Gå til innhold

49neffets

Medlemmer
  • Innlegg

    310
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 49neffets

  1. Noen som kan fransk? Det funker sånn halvveis å sette på autogenerert oversettelse. De snakker bla om hvordan Frankrike kan plassere fredsbevarende styrker på grensen til Belarus. 20 000 franske soldater om oversettelsen ikke roter. Vil anta det vil frigjøre minst like mange ukrainere ettersom man kan anta at de franske soldatene er bedre trent og utstyrt enn styrkene de har på grensevakt.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  2. Hvis det kommer ut til 7000 kr så var det muligens ikke så god deal av meg å kjøpe 6800 XT til det samme nå i Juli, men kan være at det ytelsesmessig ikke er så mye bedre enn 6800 XT. Ryktene tidligere sommer antydet noen få prosent mer i ytelse og litt gevinst på strømforbruk.

    Men hvor viktig kommer Anti-Lag+ til å bli? Står at det kun vil støtte 7000-serien.

  3. Donkey Kong skrev (6 timer siden):

    7700/7800 havner nok i spennet 7-9000 kroner.

    Spørsmålet er (hvis lommeboken tillater det og du trenger et grafikkort) å ikke bruke litt mer penger på 7900 xt, som nå kan fås for drøye 10 000 kr.

    https://deal.no/xfx-rx-7900xt-gaming-merc/cat-p/c/p1003609488?ref=prisjakt

    Lommeboken tillater det, men blir fort litt kost/nytte tankegang for min del. Gamer ikke så ofte lenger, men har samtidig lyst å kjøre nye spill på maks og ha godt over 60 fps i avg fps de gangene jeg spiller samt litt future proofness. Spiller på 1440p 144 hz ultrawide i dag, men fordel om skjermkortet tåler overgangen til 4K skjerm også en dag.

    En annen utfordring med 7900 XT er plassen i Meshify C kabinettet mitt. Må nok uansett flytte radiatoren for CPU fra fronten, men har 315mm å gå på hvis jeg vil beholde den nederste vifta. Har 335mm å gå på hvis jeg ofrer den. Så det kortet der passer ikke uansett dessverre.. Fant kun et 7900 XT kort som passer og det er Sapphire 7900 XT Pulse. Da får jeg beholdt vifta også, men det koster jo over 11k pt.

  4. https://www.proshop.no/Grafikkort/PowerColor-Radeon-RX-6800-XT-Red-Dragon-16GB-GDDR6-RAM-Grafikkort/2886496

    Kjøpe 6800 XT nå til 7k (oppgraderer fra RTX 3060) eller vente på 7700/7800 serien som kanskje kommer nå straks eller helt mot slutten av året?

    https://www.proshop.no/Grafikkort/PowerColor-Radeon-RX-6950-XT-Red-Devil-16GB-GDDR6-RAM-Grafikkort/3067568

    Evt gå for 6950 XT, men synes det er mye drawbacks her. Dette kortet er vel verre på støy, kjøling og strømforbruk. I tillegg så må jeg fjerne ei 140mm vifte i fronten for å få det inn med 3mm klaring ifølge specs. Overraskende liten forskjell i ytelse vs 6800 XT synes jeg, men nå er prisene ganske like også.

  5. Galaxyx32 skrev (35 minutter siden):

    Sparer dere enda samme beløp i indeks fond? Er det ikke bedre å pause sparingen og begynne igjen når det slutter gå nedover?

    Kutta beløpet mnd beløp med 80% i Februar. Om det er lurt og har så mye å si? Vet ikke. De fleste sitter jo inne med en mye større slant enn det man setter inn per mnd og den summen der får kjørt seg. Og jeg vil antagelig misse noe av oppturen på de pengene jeg setter inn per mnd. 

  6. Papirkurven skrev (1 time siden):

    Anbefaler på det stekeste Elite Strap med batteri til Quest 2 også, hvis du ikke har denne. MYYE bedre en orginal strap + du får noen ekstra timer spilletid.

