Gå til innhold

Leif D

Medlemmer
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leif D

  1. 1 hour ago, Sturle S said:

    Nei.  No vert profittmarginane i olje- og gassindustrien helde kunstig høge av subsidiar frå staten.  Det må ta slutt.

     

    I gründermiljøet her eg bur er det ein vanvittig frustrasjon om dagen.  Akkurat i det det såg ut som om det endeleg kunne verte litt arbeidsløyse i oljeindustrien slik at vi får tak i dei hovuda som trengst, pøste staten inn 20 milliardar i subsidiar for å halde ein døyande sektor kunstig i live, og hindre vekst i nye.  Nok ei krise vekkasta av gjennomkorrupte politikarar.

    Visst, men Norge er større enn "her eg bur". I området mellom Asker-Porsgrunn finns massevis av folk ledig som kan begynne å jobbe i morgen. Hva eksat er det som gründermiljøet der trenger? Kan jobben gjøres på distans, eller må det gjøres på plass?

  2. Det finnes idag massevis av ledige teknologer og ingeniører. Seineste tallet jeg såg var 14000. Haker er at mange (nesten alle) av disse har feil bakgrunn. De er maskiningeniører og annet som var vanlig innen olje/gass (som er på vei å forsvinne). Det som trengs idag er folk innen automasjon, bygg og til viss grad programmering (mest prosjektledere som søkes per annonse). Hvis disse skall få seg jobb så må det til noen form av etterutdanning, og arbeidsgivere må innse at folk faktisk kan lære seg ting på andre steder enn høyskole eller universitet, en tanke som idag er helt umulig før mange. 

    Det har aldri funnets så mye velutdannet folk ledig som det gjør nå, så de arbeidsgivere som kan og vill satse på sin personal kan velge og vrake bland gode folk. 

  3. I Sverige har de ikke noe pengefond slik som i norge,de lever fra hånd til munn hvert år. De har mange ganger så mye biler og trafikk som norge,minst like mye veier og mye større og bredere veier men ingen bompenger. Alle skoler har flotte kantiner med storkjøkken hvor det serveres varm skikkelig skolemat til alle skolebarn. Samme i Danmark,jeg var dær nettopp på ferie,veiene har 130 sone og og all asfalten er slett som ett stuegulv og ingen bompenger. I norge er vi søkkrike med 10 000 milliarder kroner på bok,men har de dårligste veier i den vestlige verden og betaler bompenger,og Erna sier at vi ikke har råd til mat til skolebarna...det er rart med det rare i denne verden..for norge er virkelig ett rart og merkelig anderledes land.

     

    Bompenger i både Göteborg og Stockholm og på gang mange andre plasser. Men det kalles "trengesavgift" i steden. Men det er akkurat samme sak. Extra skatt på bilister.

    • Liker 3
  4. Hele telefonssystemene er jo ødelagt i fra bunnen, pr design. F.eks. så kan en med VoIP-løsning ringe til en person, ringe til en annen person, koble disse to sammen så de hører hverandre, og legge på selv uten at kontakten mellom de to han ringte opp blir brutt. Da sitter de der i hver sin ende og svarer hallo til hverandre.

     

    Det kunde man med dom gamla goda analoga systemen också. Jag och mina kompisar höll på med sådan på 1980-talet. Fungerar troligen bra även med AXE och liknande digitala system.

    • Liker 3
  5. Bra att det blir ferre arbeidsledige, men det er fortsatt veldig mange arbeidsløse ingenjører og veldigt få ledige jobb. +200 søkende er vanlig på utlyste stillinger, så det er hard kamp.

    Unders hvor mange som ikke lengre er arbeidsledige, men ikke jobber? Snakket med en karl idag, han visste mange i sitt område som gått uten jobb i 3-4 år. Da har du ikke lengre dagpenger uten er kanskje i noen NAV-aktivitet eller på socialstöttnad. Så då regnes man ikke som arbeidsledig i NAVs statestikk.

    • Liker 1
  6.  

    Hmm, en helt åpen vagn... Hvorfør ikke kjøpe in vanliga toyota pickuper och montere kulspruta eller automatkanon på? Det fungerer jo og er mye billigere.

    Fleksibilitet og beskyttelse. En Toyota pickup er ikke designet for å bli bygget om på et par timers varsel for å løse andre oppdrag, og den er heller ikke beskyttet for fem flate øre.

     

    Soldatenes liv er ikke like viktige og kostnadsbesparelser. Nå forsvares det sikkert med noe aka "av fleksibilitetshensyn og raskt kunne komme seg inn og ut av kjøretøyet".

