Jump to content

borgja

Medlemmer
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

13 :)
  1. Har titta på den, bare litt mer enn hun hadde tenkt å bruke nå bare. Men absolutt et godt forslag.
  2. Mor har en gammel Galaxy Xcover 3 som batteriet er kæs på, og i stedet for å kjøpe nytt batteri har ho landet på at det er like greit å kjøpe en ny. Hun er IKKE en avansert bruker, men er ikke helt i Doro-kategorien enda. Bruker telefonen til meldinger, samtaler, snapchat og facebook, samt vipps. Så på Samsung Galaxy A12, men den er jo ikke lett å oppdrive for en som NEKTER å gå til Elkjøp å handle (lang historie, mange tidligere dårlige erfaringer som kunde og ansatt). Er det noen som har noen forslag til en god telefon hun kan ha en stund fremover? Prisklasse 1500-2000 kroner, Android. Kamera er ikke kjempeviktig, men bare bonus om det er bra.
  3. Beklager å bumpe opp en "gammel" tråd, men tenkte å gi en tilbakemelding fra en som har gått for Plejd: Jeg har et hus med 9 soner med LED Downlights og andre lys i 1 etg. Har en nevø som er elektriker, og han hadde gode erfaringer med Plejd, og erstattet alle dimmerne mine med dette systemet. Så langt må jeg si at systemet fungerer utmerket, enhetene skaper sitt eget bluetooth MESH-nettverk, og appen er lettfattelig. Muligheten med å sette opp scenarioer er glimrende, med en modus når jeg står opp om morran, en modus for natta, og en for film. Alle dimmere er i tillegg satt opp med tradisjonell dimmer, slik at kona som hater apper og slikt fortsatt kan ta lyset på den "analoge" metoden. Dette er så vidt jeg vet ikke mulig på xComfort? Fjernstyring av lysene utenfor hjemmet er per nå ikke nødvendig, men er fullt mulig å gjøre ved å kjøpe en gateway til ca 1300kr, som kommuniserer med omverdenen via WiFi, kan integreres mot f.eks. Google Home. Ble fortalt at de ila kort tid også skal komme med termostater til varmekabler, og da begynner det å bli veldig interessant å koble dette i en gateway og videre mot f.eks. Tibber. Har trua på Plejd, og kommer nok flere produkter der etterhvert også. PS! Plejd løste et problem på badet. Der hadde vi en vanlig vippebryter, som tok lampa over speilet. Jeg ville sette på dimmer her, men det gikk ikke, fordi denne bryteren også tok stikk-kontakten ved siden av speilet. Med Plejd, så var ikke det noe problem: Pilla ble montert ETTER stikk-kontakten, så stikk-kontakten har alltid strøm. En ekstra dimmebryter fra Plejd der vippebrytern var, som kommuniserer med pilla i veggen, tar seg av lyset over speilet. I tillegg til app-styring selvfølgelig.
  4. Hei, jeg har flyttet i hus, og har tatt med mitt "gamle" ASUS-mesh system over i huset. Det består av ASUS RT-AC67 x 2, pluss en eldre ASUS RT-N66U (Dark Knight). Det er nå satt opp med en ASUS RT-AC67 mot modem fra Telia, som jeg har bridget. Denne dekker da i utgangspunktet 1.etg / søndre del av huset. En ASUS RT-AC67 er koblet til denne via AIMESH trådløst, står i 2. etg. / nordre del av huset. For å kunne tilby nett til et bryggerhus som står nord for huset, har jeg da satt opp en ASUS RT-N66U i bryggerhuset, som kobler seg til routeren i 2. etg. Jeg har låst systemet til at den skal kun koble seg til den, og satt opp routeren i bryggerhuset med egen SSID, slik at de ikke krangler med hverandre. RT-N66U har nemlig ikke støtte for AIMESH. Jeg opplever dessverre at noden i 2. etg. faller ut ofte, spesielt hvis jeg streamer en film/serie på chromecasten på soverommet. Dette løser seg ikke med mindre jeg rebooter hele systemet. Er dette et problem med AIMESH som er for ustabilt, eller er det routerne mine som er ustabile? Jeg vurderer å bytte ut settet med et nytt, men vil ha noe som er sykt bra og ikke koster skjorta (Netgear Orbi til 9.000 er UAKTUELT). Hvis jeg kjøper en 3-pack av noe slag, kan jeg da "daisychaine" de? Det vil si, sette node på node, eller må alle kobles til hovedrouter. Tenker da først og fremst på løsning for bryggerhuset. Evt., hvis jeg kjører kablet backhaul på de 2 routerne, vil jeg da oppleve et mer stabilt system uten utfall? Setter pris på tips om evt. nye routerpakker
×
×
  • Create New...