Gå til innhold

Wall Dorf

Medlemmer
  • Innlegg

    1 141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wall Dorf

  1. Det er nok mange som helst ville kuttet ut fossil energi allerede i går. Det går nok ikke så raskt som mange ønsker seg, og den grønne revolusjonen er nok heller ikke så mye å skryte av. Om olja er til heder eller forbannelse er for tidlig å si noe om, men enn så lenge er den til hjelp til et grønnere skifte. Når tid det blir til en realitet er også for tidlig å si noe om, men det jobbes på spreng?

    Denne linken er jo noen år, men like aktuell i dag; Det grønne skiftet er ugjennomførlig (universitetsavisa.no)

    Altså: Arbeidet med å installere grønn energi gir i prinsippet et merutslipp ved å produsere utstyret til utfasing av det som er på andre siden av gjerdet, som egentlig ikke vil gi noen særlig grønn effekt? Men en kollosal mengde skrap?

     

  2. Selfuniverse skrev (2 timer siden):

    Det forklarer en del når det er slike aktører som får disse oppdragene.

    Det er noen som slår alarm om at en solstorm kan forstyrre elektriske anlegg på jorden. På noe samme måte som når en solstorm skapte kraftige reaksjoner, og tilogmed branner i telegrafstasjoner i 1859. Jeg tar denne alarmen mye mer seriøst.

    Ja, enig med deg i dette! Solstormer er aldri helt å stole på, så her kan man fint innrette seg på at selv om de bommer med hensyn til treffsikkerhet kan man like godt godta det som en seriøs advarsel. Om havet kommer til å stige noen centimeter til slutten av dette århundre er ting vi neppe kan kontrollere selv? Uvisst med landehevninger på forskjellige steder, pålandsvind og planeters individuelle stillinger til hverandre som også må tas hensyn til. Det er et meget usikkert langtidsvarsel, men er sikkert bra for de som tenker å bygge nær havet vil trekker seg høyere opp i terrenget, bedre utsikt blir det også!

    • Liker 1
  3. trn100 skrev (5 minutter siden):

    Denne var ikke til meg, men snakker du om Yggdrasil eller et annet tre du har lest om? 😉

    Livets tre, eller også oversatt til kunnskapens tre er fra 1.Mos.2.9 som handler om kunnskapen om godt og ondt og representerer Yggdrasil i norrønn mytologi. Kampen om godt og ondt ender når slangen, dvs Satan er nedkjempet på Herrens dag. I denne kampen utvikler det seg mange slags kunnskaper som det har lett for å gjøre under kriger hvor oppfinnsomhet er et must. Et bra vers i kampen mellom dødelighet og livet er å finne i 2.Kor.5.2-4.

  4. trn100 skrev (10 minutter siden):

    Definisjonen, om man altså er opptatt av fakta og sånt, er iflg. SNL:

    Ja, det er bare så langt vår viten strekker seg ut for menneskenes del... men det kommer vel mer ut av det man hittil har lært etter hvert? - Når det fullkomne kommer skal det stykkevise ta slutt heter det vel...

  5. trn100 skrev (8 minutter siden):

    Skal forsøke å oppføre meg og være hyggelig da jeg har fått noen advarsler tidligere, men enhver som bruker bibelen som en "vitenskapskilde" orker jeg ikke å kommentere vitenskap med, beklager...

    Det er så dumt i mitt hode at det er helt ubegripelig.

    Esra 4 er så vidt jeg kan se en historie om bygging av et tempel? Er det dette du mener er "bibelsk" vitenskap?

    Ja, jeg skjønner hvor landet ligger - uansett hvor håpløst det høres ut som, så beskrives Bibelen som en vitenskapsbok som vil sette det meste på plass. Men først må den skrives om slik at den får sammenhengende tekst. (Hos Apokryfene, 4. Esra 14.37-47 - sitat; v45-47: Da de 40 dagene var til ende talte den høyeste og sa: "Du skal gjøre kjent de bøkene du skrev først så både verdige og uverdige kan lese dem. Men de 70 siste skal du ta vare på for å gi dem videre til de vise i folket. For disse bøkene rommer en strøm av forstand og en kilde til visdom og en elv til kunnskap. 

