Gå til innhold

borgja

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

2 267 profilvisninger

borgja sine prestasjoner

14

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for svar. Nå er ikke det et alternativ å erstatte routeren til Telia, vil bare deaktivere mest mulig slik at det fungerer som et modem.
  2. Fattern har trådløst bredbånd fra Telia, og jeg har satt opp et eget MESH-system bak routeren. Dette fungerer stort sett, men gir noen ganger utfordringer. Ga opp Telia kundeservice når han jeg snakket med sa følgende: "DHCP? Hva er det? Det har jeg aldri hørt om, det var nytt for meg!". Så da henvender jeg meg her, hvor jeg stort sett alltid har fått svar fra meget flinke folk Optimalt sett skulle jeg kunne satt routeren til Telia i bridge-modus, men det går dessverre ikke av en eller annen grunn. Jeg ønsker derfor å se på innstillingene på routeren, om jeg kan tweake disse så de blir nærmest mulig bridge-modus. OBS! Det er også TV-abonnement med dekoder i systemet, og denne tror jeg MÅ være koblet til Telia-routeren for å fungere. Gi gjerne beskjed om det er muligheter for å omgå dette og koble den i router. Tilkoblet MESH-system er ASUS RT-AC67U Oppsettet til Telia ser slik ut: (det står Bridge på ETH4, men denne fungerer da altså ikke) Hva jeg ønsker å oppnå: 1. Stabil DHCP. Største problemet vi har er en trådløs skriver som detter ut (Canon Pixma MG7150). Tidligere opplevde vi også konflikter med IP-adresser, men det er lenge siden nå. 2. Fjernstyring av ASUS-router. Via app kan jeg logge inn på routersystemet, men det fungerer i dag bare hvis jeg er fysisk koblet til nettverket. Jeg bor langt unna, og skulle gjerne kunne hjulpet de via fjernstyring. Må gjøre dette i dag med Teamviewer, men det hjelper jo ikke hvis det er nettverket som er problemet. Håper noen har prøvd på dette og har et oppsett som fungerer. Ellers får vi bare leve med at det er slik det må være.
  3. Oppdatering: Tok litt tid, men vi fikk til slutt oppgradert BIOS - det fiksa biffen, nå fyrer den på alle brikkene Takk for all hjelp
  4. 1. Det tenkte jeg jo selvfølgelig ikke på, vi sjekker dette nå. Takk 2. Det sitter jo 4 minnebrikker der nå, dog er 2 av de originale 2400T, og 2 nye Kingston 2666MT
  5. På jobben har en av våre grafiske designere en HP Omen 880-145no. Den kommer med 16GB RAM, men vi ønsket å utvide til 32GB. Etter en samtale med komplett, så falt valget på å bytte ut alle RAM-brikkene, og kjøpe 4 stk Kingston Fury 8GB minnebrikker. Så begynner det rare: Setter vi inn alle 4, så vil ikke maskinen boote. Den gir 3 pip etterfulgt av 2 pip, som iflg, HP betyr at den ikke klarer å initialisere RAM (feil satt inn, feil på brikke osv). Beholder vi de 2 gamle 8GB-brikkene, så booter maskinen. Setter vi inn kun 2 nye brikker, så booter maskinen. Setter vi inn de 2 gamle brikkene + 2 nye brikker, så booter maskinen. Har også forsøkt å bytte de 2 nye brikkene for å sjekke om det kan være feil på et par, men de fungerer da også. TL;DR: PCEN fungerer med alle kombinasjoner utenom 4 stk Kingston Fury. Hva kan være issuet her? Siden det er et bedriftskjøp, så får vi ikke returnert minnebrikkene, så vi vil helst få brukt de. Har lurt på om det kan være at PSU er for svak, siden det eneste som gir problemet er 4 stk DDR4 2666 installert samtidig. Installert minne fra fabrikk: 2xSK Hynix 8GB 2400T - UA1 - 11 Innkjøpt minne 4xKingston Fury Beast DDR4 2666MT/s CL16 - 18 18 1,2V PnP
  6. Har prøvd både med og uten SmartConnect aktivert. Har lekt litt med innstillinger her: Det jeg skrev i stad om at jeg hadde deaktivert 160hz funka, kan ikke stemme da FW ikke lagrer settingen min, så 160hz slår seg på automatisk. Foretok en hard factory reset av systemet for et par dager siden, og lot den stå uten å fikle med noe (annet enn SSID og passord) -fortsatt ustabilt, tok bare et par timer før det begynte å kødde igjen.
  7. Nice! Hvordan er brukergrensesnittet, er det likt som ASUS sitt?
  8. Takk for tips! Bryter vel garanti om man laster inn dette? Uansett tror jeg at jeg skal gi det et forsøk når jeg kommer hjem. Datt ned i for en halv time siden igjen, og er ikke oppe enda - LEI!!
  9. Det skal jeg vel klare å leve med, jeg så stort sett på router + aksesspunkter, og da ble det dyrt. Men disse enhetene har kun 1 LAN-port? Jeg har en 24-ports switch som tar seg av kablet nettverk (TV, HTPC, dekoder osv..). Har et routermodem fra Telia som er satt i bridge-modus, koblet til XT8 hovedenhet, og videre til switch fra XT8. Et slikt oppsett med Ubiquiti'n du foreslår, så ville du deaktivert bridge-modus på routeren, slått av WiFi på Teliaen, koblet denne direkte til switch og aksesspunktet til switchen? Til info, så har jeg omsider fått systemet stabilt: Slått av 160hz. Men det medfører igjen at hastigheten på trådløst omtrent halveres - jeg klarer meg fortsatt fint, men det blir et irritasjonsmoment, da en av grunnene til at jeg kjøpte XT8 var nettopp hastigheten.
  10. Det stemmer det du skriver her, finner det i loggen. Fikk du noen løsning på det?
  11. Takk for svar - sett på priser på Ubiquiti, og det er i så fall priser som jeg ikke får gjennom hos min bedre halvdel Uansett, så er ikke nodene kablet nei. Har forsøkt forskjellige plasseringer på nodene, fra samme etasje i hver sin ende av bygget (da tror jeg de ble for nærme hverandre), til forskjellige etasjer. Alltid med samme resultat - den dropper sporadisk tilbake til 2,4Ghz Backhaul eller dropper noden helt i alt fra 5 minutter til to timer. Så jeg er faktisk inne på tanken å kjøpe en rull med 100m nettverkskabel og forsøke å trekke dette gjennom huset. Kjenner jeg er skikkelig lei feilsøking og resetting annenhver uke nå.
  12. Nå har jeg hatt ASUS XT8 mesh-system (3 noder) i 1,5 år, og har gitt opp å få dette stabilt. Nodene detter ut i ett kjør, har orøvd FW-oppgradering, resetting, bytte noder og alt. Nå gidder jeg ikke mer. Er det noen som har forslag på tilsvarende system, tre noder som er DØNN stabilt og raskt?
  13. Ja, PCen og docking er oppdatert med siste FW og software (lenovo vantage og system update). Fortsatt det samme.
  14. Hei jeg har et problem med PCen min, hvor 4G modemet prioriteres over ethernet. Når WiFi ikke er koblet til, så blir mobil prioritert selv om ethernet er tilkoblet. Med en gang jeg kobler til WiFi, så prioriteres ethernet. Har forsøkt å endre prioritet via metric, og Powershell men resultatet er fortsatt det samme. Noen ideer? Lenovo X1 Yoga (2. gen) Sierra Wireless 4G Thinkpad Thunderbolt docking Windows 10 Pro
×
×
  • Opprett ny...