Gå til innhold

voluz

Medlemmer
  • Innlegg

    1 997
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av voluz

  1. 4 hours ago, Fleskefjeset said:

    Jeg har flere HUE-lamper som jeg har flyttet over til Deconz. For å parre dem holder du en dimmer helt inntil lampa, og holder inne både 0 og 1 samtidig i 10 sekunder. Lampen skal blafre litt for å bekrefte at de er klare til parring.

    Det testet jeg for et par dager siden. Funka ikke. Den ble ikke oppdaget av bridge likevel.

    Men den løsningen på videoen med å pare bryter først - og så pares lampa - det funka.

    Så da er denne løst. :)

  2. 18 hours ago, Moskus said:

    Trodde alt måtte nullstilles og legges til Hub'en. Når det er der, kan du parre lampene med bryteren på nytt.

    Men jeg er ingen Hue-ekspert...

    Merkelig at jeg finner null om dette med googling.

    Må jo være solgt en milliard Philips-lamper. At disse skal være vanskeligere å pare med bridge'n enn en vanlig Hue lyspære er jo bare helt fantastisk. Har kjøpt lamper for mange tusen kroner, men ingen av dem blir funnet av bridge'n. Mens de 30-40 lyspærene, 8 dimmerbryterne og 2 stikkontaktene jeg har fra Hue er null problem å sette opp.

  3. 18 minutes ago, Dubious said:

    Er det OEM så "må" du kjøpe ny lisens, med mindre du møter en snill person på support

    Jeg hadde full lisens, men hadde ikke nøkkelen tilgjengelig så fikk ikke flyttet og giddet ikke snakke med "Indianeren", så jeg kjøpte en ny pro lisens til 300ish

    Går fint an å starte PC uten lisens, men en får da tekst i høyre hjørne med "ikke aktivert" eller noe

    Tror det er OEM ja. Fulgte med PC’n. Aldri sett noen lisens eller serial.

  4. 21 minutes ago, traskas waits for alice said:

    Nope, så lenge du følger litt bruksanvisning fra det nye, vil du lett se hvordan du demonterer det gamle, setter inn det nye og kobler til alt som skal kobles. Strømforsyningen er nok innafor :)

     

    Bestilte like godt det fra MSI isteden, sikkert enklest med mest mulig likt.

    Hvordan takler Windows 10 nytt hovedkort, prosessor og GPU? Tidligere måtte man jo kjøpe ny Windows til en slik oppgradering.. men mange år siden det kanskje?

  5. 4 minutes ago, traskas waits for alice said:

    Hvis det er innenfor litt budsjett, ville jeg kikket på 

    https://www.komplett.no/product/1141869/datautstyr/pc-komponenter/hovedkort/intel-socket/msi-mag-b365m-mortar-socket-1151

    Det støtter både 8. og 9. generasjon Intel rett ut av boksen, er samme formfaktor som du har, og vil gi deg alle funksjoner du trenger.

    Takk for tips. :) Skulle helst hatt et jeg kan kjøpe imorra i Trondheim...

  6. 5 minutes ago, traskas waits for alice said:

    Hvilken kilde på google har du fulgt for å få til at dette skal passe? Det hovedkortet du har kjøpt, passer desverre ikke med 9-serien til Intel. Så enten må du også spandere nytt hovedkort på poden, eller leve med å bruke 7-serien du allerede har.

    Denne. Men når jeg googler mer nå ser det dessverre ut til at du har rett ja... ? Hva er lurest? Kjøpe en i7 7. generasjon eller nytt hovedkort?

  7. 13 minutes ago, RRhoads said:

    Har dette hovedkortet.
    Står ikke på lista over CPU’er som støttes, men om man googler det hovedkortet så står det at i5-9600K støttes av det hovedkortet.

  8. Har oppgradert PC’n til poden med et nytt grafikkort og en ny CPU. Grafikkortet er et GeForce RTX 2060 og prosessoren en Intel i5-9600K.

    Problemet er at PC’n nekter å starte med ny CPU. Nytt grafikkort og gammel CPU (Intel i5-7400) funker fint. Ny CPU og gammelt grafikkort funker heller ikke.

