Gå til innhold

Hexafix

Medlemmer
  • Innlegg

    670
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hexafix

  1. Hei,

     

    Jeg har problemer med skrivebordet. Det er at ikoner ikke lenger vises på selve skrivebordet mitt. Derfor må jeg bruke utforsknings-verktøyet for å få tilgang til skrivebordet.

     

    Dette er veldig frustrerende. Jeg har prøvd å finne ut hvordan jeg skal få skrivebordet normalt igjen. Men jeg finner jo ingen innstillinger på dette. Jeg finner heller ikke ut noe andre steder.

     

    Så da håper jeg at noen her kunne hjelpe meg. Det bør jo egentlig være ganske lett å få tilbake igjen.

     

    Jeg setter pris på alle svar som kan føre til at jeg får ordna opp i dette.

     

    Takk!

  2. Edit: Tabellen funket ikke, men man finner den her:

    http://en.wikipedia.org/wiki/YouTube

     

    - Youtube sin beste kvalitet er altså 192 kbps med Ogg Vorbis.

    - Spotify har 320 Kbps Ogg-Vorbis.

    - WIMP har AAC 320 på sitt vanlige premium abonnement, og tapsfri komprimering på sitt HiFi abonnement.

     

    Kort sagt så er Youtube verst, spotify nest best, og WIMP er best, med opp i mot CD-kvalitet.

     

    Ikke nok med det, men dette er under optimale opplastede videoer på youtube. Kvaliteten på det folk opplaster er ELENDIG til tider, ikke bare pga komprimeringen, men pga de har rotet og ødelagt lydfilene, dårlig opptak, og mye annet kluss. I tillegg laster de opp i så lav oppløsning som mulig, som igjen gir lavere bitrate på lyden (som det kommer fra tabellen).

     

    Spotify og Wimp har musikk lastet opp av profesjonelle, og ikke en blanding mellom idioter til semi-proffe.

     

    Spotify har ikke EQ integrert, så det er noe du legger til selv, eller så gjør du det i selve systemet (kanskje like greit?).

     

    Før du slenger noe mer D-prat om YouTube så vil jeg bare minne om at de fleste som laster opp musikk til YouTube har fått musikken fra andre som har kopiert dette. Og det betyr at du ikke kan skylde bare på de som laster opp. Uansett, det som betyr mest er eksistensen. Kvaliteten kommer deretter. Ingen eksistens betyr heller ingen kvalitet. Så da har du naturligvis 2 valg. Det er å ikke ta noe som helst. Eller ta det du kan få.

     

    Så her er det du som er idiot, eller semi-proff...

  3. Takker... Her var det jo flere fine forslag.

     

    Personlig så har jeg tenkt litt på Sør Amerika. Kanskje Chile eller Argentina kunne ha vært noe. Noen med erfaring her da?

     

    Har også inntrykk av at det er ganske trygt der i forhold til andre tropiske områder. Kanskje ikke helt tropisk men det er også noe med Sør Amerika som tiltrekker meg. Jeg har følelsen av at det kan være en del å oppdage.

     

    Da jeg har paner om å ikke returnere til Norge så vil jeg at det skal være trygt.

     

    Sør Amerika har vel også et ganske trygt klima, fjell, jungel også et klima som kunne ha tilfredstilt meg helt ut.

  4. Som sagt så har jeg god helse i utgangspunktet. Jeg trener hver dag og liker aktivitet og være ute.

     

    Det er bare om natta når det blir kaldt på soverommet som jeg blir kald nedover lungene.

     

    Jeg får ikke sove uansett når det er for kaldt.

     

    Da må jeg vente til jeg blir helt døds-sliten hver gang jeg skal bli helt uthvilt av å sove igjen.

     

    Risikerer også å bli forkjøla hver eneste natt og det er aldri verdt å risikere å bli forkjøla i 2-3 uker bare fordi jeg måtte fryse en natt.

     

     

    Skal jeg være forkjøla hele vinteren da?

