte cpu allerede og har ganske ok SP score på den jeg har. Så venter nok på Raptor lake Refresh byr på før jeg bytter cpu.
  3. Fant ingen som solgte i Norge, så kjøpte denne på 1.5M fra Aliexpress. MOSHOU HDMI 2.1 Ultra Thin Veldig tynn kabel, så mye enklere å skjule en vanlige kabler. Støtter HDMI 2.1 fult ut ink mulighet for 12bit på 175hz. De har også noen rimeligere hvis tynn kabel ikke er viktig. Som feks denne
  4. Alle mine problemer ble løst med å bruke HDMI istedenfor Display Port, ink dvale problemet Sendte sak om de til Nvidia og de viste det var et problem mot noen skjermer på 40xx serien. Forsto det slik at det skulle komme enda en ny UEFI, DisplayID firmware update etterhvert, men fulgte det ikke noe mer opp siden jeg beholder HDMI 2.1 da det er bedre enn DP 1.4 uansett.
  5. Koster ca 100 kr for en Micro HDMI 2.1 kabel fra Aliexpress så ser ikke helt hvorfor det gjør skjermen ikke aktuell? Forsåvidt enig de skulle ha inkludert den i pakken. Er litt smålig av Samsung på en skjerm til 15k og bare ha med en Display port kabel når micro hdmi ikke er veldig vanlig. De får sikkert kjøpt en slik kabel til 5kr.
  6. Tenker du på 175hz med 12 bpc? Etter hva jeg har forstått er ikke det mulig på DP 1.4 med oppløsningen 3440x1440. Da må man bruke chroma sub sampling eller DSC. Men da fungerer vel ikke HDR? Skal ikke si det helt sikkert, men det er slik jeg har forstått det og fikk ihvertfall ikke valgt 12 bpc i Nvidia kontrollpanelet før med DP 1.4. DisplayPort 1.4 er maks 32.4 Gbps og HDMI 2.1 er 48Gbps
  7. En oppdatering for mine første erfaringer med Samsung G8 Oled. Har nå fått Micro HDMI 2.1 kabel og alt er så mye bedre! Ingen rare bildefeil som kommer innimellom og alt fungerer 100% ink våkne opp fra dvale👍 Kan også kjøre 175hz med 12bit mot maks 175hz 10bit på DP 1.4. Veldig greit å slippe Display port tullet. Vært så mye rart, spesielt med Nvidia siden DP 1.4 kom og med Samsung skjermer etter hva jeg fant ved søk. Fant ingen HDMI 2.1 Micro til vanlig HDMI i Norge så bestilte denne fra Aliexpress. https://www.aliexpress.com/item/1005004546785272.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.13d118025Qk8kt Veldig tynn og fleksibel som var et stort plus.
  8. Nei sliter med det enda. Er nok en enten firmware bug eller at skjermen ikke er helt venn med DP porten på RTX 4090 kortet jeg har. Satser på at alt blir i orden når jeg får Micro HDMI 2.1 kabelen om litt. Da kan jeg også kjøre 12bit@175H siden man ikke er begrenset av DP 1.4 sin lavere hastighet. Etter å ha søkt litt rundt virker dette som å være et problem som går igjen på spesielt Samsung sine monitorer med Display port mot enkelte GPUer men HDMI fungerer fint. Så glad jeg har 2 HDMI 2.1 porter på skjermkortet siden jeg har koblet på tven også.
  9. RT en gimmick 😂 Prøvd feks Cyberpunk 2077 med Ray Tracing? Man går ikke tilbake når man har prøvd det og det fungerer helt nydelig på RTX4090 med I9 13900 alt på maks. Blir enda bedre med DLSS3 støtte som kommer i neste patch. Må være sånn begrenset Ray Tracing med bare skygger man har prøvd hvis man synes RT ikke er noe poeng.