    Sannsynligvis hører denne omskrivningen sammen med at da skriften ble skrevet fra først av, ble den skrevet i lignelser som er umulig for oss å forstå. Kunnskapen gjelder nok alle nivåer av vitenskap, også byggingen av det vi kaller ufo'er, i skriften nevnt som "verket" eller Guds herlighet (Esek.1.1-28) Job 37.18 kan du hjelpe ham med å hamre ut himmelhvelvingen fast som et speil av støpt metall? - Metallet finner du igjen i fartøyet som er rask som lynet i Esek.1.14 og laget av skinnende metall (i v4)

  6. trn100 skrev (5 minutter siden):

    Forskjellen på vitenskap og religion er at vitenskapen forsøker å finne ut av ting mens religiøse tror de vet fordi de har lest det i en eldgammel bok og ikke eier fantasi 😉

    Ja, religiøse kaller nok innholdet de tror på for religion, men faller fort av lasset fordi man her driver med kirsebærplukking av skrift. Jeg bruker bibelen som en vitenskapskilde som overgår dagens, men det tror du kanskje ikke, men det finnes skjulte opplysninger om dette i 4.Esra (apokryfene)

  7. trn100 skrev (33 minutter siden):

    Som jeg forsøkte å antyde i innlegget mitt så forholder jeg meg til vitenskap og ikke eventyr

    Men i denne sammenhengen var jeg nok mer inne på mer vitenskap enn eventyr, men deg om det. Når det kommer an på om det finnes liv der ute er det nok veldig nonchalant å avskrive det fordi avstandene er for store. Vitenskapen står også fast i det samme problemet. 😎

  8. trn100 skrev (16 minutter siden):

    Det skal mye til for å skape liv, i alle fall samtidig innenfor et gitt tidsrom. Det handler også mye om tilfeldigheter. Problemet  er ikke bare tiden, men avstandene også. Det er de færreste som virkelig fortår de dimensjonene vi snakker om...

    Hvis vår sol var på størrelse med en golfball ville jorden vært omtrent som ett sandkorn ca. 4 meter lenger bort. Den nærmeste stjernen til solen i vår egen melkevei befinner seg i den samme skalaen 1.200 Km. unna.

    Og det å blande en eller annen GUD inn i dette, en skjeggete fyr som har tryllet det hele frem, er i beste fall en innrømmelse av at man hverken evner eller ønsker å forstå fordi den enkleste løsningen er den beste 😉

    Jo, livets mysterium er man for så vidt kommet lagt med, og avstandene er ennå et problem, men ikke uløselig, det jobbes med saken.

    Reise i tiden? Helt greit! (forskning.no)

    I Bibelen fortelles det at himmelen rullet seg sammen som en bokrull, som kanskje er beviset på at en tidsreise vil forandre utseendet av himmelen til en bokrull, og når lyshatighet passeres vil tiden begynne å bevege seg baklengs, som beskrevet i 2. Kong. 20. 8-11.

  9. skaftetryne32 skrev (2 timer siden):
    Wall Dorf skrev (2 timer siden):

    Menneskesønnen - Hvor kom han fra?

    Menneskets evne til å tenke og fantasere, det finnes ingen bevis for at denne duden har eksistert. 

    Sant nok, men allikevel finnes der millioner av tilhengere av ham. Visstnok er han en gjentakelse av Noah? I alle fall etter hva Matt.24.37-41 beskriver angående dette, altså en apokalyptisk gjentagelse som i fantasiens nedtegnelser beskriver store tegn og undere... så da vet vi at i fantasiens verden er tiden beskrevet som gjentakende (sirkulære / som i en boble?) og ikke horisontal (4.Esra 5.42: Engelen sa: Min dom vil jeg sammenligne med en sirkel: De siste skal ikke komme for sent og de første ikke for tidlig...)

  10. Wall Dorf skrev (3 timer siden):

    Deler av landet kan stå under vann

    Flere baller i lufta på en gang?

    Det gjør det for så vidt også under flomsituasjoner, som under "Hans" - den naturlige delen av jordens platetektonikk gjør at jorden endres kontinuerlig, og man har simpelthen ikke nok kunnskaper til å regne ut hva som i det hele tatt er årsak til alt i et komplisert system. Finner endringer i Golfstrømmen 400 år før klimaskifte (uib.no)

    Kommer Atlanterhavet til å forsvinne?

    Kommer Atlanterhavet til å forsvinne? (msn.com)
     

    • Innsiktsfullt 1
  11. skaftetryne32 skrev (7 minutter siden):

    Nei det er det ikke, se video over. 👆

     

    Hvorfor ikke prøve selv da? Jeg sa vanskelige - noen som prøvde å avbilde en bil i et kornåkermønster brukte visst 4 timer!