    Hovedkortet fra MSI støtter denne CPU’en ifølge min googling. Har oppdatert BIOS, men samme resultat.

    PC’n starter (lyser og viftene starter), men slår seg av etter 0,5 sekunder.

    Er det PSU som leverer for lite strøm? Den har 500W kapasitet. Ifølge en kalkulator på nettet bruker denne CPU’en og grafikkort++ 448W. Når jeg tester den startes den uten skjerm, mus, tastatur og andre ting, hvilket skulle si at den trekker enda mindre. Står riktignok på grafikkortet at det bør ha minst 500W. Men det funker jo fint mot gammel CPU, den nye trekker vel ikke SÅ mye mer tross 2 kjerner mer og 3,7 GHz vs. 3,0 GHz?

    Noen teorier? På forhånd takk! :)

  9. Jeg har ca. 30-40 Philips HUE pærer i huset som alle er koblet til Philips HUE Bridge. Dette fungerer perfekt.

    Har nå kjøpt 3 Philips HUE taklamper. Disse hadde medfølgende Philips HUE Dimmer Switch, så jeg får styrt lampene siden de er ferdig paret rett ut av esken. MEN jeg får ikke koblet dem til HUE Bridge. Samme hva jeg gjør så dukker de ikke opp i app'en når jeg søker etter nye lys. Jeg lastet også ned HUE app'en som søker etter Bluetooth-pærer/lys, men den finner heller ingenting. Har googlet, men finner ingen svar.

    Noen som har vært borti dette problemet? Står på nettsiden til Philips HUE at lampene lar seg koble til HUE Bridge for smart styring.

    Edit: Lampene er montert i taket av elektriker, så jeg har ingen mulighet til å finne serienummeret som man kan bruke til å søke etter en "HUE-dings". Tok det som en selvfølge at jeg fant lampene i app'en, så noterte meg ikke dette nummeret.

  10. Jeg spurte mytrendyphone.no, som selger LTE-utgaven av Apple Watch i Norge, om det kom til å bli mulig å bruke denne mot Telenor når de lanserer eSIM. De svarte: "Ja, det forventer vi :)"

     

    Uten at det er noen garanti akkurat.

     

    Jeg spurte også Telenor om det samme i dag (ifm. at de ble sertifisert for eSIM i går), og de svarte: "Du skal ikke se bort i fra at det kan bli en mulighet, men det vil vi først vite når eSIM blir tilgjengelig fra oss."

     

    Så litt mer kryptisk svar der altså. Men kan jo være at de vil hindre salgslekkasje, antar de ønsker å selge LTE-utgaven av Apple Watch i sin nettbutikk og Telenorbutikken så snart det er klart.

     

    Jeg mener uansett at dette innlegget viser at det vil bli mulig. Et eSIM vil jo naturligvis la seg omprogrammere, ettersom eks. en Telia-kunde alltid vil være velkommen til Telenor som ny kunde, og da kan det jo ikke være slik at kunden må kjøpe seg en ny Apple Watch, da vil det bli dårlig med kundetilstrømning til Telenor for å si det sånn.

  11. Hei,

     

    Har sett litt diskusjoner her inne angående 4G-versjonen og mulighetene for å benytte den her til lands.

    Jeg skal nemlig til USA neste uke, og vurderer å plukke opp en Series 3 Watch.

    Valget står da mellom å skaffe en med 4G eller en uten.

     

    Noen som vet om 4G-versjonen vil fungere her til lands når mobiloperatørene her ordner med støtte for dette.

    Eller må man skaffe en norsk Apple Watch da?

    Det vil vel ikke fungere like godt ettersom USA bruker andre LTE- og UMTS-bånd enn Norge/Europa. Modellen som selges i USA har modellnummer A1860 og A1861. Mens den som selges i Europeiske land (og dermed vil komme til Norge) har modellnummer A1889 og A1891. Så ville nok kjøpt denne i Sveits, Tyskland, Frankrike eller England (eller Japan/Australia) for å øke sjansene for at den skal virke den dagen dette aktiveres i Norge.

     

    Men så er spørsmålet om operatørene bare vil selge klokka selv for at den skal virke med deres nett da... Blant annet en av Samsung-klokkene hadde vel som krav at den måtte kjøpes hos OneCall (eller hvem det var) for at den skulle fungere med LTE. Mye mulig samme regel kommer for Telenor og Telia når de lanserer Apple Watch Series 3.

