Gå til innhold

vegs

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vegs

  1. Eg såg forresten den her på twitter:
    F1AaLwMX0AEcsJS?format=jpg&name=medium

    Går man vidare til betaling ser eg at 0.99% rente er default no. Så muligheter for en god deal om dagane ser det ut som :) 

    Kan virke som de pusher på å tømme lager før Highland

  2. Iterion skrev (37 minutter siden):

    Ah ok. Kan jeg spørre hvor langt den hadde gått og hvor mye du fikk for den? :) Sikkert greit med AWD, har tenkt at det hadde vært kjekt noen ganger om vinteren selv. Men beholder SR+’en enn så lenge. Skulle jeg ha oppgradert så hadde det nok fort blitt til en Model Y AWD i rød eller den nye grå fargen. Men trenger ikke den extra plassen enn så lenge. Tror jeg taper for mye på å selge nå uansett.

    Eg hadde flaks og solgte rett før prisane begynte å dippe. Fikk 390 000,- for min og den hadde gått ca 12 000 km.

    • Liker 1
  3. Iterion skrev (1 time siden):

    @vegs Hvis jeg forstod riktig; du gikk fra Model 3 SR+ 2021 mod til Model 3 LR 2023? Var dette kun pga AWD isåfall eller? Og tok du i innbytte i SR’en, eller solgte du den privat ? 

    SR+en solgte eg i fjor. Gikk for LR mest fordi det var der vi fikk best deal, og fordi eg og samboeren spleiser. Ikkje must, men greit med AWD og litt ekstra rekkevidde :) 

  4. Skavold skrev (11 timer siden):

    Grattis! Alltid deilig å lande en god avtale. Fikk du 1% fastrente, eller er den flytende slik Teslas kampanjerenter stort sett er?

    Takk! Flytande ja. 1% fastrente hadde vært tingen :grin:

    Om renteprognosen til Norges Bank går noenlunde som planlagt så er jo det håp for å havne rett under 1% mot slutten av dei 3 åra :) DNB har visst "gulv" på 0.25% på den kampanjerenta.

     

    bshagen skrev (2 timer siden):

    @vegs og alle andre, tusen takk for innspill :D

    Hvilken butikk brukte du for å få denne prisen, vegs? 

    Er fortsatt veldig i tenkeboksen, jeg bruker så enormt mye tid til å bestemme meg på! 

    Eg fikk prisen hos Tesla Førde. Ingen grunn til å forhaste seg. Eg hadde en 2021 SR+ i ett år og var storfornøyd med den, så om du ikkje har behov for størrelsen til Y eller rekkevidda og firehjulsdrift til LR/P så er det enormt mykje bil for pengane i Standard Range 3 spør du meg.

     

    PgUp skrev (2 timer siden):

    Hvordan greide du å forhandle frem en så god pris? :)

    Ingen forhandling i grunn! Eg gikk inn på lokalet uten plan om kjøp men kom i god prat med selgeren. Er godt mulig prisen eg fikk er på vei til markedet. Australia og Japan fikk nylig prisreduksjoner så er mulig dei er på vei til Norge òg.

    • Liker 3
  5. bshagen skrev (På 3.7.2023 den 10.21):

    Sitter fortsatt litt på gjerdet ang. kjøp av Tesla igjen. Kikker på alt mellom brukte 3ere (med varmepumpe) og ny Y. Jeg kikker også på SR+, som har rekkevidden jeg trenger med ikke 4x4, men jeg kan absolutt klare meg uten det også det er mer at 4x4 er litt kjekt en gang i blant. Greier ikke vurdere hva som er mest fornuftig her.

    Jeg tenker endel på at jeg ville ha Y fordi jeg ville ha større åpning bak, men på en annen side så har jeg sluttet med dykkingen min, så jeg har ikke så stort behov for stor lasteåpning. Så var dette med Atom vs Ryzen, som jeg spurte om før - jeg hadde jo Atom i 3ern min før og den føltes da utrolig rask ut, så jeg forstår ikke helt disse YT-videoene jeg ser der Atom av en eller annen grunn er hakkete og fæl på kartet osv, sånn var jo ikke den jeg hadde

    Jeg tenker høyt her, så bare å si meningene deres. Ikke enkelt det her :p  

    EDIT: Så er det jo Highland også. Uten spaker til lys og slikt (som kan løses med SEXY-buttons). Kan være verdt å vente bittelitt? 

    Litt seint svar her, men eg og samboere har nettopp lagt inn bestilling på en ny Model 3 LR. Vi hadde egentlig bestemt oss for en brukt 2021, men fikk såpass god deal fra Tesla at vi slo til.

