Gå til innhold

Disippelen

Medlemmer
  • Innlegg

    139
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Disippelen

  1. 2.

    Hverken kristne eller ABB skjønner at ateisme og skeptisk og kritisk tenkning er det som er det beste våpnet mot all overtro, men så langt tenker de ikke i sin naive tro på egen religion, dessverre.. :) )

     

     

    Eg er enig med deg i di analyse av Breivik si tru. Eg meiner heller ikkje at Breivik var kristen.

    Men...

    Er det ondskap eller overtru eller kristendom du angrip? Du snakkar om 3 ting på ein gong no... Eg er heilt einig, kritisk/skeptisk tenkning er avgjærande, og dette gjeld for kristne så vel som ateistar. Eg har ingen problem med å være kritisk, også med det som andre kristne gjær; men eg er ikkje så kritisk at eg må leite etter feil i alt ein kristen sei... Bibelen seier jo rett fram i 1. Johannes brev at vi ikkje skal ta alt for god fisk, men "prøve andene". Så ikkje tru at ateistar har patent på kritisk tenkning, båe i forhold til islam, andre religion og forskning.. Og for å gå enda meir utanfor tema; vi kristne trur på bibelen utan bevis ja, MEN de sluker alt forskarar sei; de trur jo like blindt de ;)

    • Liker 1
  2. [1]Hvis ikke hadde vi fremdeles steinet folk for de latterligste ting fordi det står i "den store kloke boka" som de som ser kun sort/hvitt glor seg blinde i!!!

     

    [2]ABB hadde en (sinnsvak) ideologi at han skulle redde norge fra innvandring og avkristning, en ideologi som fikk vokse i mange år til den tilslutt akkumulerte seg som en plan han, oppe i sitt forvirrede hode, måtte gjennomføre.

    [1]Er "den store kloke boka" Bibelen? Isåfall er du heilt på jordet. Bibelen, og kristendom generelt, er på ingen måte nokon grunn til det han gjorde. Bibelen forkynner det motsatte, at han ikkje har forstått det er noko heilt anna. På samme måte som Charles Manson dragde "Helter Skelter" ned i driten når han meinte at sangens bodskap var å drepe mørkhuda - det er ingen som seier at The Beatles var grunnen til det grusomme han gjorde..

     

    [2]Er din konklusjon at han ikkje var ond?

  3. hver mann som dreper er ond? der er jeg uenig. om du dreper i selvforsvar eller i tru om at den personen er farlig for deg og andre gjør da ikke det deg automatisk ond.... hva om du så vidt klarer å leve med tanken av å ha drept en person ? hva som du psykisk sliter etter at du begikk drapet, da er du ikke ond etter min mening.

    Unnskyld! Der var eg alt for uklar. Sjølvforsvar er viktig, det å forsvare dei vi er glad i er viktig, og det er naturligvis ikkje ondt!

     

    Men for å presisere det; å drepe uprovosert er ondt.

  4. Jenta var ganske godt under 16 år da.

    Burde forresten ikke navnet i Disippelens innlegg slettes nå?

    Ut fra mine søk på internett virker det som han fortsatt er gift og bor sammen med kona og barna (uten at jeg kan garantere dette 100%). Kan føre til mobbing av barna.

    Selv om jeg mener det egentlig bør være kjent, har det stått åpent ei stund nå.

     

    Er svært overaska sjølv, hadde trudd det skulle bli sletta på null komma null... Om dykk meiner at det er best å ta bort navnet så gjær eg det, men eg trur ikkje at det er noko hemmeligheit som vart røpt akkurat.

  5. En annan ting som burde bli nevnt (om det ikkje har blitt gjort alle reide) er den horrible mediedekninga. Kvifor skal akkurat Øygard bli stilt fram som det største monsteret i verda, riktig nok har han gjort alt galt, men kvifor skal bære han bli stilt fram; han er slett ikkje den einaste! Missforstå meg ikkje, eg synes det er flott at det mørke mennesket bak fasada kjem fram i lyset, MEN det er fleire personar som også burde bli stilt til veggs for "de tusen hjem". Krondømet er Frode Olsen. Alltid blitt sett på som en flott fyr av alle, og når han for eit år sidan får ein dom for seksuelt forhold med si niese er media tyst. Kvifor?! Mannen burde bli ribba for all status han har på akkurat samme måte som Øygard, jamvel vel Tv2 å holde kjeft som takk for godt kollegialt felleskap - skamme seg! Slike gutteklubb-tilstandar må vi få slutt på skal vi komme nokon veg, for det hjelper faktisk lite å diskutere Øygard om ikkje vi nevner alle dei andre.