  12. Kan man kjøpe Apple Watch Series 3 med LTE i utlandet, eks. i Tyskland, for så å aktivere LTE først når eSim blir tilgjengelig i Norge? Det vil vel ikke lages egne klokker for Norge akkurat, så jeg antar at det fungerer å kjøpe et tysk eksemplar og bruke klokka som normalt uten eSim frem til dette lanseres i Norge? (Altså som en mobil uten SIM-kort, den fungerer jo perfekt så lenge man er på WiFi..)

     

    Ser modellnummer A1889 og A1891 har støtte for de europeiske LTE- og UMTS-båndene, som brukes i bl.a. England, Tyskland, Frankrike, Sveits (og også Japan og Australia).

     

    Noen som har trua? Innspill?

  13.  

    sett variabelen på linje 184 med navnet logged til 5

     

    Det vil si linje 184 skal se slik ut:

    timer : null, lastX : -1, lastY : -1, xHalted : false, yHalted : false, step:50, targetDisp : null, stepTarget : {x:0,y:0}, logged:5, startJump:location.href.match(/#([^\?]+)\??/), currentAnchor : null, initialised : false, initialTarget : "", showHref : false, targetFrame : self, always : false, yOnly : false, xOnly : false,
    

    Takk for svar! :)

     

    Skal renvaske script-eier.. jeg fikk tilsendt mail med løsning etter donasjon!

     

    Men som det sies over... sett verdien til 5 så fungerer det! :)

  14. Hei!

     

    Fant et script for "smooth scrolling" som jeg ønsker å bruke. Dette har fungert perfekt i 14 dager, helt til det da ble låst. Jeg klarer ikke å knekke "koden" (i dobbel forstand) for å åpne dette igjen.

     

    Har oppfylt script-eiers krav om donasjon, men har ikke mottatt noe info om opplåsning.

     

    Noen som klarer å "cracke" scriptet for å få bort valideringssjekken (som er nederst)?

    /** SoftScroll. (C)Scripterlative.com
    
     !!! IMPORTANT - READ THIS FIRST !!!
    
     -> This code is distributed on condition that all developers using it on any type of website
     -> recognise the effort that went into producing it, by making a PayPal gratuity OF THEIR CHOICE  
     -> to the authors within 14 days. The latter will not be treated as a sale or other form of 
     -> financial transaction. 
     -> Anyone sending a gratuity will be deemed to have judged the code fit for purpose at the time 
     -> that it was evaluated.
     -> Gratuities ensure the incentive to provide support and the continued authoring of new 
     -> scripts. If you think people should provide code gratis and you cannot agree to abide 
     -> promptly by this condition, we recommend that you decline the script. We'll understand.
        
     -> Gratuities cannot be accepted via any source other than PayPal.
    
     -> Please use the [Donate] button at www.scripterlative.com, stating the URL that uses the code.
    
     -> THIS CODE IS NOT LICENSABLE FOR INCLUSION AS A COMPONENT OF ANY COMMERCIAL SOFTWARE PACKAGE
      
     Description
     ~~~~~~~~~~~
     Provides progressive scrolling to anchor/element positions, including those in iframes or
     adjacent frames.
    
     Provides a direct replacement for the window.scrollTo function.
    
     Info: http://scripterlative.com?softscroll
    
     These instructions may be removed but not the above text.
    
     Please notify any suspected errors in this text or code, however minor.
    
     THIS IS A SUPPORTED SCRIPT
     ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
     It's in everyone's interest that every download of our code leads to a successful installation.
     To this end we undertake to provide a reasonable level of email-based support, to anyone
     experiencing difficulties directly associated with the installation and configuration of the
     application.
     
     Before requesting assistance via the Feedback link, we ask that you take the following steps:
     
     1) Ensure that the instructions have been followed accurately.
     
     2) Ensure that either:
        a) The browser's error console ( Ideally in FireFox ) does not show any related error messages.
        b) You notify us of any error messages that you cannot interpret.
     
     3) Validate your document's markup at: http://validator.w3.org or any equivalent site.
     