  10. Et tips skal man handle skjerm. Er man DNB kunde eller kan låne kort av noen som er. Så er det DNB supertilbud med kode DNBSUPER12 torsdag 1.Des til Lørdag 3.Des med 20% rabatt hos Power. Så da har man mulighet til å kjøpe bla Samsung G8 Oled billigere
  11. Ja er den defekt sier fra om det og ikke bare sender tilbake. De er bare mye lettere å ha med å gjøre når man sier den er innenfor 14 dager. For orker ikke sende et nytt produkt til reparasjonhelvete Har en Micro HDMI til HDMI (2.1) kabel på vei. Så håper det fikser de fleste problemene. HDMI 2.1 mot DP 1.4 har vel ikke noen nedside. HDMI 2.1 har høyere hastighet 48 Gbps mot 32.4 og bedre HDR støtte. HDMI har jeg aldri hatt noe tull med så virker å være mer stabilt/mindre kompatibilitet tull enn Display Port. Har nå også testet skjermen på laptop med Display port og ikke noe tull der, så begynner å tro denne skjermen ikke liker DP porten på Asus TUF 4090. Har prøvd flere porter og skjermen jeg hadde før hadde som nevnt ikke noe problemer, så man vet det ikke er selve porten det er feil med. Hvis jeg husker riktig hadde Nvidia noe tull med 30 serien og DP 1.4 som de lanserte bios fix for. Så kan jo være de oppdager noe der, men skulle vel ha lest om andre med feil da også. Spent på andre her som har erfaringer med denne skjermen har lignende problemer. Edit: Ser Nvidia har update for 40 serien som muligens fikser div boot/bios problemer, mulig det også hjelper på problemer med at den ikke våkner fra sleep og at jeg ikke ser noe på displayet noen ganger ved boot: https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5411/?=&linkId=100000163736896 Edit2: Nvidia oppdateringen og siste Asus RTX 4090 bios ser ut til å ha løst problemene med at skjermen blinker og får bildeforstyrrelser i Bios og boot. Så begynner å nærme seg nå Bare finne løsning på at den ikke våkner opp fra dvale igjen + litt div små bugs de nok fikser i en firmware update så blir dette bra! Er fort gjort å tenke skjermen er problemet siden det fungerte fint før men mye av problemene har vært en kombinasjon av at grafikk kortet og skjermen ikke var helt venner i starten uten nevnte oppdatering.
  12. Er 14 dagers angrerett og går også på garanti. Men er alt i alt veldig fornøyd med skjermen selv om disse feilene irriterer. Så håper jo dette er noe Samsung kan fikse enkelt hvis det er software feil. Så tenker jeg ser an, hvis ingen andre melder om lignende feil har jeg nok bare vært uheldig min min og sender den tilbake.
  13. Ja får håpe det bare er firmware tull og de egentlig hadde planer om noe mer stabilt til lanseringdatoen. Mulig bla Komplett har vært litt tidlig ute. Siden det ser ikke ut som så mange butikker har begynt å selge den enda. Mye av dette kan jo også være at den misliker Asus Tuf RTX 4090 kortet jeg har. Men har som nevnt aldri hatt noe tull med min forrige skjerm.
  14. Noen bugs til. Ikke prøv å bruk Eye Care funksjonen. Da begynner skjermen å blinke og det smeller i høyttalere og de fungerer ikke igjen før man har tatt strømmen. Skru av skjermen etter en viss tid i Windows fungerer dårlig, da går det ikke å vekke skjermen igjen før man har tatt strømmen helt ut og satt inn igjen. Er det vanlig at Samsung skjermer er full av bugs? Kan da umulig ha testet skjermen før de sendte den ut. Aldri opplevd slike problemer med en monitor før 🤪
  15. Fått skjermen i hus idag. Dessverre har opplevelsen blir litt ødelagt av hva jeg mistenker er firmware bugs. Oppdatering av skjermen til siste versjon (Det angrer jeg på) Først til det positive. Veldig bra bildekvalitet, utrolig digg med endelig helt sort som man er vant med fra Oled tver. Skjermen er godt pakket inn fra Samsung med bra beskyttelse på skjermen med klar plastikk over, så man ikke får mikroriper. Ingen døde pixler som jeg kan se etter å ha kjørt test bilder med alle fargene. Liker det minimalistiske designet veldig godt. Så til det negative. Når jeg først skrur på skjermen får jeg masse artifacts og det blinker rundt om på skjermen og man ser små hvite prikker på sort (Noe det fortsatt gjør i Bios og boot screen) Skjer ikke på innebygde apps så er ikke selve skjermen. Jeg trudde