    • Liker 2
  6. Det er feil. Syndefri har ingenting med å være rettferdig å gjøre. For eksempel kan man fint arbeide på søndager og fortsatt være rettferdig. Eller man kan være homofil og likefullt rettferdig. Fakta er at synd er et fantasiord du bruker som andre ikke eksisterer for andre mennesker i den virkelige verden.

     

    Vil du diskutere med oss eller vil du diskutere med din fantasi?

     

    Her må du skille det vi mennesker kallar rettferdig og det bibelen kallar rettferdig.

     

    Eg har diskutert saklig med dykk, ikkje begynn med dirty-tricks no ;)

  7. Nå kommer enhver jævel til himmelen i følge de kristne doktrinene bare han bekjenner sine synder og tror på jesus, samme hva han har gjort eller sagt eller utført mot andre i den tiden han hadde på jorden før han parkerte tøfflene for godt og slike slipper inn i himmelen mens mennesker som har vært gode, snille, hjelpsomme HELE livet, men IKKE tror på påstandene i bibelen, som ikke bare mangler bevis men som også er så hensides dårlig dokumentert at hele historien fremstår som syltynn og veldig lite troverdig, skal brenne i helvette i følge deg og en del andre helvettes ryttere? Rettferdig gud? Nope...

     

    Det du må forstå er at ingen mennesker er gode nok til å kunne kallast rettferdige (altså Himmelen verdig). Fordi skal ein kunne kallast rettferdig må ein være syndefri. Det er ingenting imellom rettferdig og syndar. At vi sjølve meinar at vi er betre enn andre er ei anna sak, Gud ser ikkje på kva vi meiner at vi har gjort og ikkje, men på kva han har gjort på krossen. "For av nåde er de frelste, ved tru. Det er ikkje dykkar eige verk, det er Guds gåve. Og det kviler ikkje på gjerningar, så ingen skal skryta av seg sjølv." (Ef. 2:8-9). Altså er ikkje jordiske handlingar avgjærande for kor vi havnar i evigheita, det er dette som er nåde. Grunnen til dette er at nokon andre har sona straffa som kvar enkelt av oss skulle fått; nemlig Jesus. Han tok vår straff og slik har han også makt til å rettferdig tilgi oss på tross av våre opprør. Derfor er det fullt ut rettferdig, han har betalt straffa og difor kan han også tilgi.

  8.  

    I følge den ideologien du selv følger så var det Gud, ikke Adam og Eva, som føkket det til FØRST... Hadde han gjort tingene sine riktig, og vært i det minste bittelitt allmektig og allvitende, (som det står 42 ganger i bibelen at guden din er...) så hadde han ikke trengt Jesus OG han hadde ikke trengt å sende noen til helvette...

     

     

    Kvifor hadde ikkje han trengt å sende nokon til Helvete? Eller kva skulle han gjære som rettferdig ville unngå å straffe syndige folk uten å ta frå oss vår frie vilje?

  9. De er ikke snakk om å likestille alle religioner, men om midtøstlige monoteistiske religioner. Spiller ingen rolle for et mennesme å bli brent på bålet av kristne eller steinet til døde av muslimer. Skal du først innføre disse religiøse lovene i et samfunn går det til helvete uansett. Og for meg spiller det ingen rolle om vi fyller skolen med den asiatiske monoteistiske hatideologien din eller noe annet som ligner.

     

    Bibelen forteller historien om guden din som tramper på mennesker så blodet spruter og farger klærne hans. Så kan jo du lyve så mye du vil om "kjærlighet" så lenge jeg har lest bibelen og vet selv hvaslags jævelskap som står der. Nå er det på tide at vi mennesker tramper på guden din!

     

     

    "De er ikke snakk om å likestille alle religioner, men om midtøstlige monoteistiske religioner"

    Altså seier du at du har ingenting imot religionar med hundrevis av gudar, men du hatar religionar med 1 gud? Merkeligt....

     

    "Spiller ingen rolle for et mennesme å bli brent på bålet av kristne eller steinet til døde av muslimer."