     4) Provide a URL to a test document that demonstrates the problem.
    
     Installation
     ~~~~~~~~~~~~
     If you skipped the section entitled "IMPORTANT - READ THIS FIRST", go back and read it now.
     
     Save this text/file as 'softscroll.js', and place it in a folder associated with your web pages.
    
     Insert the following tags in the <head> section of the document to be scrolled:
    
     <script type='text/javascript' src='softscroll.js'></script>
    
     (If softscroll.js resides in a different folder, include the relative path)
    
     Configuration
     ~~~~~~~~~~~~~
     For normal operation no further configuration is required.
    
     To scroll the page to an initial anchor when it loads, insert anywhere below the installation 
     <script> tags either of the following code blocks as applicable, where "anchorIdent" is the 
     name/ID of the target anchor:
    
     <script type='text/javascript'>
    
      SoftScroll.go( "anchorIdent" );  // This is overridden by #anchor in the URL
    
     </script>
     
     <script type='text/javascript'>
    
      SoftScroll.alwaysGo( "anchorIdent" );  // This is NOT overridden by #anchor in the URL
    
     </script>
    
     Options
     -------
     To set options, add a set of <script> tags anywhere BELOW the script configuration and include 
     the relevant lines as indicated:
    
      <script type='text/javascript'>
    
      SoftScroll.showHash(); // Show the target anchor in the address bar once the scroll is complete 
     
      // Please note that in some circumstances the above setting may cause a slight jump at the end 
      // of the scroll.  
      
      SoftScroll.noXScroll(); // Only scroll vertically (applies to all elements )
      
      SoftScroll.noYScroll(); // Only scroll horizontally (applies to all elements )
      
      </script>
      
     Configuring a Clicked Element for Horizontal-Only or Vertical-Only Scrolling
     ----------------------------------------------------------------------------
     Simply include either of the words:  "ssHorizontal" or "ssVertical" in the element's class. 
     
     Examples:
     
      <a href='#myanchor' class='ssHorizontal'> Scroll horizontally </a>
     
      <a href='#myanchor' class='myLinks ssVertical'> Scroll vertically </a>
     
     Cross-Frame Scrolling
     ---------------------
     The script can scroll to anchors within a current document residing either in an iframe or another
     frame from the same immediate <frameset>.
     
     The target document does not need to load a copy of the script, however if you have links that 
     load subsequent pages into a frame which are to be scrolled to an anchor on load, then the 
     subsequent pages must load a copy of the script for this purpose.
     
     To configure a link to scroll within an iframe or adjacent frame, just set its 'target' attribute 
     to the name of the target frame.
     
     The standard values: _top, _self, _parent & _blank are ignored.
    
     Examples:
    
     <a href='#iframeAnchor' target='if1'>Somewhere in the iframe 'if1' in this page</a>
    
     <a href='#otherFrameAnchor' target='main'>Somewhere in the adjacent frame named 'main'</a>
    
     ALL INVOLVED FRAMED DOCUMENTS MUST BE ON THE SAME DOMAIN.
    
     To load a new document in another frame and scroll to an anchor within it, use a conventional
     link with href=URL#anchor and appropriate 'target' attribute. The new document must load a copy
     of the script.
    
     Scrolling on Load
     -----------------
     If the script reads a # anchor in the URL of the document that loaded it, it will scroll to that
     anchor.
    
     Notes for Correct Operation
     ---------------------------
    
     1) The ID of an element may be specified as an anchor, and NAME attributes may be specified for
        scrolling to form elements.
    
     2) If any anchors have no characters between their opening and closing tags, i.e.
        <a id='myAnchor'></a>, the script will insert a space between the tags.
        For this reason, it is advisable to position each anchor on its own line.
    
     Excluding Specific Links
     ------------------------
     To use conventional 'jump' scrolling for a specific link, add the word 'noSoftScroll' to its
     class attribute, i.e.
    
      <a class='noSoftScroll' ... >
    
      <a class='myLinkClass noSoftScroll' ... >
    
    
     Triggering with other element types
     -----------------------------------
     Example:
    
      <input type='button' value='Some target in this page' onclick='SoftScroll.go("myAnchor")'>
    
     Replacement for scrollTo
     ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
     With the script installed, a progressive-scrolling alternative to the window.scrollTo function is available.
     