først dette var dårlig kabel siden de gangene jeg har sett dette før har det vært det. Så dro på Elkjøp å kjøpte 2 stk nye mini DP til DP 1.4 kabler. Bare for å være sikker. De hadde ikke mini HDMI til HDMI som støtter 2.1. Så ikke fått testet det. Men fortsatt akkurat samme feil med begge kablene. Prøver så å dytte litt til på kabel i porten på Skjermkort for å være helst sikker det ikke er noe der samt skjerm uten at det gjør noe forskjell. Går så til Nvidia kontrollpanelet hvor jeg manuelt setter 10bit color og 175Hz. Da er plutselig alt i orden igjen. Kan så endre Hz uten problemer så virker som det er 8bit som tuller. Men er ikke sikker, siden jeg kan så bytte til 8bit igjen og det funker fint. Etter en reboot er det ofte tilbake med tull så må gjøre det samme på nytt. I bios og boot får jeg ikke gjort noe så er slik der hele tiden. Jeg mistenker at dette kan være firmware bugs. Skjermkortet har jeg ikke hatt noe problemer med på verken forrige skjerm eller tven som er koblet til. Kan også være noe tull med RTX4090 og akkurat denne skjermen. Lyden i skjerm høyttalere blir plutselig borte. Når det skjer er lyden også borte i skjerm menyen og Samsung sine egne apps på skjermen. Så har ikke noe med pcen å gjøre. Må da dra ut strømkontakten helt for å få lyd tilbake. Holder ikke å skru skjerm av og på. Skulle ha ventet med å oppdatere skjermen, da hadde jeg ihvertfall vist om siste fw er årsaken eller ikke. Et lite annet minus er litt trege menyer og menyen er full av drit apps fra Samsung. Dette kan også så klart være en feil på min skjerm bare. Får sjekke med Samsung support i morgen. Hvis dette blir løst enten med fw update eller at jeg får ny skjerm så vil jeg si det er en nydelig skjerm. Bare kjipt når man opplever slike ting som ødelegger helhetsinntrykket.
  16. Har bestilt Odyssey G8 fra Komplett. Ble sendt idag så regner med å få den mandag eller tirsdag 👍
  17. Mye mulig det er overdrevet det med viftestøy. Men er veldig sensitiv for slik støy selv så tar ikke sjansen. Det med firmware er et stort plus. Er stort sett alltid rare bugs som plutselig kan komme med feks lansering av nye grafikkort. Siste eksempel for min del med en LG CX Oled 77" var når Nvidia ampere kom var det noe bugs med gsync på LG C9 og CX som ble fikset. Har også vært forbedringer av input lag, bildekvalitet og div annet med ny firmware. Det med garanti bekymrer meg ikke. Og har fra tidligere erfaring i jobb at garantien til Dell er lite verdt når de var vanskelig på alt sammenlignet med bla HP. Mulig det har blitt bedre, for er vel over 10 år siden vi har hatt noe med de å gjøre nå, siden det ikke ble kjøpt noe mer fra de. Men sitter fortsatt i meg og tenker alltid Dell Hell når jeg ser navnet 😆 Vi har uansett 5 års reklamasjon i Norge. Sist det var noe større problem med burn in må ma tilbake til LG sin oled 7 serie og tidligere som er dårlig sammenlignet med de nyere panelene. Har brukt C8, CX og C2 med masse PC bruk med statiske bilder i lang tid siden de ble lansert uten problem. Nå har jeg ikke erfaring med Samsung sin QD Oled siden det er såpass nytt. Er jo samme panelet de leverer til Alienware og når de tørr å gi 3 år burn in garanti tenker jeg det er ganske trygt. Er uansett dårlig av Samsung å ikke ha en garanti siden reklamasjon krever ofte mer styr enn garanti og er mange land som ikke har så gode forbrukerrettigheter.
  18. Nå kan endelig Samsung 34" G8 Oled bestilles hos bla. Komplett, Samsung, Elkjøp og Netonnet. https://www.komplett.no/product/1219882/gaming/gaming-utstyr/gamingskjermer/samsung-34-curved-skjerm-odyssey-g8-34bg85 Forventet levering i starten av Desember. Endelig blir det oled pc monitor her 😁 Ventet lenge på en pc skjerm med oled. Alienware sin versjon ville jeg ikke ha siden det er Dell, liker ikke designet, kan ikke oppdatere firmware og viftestøy.
  19. En del poster tilbake her meldte jeg om rødt varsellys ved power connector på Asus Tuf 4090. Det var kun på når pcen var skrudd av. Asus support sa det var normalt 😅 Kan meldte at den lyser ikke lengre i det hele tatt etter å ha byttet til Cablemod sin kabel. Så noe rart var det med adapteret som fulgte med.
