Gå til innhold

wolferey

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wolferey

  1. Det er snakk om rendering resolution, ikke screen resolution.. rendering resolution kommer fra det grafiske API'et spillmotoren bruker (i dette tilfellet, DirectX), og er låst fordi det er enklere å optimalisere store deler av spillmotoren som tekst, effekter, fysikk o.l. Screen resolution skalerer opp/ned rendering resolution til hva du har satt det til (1920x1080, 800x600 osv.).

     

    Det er lett å lage en fiks til det, du må bare finne hvor den kaller funksjonen i det grafiske API'et som låser rendering resolution, og sette den til noe annet... problemet er at spillet ikke er optimalisert for det, så det kan gå helt fint.. eller du kan få alt ifra små problemer som at UI ikke ser helt rett ut, til at fysikkmotoren freaker ut når den må kalkulere noe utenfor rendering resolution.

     

    Mest kjente problemet du har med å låse resolution, er at om din screen resolution er større enn rendering resolution, så vil ting se blurry ut pga. oppskaleringen.. Det er derfor bildene med høyere rendering resolution ser bedre ut.. siden det er samme resolution som screen.

    • Liker 4
  2. Ehh, xp-boost+vip gir det 150% mer xp av alt du gjør. Xp-boost alene gir deg 100% mer aka. dobbelt så mye som ingen xp-boost, noe som vil si at du trenger halvparten så mange matcher om dagen, ikke 1 mindre...

     

    Hmm, sjekka det nettopp, I stand corrected. Rart, for jeg kunne sverge det ikke var sånn før siste updaten :S uansett så er det fortsatt ikke på noen måte pay2win, siden alle kan låse det opp med XP, det går bare raskere for folk med boost+vip, og du kan fortsatt ikke kjøpe oppgraderingene for penger, så du må spille en viss periode for å låse opp.. og det hjelper som sagt ingenting om du ikke treffer noen når du skyter på de :p

  3. ...har som filosofi at dei skal irritere deg akkurat nok til at ein svak sjel vil gidde å betale...

     

    For noen F2P spill, så eksisterer denne filosofien, ja, men i Team Fortress 2 og Tribes: Ascend sin F2P-modell så funker ikke denne filosofien i det hele tatt, for du kan kjøpe så mye gull/så mange hatter du vil, det hjelper deg ikke noe som helst om du suger i FPS-spill.

     

    Greier du ikke å aime rett og treffe folk, så taper du, uansett hvor mange oppgraderinger og våpen du har. Oppgraderingene kan ikke kjøpes for gull, så eneste måten du får tak i de er ved å spille uansett, og for å vinne så må du ha grunnleggende skills i FPS-spill - altså ingen mulighet for "Pay To Win". Det eneste betaling gir deg er:

    1) XP Boost - som knapt gir noe XP uansett, 100-300 xp er kanskje 1 kamp mindre om dagen

    2) Gull - som gjør at du kan skaffe våpen/perks (men ikke oppgraderinger til de) raskere, som hjelper deg null og niks om du suger i spillet uansett.

     

    Den eneste måten du vinner på er om du er flink til å spille det, som et vanlig kjøpt-og-betalt spill, så F2P-modellen for Tribes: Ascend er en veldig flott ting, spesielt nå som det begynner å bli en e-sport, som gjør at mange folk kommer inn for å spille det og holder det i live med fulle servere og mye morro :)

     

    Anbefaler deg å faktisk prøve det før du angriper det bare fordi det er F2P, noen spill er faktisk veldig gode med den modellen, slik som Tribes, Team Fortress 2, League of Legends, Fallen Earth, Realm of the Mad God, Brawl Busters, Bloodline Champions, Spiral Knights og snart DOTA2.. Hadde det faktisk vært Pay2Win så forstår jeg deg godt, men i andre tilfeller så er det mer som Pay2Donate-So-The-Developer-Can-Keep-On-Being-Awesome... og om du ikke liker det så har du ikke brukt noe som helst, om du liker det så er det ditt valg å betale :)

    • Liker 2
  4. "Den eneste betingelsen fra Activision sin side er at de har førsterett til å utgi spillene om ønskelig."