    Vi fikk 46k i avslag (pluss 5k ekstra avslag fra nytt verveprogram som er på vei inn), samt 1% rente i 3 år. Totaltpris endte då på 439 000,- for en "stock" kvit M3LR. Med tanke på lengre garanti, bedre rente, bedre prosessor, bedre dempere (litt usikker om dette stemmer, men google sier visst så?) så bestemte vi oss for å gå for ny i stedet for en brukt 2021.

    Kunne sikkert ventet på Highland, men av ryktene som går er det kun lufting i setene som er interessant for min del :p

     

    Vi fikk også pris på 371k for en SR, så om du vurderer bil no ville eg tatt en prat med Tesla ganske snart :grin: Rentekampanjen varte egentlig ut forrige kvartal, men den er visst utvida til og med 14.07 (såvidt eg forsto selgeren).

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
  6. Complexity skrev (På 28.4.2021 den 10.51):

    De fleste høyttalerne er vel der (om de ikke er nylig fjernet) 

    Her er eksempel på aktiveringskit:

    https://www.begood.no/products/tesla-model-3-sr-aktiver-hoyttaler

    Du mangler vel subwoofer da, så vil du ha mere bass må du ordne en lur løsning for forsterker og sub. Er 12V under baksetet man kan hente så heldigvis ikke så vanskelig å hente strøm til forsterker.

    Men Model 3 SR+ har 2 woofere i dørene fremme så det er greit med bass også uten subwoofer i bagasjerommet.

    Liten oppdatering her!

    Eg kjøpte meg SR+ i sommer og kjøpte et slikt kabelsett. Det var litt knot å installere, men forskjellen er ganske betydelig. Det stemmer at 2021 SR+ mangler høgtalerane i baksetet (ved hodestøttene), men eg fikk aktivert dei 4 framme. Subwoofer bak mangler også, men eg syntes det er meir enn nok trøkk uten.

    Anbefales!

    • Liker 1
  7. Kajac skrev (47 minutter siden):

    Det var en dyr forsikring 😮  Tror ikke jeg betale mer enn 4-5000 for topp-kasko på min Ioniq. Har riktignok 80 % bonus

    Der har du årsaken :-) Er min første bil på nokre år, så ikkje mykje å gjøre med det dessverre.

    Med full bonus hadde forsikringa mi endt på ca 6000,- i året.

  8. Vanskelig å anbefale/fraråde uten å vite dine behov, men om budsjettet strekker til ville eg uansett anbefalt å kjøpe en ny Standard Range+ Model 3 (350k).

    Grum skrev (11 timer siden):

    Jeg mener å har hørt at om en elbil er kjørte over 150 000 km, så har ikke det like mye å si på slitasje som med en disel/bensin bil. Stemmer dette? Har litt med prisen på Teslaene som ligger på Finn. Ser at det billigste er kjørt ca en plass mellom 150 00 og 250 000 km. Jeg skjønner jo at det vil jo være forskjell på en tesla som nesten ikke er kjørt noe. Men må en regne med mye slitasje da? Erfaringer? 

    Det er mindre slitasje på elbiler då det er færre slitasjedeler. Har sett fleire Model S og Model 3 som har kjørt 200-300k km som kun har skiftet bremseklosser og dekk.

    Grum skrev (11 timer siden):

    Har hørt at å forsikre en tesla er ganske dyrt. Har hørt at det ligger på en plass mellom 20 000 - 30 000 i året på forsikring. Stemmer dette? Her vill vell det om teslaen er kjørt langt eller ikke spille litt inn? 

    Eg kjøpte ny SR+ i juni og betaler ca 15 000,- i året for full kasko. Det er med 40% bonus.

  9. Kajac skrev (44 minutter siden):

    Min spådom er at selvkjørende biler, slik det ble "lovet" for ca. 10 år siden, aldri vil komme i noen av Diskusjon.no's brukeres levetid. Husk at i følge mange slike spådommer skulle menneskelig kjøring allerede bli forbudt i 2020. Chevrolet skulle komme med sin første rattløse bil for allment salg i 2019. Og likevel er vi her, i 2021, hvor høyeste selvkjøringsgrad på markedet i dag er SAE level 2 (Tesla AutoPilot). 

    Vi vil nok etter hvert (10+ år) se selvkjørende småbiler (pods) som kan kjøre deg rundt i f.eks. bysentrum og slikt. F.eks. at du praier en pod via en app, som tar deg til valgfri destinasjon inne i bykjernen. Kort sagt en erstatning for lokal kollektivtransport. Dette vil sannsynligvis kreve at annen trafikk fjernes fra samme gater, så det ligger nok en del år frem i tid det også.  