     

    Eller er det mulig å få hjelp for dette?

     

     

    Og for de som fortsatt ikke har fått det med seg så iser det helt inn til skelettet i kroppen om jeg blir kald nok og da er det vondt. Det er nesten som ising i tennene bare at jeg har det rundt leddene mine og der det er tynt mellom hud og skelett.

     

    En annen ufrivillighet er at jeg bare blir enda mer anspent i kroppen når jeg fryser. Kan bare glemme å få sove da..

     

    Jeg har altså problemer med å takle dette.

  5. Du blir ikke forkjøla av kald luft. Du blir forkjøla av virus.

     

    Om du fryser, får du sørge for å ha på deg mer tøy og skaffe flere varmovner. Du er ikke den eneste som er frysapinn. Om det er et undeliggende problem/sykdom som forårsaker dette, så må du da for all del dra til legen for å utrede dette. Da kan de muligens finne passende medisinsk behandlig. Men du kan ikke forvente å få støtte kun på grunnlag av at du fryser lett.

    Angående legen min så har jeg fortalt dette ved flere anledninger uten at han har tatt meg på alvor.

     

    Nå kjenner jeg at det ikke går en vinter til og da er det egentlig greit å få gjort noe med dette.

     

    Men av personlige årsaker så har jeg ikke tilgang til legen min.

  6. Du blir ikke forkjøla av kald luft. Du blir forkjøla av virus.

     

    Om du fryser, får du sørge for å ha på deg mer tøy og skaffe flere varmovner. Du er ikke den eneste som er frysapinn. Om det er et undeliggende problem/sykdom som forårsaker dette, så må du da for all del dra til legen for å utrede dette. Da kan de muligens finne passende medisinsk behandlig. Men du kan ikke forvente å få støtte kun på grunnlag av at du fryser lett.

    Nei, det er ikke derfor. Men jeg må ha en form for hjelp for å løse problemet så lenge det er et ufør som gjør at jeg ikke kan være i arbeid.

     

    Jeg tror også at det er en underliggende årsak da jeg ikke har vært slik hele livet.

     

    Det er ikke min skyld men jeg regner selvflkgelig med at jeg får riktig behandling dersom det er noe underliggende.

     

    Ellers kan det være fordi jeg har ekstremt følsomme nerver. Dersom jeg for eksempel får feil farger rundt meg så påvirker det følelsene mine i kroppen til det negative så da kan jeg oppleve ising i kroppen som går langt inn i skelettet. Det er også noe som gir problemer. Det verste er at jeg sliter med å bli helt uthvilt og bare på grunn av det så har jeg redusert arbeidsevne gjennom vinteren. Det kommer sterkere for hvert år og nå i år så merker jeg godt på kroppen at jeg vil få problemer med å takle kulde.

     

    Som sagt før i tråden så hjelper det ikke at jeg kler på meg en gang så lenge det er kald luft. Jeg blir kald og fryser ned i lungene mine. Det var akkurat så jeg slapp å få feber og hoste igjen.

     

    Kald luft har jeg ikke hatt store problemer med før men bare sokkene mine blir litt våte s blir jeg også fort forkjøla. Det kan gå 5 minutter med litt fuktige sokker før det begynner å kile nedover halsen og lungene blir tettere.

  7.  

    Når du sier TV, så tenker jeg en TV-skjerm med en tilkobling til en parabol eller en kabelpakke, der man abonnerer på en eller flere kanaler. Nei, jeg abonnerer ikke på noen kanaler, så jeg ser ikke på TV. Men jeg har en PC og en mobiltelefon der jeg ser en film eller en serie nå og da. Med din logikk så ser man på TV hvis man har en digitalklokke med LCD skjerm.

    Beklager...

  8. Hvis du har venner som velger deg ut i fra om du ser på TV eller ikke, så tror jeg ikke at du går glipp av noe særlig.

    Hva mener du med at jeg ikke går glipp av noe særlig da??

