Gå til innhold

smarties1

Medlemmer
  • Innlegg

    290
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av smarties1

  1. Hei.

     

    Har tidligere hatt en Bose Soundlink Mini som jeg har vært veldig fornøyd med. Er nå på jakt etter en liknende høyttaler da de har sluttet å selge denne i butikk. 

     

    Jeg ønsker gjerne en høyttaler som:

    - Ikke er for stor

    - Har bluetooth tilkobling

    - Har god bass med tanke på størrelsen

    - Fint hvis den tåler vann/damp så den også kan stå på badet

    - Helst ikke alt for dyr (gjerne under 1300kr)

     

    Takk for alle forslag på forhånd!

  2. *zip*

     

    Takk for gode eksempler  :)  Det var lettere å forstå det slik du satt opp enn å prøve å luke ut hva som er tull og hva som er ekte på de forskjellig nettstedene. Skal ta det med meg videre i vurderingen om dette er noe jeg vil prøve. Eventuelt kan man vel teste ut BCAA, og slutte dersom man ikke opplever at det fungerer uten noe problemer? For BCAA er vel ikke noe man legger på seg av?

  3. *zip*

     

    Målet mitt er ikke å bli størst som mulig, som også er grunnen til at jeg ikke har prioritert å tvinge i meg proteinpulver når dette er noe jeg ikke har klart å like. Så du har nok rett i at jeg ikke er seriøs nok i treningen dersom det hadde vært målet mitt.

     

    Jeg har søkt rundt på nettet, men problemet er at de forskjellige nettsidene gir veldig forskjellig informasjon. Noen av nettsidene sier at BCAA ikke er noe poeng å bruke og ikke har virkning, mens andre nettsteder hevder at det kan hjelpe deg med å pushe deg ekstra og at du vil kunne gå ned i fettprosent og opp i muskler ved å bruke det.

     

    I og med at jeg har lite kunnskap om BCAA fra før spør jeg heller her, da det ofte er enklere forklaringer fra forumbrukere og det er mange som sitter med mye kunnskap (og erfaring fra eget bruk) på dette. 

  4. *zip*

     

    *zip*

     

    Takk for gode svar fra begge. Som sagt tidligere er ikke proteinpulver noe jeg kommer til å vurdere å ta mer, da jeg har prøvd dette og mislikte smaken og konsistensen.

     

    Jeg får dekket alt jeg skal gjennom kostholdet, men skulle gjerne visst hva som er fordeler og ulemper med BCAA for å vurdere om dette da er noe jeg skal anskaffe meg. Jeg trener 5-6 dager i uken og deler opp i ulike kroppsdeler, og tenker da på BCAA som en fin "erstatning" for proteinpulver (selv om dette kanskje ikke blir helt riktig å sammenlikne?). I og med at jeg mest sannsynlig får i meg nok av alt jeg skal gjennom vanlig kosthold, har jeg mer sett på BCAA som noe som kan hjelpe med å klare å pushe meg litt ekstra i hver økt. 

     

    Kunne dere kommet med noen fordeler/ulemper med BCAA?

     

    Edit: Kan også legge til at jeg har vurdert BCAA under trening/rett etter trening, da jeg ikke alltid har mulighet til å få spist rett etter treningsøkten.

  5. All mat med noelunde innhold av protein, inneholder BCAA, og er noe en fint får dekt via kosten. Protein er det næringstoffet med størst forskningslitteratur bak seg, og det har i nyere tid blitt gjort så mange forsøk for å undersøke en eventuell ergogen effekt både under kalorirestriksjoner og overskudd til at effekten kan kvantifiseres. Som peker mot ingen eller en liten negativ effekt, sammenlignet med kostkilder. Sammenlignet med ingenting er BCAA mer gunstig, men et bedre valg i alle tilfeller blir proteinpulver. 

     

    Takk for god informasjon! Har prøvd diverse type proteinpulver, men funnet ut at dette ikke er noe for meg. Klarer ikke å vende meg til verken smaken eller konsistensen. Burde jeg kjøpe BCAA dersom jeg har vanlig kosthold men ikke bruker proteinpulver? Kan også legge til at jeg ikke spiser kjøtt hver dag i uken.

  6. Hvis man jobber på telefon store deler av dagen kan jeg tenkte meg at det å kjøpe AirPods kan begrunnes som et ergonomisk tiltak. Da vil ikke personen være nødt til å bøye nakken eller være nærme telefonen konstant da det ikke er en ledning i veien. Man slipper også å tukle med ledningen hver gang noen ringer, som kanskje også gjør at effektiviteten blir høyere da man ikke "mister" samtaler av å bruke for lang tid til å svare. Og hvis noen ringer personen mens de lader og de ikke har et adapter - hvis de har iPhone 7 eller nyere - kan de likevel svare uten å måtte balansere telefonen mellom nakken og hodet og bøye seg mot bakken pga. ladekabelen. Det er også lettere å utføre flere arbeidsoppgaver når du har bevegeligheten og ikke må være nærme telefonen når noen ringer, som igjen kan gjøre arbeidstakeren mer effektiv i arbeidet.