    Men helt selvkjørende biler som tar deg til hytten eller jobben kommer aldri noen her inne til å se. Det er jeg 100 % sikker på. Det beste vi kan håpe på er cruise control som lar seg slippe rattet på motorveien.

    Det finst og har funnest i mange år! 

    Anbefaler å sjekke ut videoen til Veritasium om temaet:

    Sjølvkøyrande bilar er nærare enn folk trur :-)

    • Hjerte 1
  10. Det spørs på budsjettet ditt rett og slett. Eg ville ha bil under 400k, så for meg stod valget mellom Tesla Model 3 SR+ og Polestar Standard Range.

    Planen var å teste begge to, men fikk såpass sansen for førstnevnte at eg la inn bestilling rett etter prøvekjøring. Henta min SR+ i juni og er storfornøyd med valget :-)

    På papiret får man en del meir for pengane med Tesla enn Polestar:

    Model 3 Standard Range Plus:
    350 000,-
    448km wltp
    0-100km/t på 5.6s
    Bagasjevolum på 425 liter
    Varmepumpe
    Bakhjulsdrift
    LFP-batteri (kan trygt lade til 100% kver gang uten å bekymre seg for degradering)
    (Upåklagelig ladenett med god dekning og gode priser)

    Polestar 2 Standard Range:
    390 000,-
    420km wltp
    0-100km/t 7.4s
    Bagasjevolum på 405 liter
    Ingen varmepumpe
    Framhjulsdrift
    (Støtter større hengervekt enn Model 3 forsåvidt)

     

    Einaste grunn eg kan se for meg å heller gå for Polestar er om du har lyst på nokke som ikkje alle andre har.. :-)

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  11. Complexity skrev (40 minutter siden):

    Ville sterkt vurdert en ny SR+ da.

    Litt kjipere anlegg, men det kan ettermonteres. Utrolig mye bil for pengene.

    Kan man det? Då lener eg ganske hardt mot SR+ i tilfelle. Setter pris på god lyd.

    Ka vil det evnt koste å ettermontere?

  12. Complexity skrev (7 minutter siden):

    Bor du i kalde strøk? Om SR+ får LFP batterier så annbefaler vel Tesla å heller gå for de andre modellene om man bor i kulda.

    Vestlandet, så kulde er ikkje et problem

  13. Er det nokken som har innspill på valg mellom å kjøpe brukt M3 Long Range fra 2019 versus å kjøpe en flett ny SR+? Prisen blir omtrent det samme. 

    Firehjulstrekk og den ekstra rekkevidda er fint, men varmepumpe og andre smågreier som er oppdatert virker også bra..

  14. BadCat skrev (36 minutter siden):

    Det meste som selles av splittere er av tvilsom kvalitet. Jeg sier ikke noe på det hvis man har god kvalitet på komponentene og vet hva han holder på med. Selv har jeg utdannelse og relevant praksis. Mange som holder på vet ikke hva de gjør og har heller ikke tenkt å finne det ut. De skal bare koble opp og håpe på det beste. Det kan få svært leie følger hvis man bruker splittere og det er dårlig kontakt. Helst skal det loddes. "Men det er bare 100W, så da er det trygt." Det er mer en nok til å få en alvorlig varmgang.

    En ting er hvis man holder på i næringsbygg, noe annet er hvis man skaper brannfare der man bor og sover.

    Som Seasonic skriver i sine bruksanvisninger. "Kontakt oss for egne kabler hvis du skal mine."

     

    Eg vil påstå det er like tvilsom kvalitet som det meste annet av miningutstyr 😂

    Man er på god vei om man unngår Molex og SATA og kobler forsvarlig :)

    • Liker 1
  15. Prøver å finne meg noen vintersko som duger når det er svinkaldt ute, men også når det er plussgrader og sørpeføre. Sett litt rundt omkring på forskjellige nettbutikker, og det ser ut til at Timberland er veldig populært innenfor denne kategorien. Er det pga merket, eller at dette faktisk er gode sko?

    Lurer på det samme. 

  16. God kveld godtfolk!

     

    Skal flytte inn i ny leilighet om to uker, så er derfor på leting etter ny TV.

     

    Kriterier:

    • 40" til 50"
    • Budsjett på 10k
    • Hovedsaklig til Netflix via Apple TV/Chromecast og film via ekstern HDD
    • Full HD eller 4k? Ikke helt sikker her
    • Litt gaming, men film er prioritert
    • Bra lyd er ikke så viktig, blir kjøp av hjemmekino etter hvert
×
×
  • Opprett ny...