     

    Det var langt ifra den eneste betingelsen. For å være med i konkurransen, så måtte du signere et submission dokument hvor de, med fine velvalgte ord, sier at du gir de rett til å utvikle spill som ligner helt på ditt spill, og de kan jo det, med tanke på at du også sender inn all concept art, spilldesign-dokumenter osv. som de nå også eier. Kort sagt, de har nå fått tilgang til å utvikle masse indie titler uten at du kan klage, for du var dum nok til å godkjenne kravene... Men bryr folk seg om det? nei, for activision er jo snill og fronter et par vinnere så det er jo + i PR for de det... T_T

  5. Froosh: Tusen takk! <3

     

    Merkwürdichliebe: Takker! :D Grunnen til at vi ikke kunne få mer er fordi vi ikke er et registrert AS enda, og NFI har et tak på tilskudd til produksjoner som har budsjett over 300.000 NOK og som ikke er et registrert aksjeselskap (NFI Info om tilskudd), så vi fikk maks av det vi kunne få mtp. begrensningene våre, noe vi er veldig fornøyd med! Nå kan vi leve på sånn høykvalitets-nudler xD

     

    Mvh,

    Håvard Stene Skjærvik

    Krillbite Studio

    • Liker 1
  6. Som en jeg følger formulerte så nydelig: "Facebook is for finding old friends, Twitter is for finding new ones."

     

    Twitter handler alt om det å følge folk og skape 2-veis kommunikasjon, på alle mulige måter, med 140 tegn. Søk på twitter etter noe som interesserer deg og følg de som twitrer interessante ting. Let på tjenester som har blitt skapt rundt twitter, som http://www.wefollow.com/ og finn folk innen feltene du finner interessant.

     

    Finn deg nye venner, snakk og delta, og du vil snart se hvor fint det virkelig er :)

  7. Mer info ute nå:

     

    09:00 - 09:15 Introduksjon til JoinGame Sara Brinch

    09:15 - 10:00 Presentasjon fra forskningsworkshop (flere)

    10:00 - 10:25 Massive Multiplayer Online Games FunCom

    10:25 - 10:50 Action Multiplayer Games EA Dice (ikke bekreftet)

    10:50 - 11:05 Kaffepause (alle)

    11:05 - 11:30 Zoovolution - 2D MMO Web&Circus

    11:30 - 11:55 Modding av multiplayerspill (ikke bekreftet)

    11:55 - 12:10 Diskusjon: Framtiden for samhandling i spill (alle)

    12:10 - 13:00 Lunch (alle)

    13:00 - 13:30 Myte 1: Spill er avhengighetsdannende

    13:30 - 14:00 Myte 2: Spill er sosialt isolerende

    14:00 - 14:15 Kaffepause (alle)

    14:15 - 14:45 Myte 3: Spill er bare for gutter

    14:45 - 15:15 Myte 4: Spill påvirker adferden

    15:15 - 15:50 Paneldebatt: Hvordan gi et mer nyansert syn på dataspill?

    15:50 - 16:00 JoinGame briefing: workshop, utlysninger, arrangement Sara Brinch

    16:00 - 17:00 Middag (alle)

     

    Workshoppen blir holdt på NITH i Oslo (ligger like ved Oslo S). Om ingen ifra oslo/rundt der melder seg, så blir jeg å holde foredraget, så forslag til hva jeg skal snakke om taes godt imot.

     

    Temaet er generelt om modding + multiplayer mods. Om noen vet om noen norske modder (fins det noen rene norske modder?), så si ifra. Kom også med erfaringer dere har hatt med multiplayer mods til wolferey [at] spillmodding [dot] no =)

  8. IGDA Hamar inviterer til Global Game Jam, 30.01 - 01.02

     

    Global Game Jam er den første globale Game Jam i verden, og arrangeres samtidig i 20 forskjellige land. Jam'en skjer siste helga i Januar (30. januar til 1. februar), og foregår over en 48 timers periode. I løpet av disse 48 timene kommer alle deltakerne til å dele seg inn i grupper og jobbe med utviklingen av forskjellige spill. Det blir også avholdt foredrag om spillutvikling før jam'en begynner, omtrent som et vanlig IGDA-møte. Spillene som utvikles skal holde seg innenfor et tema, og temaet er utviklet av kjente spilldesignere og akademikere. Temaet for spillene blir annonsert den første dagen, og vil være litt forskjellige for hver tidssone. Etter temaet er annonsert brainstormer deltakerne i en times tid for å finne gode konsepter, og deretter finner man de nødvendige ressursene (programmerer, grafiker, lydmann) blant deltakerne og danner grupper som i løpet av 48 timer skal lage et spill.

     

    Det koster ingenting å være med, og det blir servering av mat og drikke alle tre dagene.

     

    Påmelding må skje innen 22. Januar, og er bindende. Dersom du har en laptop, ta den med!

     

    Jamen begynner fredag 30. januar klokken 15:00 og foregår på Biohus, Hamar. På Biohus blir det lokaler for utvikling, tilgang til internett, mat og en plass å sove. Vi oppfordrer alle som vil til å ta med sovepose og liggeunderlag, så man kan ta seg noen velfortjente minutter med søvn innimellom spillutviklingen. Selve oppstarten av jam'en vil foregå i det store auditoriet på Høgskolen, og der vil også prisutdeling, samt fremføring av prosjektene foregå på søndagen.