    Synes det fra originale opplegget virker så ekstremt overpriset, men ser definitivt alle fordelene det gir å ha bedre feste, vektfordeling og ekstra batteri tilgjengelig. Prøvde meg på noe 3rd party greier så blir spennende å prøve det når det dukker opp. Fått gode reviews også. De flest har jo en powerbank liggende også, og kanskje en 50 cm usb c kabel også (eller så koster det under 100 kr på ebay med vinklede ender).

    https://vortexvr.no/collections/oculus-quest-2/products/avlastningsrem-comfort-elite-strap-for-oculus-quest-2-batteriholder

    https://www.amazon.com/Oculus-Quest-Accessories-Enhanced-Adjustable/dp/B08ZMS9SN5?th=1 

  7. Feh skrev (40 minutter siden):

    Det morsomme er at disse ansatte kunne bare spurt om høyere lønn og fått det, men måtte gjøre det på den vanskelige måten.

    Burde det egentlig være nødvendig spør jeg da? Burde ikke en ansatt hele tiden ha den lønnen han fortjener ut ifra jobben han gjør? En god leder setter vel ikke opp til en situasjon hvor han betaler dårlig med vilje og håper at folk ikke slutter eller kommer truende med jobbtilbud. Bør ikke lønn være et virkemiddel for å bidra til ansatte er fornøyde og kanskje også sprer et positiv rykte om arbeidsplassen sin?

  8. Sitat

    – Det eneste jeg har laget en analyse av er at bitcoin i dag konsumerer like mye energi som hele Norges energiforbruk. Det er ekstremt miljøfiendtlig. Hvis man virkelig mente noe om bitcoin burde myndighetene og EU forby dette med en gang. Da kutter man CO2-utslippet betraktelig, sier han, og betegner det som en tullevaluta.

    - Det er bare tull og tøys. Vi klarer oss fint med de betalingssystemene som er i dag.

    https://www.nettavisen.no/okonomi/spetalen-ut-mot-bitcoin-bare-tull-og-toys/s/12-95-3424103920

  9. Pc Lynet skrev (40 minutter siden):

    Det er vel mer sannsynlig at Nvidia klarer å levere nok skjermkort enn at MDG og Rødt får makten her i landet.

    Redd du misforstår nå. At de får makten sa jeg aldri, men at de får makt er ikke så usannsynlig hvis du har sett på de siste målingene. Og vi kan alle se hvor mye makt Venstre og KrF har med samme antall stemmer Rødt og MdG kan ende med. Kommer de seg over sperregrensen begge to så må resten av venstresiden forholde seg til dem i en eller annen grad er jeg redd.

  10. Jippi! Håper bøtene blir veldig stive sånn at det virker avskrekkene og at det svir såpass at de som blir tatt må selge skjermkortene sine igjen til veil pris.

    Skal ikke se bort ifra at vi får et lignende forbud i Norge snart også om Rødt og/eller MdG får makt fra høsten av.

  11. isa skrev (16 minutter siden):

    3060 kort er ikke så vanskelige å få tak i nå.

    Dette har vel vært til salgs hos NetOnNet i noen timer nå til 5290,-

    https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/skjermkort/nvidia/asus-geforce-rtx-3060-dual-12gb/1016754.11111/

    Synes dette kortet har vært åpent for salg lenge nå. Tipper kanskje det blir ei svær venteliste på det. Eller så er verken gamere eller minere så keen på 3060.

  12. Dragonlove skrev (56 minutter siden):

    Der var Gigabyte Geforce RTX 3060TI Gaming Pro OC som jeg bestillte i går på vei fra Netonnet også :) 

    Bestilte i går og sendt i dag? Jeg har vel samtlige kort 3060 Ti kort på varsling hos NoN, men ikke hørt et pipp derfra. Men bestilte meg et 3060 kort nå så da kan jeg endelig få pensjonert 970 også. Hvis jeg ikke blir lagt til i en eviglang kø da.

