Gå til innhold

skinner

Medlemmer
  • Innlegg

    235
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skinner

  1. Det er slik bilforhandlere klarer å tjene ekstra penger, gamle bilen deres ble sikkert betat csah av kjøper ,pga at den ikke har vært innom registrering i arkivet

    hos forhandler (moms,avgifter osv) var på kveldsnytt for en stund tilbake om dette !

     

    Svart penger inne bilbransjen !

    8087585[/snapback]

     

    Takk for svar begge to.

     

    Naiv som jeg er regner jeg med at forhandlere opptrer seriøst og følger lovverket, men det er vel takken for å tro det beste om alle aktører på dette markedet. Ser at ved neste bilhandel skal det være med kritisk oppfølging til alt er dokumentert OK.

  2. I januar valgte min kone å bytte inn sin gamle bil i en ny og sprekere en , og etter noen runder hos forskjellige forhandlere fant hun en bil hun likte; alt det praktiske ble ordnet med lån, forsikring og salgsmelding/innbytte av den gamle bilen. Trodde vi...

     

    Her om dagen tikket det inn faktura fra bomringen med passeringsoversikt for perioden etter at bilen var byttet inn; min mistenksomhet slo inn og jeg kontaktet motorvognregisteret for å sjekke om salgsmelding var levert fra forhandler. Den eneste salgsmeldingen de fant var levert fra min kone til ny eier, uten at bilforhandler har vært involvert i salget (Salgsmeldingen signerte hun da hun hentet den nye bilen hos forhandler og leverte vognkortet til forhandleren). De skulle fylle inn "sin" del, men tydeligvis ikke.

     

    Er det "vanlig praksis" for bilforhandlere å oppbevare salgsmelding på denne måten til det foreligger et endelig salg for å unngå omreg kostnader? :hmm:

     

    Forsikringsmessig tør jeg ikke tenke på hvis det skulle ha skjedd en ulykke i mellomtiden mens hun stod oppført som lykkelig eier av ny bil pluss ett gammelt skjelett i skapet som hun trodde var ute av verden... :cry:

  3. Regner med at arbeidet innbefatter (her på bremsene) at de tar alle deler helt av, rengjør, smør inn bevegelige deler og sjekker grundig for eventuelle sprekker og andre skader? Da går det fort to timer men til gjengjeld vet du at alt er tipp topp.

     

    I utgangspunktet ikke dyrt da timeprisen er på rundt 850 inkl mva i disse dager, sjekket prisen på uavhengig verksted?

  4. Er det den store gruslagte "parkeringsplassen" på Korten du snakker om? I så fall er det den mest utrygge parkeringsplassen i byen etter min erfaring, noen ganger står det betalingsautomat der, andre ganger ikke.

     

    Selv om du betaler avgift lever du i konstant stress for bot eller borttauing... :nei:

  5. Du finner spørsmål og svar her: http://www.mil.no/felles/vpv/start/faktabi...tek/vpv_sos/hv/

     

    "- Hva skjer hvis jeg ikke møter til innkalt øvelse?

    Dersom du unnlater å møte til Heimvernstjeneste vil du bli kontaktet per telefon på oppmøtedagen og avkrevd en skriftlig forklaring på hvorfor du ikke har møtt. Avhengig av årsaken og eventuell dokumentasjon vil saken bli fulgt opp av Vernepliktsverket, assistert av militærpoliti og/eller sivilt politi. I ytterste konsekvens vil fraværet bli straffeforfulgt."

     

    Hvorvidt dette praktisieres kan nok variere fra politidistrikt til politidistrikt men du kan forvente en reaksjon på en eller annen måte.

  6. Gjorde det samme på manuell over Svinesund i sommer, måtte rygge en hundre meter tilbake for å betale  :innocent:

    7076334[/snapback]

    Hvordan reagerte de i bomstasjonen da? :!:

    7076983[/snapback]

     

    Hun som jobbet der gav meg "the evil eye" da jeg etter hvert kom meg på plass som ordentlige folk for å betale for meg :whistle: men sa ikke noe mer enn å mumle "god tur videre" eller noe sånt. Var litt flau etter den hendelsen og med kona som co-pilot og kommentator ned til Gøteborg ble det en litt lengre tur enn planlagt :D

  7. 150 km/t gjennom bomstasjonen i Sande på E18 i Autopass feltet, trodde ikke bomstasjonen kom så fort a'gitt... :D

     

    Gjorde det samme på manuell over Svinesund i sommer, måtte rygge en hundre meter tilbake for å betale :innocent:

  8. Jeg har den glede at jeg skifter olje selv på bilen min og ja, jeg ser forskjell på olje som har gått 10k og 15k når jeg har en prøve av hver framfor meg. Tør ikke og tenke på hvordan det ser ut etter 30k for og si det slik.

