Gå til innhold

Roger Roger

Medlemmer
  • Innlegg

    3 347
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Roger Roger

  1. ReaveЯ skrev (8 minutter siden):

    Latterlig. Møter faens Pool så skal de være tafatte!

    Burde ikke komme som noen overraskelse. Den eneste respektable kampen vi har hatt på Anfield i de siste 10-15 årene var i 2015. Sleit bestandig her under Ferguson og

  2. Inspector skrev (3 timer siden):

    Hva blir det neste tvilsomme pressgrupper skal gråte seg til hvis cannabis blir innført/legalisert og normalisert som et allment tilgjengelig rusmiddel ? Blir det morfin, valium eller heroin som alle kan oppleves å gi en positiv effekt for noen i en kortere periode ?

    Alkohol kan ha mange skyggesider, men det har sannelig cannabis og andre narkotiske/medisinske stoffer også. Ett sted må grensen gå og det er mange nok legale rusmidler tilgjengelig i dag.

    Godt spørsmål. Spør du meg kunne vi legalisert andre stoffer som MDMA, LSD og Pcilocibyin(sopp), spesielt siden disse stoffene har vist seg å ha god effekt på depresjon og PTSD i form av psykoterapi.

    Cannabis er allerede normalisert og lett tilgjengelig. Nå under forbudet kan hvem som helst få tak i når som helst. Det er ingen aldersgrenser på det svarte markedet, og man kan heller aldri være sikker på verken styrkegraden eller renheten i stoffet. Et forbud gjør et hvert rusmiddel farligere enn det det behøver å være. 

     

    Morfin og valium er allerede registrert som legemidler, og har selvfølgelig sine bruksområder ut i fra sykdomsforløpet/livssituasjonen til personen det gjelder. Heroin blir forresten allerede delt ut til heroinavhengige i trygge omgivelser av helsepersonell, som et del av et prøveprosjekt. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/MLVx5J/oeyvind-41-faar-heroin-paa-statens-regning

     

    Alle rusmidler har skyggesider, også cannabis. Jeg undervurderer på ingen som helst måtene de potensielle skadevirkningene cannabis har. På en annen side er det absolutt ingen som helst tvil at cannabis er et tryggere rusmiddel enn alkohol. 

     

     

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  3. Inspector skrev (8 timer siden):

    Høres ut som om du er ute etter å legalisere/forsvare cannabis. Det blir selvmotsigende når du samtidig vil fase ut alkohol. Hvorfor vil noen på død og liv innføre enda flere rusmidler ?

    Cannabis til medisinsk bruk kan jeg forsvare, men det må bli på resept og på samme måte som morfin, valium og andre sterke vanedannende medisiner.

    Det finnes vel knapt en hvit flekk på det norske kart hvor en ikke kan få tak i litt cannabis, så man innfører jo ikke et nytt rusmiddel. Cannabisen er her allerede og er kommet for å bli. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  4. Flott å se den utviklingen vi ser her i Europa. Er det lov å håpe på en aldri så liten domnioeffekt? 

    Samtidig er det frustrerende å se hvor langt bak vi ligger her på berget. Her får ikke en gang ungdomspartier med et litt mer liberalt syn på ruspolitikken, lov til å fronte sitt politiske standpunkt uten å bli møtt med sensur. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/k6KVzX/bedt-om-aa-fjerne-legalize-it-kampanje-igjen

    • Liker 2
  5. andr3as skrev (28 minutter siden):

     

    Det er liksom dette kortet rusforkjemperne i den vestlige verden drar opp hele tiden. Hva med å se til andre land og kulturer som fint klarer seg med forbud, der de sosiale problemene og følgesykdommene av alkoholbruk nærmest er ukjent. Jeg sier ikke at vi alle skal bli muslimer men på dette området er det helt klart rom for endring til noe bedre i den norske kulturen.

    Det hadde vært veldig fint om vi bare kunne veivet med en tryllestav og skapt et helt alkoholfritt samfunn ved å gjøre det forbudt, men det blir bare utopi. Den samme foreslåtte nullvisjonen kjører vi idag mot andre rusmidler, uten at bruken og tilgangen har gått noe ned av den grunn.

     I motsetning til enkelte arabiske land har vi (dessverre) en alkoholkultur som strekker seg tusener av år tilbake. Et eventuelt alkoholforbud vil gjøre alkoholen enda farligere enn den allerede er, da du må oppsøke et svart matked hvor du aldri er sikker på hva du får i deg.

