Jump to content

borgja

Medlemmer
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)

Recent Profile Visitors

2088 profile views
 1. Har prøvd både med og uten SmartConnect aktivert. Har lekt litt med innstillinger her: Det jeg skrev i stad om at jeg hadde deaktivert 160hz funka, kan ikke stemme da FW ikke lagrer settingen min, så 160hz slår seg på automatisk. Foretok en hard factory reset av systemet for et par dager siden, og lot den stå uten å fikle med noe (annet enn SSID og passord) -fortsatt ustabilt, tok bare et par timer før det begynte å kødde igjen.
 2. Nice! Hvordan er brukergrensesnittet, er det likt som ASUS sitt?
 3. Takk for tips! Bryter vel garanti om man laster inn dette? Uansett tror jeg at jeg skal gi det et forsøk når jeg kommer hjem. Datt ned i for en halv time siden igjen, og er ikke oppe enda - LEI!!
 4. Det skal jeg vel klare å leve med, jeg så stort sett på router + aksesspunkter, og da ble det dyrt. Men disse enhetene har kun 1 LAN-port? Jeg har en 24-ports switch som tar seg av kablet nettverk (TV, HTPC, dekoder osv..). Har et routermodem fra Telia som er satt i bridge-modus, koblet til XT8 hovedenhet, og videre til switch fra XT8. Et slikt oppsett med Ubiquiti'n du foreslår, så ville du deaktivert bridge-modus på routeren, slått av WiFi på Teliaen, koblet denne direkte til switch og aksesspunktet til switchen? Til info, så har jeg omsider fått systemet stabilt: Slått av 160hz. Men det medfører igjen at hastigheten på trådløst omtrent halveres - jeg klarer meg fortsatt fint, men det blir et irritasjonsmoment, da en av grunnene til at jeg kjøpte XT8 var nettopp hastigheten.
 5. Det stemmer det du skriver her, finner det i loggen. Fikk du noen løsning på det?
 6. Takk for svar - sett på priser på Ubiquiti, og det er i så fall priser som jeg ikke får gjennom hos min bedre halvdel Uansett, så er ikke nodene kablet nei. Har forsøkt forskjellige plasseringer på nodene, fra samme etasje i hver sin ende av bygget (da tror jeg de ble for nærme hverandre), til forskjellige etasjer. Alltid med samme resultat - den dropper sporadisk tilbake til 2,4Ghz Backhaul eller dropper noden helt i alt fra 5 minutter til to timer. Så jeg er faktisk inne på tanken å kjøpe en rull med 100m nettverkskabel og forsøke å trekke dette gjennom huset. Kjenner jeg er skikkelig lei feilsøking og resetting annenhver uke nå.
 7. Nå har jeg hatt ASUS XT8 mesh-system (3 noder) i 1,5 år, og har gitt opp å få dette stabilt. Nodene detter ut i ett kjør, har orøvd FW-oppgradering, resetting, bytte noder og alt. Nå gidder jeg ikke mer. Er det noen som har forslag på tilsvarende system, tre noder som er DØNN stabilt og raskt?
 8. Ja, PCen og docking er oppdatert med siste FW og software (lenovo vantage og system update). Fortsatt det samme.
 9. Hei jeg har et problem med PCen min, hvor 4G modemet prioriteres over ethernet. Når WiFi ikke er koblet til, så blir mobil prioritert selv om ethernet er tilkoblet. Med en gang jeg kobler til WiFi, så prioriteres ethernet. Har forsøkt å endre prioritet via metric, og Powershell men resultatet er fortsatt det samme. Noen ideer? Lenovo X1 Yoga (2. gen) Sierra Wireless 4G Thinkpad Thunderbolt docking Windows 10 Pro
 10. En liten oppdatering, har i dag satt opp en XT8 til, i daisy-chain fra node nr2. Er faktisk en funksjon for å velge preferert aksesspunkt å koble seg til. Resultat: meget bra dekning overalt, mister ikke hastighet på node nr2, men litt lavere hastighet på node nr 3 pga lang avstand. Men nå har jeg 250/250 i hele huset, og 169/190 i annekset, og det må jeg si er godkjent! Legger ved bilde av Asus-appen. Ps! For de som vurderer denne løsningen, husk å NEDGRADERE til 42095-firmware. Nyere firmware klarer ikke låse seg på 5G-backhaul, og hastigheten dropper merkbart.
 11. Supert, takk for svar - jeg mistenker også at dette skal gå utmerket. Har i dag en ASUS RT-N66U som står der en evt. ny XT8 skal stå, og den er satt i repeater-modus og har da egen SSID videre. Skulle det bli for stor utfordring med hastighet og stabilitet med daisy-chain, så kan jeg sette den i repeater-modus.
 12. Hei, jeg har i dag ASUS XT8 mesh system bestående av 2 noder, og lurer nå på å kjøpe en node til for å dekke hele eiendommen. Slik eiendommen er i dag, så må modemet med hovedrouter stå i det ene hjørnet av eiendommen, og den noden jeg evt. kjøper må da kobles på MESH-noden (ikke hovedrouter). Er det mulig å seriekoble i MESH, og hvilke utfordringer / ulemper har dette?
 13. Skal sjekke tempen i kveld tenkte jeg. Men takk for forslag på nytt system, den er nok ikke så aktuell i huset, men vi har et anneks med dusj og egen vvb, og å erstatte den vvb med denne vil nok spare oss for en del strøm. Takk
 14. Takk for masse gode svar alle sammen, en noldus på rør ble litt klokere Tiden vil vise hva som blir resultatet.
×
×
 • Create New...