Gå til innhold

steelOR

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av steelOR

  1. Svein M skrev (4 timer siden):

    Jeg søkte det opp nå og det ser ut til det er en måte å sette undervolt på cpu. Da kan det gå fint å sette den ned til f.eks 9. En annen måte er å begrense strøm (effekt) trekk under boost, der er to grenser der som kan justeres ned (power limit lp1 og lp2).

    Det høres greit ut å kjøre med Lite Load på 9, ut fra temperaturene du får. Lavere ned til 5 kan kanskje brukes det er nok avhengig av CPU, og kanskje andre forhold.

    Veldig flott svar.

    Jeg senket Lite Load til 6 som ser ut til å ha forbedret ytelsen i Starfield fra 60fps til 70-80 i de samme stedene, så mulig den var thermal throttled frem til jeg senket lite load så den kunne kjøre full ytelse ved ca. 75-85 C

    • Liker 1
  2. Til oppdatering har jeg nå satt CPU Lite Load til 9 - standard var 12 - som jeg så anbefalt på flere nettforum, og dette ser ut til å ha hjulpet drastisk.

    Jeg føler meg usikker på om å sette ned Lite Load kommer med en viss risiko, da jeg kan gå lavere, så om noen vet vil jeg veldig gjerne høre det.

    Jeg har ikke testet AIDA64 enda, men når jeg spiller Starfield ligger temperaturen nå stabilt på 75-80 med noen spikes til 83, men noen veldig korte spikes til maks 93 som ikke varer så lenge som 2 sekunder av gangen og ser ut til å skje kun i siste par sekunder av load screens i det man spawner inn, så kanskje det er greit?

    Hvis jeg bør sette Lite Load enda litt lavere, si gjerne fra, så prøver jeg det.

  3. sedsberg skrev (18 minutter siden):

    Har du tatt av beskyttelsesplast på kjøleren før du monterte?

    Og har du brukt riktige spacere? LGA115x/1200 og LGA1700 er nesten helt like. Men bruker du feil så vil du få alt for høy temperatur.

    Takk for svar. Ja, dette har jeg sjekket, har erstattet thermal paste som kom med kjøleren som en av forsøkene mine, det innebar da også å rengjøre kontaktflaten på cpu-kjøler med alkohol, så jeg kan med sikkerhet si det ikke fins beskyttelsesplast der.

    Riktige spacers har jeg også sjekket, de kom veldig behaglig i poser med LGA1700 skrevet på, så det var lekende lett å unngå å bruke noe annet.

  4. Kjøpte nylig en i5 13600K med denne cpu-viften: https://www.komplett.no/product/1200249/datautstyr/pc-komponenter/vifterkjoelingvannkjoeling/cpu-luftkjoeling/pure-rock-2-black

    Med AIDA64 skyter temperaturen opp til 98-99 hvor den blir liggende. Under spilling (Starfield) ligger temperaturen som regel rundt 85, men skyter til tider opp til 90+ og har sett så høyt som 98, men går ned igjen etter maks 2 sekunder. Etter lengre tid vil den krype opp til 90-96 og bli liggende der.

    Alle vifter er satt til å blåse fra fremsiden av kabinettet til baksiden. Det er 2x 140mm i front, 1x 140mm bak, og 2x 120mm på selve CPU-kjøleren (en av disse er riktignok en 3-pin). Jeg har forsøkt bytte av thermal paste, hvilket ser ut til å ha hjulpet lite, og dobbelsjekket blåseretning på alle vifter.

    Er det noe jeg kan gjøre før jeg må gå for å bytte cpu-vifte? en BIOS-instilling eller lignende?

  5. NoBo skrev (16 minutter siden):

    Hvordan har du målt at dagens CPU er flaskehals?

    Ingen god testing fra min side er jeg redd, da jeg knapt vet hvor jeg skal begynne, men fra egen erfaring har jeg alltid lav ytelse under hva jeg tror er mer CPU-tyngende scenario. Mange NPCer i en scene er et veldig typisk problem i flere spill, hvor det å senke innstillinger for grafikk og oppløsning utgjør nesten ingen forskjell på ytelsen.

    Å øke oppløsning for å tynge GPU mer enn CPU gjør heller aldri noe godt. Jeg vet ikke om det er noe som i det hele tatt kan hjelpe, mener jeg har lest mye rart på det emnet, sikkert fra mange som vet like lite som meg selv.

    Jeg har også sett utallige videosammenligninger av lignende komponenter til mine egne hvor CPU er eneste forskjell og viser signifikante forbedringer i ytelse. Da spesielt i CP2077 og Starfield, som jeg er mest interessert i.

  6. Jeg tenker på å skulle oppgradere CPU for endelig å ta full nytte av min RTX3080, men syns CPU markedet er forvirrende og vanskelig å føle seg sikker på at man gjør et godt kjøp. Jeg er derfor på utkikk etter råd om komponenter og pris. Vedlagt er et bilde av komponentene jeg vurderer å kjøpe.