  7. Fint det ordnet seg for deg, men dette er vel ikke riktig utfall, med tanke på reglene om pakkepost?  :roll:

     

    Med forbehold at varen sendes fra UK, så "bør" det uansett tilkomme både MVA. og tollbehandlings-gebyr (selv om selve frakten er gratis)

     

    De kan ikke bare "krysse av" et eller annet så er det liksom ute av verden (da hadde "alle" gjort det)

     

    Eneste logiske alternativ på det motsatte, må være hvis de er registrert/har lager i Norge som mottar pakkene først (slik som f.eks. Pixmania hadde i sin tid) hvis ikke fremstår det merkelig opplegg?  :hmm:

     

    Jeg har allerede betalt alle avgifter (både MVA og toll) i kassen da jeg handlet varene, derfor jeg reagerte på å få en ekstra faktura på dette.

  8. Jeg var lærling i kontor- og administrasjonsfaget i en bedrift, og byttet lærebedrift etter 6 måneder. Det er selvfølgelig ikke noe problem å bytte bedrift så lenge du vet at du har en bedrift å gå til så du ikke ender opp uten noe. Du trenger heller ikke å ta noe av læretiden din på nytt hvis du bytter bedrift så lenge det er samme fag, du bare fortsetter så langt du har kommet (altså du har bare igjen 8 mnd av læretiden selv om du bytter bedrift). 

     

    Hvis du ønsker å gå kontor- og administrasjonsfaget i stedet for salgsfaget er dette også mulig. Det er samme VG2, og siden flere av læreplanmålene i salgsfaget og kontor er veldig like, kan du søke om forkortet læretid i kontor. Ellers kan du ta fagbrev i salgsfaget, og deretter ta fagbrev i kontor. Da kan du også få kortere læretid. 

     

    Hvis du vil bytte til en annen bedrift i salgsfaget og ønsker læreplass i Oslo/Akershus ville jeg anbefalt og kontakte AOF Opplæringskontor  (aofok.no). De har hjulpet mange jeg kjenner i liknende situasjon.

  9. Du har helt rett, de sier at det skal komme uten ekstra avgifter. Du slipper nok ikke unna å betale avgiftene, men gymshark bør refundere det til deg - ta en telefon til dem.

     

    aLb41Ea.png?1

     

    https://support.gymshark.com/hc/en-us/articles/207811933-I-m-from-Sweden-Denmark-Finland-Norway-what-are-my-delivery-options-

     

    Samtidig er de uenige med seg selv:

    CUSTOMS

    Countries outside of the European Union may be subject to additional duties to be paid.

    As the recipient, you are liable for all import duties, customs and local sales taxes levied by the country you reside in; payment of these is necessary to release your order from customs on arrival.

    The final value of your order does not include any additional duties required. The carrier, prior to delivery, will inform you of the additional duties.

    If you refuse to pay the duties to release your order, the order will subsequently be returned back to the Gymshark warehouse and refunded. A shipping & handling fee may be deducted from your refund.

    By law, Gymshark is required to state the correct amount paid for any outgoing international package. Any requests to change this information will be denied.

    https://no.gymshark.com/pages/terms-and-conditions

     

    Jeg ringte DHL, som ga beskjed om at de skulle slette fakturaen da Gymshark hadde krysset av feil i dokumentene.

     

    Men likevel greit å være obs på vilkårene du skrev, når de både sier det ikke skal være noen ekstra avgifter men samtidig at man har ansvar selv.

  10. Hei,

     

    har bestilt varer for 1450 NOK på denne nettsiden: https://no.gymshark.com/. Før har jeg alltid hatt mulighet til å velge å få pakken levert av postnord, noe som alltid har gått fint. Nå derimot, har jeg ikke hatt mulighet til å velge noe annet enn "standard shipping", hvor pakken min da ble sendt med DHL Express.

     

    På nettsiden er det fri frakt over 800 NOK (noe jeg fikk) i tillegg til at de opplyser at det ikke er toll eller noen ekstra avgifter. Nå mener DHL at jeg må betale toll og mva på varen, og at de i tillegg skal ha gebyr for å ha fortollet pakken for meg. Når nettsiden selv oppgir at det ikke er toll eller ekstra avgifter, hvorfor krever da DHL at jeg skal betale dette? 