    Eh?  :huh:

     

    Sarer du på det du tror du svarer på? Grunnen til at dette kjøretøyet er kjøpt inn er jo nettopp for å oppfylle soldatenes krav. Og det er mye bedre beskyttet enn noe sivilt kjøretøy.

    Beskyttelsen i denne farkost er ju lindrigt sagt begrenset. Man kan skute solderne med en luftpistol eller kaste en molotow på dom uten videre. Beskytelse som vilken civil cabriolett som helst.

    • Liker 4
  7. Elproduksjonen på Savlabard består i dag av koleldning i ett kraftvärmeverk. Det finns också ett reserverk som eldas med olja. Så det man vill göra är alltså att ta störm från kolelning, lagre at i batteri och driva båtar. Detta istället fär att elda med olja i dieselmotorer på båtarna. Den föreslagana lösningen ger naturligtvis med CO2-utsläpp, dvs helt motsatt det so politiker och andra som helt saknar kunnskapper påstår sig vilja uppnå. Norsk miljöpolitik i ett nötskal. (beklagar svenskan, men gidder ikke å oversette til norsk akkurat nå).

    • Liker 2
  8. Boeing 737 er verdens mest utprøvde og tryggeste fly. At en AoA sensor dessverre ga feil signal til MCAS er selvfølgelig en tragedie. Det har aldri vært feil med MCAS,men signaler til MCAS.

    Feil har oppstått og vil oppstå til alle tider på tekniske oppfinnelser. Man ser det på bilproduksjon,tilbakekalling av millioner av biler pga feil med alt fra de mest enkle ting til alvorlige bremsefeil f.eks. Forskjellen fra biler,er at i luften er er beskjeden brutal og nådeløs hvis systemer ikke fungerer. Derfor er MAX på bakken nå og vil være verdens tryggeste persontransport når flyet er over skyene igjen. Alle kan gjøre feil,også Boeing.

    Kansje kan disse 2 MAX ulykkene føre til,selv om de ikke skulle skjedd, at luftfarten blir enda sikrere enn den allerede er på mange områder som f.eks godkjenningsetater og utprøving av nye systemer som innføres.

     

    Det var et meget sikkert og utprøvt fly. Tils man monterte på nye, større motorer. Det er ikke mulig å modefisere en flymaskin hur mye som helst, en eller annen punkt er man utenfør det ramverk som maskien fra begynnelsen var konstruert før. Det er man nå, med nya, større motorer som er montert lengre frem og høyre opp. Man har en ny maskin, men låtses som at det er samme gamle gode 737. Der er ikke det.

    • Liker 1
  9.  

    Tja, vet ikke helt om vi kan stole på tyske skip lengre. Bør i hvertfall unngå Thyssen-Krupp såfremt "innebygd" slagside er uønsket (som Baden-Württemberg). Kanskje vi heller burde bygge i Norge, selv om det kan virke dyrere på papiret?

    Finner norske skip hvor enn jeg er i verden, skal jeg på en svipp tur mellom noen øyer i Thailand. Ombord på skip. Står det "Made in Molde, Norway"

     

    Rart vi ikke bruke våre egne verft. Husk at Norske arbeidere, betaler norsk skatt. De bruker sine penger på og kjøpe norsk mat og andre ting. Prisen på og bygge i landet er vesentlig mindre enn summen som betales. Mye av kronene kommer inn igjen og.

     

    Bare latterlig og la andre land bygge våre skip. Spesielt når vi er ganske så ledende innen dette.

    Prøv å førklare det før en politiker. En del øknomer kanskje kan følge med i resonemanget, men før de fleste er det alt før komplekst før at de ska forstå noe av det.

  10. Hvorfor ga forsvaret oppdraget med å måle skroget til et selskap som måtte leie inn et annet for å gjøre arbeidet. Høres ut som de betalte for 2 når de trengte 1. De bør sjekke grundigere om de de gir kontrakter til har erfaring med og faktisk kan gjøre en jobb, eller om de bare er et fordyrende mellomledd.

     

    Då kan ju bestilleren ikke få andel fra 2 leverandører...

    • Liker 2
  11. Og med dagens teknologi, så kan man aldri vært sikker på at noe stammer fra en lokasjon.

     

    Jo, det kan man. Du har ju ingen aning om hur israelerna visste att cyberangreppet skedde från denna byggnaden, om så var fallet. Det finns flera metoder att få sådan information. Man kan f.eks. selv hacke hacker-gjengen og kontroller hva de driver med. Man kan ha en fysisk agent på plats som rapprorterar via radio etc.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...