    Prøv: Avebury, 1994. Rolf Kenneth: Kornsirkelmysteriet

    skaftetryne32 skrev (17 minutter siden):

    Menneskets evne til å tenke og fantasere, det finnes ingen bevis for at denne duden har eksistert. 

     

    Kanskje menneskers trang til å fantasere ?

  12. skaftetryne32 skrev (3 timer siden):

    Hvorfor skulle romvesener komme bare for å kødde med en kornåker ? enhver idiot kan lage de mønstrene med  pinner og tau, du kunne gjort det.

    Det vil man jo sogar fort oppdage, kompliserte mønstre er vanskelig å gjennomføre på kort tid. Apropos romvesener - så heter det jo fra Joh.3.13: Ingen annen er steget opp til himmelen enn han som er steget ned fra himmelen: Menneskesønnen - Hvor kom han fra?

  13. Rapport slår alarm om havstigningen i Norge: Deler av landet kan stå under vann

     

    Rapporten er utarbeidet av Nansensenteret og Norsk Klimaservicesenter på oppdrag fra Miljødirektoratet. 

    Den beskriver hvordan havet er ventet å stige langs norskekysten mot midten og slutten av dette århundret, og videre mot år 2300.

    – Rapporten viser nok en alvorlig utfordring ved klimaendringene. Havet kommer til å stige når temperaturen i verden øker. Når det kombineres med stormflo og bølgepåvirkning, kan det få betydelige konsekvenser langs vår langstrakte kyst. Flere områder kan bli liggende under vann – periodevis eller permanent – i fremtiden. Det må vi ta høyde for i planlegging av arealbruk og forsøke å forebygge alvorlig konsekvenser, sier Miljødirektoratet-sjef Ellen Hambro.

    Deler av Norge under vann

    Rapportens tall over havnivåstigning er basert på ferske tall fra FNs sjette hovedrapport, som kom i mars i fjor. Tallene er deretter blitt skreddersydd til norske områder.

    Hvor mye havet stiger vil variere mellom ulike deler av norskekysten. Det er fordi landhevingen, altså hvor mye landjorden hever seg med flere millimeter årlig i forhold til havet, er ulik rundt om i landet.

    – Havnivået stiger raskest langs kysten på Sørlandet og Vestlandet og utenfor Nord-Norge, fordi landet i disse områdene hever seg langsommere enn rundt Oslofjorden og i Midt-Norge, skriver Miljødirektoratet.

    De understreker at selv om det kan høres udramatisk ut med noen titalls centimeters stigning, vil en slik endring gi økt risiko for oversvømmelser fra havet.

    – På lang sikt vil deler av Norge bli stående under vann som følge av havnivåstigning, påpekes det.

    - Falsk trygghetsfølelse

    Norge har generelt en bratt og steinete kyst, noe som historisk sett har ført til et stabilt havnivå, ifølge direktoratet.

    – I motsetning til mange andre kystnasjoner, har derfor Norge til nå ikke erfart konsekvensene av havnivåstigning. Faren er at dette kan skape en falsk trygghetsfølelse, der den langsiktige risikoen ikke er tilstrekkelig forstått eller til og med ignorert, heter det i rapporten.

    Rapport slår alarm om havstigningen i Norge: Deler av landet kan stå under vann (msn.com)

    • Hjerte 1
  14. Capitan Fracassa skrev (6 timer siden):

    Ja, det er da ingen som benekter at det er et imponerende apparat som ble funnet.

    Jeg fristes nesten til å kalle deg en slags kverulant. 😉

     

    Du startet nok diskusjonen din på feil grunnlag da du oppdaget at jeg la ut denne linken nederst på s,12. ?

    Overskriften: "Forskere tror de vet hvordan verdens eldste « datamaskin» virker "

    Denne viste solformørkelser og planetens posisjon, viste også fullmåner og halvmåner, også planetenes vandring på himmelen sett fra jorden. I nyere tid kunne forskerne fastslå at maskinen ble brukt til å beregne hva som skulle skje på himmelen i flere tiår i forveien.

    Sitat fra deg: Det er dumt at du i din iver etter å vise at man i fortiden hadde mer teknologi enn vi tror, faller i samme fellen som tabloid-blader gjør, og overdriver stort.