    Mine nåværende komponenter:
    CPU: Intel i5 10600K
    GPU: RTX 3080 10GB
    RAM: G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600Mhz 32GB
    Hovedkort: Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC hovedkort
    PSU: NZXT C750

    Lurer også på hva jeg eventuelt kan selge komponentene jeg erstatter for.

    image.png

  7. Er på utkikk etter julegaver og har fått bestilling på et headset som helst ikke er større enn Bose QC35, koster rundt det samme, har støydemping, er trådløst og hvor microfonen er bra og behagelig for de man gamer med. Fins det noe slikt på markedet? Syns det er vanskelig å se hvor store headsets er på bilder i nettbutikk, så jeg spør her om hjelp av de som vet bedre enn meg. På forhånd, takk.

  8. Jeg er litt forvirra over kjøp av arduino, hvor jeg vet hvilken arduino jeg trenger, men skulle gjerne bestilt den gjennom amazon da jeg har bekjente i usa som kunne samlet alt jeg skal bestille (mange varer som er vanskelig å finne andre plasser) i en pakke og sende det til meg. Jeg lurer derfor på om arduinon jeg har funnet på amazon er den samme som jeg tidligere hadde en link til. Links: https://www.amazon.com/OSOYOO-ATmega32U4-arduino-Leonardo-ATmega328/dp/B012FOV17O/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1536651188&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=OSOYOO+Pro+Micro+ATmega32U4&dpPl=1&dpID=51azbRtDpFL&ref=plSrch

     

    https://www.dx.com/p/open-smart-atmega32u4-development-board-pro-micro-for-arduino-452853?Utm_rid=32042963&Utm_source=affiliate#.W33Qo-gzaUk

  9. Jeg lurer på om mitt hovedkort støtter M.2 ssd eller ikke. så vidt jeg forstår må man ha PCIe 3.0 x4 og NVMe. NVMe forvirrer meg, fordi på asus sine nettsider står det ikke at jeg har NVMe, men jeg kan kjøre M.2 PCIe 3.0 x4, så jeg vet ikke helt hva jeg bør kjøpe eller ikke. her er hovedkortet jeg har og ssden jeg har sett på: 

     

    https://www.asus.com/no/Motherboards/Z170-PRO-GAMING/

     

    https://www.komplett.no/product/903116/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-960-evo-500gb-m2-pcie-ssd?offerId=KOMPLETT-310-903116#

  10.  

     

     

     

     

    Kjøp heller USB cd rom, det er ikke 5.25" bays på H440 kabinettet, kun 3.5" hdd holdere

    takk. jeg bare regnet med at h440 hadde 5.25. bra du sa i fra

     

    Er svært få som faktisk bruker dette den dag i dag...

    Som andre har sagt, så anbefales Z79, da Z87 trenger en bios update for og funke 100% med 4690K

    Oh, og OS?

     

    har allerede en cd for windows 8.1, så det skal greie seg

     

    vil jeg trenge en bios update for at z87 skal funke 100% med 4670K? for selv bruker jeg en 4670K og synes den arbeider tregt til tider

     

    Hvilke oppgaver syns du den jobber tregt under ?

     

    rett etter nedlasninger eller 10% før de er ferdi, vil den fullstendig bryte ned. jeg må da slå PCen av og på manuelt for å fortsette nedlastingen. og om PCen har stått på i bare i et par timer uten å gjøre noe, må jeg restarte den for at den skal klare å dra BF4, men så lenge jeg er aktiv, går det bra

  11.  

     

     

    Kjøp heller USB cd rom, det er ikke 5.25" bays på H440 kabinettet, kun 3.5" hdd holdere

    takk. jeg bare regnet med at h440 hadde 5.25. bra du sa i fra

     

    Er svært få som faktisk bruker dette den dag i dag...

    Som andre har sagt, så anbefales Z79, da Z87 trenger en bios update for og funke 100% med 4690K

    Oh, og OS?

     

    har allerede en cd for windows 8.1, så det skal greie seg

     

    vil jeg trenge en bios update for at z87 skal funke 100% med 4670K? for selv bruker jeg en 4670K og synes den arbeider tregt til tider

  12.  

     

    Kjøp heller USB cd rom, det er ikke 5.25" bays på H440 kabinettet, kun 3.5" hdd holdere

    takk. jeg bare regnet med at h440 hadde 5.25. bra du sa i fra

     

    Er svært få som faktisk bruker dette den dag i dag...

    Som andre har sagt, så anbefales Z79, da Z87 trenger en bios update for og funke 100% med 4690K

    Oh, og OS?

     

    har allerede en cd for windows 8.1, så det skal greie seg

  13.  

    Men jeg spør igjen, med den Kracken-saken, må man ikke fjerne eksisterende kjøleløsning? Isåfall kan du jo bare kjøpe en standard 770 med referansekjøler, så sparer du noen hundrelapper..?