    Synes forøvrog ikke vi skal sammenligne oss med land som fengsler og torturerer mennesker for bruk av alkohol. Kanskje vi kunne legalisert mindre skadelige stoffer som cannabis  slik at folk fikk et lovlig alternativt rusmiddel til alkohol?

    • Innsiktsfullt 1
  6. andr3as skrev (21 minutter siden):

     

    Det er Europa som er untaket fra resten av verden når det gjelder alkoholpolitikk et stort flertall f.eks blandt muslimske land klarer seg fint uten salg og konsum. Jeg ser ikke noe problem med å gjøre ting strengere enn det er i dag.

    Du tar feil slik jeg har forstått det så har aldri nederland legalisert noe cannabis og det er ingen offentlig varedeklarasjon men det er avkriminalisert for små kvanta 5 gram for bruker og noe mere for utvalgte salgssteder. Produksjon, salg og transsport av større parti er fortsatt ulovlig. Gjenta gjerne deg selv så mange ganger du vil jeg har rett du tar feil.

    Det er blandt annet denne dokumentaren fra Louis Theroux jeg mente https://tv.nrk.no/serie/louis-theroux/2015/KOID25005315/avspiller ikke den du linken til.

    De landene i Europa som har en bedre statistikk i forhold til overdose dødsfall har fortsatt et regime rundt dette , det er ikke slik at alt er legalisert og fritt frem.

    Alkoholforbud har vi hatt før, og det fungerte ikke særlig godt gjorde det vel?

    Beklager, det stemmer at de ikke har legalisert. Var litt for kjapp på avtrekkeren der. Men poenget mitt står fortsatt. Det er tryggere å kjøpe rusmidler fra et legalt marked enn et svart marked. 

    Selvfølgelig en trist dokumentar, og jeg bagatelliserer ikke rusmidler på noen som helst måte. Det vil alltid være mennesker som får problemer med rus. Og de menneskene fortjener å bli møtt med hjelp, ikke straff. Straff skader. Vi straffer da ikke mennesker som eksempelvis overspiser eller driver med selvskading.

    Det blir ikke fritt frem ved en legalisering. Det er nå under forbudet det er fritt frem, på svartebørsen er det åpent 24/7 med null regulering og ingen aldersgrenser.

    • Liker 3
  7. andr3as skrev (1 time siden):

    I Norge så trengs en veldig restriktiv alkoholpolitikk fordi nordmenn har et dårlig forhold til rusmidler og det har etablert seg som en kultur å ta overdose uansett om det er alkohol eller andre selskapsstoffer i forhold til land du sammenligner oss med.

    Jeg missforstår han ikke han mener at det er Alkohol som fører til lovbruddene jeg beskriver også mener han alle rusmidler skal behandles likt som alkohol. I mine øyne vil det da totalt sett bare bli mere problemer.

    Om rekreasjonelle brukere skulle lide på grunn av en streng ruspolitikk det mener jeg er like betydningsfullt som om rekreasjonelle våpensamlere lider under en streng våpenpolitikk. Har absolutt null medfølelse med hobbynarkomane som har sett for mange amerikanske joint filmer.

    Louis Theroux er f.eks en annerkjent dokumentarfilmskaper som har en laget en serie med dokumentarer der han besøker mentalsykehus og det var en rød tråd som gikk gjennom hele greiene at et flertall av de som var der var helt normale ungdommer før de ruset seg på lettere narkotiske stoffer.

    Jeg synes det er flott at politiet driver med skremselspropaganda ovenfor de unge , her i Norge så har dette vist seg å fungere veldig bra da Norge har færre unge rusmissbrukere enn land du sammenligner oss med i Europa.

    Det er ikke nok med dette jeg mener at dere foreldre også burde gå foran som et godt eksempel og vise deres barn at det går an å våge å gjøre utadvendte ting i sosiale sammenhenger uten å ruse seg først.

    Som nevnt fører Norge allerede en av Europas strengeste alkoholpolitikk, så jeg spør igjen: Hvordan ville du endret den eksisterende politikken?

    I fare for å gjenta meg selv igjen her, et forbud gjør rusmidler farligere enn det de behøver å være. Syntetiske og urene stoffer er en forbudskonsekvens. Er du enig i at det er tryggere å kjøpe cannabis fra et legalt marked som i Nederland, hvor det er varedekorasjon og fagfolk bak disken kontra å måtte oppsøke et kriminelt miljø hvor du aldri er 100% sikker på hva du får? 

    At du mener rekreasjonelle brukere fortsatt skal lide sier vel litt om hva slags menneskesyn du har.