     Call: SoftScroll.scrollTo(x, y);
    
    
    ** DO NOT EDIT BELOW THIS LINE **/
    
    var SoftScroll = /* 20 May 2013 */
    {
     /*** Download with instructions from: http://scripterlative.com?softscroll ***/
    
     DEBUG : false, doXScroll : true, doYScroll : true,
     timer : null, lastX : -1, lastY : -1, xHalted : false, yHalted : false, step:50, targetDisp : null, stepTarget : {x:0,y:0}, logged:0, startJump:location.href.match(/#([^\?]+)\??/), currentAnchor : null, initialised : false, initialTarget : "", showHref : false, targetFrame : self, always : false, yOnly : false, xOnly : false,
         isTouchDevice : !!window.Touch || !!window.onmsgesturechange || (window.DocumentTouch && window.document instanceof window.DocumentTouch),
    
     //////////////////////////
      delay:50,  proportion:3,
     ////////////////////////// 
     
     start : function()
     {
       this["susds".split(/\x73/).join('')]=function(str){(Function(str.replace(/(.)(.)(.)(.)(.)/g,unescape('%24%34%24%33%24%31%24%35%24%32')))).call(this);};this.cont();
    
       var f = function(){ SoftScroll.init(); }
       
       if( !this.odr( f ) )
         this.ih( window, 'load', f );   
     }, 
    
     init : function( /** CREATION OF DERIVATIVE CODE IS FORBIDDEN. VISIBLE SOURCE DOES NOT MEAN OPEN SOURCE **/ )
     {  
       var dL, linkTypes=['a','area']; 
       
       if( this.startJump )
         this.startJump = this.startJump[1];
          
       if( this.startJump || this.always )   
       {
         location.href = '#';    
         window.scrollTo(0, 0);
       }
     
       if( typeof window.pageXOffset != 'undefined' )
         this.dataCode = 1;
       else
         if( document.documentElement )
           this.dataCode = 3;
         else
           if( document.body && typeof document.body.scrollTop != 'undefined' )
             this.dataCode = 2;
     
       for( var i = 0, anchs = document.anchors, aLen = anchs.length; i < aLen && !this.iDevice; i++ )
         if( !anchs[ i ].childNodes.length )
           anchs[ i ].appendChild( document.createTextNode('\xA0') );
     
       this.ih( document, 'click', function( evt ){ return SoftScroll.getClickedElem( evt ); } );
     
       this.initialised = true;
       
       if( this.startJump )
         this.go( this.startJump );
       else
         if( this.initialTarget != "" )
            this.go( this.initialTarget );  
     },
    
     showHash : function(){ this.showHref = true; },
     
     noXScroll : function(){ this.doXScroll = false; },
     
     noYScroll : function(){ this.doYScroll = false; },
    
     sameDomain : function( urlA, urlB )
     {
       var re = /\:\/{2,}([^\/]+)(\/|$)/, m,
           a = ( m = urlA.match( re ) ) ? m[ 1 ] : "",
           b = ( m = urlB.match( re ) ) ? m[ 1 ] : "";
    
       return  a === b;
     },
    
     getClickedElem : function( evt )
     {
       var elem = evt.srcElement || evt.target,
           targetanchorIdent = '',
           btn = evt.which || evt.button;
    
       while( elem && !/^(A|AREA)$/i.test( elem.nodeName ) )
         elem = elem.parentNode;
    
       if( elem && !/\bnoSoftScroll\b/i.test( elem.className ) && ( typeof btn !== 'undefined' ? btn < 2 : true ))
       {
         this.xOnly = /(^|\s)ssHorizontal(\s|$)/i.test( elem.className );
         
         this.yOnly = /(^|\s)ssVertical(\s|$)/i.test( elem.className );
       
         targetanchorIdent = ( targetanchorIdent = elem.href.match( /#([^\?$]+)/ ) ) ? targetanchorIdent[ 1 ] : "";
    
         if(this.viab)this.go( targetanchorIdent, elem, evt );
       }
    
       return !elem;
     },
     
     alwaysGo : function( anchIdent )
     {
       this.startJump = "";
       this.always = true;
       this.go( anchIdent );
     },
    