    Den ja. Den er laget for vannkjøling av skjermkortet, og blir totalt unødvendig med mindre man kjøper en av vannkjølingssettene som støttes.

     

    Z97 er egentlig samme greia, bare litt oppdatert. Sjekk heller hvilke egenskaper hovedkortet har og sammenlign dem. :)

     

    Og så synes jeg du velger en altfor liten strømforsyning. Du skaper bare problemer for deg selv med å spare deg til fant på strømforsyning.

     

     

    så på strømmforsyming bør jeg heller gå for den på 600W som jeg valgte først? kan jeg få en link til en bra strømforsyning?

     

    Og jeg fant ut at kraken g10 trengte vannkjøling i tillegg ja. jeg misforsto hva som sto på komplett og trodde det var med. XD. Nå skjønner jeg hvorfor den kostet så lite. så jeg fjernet den fra lista.

  14. Etpar spørsmål:

    Hva skal du med NZXT Kracken skjermkortkjøler? Det er jo allerede vifter på skjermkortet? Glad i viftestøy?

     

    Hvorfor kjøpe et Z87-hovedkort når Z97 har kommet?

     

    Hvorfor kjøpe i5 4670K når 4690K er mye bedre, bedre priset og har bedre overklokkingsegenskaper?

    kjøper nzxt kracken, fordi den er ikke dyr nokk til at jeg ikke vil prøve den.

     

    var ikke klar over at z97 hadde kommet ut. har sett litt på det og sliter med å se hvordan det er bedre. om noen kan forklare det for meg ville det vært fantastisk.

     

    har nå endret 4670K til en 4690K i handlelisten.

  15. skal hjelpe broren min å kjøpe en god PC. har satt sammen noen deler i en handlevogn på komplett og lurer på om det er noen deler som kunne vært erstattet med bedre deler uten mye ekstra kostnad.

     

    https://www.komplett.no/nzxt-h440-midi-tower-sort/807124 kabinettet blir ikke aktuelt å bytte, siden dette er det han absolut vil ha

     

    https://www.komplett.no/msi-geforce-gtx-770-gaming-2gb-physx/782080

     

    https://www.komplett.no/msi-z87-g45-gaming-socket-1150/782065

     

    https://www.komplett.no/intel-core-i5-4670k/780485

     

    https://www.komplett.no/seagate-barracuda-3tb/653074

     

    https://www.komplett.no/asus-bc-12d2ht-bd-readerdvd-writer/800373 (usikker på om denne passer. jeg har aldri kjøpt cd-rom til en PC før.)

     

    https://www.komplett.no/cooler-master-hyper-tx3-evo-cpu-kjler/657094

     

    https://www.komplett.no/corsair-af140-quiet-edt-140mm-rd-led/798348

     

    https://www.komplett.no/crucial-ddr3-ballistix-tactical-8gb-kit/744195

     

    https://www.komplett.no/nzxt-kraken-g10-gpu-bracket-rd/807129

     

    https://www.komplett.no/corsair-cx-600w-psu/635819

     

    om dette er en bra setup kommer jeg til å kjøpe det samme, men jeg bruker da samme prosessor som jeg allerede har, og samme hovedkort som jeg allerede har, som er et msi Z87-G43 gaming. kunne ikke finne link på komplett lengre.

  16. Fant dette kortet: http://www.dustinhome.no/product/5010754744/msi-geforce-gtx-760-tf-gaming-4gb-pci-e-dvi-hdmi-dp/

     

    For prisen synes jeg dette høres for godt ut til å være sant, så jeg lurer på om det er akkurat det.

     

    Jeg er på utkikk etter et nytt kort til å erstatte min gamle 560TI. Jeg føler nokså sikker på at kortet jeg fant er bedre, men lurer på hvorfor prisen er så lav. For meg virker det litt mistenkelig. Jeg vil helst ikke gå over 2000kr, men om dette kortet er verdt pengene vil jeg bestille det ASAP.

  17. Tenker på å kjøpe et nytt graffikkort, og et krav er at det skal gå an å installere to. Jeg fikk nylig høre at for at man skal kunne kjøre to graffikkort fra nvidia og få en økt mengde GB, så må man ha SLI støtte på kortet.

     

    Jeg tenker kanskje å kjøpe 2 xfx redeon r7 260x. Fordi disse kortene er billige og har nesten bare hørt gode ting om dem. Ut ifra informasjon på komplett virker det som amd crossfireX er det samme som nvidia SLI (min tolkning av komplett. det er ikke direkte skrevet). Så, om jeg kjøper to av dem, vil jeg da ha 4GB tilsammen på kortene, eller vil det fortsatt bare være 2GB?

     

    Vil egentlig helst ha minst 3GB og heller nvidia enn amd, men finner ingen for rett pris. Noen forslag? Vil ikke gå langt over 2000 kr.

×
×
  • Opprett ny...