    Hvorfor se på tv når du kan filtrere ut all reklame og dass igjennom internettet? Alt som er på tv, er på nett + mer. Tv er for feite latsabber som jørgen foss og crewet hans.

    Egentlig så tenker jeg mer på folk som ikke ser eller gjør noe bare for å få underholdning. Ikke folk som ser TV på datan i stedet. Det gjelder ikke.

  9. Altså, slik jeg og mange bruker datamaskin, så er jo den nye TVn, ja det er ikke like lange reklamer, men vi bruker oj forferdelig mye av fritiden på den :p

    Ja, jeg bruker pc med internett fordi det er mer enthusiastisk enn å se på TV eller bare se på noe i det hele tatt bare for å få underholdning fordi man kanskje er tom i hodet men jeg har aldri hatt lyst til å sette meg ned foran en TV bare for å se på... Det spørs jo hvordan man bruker den da....

  10.  

    Offentlig hjelp med att du fryser? Sponsa sydenturer da eller? Det håper jeg da virkelig ikke!

    Du er selv ansvarlig for og ha på nok varme osv, flytt om der du bor ikke er bra nok. Ta annsvar sjøl og ikke forvent og få alt på sølvat.

    Jeg er selv en frossenpinn og fryser hele tida, men det er mitt problem og ikke staten eller noen andre sitt. Jeg velger selv og bo i dette landet.

    Jeg tror du oppfatter meg feil.

     

    Det er åpenbart at jeg har et helseproblem som er rota til at jeg sliter med å takle kulde mer enn før og når man har et helseproblem i Norge som norsk statsborger så er det vel slik at man har rett på å få medisinsk behandling og eventuelt særskilt støtte for å komme seg gjennom hverdagen for å kunne arbeide.

     

    Igjen så er dette et ufør for meg.

     

    Og siden det er slik så kan vel jeg også flytte til Thailand den dagen jeg får uføretrygd.. I stedet for å forebygge helseproblematikk her i nisselue Norge...

  11. Tv er kjedelig. Jeg føler jeg kaster bort tid på reklame og programmer som egentlig ikke er interesante

    (det finnes unntak).

     

    Har ikke hatt tv siden jeg flyttet hjemmefra(16 år siden), men det hender jeg ser en film nå og da (et par ganger i måneden).

     

    Dokumentarer liker minst av alt - musikken og klippinga prøver alt for ofte å spille på mine følelser og jeg føler man lurer seg selv når man ser en dokumentar. Mulig man blir litt opplyst på emnet, men jeg tror alt for mange får en veldig subjektiv vinkling av hva enn de ser på.

    Jeg foretrekker å lese rapporter om et spennende emne, fremfor dokumentarer.

    Da ser du mye på film i forhold til meg fordi jeg ser på film ca 2-3 ganger i året og jeg syns at det er mer enn nok. Også er det jo alltid noen situasjoner som jeg ikke har noe valg.

     

    Kunne egentlig tenke meg å lese rapporter selv men jeg vet ikke hvor jeg finner disse.

     

    Det er egentlig ikke så ofte jeg ser dokumentarer selv. Jeg er veldig kresen men jeg ser bare på det som handler om mine største interessefelt.

  12.  

    Det er fordi jeg sjelden finner noe som interesserer meg. Det er mye reklame, og mange av programmene er hjernedød underholdning. Jeg har ikke TV-tuner i leiligheten min, så det blir lite. Det hender jeg ser litt på TV når jeg er hjemme på besøk hos mine foreldre, men da er det gjerne for å være litt sosial med dem.

    Det er også de eneste situasjonene jeg også kan se på TV.. Men det er bare litt.

     

    Men jeg er redd for å såre folk dersom jeg sier meninga mi om det som er på TV og da klarer jeg heller ikke å si at jeg ikke kan fordra noe som er på TV.

     

    Folk og familie har prøvd å få meg til å se på TV flere ganger men når de nærmest blir lei seg og skuffa så tørr jeg ikke annet enn å bare late som at jeg liker å se TV.

