Gå til innhold

steelOR

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av steelOR

  1. steelOR

    Varm CPU

    Veldig flott svar. Jeg senket Lite Load til 6 som ser ut til å ha forbedret ytelsen i Starfield fra 60fps til 70-80 i de samme stedene, så mulig den var thermal throttled frem til jeg senket lite load så den kunne kjøre full ytelse ved ca. 75-85 C
  2. steelOR

    Varm CPU

    Til oppdatering har jeg nå satt CPU Lite Load til 9 - standard var 12 - som jeg så anbefalt på flere nettforum, og dette ser ut til å ha hjulpet drastisk. Jeg føler meg usikker på om å sette ned Lite Load kommer med en viss risiko, da jeg kan gå lavere, så om noen vet vil jeg veldig gjerne høre det. Jeg har ikke testet AIDA64 enda, men når jeg spiller Starfield ligger temperaturen nå stabilt på 75-80 med noen spikes til 83, men noen veldig korte spikes til maks 93 som ikke varer så lenge som 2 sekunder av gangen og ser ut til å skje kun i siste par sekunder av load screens i det man spawner inn, så kanskje det er greit? Hvis jeg bør sette Lite Load enda litt lavere, si gjerne fra, så prøver jeg det.
  3. steelOR

    Varm CPU

    Takk for svar. Ja, dette har jeg sjekket, har erstattet thermal paste som kom med kjøleren som en av forsøkene mine, det innebar da også å rengjøre kontaktflaten på cpu-kjøler med alkohol, så jeg kan med sikkerhet si det ikke fins beskyttelsesplast der. Riktige spacers har jeg også sjekket, de kom veldig behaglig i poser med LGA1700 skrevet på, så det var lekende lett å unngå å bruke noe annet.
  4. steelOR

    Varm CPU

    Kjøpte nylig en i5 13600K med denne cpu-viften: https://www.komplett.no/product/1200249/datautstyr/pc-komponenter/vifterkjoelingvannkjoeling/cpu-luftkjoeling/pure-rock-2-black Med AIDA64 skyter temperaturen opp til 98-99 hvor den blir liggende. Under spilling (Starfield) ligger temperaturen som regel rundt 85, men skyter til tider opp til 90+ og har sett så høyt som 98, men går ned igjen etter maks 2 sekunder. Etter lengre tid vil den krype opp til 90-96 og bli liggende der. Alle vifter er satt til å blåse fra fremsiden av kabinettet til baksiden. Det er 2x 140mm i front, 1x 140mm bak, og 2x 120mm på selve CPU-kjøleren (en av disse er riktignok en 3-pin). Jeg har forsøkt bytte av thermal paste, hvilket ser ut til å ha hjulpet lite, og dobbelsjekket blåseretning på alle vifter. Er det noe jeg kan gjøre før jeg må gå for å bytte cpu-vifte? en BIOS-instilling eller lignende?
  5. jeg valgte å bestille med 32GB DDR5 med det samme jeg er i gang, og da et hovedkort som støtter dette. ble noe dyrere, så landet på en i5 13600K. Takker for råd. Jeg tenker jeg lager en ny tråd angående pris jeg kan selge gamle komponenter for.
  6. Ingen god testing fra min side er jeg redd, da jeg knapt vet hvor jeg skal begynne, men fra egen erfaring har jeg alltid lav ytelse under hva jeg tror er mer CPU-tyngende scenario. Mange NPCer i en scene er et veldig typisk problem i flere spill, hvor det å senke innstillinger for grafikk og oppløsning utgjør nesten ingen forskjell på ytelsen. Å øke oppløsning for å tynge GPU mer enn CPU gjør heller aldri noe godt. Jeg vet ikke om det er noe som i det hele tatt kan hjelpe, mener jeg har lest mye rart på det emnet, sikkert fra mange som vet like lite som meg selv. Jeg har også sett utallige videosammenligninger av lignende komponenter til mine egne hvor CPU er eneste forskjell og viser signifikante forbedringer i ytelse. Da spesielt i CP2077 og Starfield, som jeg er mest interessert i.
  7. Jeg tenker på å skulle oppgradere CPU for endelig å ta full nytte av min RTX3080, men syns CPU markedet er forvirrende og vanskelig å føle seg sikker på at man gjør et godt kjøp. Jeg er derfor på utkikk etter råd om komponenter og pris. Vedlagt er et bilde av komponentene jeg vurderer å kjøpe. Mine nåværende komponenter: CPU: Intel i5 10600K GPU: RTX 3080 10GB RAM: G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600Mhz 32GB Hovedkort: Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC hovedkort PSU: NZXT C750 Lurer også på hva jeg eventuelt kan selge komponentene jeg erstatter for.
×
×
  • Opprett ny...