    Tenker du da på denne dokumentaren fra Louis Theroux? https://www.bbc.co.uk/programmes/b0991fsb 

    Da regner jeg med du fikk med deg at det er legemiddel industrien i USA som har pushet LOVLIGE opioid legemidler, ikke såkalt narkotika. https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/opioid-rettssak-i-gang-i-west-virginia/s/12-95-3424122767

    Vel, samtidig ligger vi i Europa toppen når det kommer til overdose dødsfall, til tross for en streng ruspolitikk. Mens land som fører en mer liberal ruspolitikk som Portugal har hatt en betydelig nedgang.

     

     

    • Liker 1
  8. andr3as skrev (10 timer siden):

    Det er jo det jeg alltid har ment alkohol er veldig farlig og burde blitt mye strengere regulert, jeg ser ingen nytteverdi i det og synes det er helt latterlig at folk har så dårlig selvbilde at de må drikke alkohol for å tørre å gjøre ting her i livet.

    Først sier du at alle problemene er på grunn av alkohol og så sier du at løsningen er å gjøre de samme feilene med narkotika som allerede er gjort med alkolhol.

    Det jeg sier om lettere rusmidler som lsd og hasj mener du at det er bare tull , ser du ikke at det har vært en eksplosjon av unge menn med vrangforestillinger de siste årene som gjøre helt syke ting som å drepe sine egne foreldre eller voldtar sin egen mor. Ifølge dokumentarer som vises på tv så er folk som har brukt lettere narkotiske stoffer i tenårene/tjueårene en stor del av de som er innlagt på psykiatriske institusjoner etter å ha gjort slike ting. Hva med alle de sakene i media de siste årene med personer som går mot politet med våpen , øks og kniv og er helt psykotisk som politiet dessverre må skyte i nødverge, hva tror du det er som har rotet til hodet til slike stakkars folk?

    Jeg mener selvfølgelig at tunge narkomane som det ikke finnes noen annen løsning for må bare få det de trenger av heroin osv uten å straffe de ,  men når det gjelder unge mennesker her i Norge så synes jeg det har fungert veldig bra med å skremme de vekk fra hasj og annen dritt.

    Alkoholpolitikken vi fører her til lands er allerede en av Europas mest restriktive, på hvilken måte mener du den burde vært strengere regulert? 

    Nå tror jeg du misforstår. Ole Morten påpeker at en stor del av kriminaliteten vil forsvinne ved en eventuell legalisering, fordi folk slipper å måtte oppsøke et kriminelt marked for å få tak x rusmiddel, men kan isteden benytte seg av et legalt og statlig regulert marked hvor man vet hva man får. Den største feilen som ble gjort med alkohol skjedde for rundt 100 år siden under forbudstiden, hvor både alkoholkonsumeringen og skadeomfanget økte som en konsekvens. Da var det nøyaktig som med det er med de ulovlige rusmidlene i dag, mest mulig profitt til minst mulig risiko. Forbudet gjør rusmidler farligere enn det de behøver å være.

    Hvilken eksplosjon snakker du om? Du må gjerne dele de dokumentarene du har sett med resten her. For min del blir det feil å legge all skyld på rusmidler som helhet, da det ofte er flere komplekse og bakomliggende årsaker til hvorfor noen utfører de handlingene du beskrev. Det er ikke noe vits å straffe rekreasjonelle brukere, bare fordi et mindretall får problemer. På lik linje med de som er påvirket av alkohol, er det de eventuelle skadelige handlingene de skal straffes for, de skal ikke straffes fordi de er ruspåvirket av et ulovlig rusmiddel. Noe man dessverre blir med dagens politikk.

    Mener du da å holde på slik NNPF gjorde her forleden https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Kydpe7/politiet-hadde-skoleundervisning-med-innhold-fra-90-tallet med det "hasj til helvete" opplegget sitt med nullvisjon, trusler og skremselspropaganda fortsatt er veien å gå? 

     

     

     

     

     

     

    • Liker 1
  9. Å forby hele feiringen er nok å gå for langt etter min mening, samtidig må det være lov til å være kritisk. Her jeg bor i Kristiansand har det vært et enormt smitteutbrudd hvor majoriteten av smitten stammer fra russen. Hele befolkningen blir nå straffet i sommervarmen med en påfølgende lockdown som konsekvens av dette.