  20. Takker! Endret prioritet og ble da over 40k. Da har jeg fått bekreftet at den yter det flere tester har oppgitt
  21. Har handlet inn 13900 cpu, hovedkort og ram som ble monterte i går (Byttet ut 9900K siden den begrenset 4090). Veldig fornøyd med oppgraderingen med tanke på forbedring av ytelsen 👍 Hva regnes som normal på Cinebench R23 Multicore på en ikke klokket 13900K med power limit tatt bort? Begynner å lure om det er noe jeg har glemt eller ikke fått med meg av bios instillinger. Beste jeg har fått er litt over 39 700 stock klokkehastighet med power limit av. (Kjører Win11 vet ikke hvorfor det står Win10 der) Men ser flere skriver de har fått oppimot 41 000, mulig de har gjort mer enn å bare fjerne power limit? For er her jeg blir litt forvirret da de nevner den trekker oppimot 350 watt med limit av. Høyeste jeg har sett på min er 290W et lite øyeblikk men ligger stort sett på rett over 260W. Ønsker bare å teste at den yter som forventet. Er klar over at det kan variere litt fra CPU til CPU så mye mulig alt er som forventet. Temperatur ser ganske "lav" ut med maks 84 grader når jeg kjører en del run med Cinebench R23 (Med vifter og pumpe på maks). Med tanke på at man leser det er normalt at den spretter oppimot 100 grader selv med 360mm Vannkjøling. Det gjør at jeg tenker det er noe jeg har satt noe feil som gjør at den ikke får mulighet til å dra mer eller en Temp limit. Har oppdatert til siste Bios 0703 og drivere/ME firmware som anbefalt på Asus på nettsiden. Noen tips? Sist jeg satt meg litt inn i det var når 9900 ble lansert men ser det er litt som er endret siden da🙂 Specs CPU: 13900K / SP Score 105 Hovedkort: Asus Rog Strix Z790 Extreme RAM: G.Skill DDR5 6400 CL32 med A-die Kjøler: NZXT Kraken Z73 360mm. PSU: Corsair 1000W
  22. Så basert på hva de oppgir av økningen av ytelsen ser det ut å ligge på rundt 3080 nivå på raytracing? Skuffende RT ytelse hvis det stemmer.
  23. Bruk av rabatter/fordeler med kredittkort er nok svaret. Har kjøpt flere kort som jeg har solgt til butikkpris til venner og bekjente. Med kredittkort finnes det mange måter å tjene poeng/penger på. For min del får jeg Trumf, SAS Eurobonus og SAS statuspoeng med Dnb Saga Mastercard og SAS Mastercard Premium. I fjor tjente jeg nok på kjøp av salg av 30xx kort til tur/retur Oslo - LA på Business class for meg, dama og ei venninne av hu. Noen få timer arbeid med veldig god gevinst.
  24. Ja den nye Asus ROG Thor ser ut som mangler 16-pin PCI-E 5.0, så er nok bare 12VHPWR kabel som følger med som går inn på vanlig PCI-E. Uaktuelt å betale så mye for en ny PSU nå som ikke er ATX 3.0 Skal jo være en slik port hvis PSU er PCI-E 5.0/ATX 3.0
  25. Ja virker jo merkelig at det skal lyse hele tiden når den er skudd av. Skulle jo tro det lyste rødt eller blinker rødt hele tiden når pcen er på også hvis noe er feil? Mener å huske TUF 3090 kortet jeg hadde gjorde det når kabelen ikke satt skikkelig i. Nå har jeg prøvd å bytte kablene men fortsatt samme feil. Har ikke en ekstra PSU å teste med. Begynner å lure på om det er normalt, dårlig adapter eller kortet det er noe feil med. Men ser flere nå melder om samme på Asus Tuf kortene. Kan jo også være en bug med Asus kortene de kan fikse i en bios update hvis dette gjelder alle? Kan andre her med Asus Tuf bekrefte om de har samme røde lys eller ikke. Når pcen er skrudd av men tilkoblet strøm. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?130845-Strix-4090-question-about-solid-power-light-being-on Edit: Ser jeg kan dra power limit til 133% så alt tyder på at kortet får nok strøm. Har sett de som ikke kobler på nok kabler får sette den til maks 100. Har en Corsair RM1000x (2021) PSU.
×
×
  • Opprett ny...