    Heilt enig med deg. Det er sørgelig når eit menneske vert myrda, enten det er av muslimar eller "kristne". La det være sagt; Jesus sa aldri at vi skulle drepe! Då Peter ville drepe soldatane som greip Jesus i Getsemane sa Jesus tilogmed «Stikk sverdet ditt i slira! For alle som grip til sverd, skal falla for sverd.» (Matt 26:52). Dei første kristne følgte Jesu ord, og valde å heller verte drepen enn å drepe andre. Diverre vart etterkvart evangeliet sett til side, og folk begynte å drepe "i Jesu navn". Dette må vi kristne over tusen år etter [tydeligvis] svare for, noko som er synd, fordi vi kristne er ikkje blandt dei. Mord er feil, og dette veit du godt at kristne idag tek sterk avstand ifrå.

     

    "Og for meg spiller det ingen rolle om vi fyller skolen med den asiatiske monoteistiske hatideologien din eller noe annet som ligner."

    Igjen må du bruke ordet "hatidiologi", og dette trur eg du forstår sjølv at er feil. Har du lest bibelen veit du at Jesus døyde på krossen for at syndarar som meg og deg skal unngå helvete. Dette er bære nåde, fordi det rettferdige ville vært å sende oss til Helvete, men fordi Jesus døyde og tok vår plass får vi ta hans plass i Himmelen. Jesus tok vår straff, og derfor skal vi få kalle oss fri. Jesus gikk igjennom Helvete, då kan ikkje du kalle det hatidiologi at Gud må sende dei som ikkje vil ta imot hans nåde til Helvete.

    Dette er ikkje hat, dette er kjærleik!

     

    "Bibelen forteller historien om guden din som tramper på mennesker så blodet spruter og farger klærne hans. Så kan jo du lyve så mye du vil om "kjærlighet" så lenge jeg har lest bibelen og vet selv hvaslags jævelskap som står der."

    - Er vi mennesker virkelig større enn Gud så vi kan kreve noko av Gud?

    - Kvifor skulle ikkje Gud straffe dei som plaga Guds folk og gjekk imot Gud?

     

    - Kva ville du likt at Gud gjorde? Ville Gud vert perfekt og rettferdig om han ikkje straffa dei som gjekk imot han? Ville ikkje Gud då ha vore ein likegyldig Gud som let urett skje utan å bry seg?

     

    Alt Gud nokon gong har gjort har vore rettferdig og i kjærleik.

    • Liker 2
  10.  

    Men hadde SV kommet og hevdet at man burde lære mer om Islam og den "gode guden Allah" på grunn av innvandring etc. hadde du og/eller andre kristne klagd og gnålt til man ble svett i øra.

    "Den gode guden Allah"? Koranen talar ikkje om kjærleik, men om krav og hat. Bibelen fortel oss om nåde og forsoning. Det er faktisk forskjell på religionane, og difor vert det fåfengt av mange her på forumet å likestille alle religionar og i kunnskapsløyse kalle dei alle eit fett.

     

    Eg er enig i at det er viktig å lære ungane om Islam, mange innvandrarar er muslimar, og det er viktig at vi forstår dei og at dei forstår korleis vesten ser på islam. Dette er det også brei politisk eining om. Forøvrig er over halvparten av innvandrarane faktisk kristne. Derfor er også innvandring ein viktig grunn til å ha mykje kristendom i religionsfaget.

  11. Men du har gjort et soleklart poeng av hvorfor slike ideologier ikke har mer i skolen å gjøre enn å forkynne kommunisme og nazisme, da kristendom er en minst like farlig ideologi i all dens stupiditet den dagen de kristne får reel makt...

     

    Unnskyld for at eg seier det så rett fram men det du seier her er så ekstremt, latterlig og kunnskapslaust som det går ann. Ikkje klarer du å argumentere for utsegnet ditt, noko du ikkje klarer uten å sause ihop GT og NT, og den gamle og den nye pakt. Å samanligne kristendommen/kjærleiksreligionen med nazisme blir bære teit og svært uheldig, og det trur eg du forstår sjølv når du tenker deg litt om. Ungar tek faktisk ikkje skade av å høyre om Guds kjærleik og nåde, og at i denne verden av kaos og sorg skal vi få finne trøst og styrke i Jesus som har døyd for oss og vunne oss eit evig liv i Himmelen. " Ingen har større kjærleik enn den som gjev livet sitt for venene sine." - Joh. 15:13

×
×
  • Opprett ny...