     

    Før jam'en begynner oppfordres det å sette seg inn i følgende utviklingsverktøy: 3D Studio Max, Adobe Photoshop, Flash og Unity. Om du heller vil bruke gratis programvare som Blender eller GIMP er det selvfølgelig helt greit.

     

    Unity er en bra spill-engine for 3D-spill, og den splitter nye PC-versjonen vil være tilgjengelig on location. Lisenser til de andre programmene vil være tilgjengelig gjennom Høgskolen på Hamar.

     

    Alle spillene som blir produsert vil bli utgitt under Creative Commons lisensen på Global Game Jam sida, så her er det mulig å få god feedback og det er selvfølgelig glimrende å ha på en eventuell CV om man produserer noe som blir populært. Om dere vil ha mer informasjon om Creative Commons: http://wiki.creativecommons.org/Documentation.

     

    Sist men ikke minst, dette arrangementet er åpent for alle. Vanligvis er det en god miks mellom studenter og profesjonelle spillutviklere på Game Jams. Spillene som blir ferdige bærer som regel preg av at de er blitt utviklet på 48 timer og kvaliteten varierer også deretter. Om spillkonseptet ikke fungerer helt som man hadde tenkt er det nesten mer regelen enn unntaket, så Hamar Game Jam er først og fremst en møteplass hvor man kan eksperimentere fritt med spillutvikling, ingenting er "feil" eller "ikke lov". Håper det blir godt oppmøte denne gangen, så vi kan arrangere igjen til neste år!

     

    Mer informasjon finner du på http://hamargamejam.org/

     

    Påmeldingsskjema finner du her: http://hamargamejam.org/events/signup

     

    Om du har noen spørsmål angående arrangementet, send mail til [email protected]

     

    IGDA Hamar Chapter

     

    Tenkte jeg skulle poste denne, i tilfelle noen omkring Hamar (eller med mulighet til å dra til Hamar) kunne tenkt seg å komme =)

  9. Hva om flere ble med da? Hater selv å holde foredrag, så jo flere jo bedre.

     

    Skal sende mail tilbake og høre litt mer om når det blir og hva nøyaktig de ønsker ut av et foredrag, så om det passer så kommer nok jeg meg nedover (familien vil nok bli glad for å ha meg hjemme en tur også :p).

     

    Om ikke har du kanskje noen andre på #spillmodding.no som kanskje blir med.. pampers og mbale bor jo i trondheim og har modda en del =)

  10. Hei,

    Fikk nettopp en mail ifra JoinGame (forskjellige aktører, institusjoner og personer i fagmiljøet innen spillutvikling og forskning) i dag hvor de søker etter spillmoddere som holder på eller har mye erfaring med spill-mods. De vil ha tak i noen som er interessert i å holde foredrag om temaet. For mer informasjon, les her: http://www.spillmodding.no/forum/viewthread/76/

     

    Mer informasjon om JoinGame her: http://www.spillmodding.no/spillmodding/ko...ingame-og-ntnu/

  11. Hei,

     

    Jeg skal anskaffe meg en Nikon D90, men valg av linse har gått litt i stå her.

    Det jeg ønsker mest er å ta bilder av teksturer og landskap, kan den ta greie portrettbilder så hadde det vært en bonus, men mest av alt mot teksturer.

     

    Jeg holder meg innenfor budsjett på 4000, kan gå opp til 5000 om linsen er anbefalt.

    Har sett litt på en Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro HSMNikon Vidvinkelzoom til digital ( Link til FotoVideo Linse ), virker som en god all-around linse - noe å gå for?

     

    Hvilke anbefalinger har dere?

    På forhånd takk!

  12. Source SDK hovedverktøyene du trenger for å kunne lage noe. Her ligger level-editoren, kildekoden osv., alt du trenger for å lage noe til Valve sine Source Engine spill.

     

    Source SDK Base er "legacy" (gammelt og ikke i bruk), og det er et spill basert på Half-Life 2 koden, slik at moddere fikk tilgang til "stock content", altså kildekoder, 3D-modeller osv.

     

    Source SDK Orange Box er den nyeste, og noe kodere kan legge til for å få tilgang til kildekoden hvor de kan ta i bruk alt Source Engine "post orange box" (alle effekter, oppgraderinger i kildekoden osv.) har å tilby.

     

    Valve splittet kildekoden da de fant ut at de nye effektene og modifikasjonene gikk ut over kildekoden til de eldre Source Engine spillene, ergo Base og Orange Box ;)

     

    Du trenger ikke noen av de to, da de er ment som eksempler for moddere (spes. programmerere) slik at de kunne få se forandringer i kildekode og tilrette modden sin til forandringene i motoren.

×
×
  • Opprett ny...