     

    Det er dumt for da blir ikke folk kjent med meg for den jeg egentlig er.

     

    Siden jeg er så lite attraktiv så kan jeg ikke velge vennene mine men jeg må ta de jeg får.

  13. Det fiser ut av rette ræva i denne kommentaren. Har iaktatt deg på itavisen så om noen skulle ha grunnlag for å si noe slikt, så er det ikke du..

     

    Når det gjelder diskusjon.no så sank kvaliteten vesentlig da det ble tillatt med leketråder og telletråder osv i bøtter og spann. Dette tiltrakk og vedlikeholdte skaren av småfjortiser som den dag i dag har dratt brukerkjernen nærmere seg og sin aldersgruppe.. De voksne har trukket seg mer og mer unna..

    Takk, dette kom jo helt uforventet så det er nok ikke mange voksne folk igjen her på diskusjon.no.

     

    Du har jo helt rett. Kunne ikke ha vært mer enig. Jeg må være ærlig å si at jeg er påvirket av denne utviklingen men jeg er faktisk svært bekymra for dem som ble helt hjernevaska. Samt folk som ikke får oppleve hvor seriøst forumet var en gang i tiden.

     

    Og hvor de voksne forsvant har jeg fortsatt ikke klart å spore opp.

     

    Det neste store etter diskusjon.no er jo kvinneportalen...

  14. Nå er du veldig langt fra virkeligheten.

    Hvor langt? De aller fleste liker å se på TV..

     

    Ok... da er det mange som ser på TV selv om de ikke liker å se på TV da? Eller?

     

    Kan du være litt mer aktiv.. Hvis ikke så kan du gå til neste tema?

    Ser ikke på TV jeg heller.

    Hvorfor ser ikke du på TV?

  15. Nakke kreft var ikke akuratt avskrekkende. Selv i stadie 4 var det 30-50% sjans for å overleve. Da venter jeg til jeg legges inn på sykehuset, så får jeg en til å se på det da,hehe

     

    wtf?? Større risiko med flere sex partnere??? :blink:

    WTF??? LOL XD

     

    30% sjans for å overleve er ca 1 til 3... Når det gjelder prosent tolkning så syns jeg det er greit å ha en liten margin så jeg liker å regne alt mellom 30% og 70% som det samme som ca 50%... Da prosent er en av de minst konkrete betegnelsene i matematikken.

  16. Ser ikke på tv, har ikke tv kanaler.

    95% av det som vises der er dass uansett.

    hmmm.. kan du definere "dass" som begrep til å beskrive innholdet på TV? hva mener du egentlig med at det som vises på TV er dass?

     

    jo.. jeg mener at det er ca 99,5 % som er dårlig.. For meg så er alt som ikke er hjernetrim og viktig kunnskap søppel å se på.

     

    Men hvorfor er det slik at 99% av alle folk er så glad i å se på TV da?

     

    Hvorfor er det ikke flere som misliker TV?

     

    Hvorfor gjør ikke folk noe annet enn å se på TV?

  17. Jeg skal operere ut et par plater fra beinet om 1 måned. Det kan da ikke skade så mye å vente til da kansje? Da burde jeg jo kunne få en lege til å se på det

     

    Edit: Der fant jeg 1 til faktisk, helt nede med kravebenet. Begge på høyre side. Men den er mindre. Har man kjertler e.l nedover halsen?

    Dette må du ta egen beslutning om. Mest sannsynlig vil du finne problemet ditt på youtube. Søk mer på google. Bruke huet mer og søk mer effektivt og søk riktig. Jeg er rimelig sikker på at du finner det ut på nettet.

     

    Og det jeg sier til alle mine pasienter er at så lenge dere spiser og har en grei helse uten å bli plaget av noe så er man så og si frisk.

     

    Dersom du ikke finner noe i det hele tatt så kan det være noe veldig unormalt.

×
×
  • Opprett ny...