    Føler og at det er på mange måter er den særnorske drikkekulturen som egentlig er selve roten til problemet. Som det er i helgene på byen, så er det og i russetiden et enormt drikkepress og en underliggende forventning at man skal være så full som overhode mulig. Skal ikke spore av og gjøre dette om til en rusdebatt, men jeg synes det er underlig når mediene blåser opp store skumle forsider om russ som prøver ulovlige rusmidler, for ikke å glemme politi som trakasserer russebusser med cannabis logo. Faktum er at det er alkohol som er den store stygge ulven her, det er det rusmiddelet som svekker dømmekraften din mest. Og svekket dømmekraft blant russ og andre fulle ungdommer førte til en nedstenging her.

     

     

    • Innsiktsfullt 1
  10. Vet det er en enorm klisjè å deppe over nedstenging, beklager det altså. Med det vanvittig fine og varme været er byen jeg bor i, ironisk nok sommerbyen Kristiansand, den eneste byen i Norge som er i lockdown nå, noe som gjør det ekstra tungt. Unner selvfølgelig innbyggere i andre byer og spesielt Oslo gjenåpning med påfølgende utepils i nebbet, skulle bare ønske at det gjaldt min by og. Worst case scenario kan jo hele sommeren praktisk talt bli avlyst her.

    Det mest patetiske opp i det hele er at jeg jeg graver meg ned, for ting jeg ikke får gjort noe med. Men den bipolare åpning - nedstenging syklusen gjør meg dessverre helt apatisk.

  11. geir__hk skrev (28 minutter siden):

    De som ruser seg har som alle andre i samfunnet ansvar for egne valg og handlinger, det er ingenting ondskapsfullt i å forby rusmidler.

     

    Ja, det har de. På lik linje med de som ruser seg på alkohol. Vel, det er i hvertfall ondskapsfullt å straffe mennesker som velger et alternativt, ofte tryggere rusmiddel enn alkohol. Enten de er rusavhengige eller rekreasjonelle brukere.  

    • Liker 2
  12. Dett var dett. Da fortsetter vi med den Nixon inspirerte ruspolitikken, med kriminalisering og stigmatisering av mennesker som bruker andre rusmidler enn alkohol. Ellers fint å se at vi har politikere fra et "solidarisk" parti, som istedenfor å lytte til forskning, lar seg styre av følelser og moralisme. 

     

    Dette her kommer til å stå i historiebøkene som et av det største politiske sviket noensinne. Det verste er at det kan ta mange år før dette bli tatt opp igjen. Worst case scenario ender de rødgrønne med å vinne i høst, hvor Senterpartiet med nasjonalpopulisten Vedum i fronten går inn i regjering. Da tar vi plutselig to skritt tilbake.

     

    Fy faen!

    • Liker 3
  13. https://www.dagbladet.no/nyheter/ingen-rus-enighet-i-ap/73633096

     

    Vet ikke hva jeg skal si. Hvis Arbeiderpartiet av alle, partiet for de svakerestilte i samfunnet, partiet til Thorvald Stoltenberg som viet store deler av sitt liv for en mer human ruspolitikk skroter rusreformen... 

    Det ville vært muligens det største politiske sviket vi som nasjon noen gang har hatt. Kommer til å holde pusten når landsmøtet treffer i helga. Skal virkelig moralister få ødelegge dette her? Skal virkelig rekreasjonelle brukere fortsatt bøtelegges og straffes? Jeg gir opp.

    • Liker 2
  14. Lami skrev (På 28.8.2020 den 16.25):

    Noen som har hatt dårlig uke før?

    Denne uken føler jeg alt har gått shit på treningene. Jeg klarer ikke å ta pullups engang, alt er slitsomt og føles tungt.

    Vært sånn 3 treninger denne uken.

    Du er nok ikke den eneste som har hatt det, nei. Tror ikke det er så uvanlig. Har hatt økter selv hvor alt føltes blytungt og hvert eneste rep var en kamp å komme seg i gjennom. Livet er jo generelt en rollercoaster, og det påvirker nok treningen. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  15. Finnes dessverre en rekke eksempler og anekdoter på at dette temaet er nokså tabubelagt å bringe opp til diskusjon her på berget anno 2020, trist nok. For et års tid tilbake ble Unge Venstre regelrett hivd på døren fra en skoledebatt fordi de ønsket å fremheve sitt liberale standpunkt om legalisering av Cannabis. Sånt hører absolutt ikke hjemme i et demokrati.

     

    Tiden vil vise hva som skjer i etterkant av den nye rusreformen, forhåpentligvis blir det et riktig steg inn mot en legalisering for rekreasjonelt bruk. Å kriminalisere mennesker som bruker et alternativt rusmiddel til selvgiften alkohol er helt uforståelig spør du meg.

×
×
  • Opprett ny...