     

    Nettsiden har også blitt ansett som norsk tidligere da det er Gymshark Norge sin nettside, og ingen jeg vet om har fått toll eller mva på varene tidligere.

     

    Hva gjør jeg? Og må jeg betale fakturaen som kommer med ekstra avgifter?

  11. Hvor mange treningsøkter pr. uke x1 time?

     

    Er der øvelser du ikke kan trene av ulike årsaker?

    Er der øvelser du absolutt ikke ønsker å være foruten i programmet ditt?

     

    Hva med baseøvelser?

     

    Jeg regner hovedsakelig med 3 økter i uka på 1 time hver, og øke etterhvert. 

     

    Jeg kan trene alle type øvelser, men enkle baseøvelser som sit-ups og liknende synes jeg er veldig ålreit og ha med i et treningsprogram.

     

    Hvis du er helt grønn kan det være lurt å lese denne: http://fitnessbloggen.no/fyrstikkprogrammet/

    Programmet forklarer hva du skal gjøre, og ikke minst hvorfor, som hjelper på.

     

    Takk for tips! :-)

     

    Bryst: 1 vanrett ( benk lignende), 1 loddrett ( dipps)

    Rygg: 1vanrett ( omvendt av benkpress lignende(ro lignende), 1 loddrett ( nedtrekk/pull upps)

    Kors rygg øvelse og markløft

     

    Skulder: 3/4 forskjellige, 1 motsatt av nedtrekk, dvs vekter opp..... 1 motsatt av skistav.  1 til ut til siden. 1 lignende ro øvelse hvor du løfter litt høyere enn vanlig romaskin og gjerne skuldrene litt mer i vater med skuldrene.

     

    Biceps/triceps øvelser.

     

    Bein, litt av alt. Ikke for tungt. Trener/mosjonerer andre ting utenom som er hobby.

     

    Kjører enkelt mosjons program, 2 ganger i uka.

    Hvis 2 ganger i uka så prøver jeg å kjøre rygg/biceps/skuldre/legg

    Triceps/bryst/bein

     

    Folk har forskjellige målsettninger, min er å ikke gå opp i vekt.

     

    Utgangspunktet 2 tunge sett av hver. Så det blir jo mer sett ut av det, men med lettere vekter.

     

    Jeg har funnet ut hva som passer best for meg iforhold til jobb og fritid, har en fysisk krevende jobb.

     

    Takk for tips! Jeg skal teste ut øvelsene. 

     

    Hvis en trener styrke 2-4 ganger i uka er det vel generelt lite poeng i å trene splitt (dele opp øktene i overkropp/unddrkropp, feks). Det vil jo bare bety at hvis du trener 4 dager i uka, så trener du eksempelvis overkropp bare to av disse dagene, noe som ikke er nok til å skape noe særlig resultater. Om du ikke er en viderekommende utøver er fullkroppsprogram der du trener 'hele' kroppen hver gang mer fornuftig.

     

    Har du forslag til noen fullkroppsprogram jeg kan ta hvis jeg trener 3-4 ganger i uken (hvor hver økt er på 1 time)?

     

     

  12. Hei.

     

    Jeg ønsker å ha litt mer system på treningen, og vil gjerne sette opp en treningsplan. Jeg har dessverre lite kunnskap på hvilke kroppsdeler man bør ta på samme dag og hvilke øvelser som trener de forskjellige kroppsdelene. 

     

    Målet mitt er å bygge muskler, og kostholdet er tilpasset dette fra før av. Jeg trenger derfor hjelp med forslag til øvelser og antall repetisjoner pr. kroppsdel. Kan både være manuelle vekter og maskiner. Gjerne satt opp sånn her så jeg forstår den enkelt:

     

    Armer:

    øvelse 4x5

    øvelse 7x8

    øvelse 9x8

    osv. 

     

    Ben:

    øvelse 5x5

    øvelse 9x9 

    osv.

     

    Jeg har kun mulighet til å trene 1 time av gangen, så hvis det finnes noen øvelser man kan oppnå resultater med over en lengre periode på 1 time pr. kroppsdel i uken tar jeg gjerne imot tips. Jeg har ikke noe ønske om å bygge veldig store muskler, men gjerne litt over tid. 

     

    Takk på forhånd! :-)

  13. Hvilken yrkesfaglig linje ønsker du å komme inn på? Og ønsker du å komme inn på videregående, eller ønsker du å ta fagbrevet? For hvis målet ditt er å ta et spesifikt fagbrev er det mulig å ta fagene som privatist i stedet for å prøve å søke seg inn på videregående når du har brukt opp ungdomsretten din.

×
×
  • Opprett ny...