    Det du viser bilde av, er på ingen måte noen "datamaskin" i moderne forstand, og heller ikke den som ble funnet, men en moderne gjenskapning av hvordan den kan ha sett ut. Sitat slutt

    Hva i all verden har jeg overdrevet stort med? Jeg la ut linken ja, men teknologien som lå i den kunne jeg vel ikke retusjere bort, det blir feil, og jeg anser da ikke NRK Uriks heller for å være tabloid må du vel skjønne. Skulle du gått på noen i din iver på å diskvalifisere, måtte det jo bli de som har skrevet artiklene?

    Så jeg svarte deg med å gi deg en mer detaljert link fra «NRK Urix» - Utenriksdokumenter og dokumentarer.

    Du takker meg så for ikke å ha skjønt poenget ditt. Hva var så poenget ditt? Jeg hadde jo ikke kommentert noe angående «forskernes datamaskin» , det bekreftet du jo selv? I stedet spyr du ut personkarakteristikker om meg uten grunn, hva er det godt for? Og hvem kverulerer?

    Jeg svarte deg med at dette jo ikke var noen fullskala datamaskin, men en analog. Her er jeg enig med Thorek Jensen om å kalle det en "analog datamaskin", i følge "SNL ... data", er ordet data et ord med omfattende alternative definisjoner. Og det er nettopp en slik definisjon som kan være lov å bruke på denne spesielle maskinen, for en maskin er det jo, og den samlet inn informasjon (data) om ovenfor nevnte himmellegemenes posisjoner.

  15. Capitan Fracassa skrev (3 timer siden):

    Ja, at du overdriver og blander sammen begreper, for å få det til å se ut som om tidligere sivilisasjoner hadde mer teknologi og kunnskap enn det finnes beviser for, eller rasjonell grunn til å tro.

    …og her viser du akkurat det jeg sier, at du blander begreper. Hvis du ønsker å kalle alt som på en eller annen måte behandler informasjon for en «datamaskin», så er du selvsagt fri til det, men da forvirrer du mer enn du opplyser.

    Thorek Jensen mener sammenligningen har noe for seg.
    Den er milevis forut for sin tid. Man fristes nesten til å kalle det en slags analog datamaskin.

    Mystisk maskin fra antikken forbløffer forskerne: – Teknologien er 1500 år forut for sin tid – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

     

    • Liker 1
  16. Capitan Fracassa skrev (1 time siden):

    Takk for å helt unngå å skjønne poenget mitt

    Hadde du noe poeng da? Det var vel ikke snakk om en fullskala datamaskin, men en maskin som utførte beregninger, altså en analog datamaskin. 

    Data er et enkelt og mye brukt ord, men med både omfattende og alternative definisjoner. Vanligst er det å si at data er en måte å lagre, overføre og prosessere informasjon i form av et bestemt dataformat. Data kan finnes i både analog og digital form. data – Store norske leksikon (snl.no)

  17. Entern skrev (8 minutter siden):

    Vi vet faktisk ganske mye 😊

    Men bøkene med den kunnskapen er ikke nødvendigvis veldig lette å få tak i, kanskje særlig her i Norge hvor assyriologi og egyptologi ikke engang er fag på universitetet.

    Ja, der er jo sant. Håper man finner mer i jorden i form av skrift i stein som ikke forvitrer så lett. Det ligger mye rart i bakken man ikke vet om. En indisk bok forteller i andre vendinger om atomvåpenteknologi for 8000 år siden. Så man kan gjerne si at historien gjentar seg.

  18. skaftetryne32 skrev (3 timer siden):

    Ja folk hadde evnen til å tenke selv i de dager, alle hjelpemidlene vi har nå til dags får enkelte til å tro at det er umulig å gjøre noe uten høy teknologisk utstyr, men hva har dette med emnet å gjøre ? 

    Sivilisasjon, utvikling og historie vi ikke vet noe om, deriblant besøkende.

  19. Capitan Fracassa skrev (14 timer siden):

    Det du viser bilde av, er på ingen måte noen "datamaskin" i moderne forstand, og heller ikke den som ble funnet, men en moderne gjenskapning av hvordan den kan ha sett ut. 

    Mystisk maskin fra antikken forbløffer forskerne: – Teknologien er 1500 år forut for sin tid

    Den mer enn 2000 år gamle bronseboksen består av tannhjul og gir. Forskerne kaller den verdens eldste datamaskin.

    image.gif.929977cbb0ee560549c649c2f09bf69e.gif
     

    Mystisk maskin fra antikken forbløffer forskerne: – Teknologien er 1500 år forut for sin tid – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

×
×
  • Opprett ny...