    6586443[/snapback]

     

     

    Olje etter 30K? Akkurat det vet jeg ikke men etter 40K ser den ut som delvis herdet sirup :innocent:

  9. Vi har hatt slike gule skilt en stund i Tønsberg pga. veiarbeid og de er mye enklere og legge merke til, så positivt det!

    6199494[/snapback]

     

    Du tenker på veiarbeidet ved krysset opp til Sem for et par uker tilbake? Må være den veiarbeidsperioden som ble enkelst trafikalt avviklet i Tønsberg på lange tider :p Om det var pga skiltene skal ikke sies, med de lyste godt opp på dagtid og var enkle å legge merke til.

  10. Cigarettenneren i min Toyota Carina II fungerer ikke. Jeg finner ikke sikringen for dette i manualen.

     

    Er det noen som vet hvor jeg kan finne en skikkelig verksted manual for bilen min?

     

    All info som kan hjelpe meg få liv i denne tas i mot med takk.

    5830738[/snapback]

     

    Det er bare å sjekke sikringene og se etter hvilken som er gåen :innocent:

     

    Verkstedsmanual for Carina finnes ikke pr d.d. Har sjekket med bl.a Haynes og det foreligger ingen planer om å lage noen. Kontakt en Toyota forhandler så kan de hjelpe deg med det, eller du kan kjøpe online manualer fra Toyota. De skal riktig nok være tilegnet autoriserte forhandlere, men ... :D

     

    Hva slags årsmodell er det snakk om?

  11. Jeg er så drittlei alle avgiftene...

    Må vel snart begynne å betale for strømmen vi bruker i bilen, noe som kan bli kjedelig om du har litt anlegg i bilen.

    5655500[/snapback]

    Kommer nettleien i tillegg?

  12. Dette tror jeg varierer fra bank til bank og hotell til hotell. Har opplevd at et hotell har tatt totalpris + 15% som sikkerhetsmargin for andre tjenester (minibar, "tear and wear", osv) men aldri dobbelt beløp.

     

    Det lønner seg alltid å lese kontovilkårene før en går i gang med VISA eller andre kort typer :)

  13. Heistadmoen var visst helvette for dem som gikk 15 km der. Jeg hadde vondt i viljen og var "forkjølet". 15km og 3-mil på Huseby var en ganske fin og flat løype, ikke så veldig mye høydeforskjell.

    5445965[/snapback]

    Definisjonen "å gå på ski" får en annen betydning etter en runde i løypene på Heistadmoen. 10 cm klabber under skia, søkkvåt vinterkamo og en troppssjef (som nå blir sjef for HMKG) som syntes at skiføret var godt hjalp ikke på motivasjonen i nevneverdig positiv grad :D

  14. Fra Skatteetatens sider:

     

    Utdanningsstipend utenfor arbeidsforhold er ikke skattepliktig når det utbetales for å gå på skoler, høyskoler og universiteter frem til avsluttende eksamen. Det arbeidet som utføres ved å gjennomføre selve studiet, gir ikke stipendiet karakter av å være i arbeidsforhold. Skattefriheten vil også gjelde lommepenger, fri kost og losji på skolen, f.eks. for elever ved grunnskolen.

     

    I andre tilfeller er utdanningsstipend utenfor arbeidsforhold i alminnelighet skattepliktig inntekt. Dette må i hvert fall gjelde når stipendet er av en slik størrelse at det er egnet til å bidra vesentlig til mottakers leveomkostninger i stipendieperioden. Det er ikke en forutsetning for skatteplikten at mottaker har rettslige forpliktelse til å yte bestemte prestasjoner overfor utbetaleren, f.eks. en utredning, en rapport eller arbeide en viss tid for utbetaleren etterpå.

     

    Det gir grunnlag for forvirring? Ta kontakt med skattekontoret ditt og spør, men normen er nok at det ikke er grunnlag for å beskatte stipendet ditt dersom du har en liten deltidsjobb som mange i utdanningssituasjonen i dag har.

×
×
  • Opprett ny...