  13. TheKims skrev (På 7.3.2021 den 20.59):

    Jeg synes det har dukket opp ganske mange mining rigger på Finn.no de siste dagene. Er mining boblen på tur å sprekke siden så mange begynner å få kalde føtter?

    Jeg har ikke noe tall på antall mining rigger fra før av, så kan være at min synsing er helt borti natta.

    Spørsmålet er om de selger det for å bli kvitt det fordi de tror det kommer dårligere tider eller om de prøver å få solgt det til skikkelig overpris. Det er kanskje litt ondt å tenke, men sitter egentlig å håper litt på et lite krakk i kryptomarkedet. Virker som mange tenker at det bare er å kaste penger etter skjermkort og begynne å mine uten at det er noen som helst risiko ved det.

    Så hadde vært spennende å se hva som hadde skjedd om Nvidia får skrudd opp produksjonen sin litt før påske, kulda setter inn igjen og at det kommer en korreksjon i kryptomarkedet. Da kan det fort bli lite lukrativt å mine samtidig som kortene fort må selges med tap.

  14. Grubleruble124 skrev (11 minutter siden):

    Takk, igjen :)

    Til noe annet; har mottatt mitt eksemplar av 2021 modellen, og er veldig fornøyd. 

    Et spørsmål til styringen; Er det normalt at rattet skal føles ganske seigt (tungt?) ved svinging?

    Det skal være mulig å endre styringen fra f.eks. komfort, standard og sport. Har ikke fått min Model 3 ennå så vet ikke nøyaktig navn og antall valg, men skal være mulig å justere det.

  15. bshagen skrev (34 minutter siden):

    Da har jeg solgt Charlize (fikk 430k for den) og har kjørt fossilt i to dager. Skal si det er anti-klimatisk, det skjer jo ingenting når man tråkker på gassen med disse dieselbilene! Kakler og bråker gjør det og. Også må jeg kjøpe diesel, 15kr litern. Nei uff, håper på en fin el-varebil etterhvert, som kan bli en fin dykkerbil. Planene om å kjøpe en Model Y har jeg lagt litt fra meg pga bruken til dykking, så venter litt på en god varebil til formålet :)

    Den pollen. Skal vi si oss ferdige med den? Hva tycks? :)

    Man bør vel følge demokratiet så det ikke blir noe forumtrådopprør her.

    Selv tror jeg mange vil gå glipp av mye nyttig informasjon siden bilene er såpass like. Ja, da kommer noen garantert til å si at jeg kan bare sjekke begge trådene, men hvis det ender med at flesteparten kommer til å gjøre det så hvorfor ha to forskjellige da? 

    • Liker 1
  16. Complexity skrev (2 minutter siden):

    Er vel bare Performance som får de nye lyktene?

    Kommer neppe noen rabatt på boost. 18 tusen er alt for mye for litt bedre ytelse ja. Om track-mode var med derimot..

    Du får forøvrig kjøpt 3epars boost for en billigere penge. 

    Sett noen sier det, men andre ikke. Personlig så tviler jeg på at det stemmer da bilene nesten er helt like. Tror SR+ får dem også.

    Om Track Mode var med skulle jeg vurdert det til 18,5k. Skulle også vurdert boost om den hadde kostet maks 10k.

    Det bryter vel garantien? Tviler på at Tesla liker det...

  17. Jeg venter på den "nye versjonen" av Model 3 LR og der skal lyktene være noe forbedret så kanskje lysene der er gode nok. Men blir sikkert bedre med ledbar uansett. Jeg får se hva jeg gjør på sikt.

    Noen som har tro på at Tesla kjører tilbud på Acceleration Boost for å pynte litt på årsresultat? Synes ikke det er verdt 18 500 kr for 0.5 sek da man kan til sammenligning chiptune en fossil for 1/4 av prisen og få samme resultat og effekt. Det er også mer jobb enn en OTA software update.

    Men er det noen som har prøvd både standard LR, LR med boost og Performance, og kan si noe om forskjellen? Jeg har kun prøvd Performance og den sparker skikkelig ihvertfall!

×
×
  • Opprett ny...