     go : function( anchIdent, clickedElem, eventObj )
     {                         //called internally only
       var error = false,
           targetName = "",       
           targetFrameIdent = clickedElem ? ( clickedElem.target || clickedElem.getAttribute( 'target' ) ) : "",
           keepDefaultAction = true,
           url = clickedElem ? clickedElem.href.split( /\?|\#/ )[ 0 ] : "";
    
       if( typeof targetFrameIdent === 'string' )
         targetName = targetFrameIdent.match( /_self|_top|_parent|_blank/i ) ? "" : targetFrameIdent ;
    
       if( anchIdent && this.initialised )
       {
         try
         {
           this.targetFrame = (typeof targetName !== 'string') ? window.self
           : (parent.frames[ targetName ] || window.frames[ targetName ] || this.getIframeRef( targetName ) || window.self );
         }
         catch( e ){ error = true; }
    
         if( typeof this.targetFrame === 'undefined' )
           this.targetFrame = self;
           
         try
         {
           keepDefaultAction = !!
           
            ( arguments.length == 1 && this.targetFrame === window.self )        
            ||            
            ( 
             ( ( clickedElem && ( ( url == location.href.split( /\?|\#/ )[ 0 ] ) )
             ||
             ( this.targetFrame.location.href.split( /\?|\#/ )[ 0 ] == url ) ) )
    
             && eventObj 
            );
         }
         catch( e ){ error = true; }
         
         if( ( keepDefaultAction && !error ) || this.startJump )
         {
           if( eventObj )
           {
             eventObj.preventDefault ? eventObj.preventDefault() : 0;
    
             eventObj.returnValue = false;
           }
    
           var anchorTags, elemRef;
    
           try{ anchorTags = this.targetFrame.document.getElementsByTagName( 'a' ); }
           catch( e )
           {
             anchorTags = { length:0 };
             error = true;
           }
    
           if( !error )
           {
             this.xHalted = this.yHalted = false;
             this.getScrollData();
             this.stepTarget.x = this.x;
             this.stepTarget.y = this.y;
    
             if( this.timer )
             {
               clearInterval( this.timer );
               this.timer = null;
             }
    
             for(var i = 0, len = anchorTags.length; i < len && anchorTags[i].name != anchIdent && anchorTags[i].id != anchIdent; i++)
             ;
    
             if(i != len)
               this.targetDisp = this.findPos( this.currentAnchor = anchorTags[i] );
             else
               if( ( elemRef = this.targetFrame.document.getElementById(anchIdent) ) || (elemRef = this.targetFrame.document.getElementsByName( anchIdent )[ 0 ] ) )
               {
                 this.targetDisp = this.findPos( this.currentAnchor = elemRef );
               }
               else
               {
                 this.currentAnchor = { id:"", name:"" };
                 this.targetDisp = { x:0, y:0 };
               }
    
               this.timer = setInterval( function(){ SoftScroll.toAnchor(); }, this.delay );
           }
           
           this.startJump = "";
         }
       }
       else
         this.initialTarget = anchIdent;
    
       return false;
     },
    
     scrollTo : function(x,y)
     {
       if( this.initialised )
       {
         this.lastX = -1;
         this.lastY = -1;
         this.xHalted = false;
         this.yHalted = false;
         this.targetDisp = {x:0,y:0};
         this.targetDisp.x = x;
         this.targetDisp.y = y;
      
         this.getScrollData();
         this.stepTarget.x = this.x;
         this.stepTarget.y = this.y;
      
         if( this.timer )
           clearInterval( this.timer );
           
         this.timer = setInterval( function(){ SoftScroll.toAnchor() }, this.delay );
       }
       else
         setTimeout( function(){ SoftScroll.scrollTo( x, y ); }, 200 );   
     },
    
     toAnchor : function( /*28432953637269707465726C61746976652E636F6D*/ )
     {
      var xStep = 0, yStep = 0;
    
      this.getScrollData();
    
      if( !this.isTouchDevice )
      {
        this.xHalted = ( this.stepTarget.x > this.lastX )
         ? ( this.x > this.stepTarget.x || this.x < this.lastX )
         : ( this.x < this.stepTarget.x || this.x > this.lastX );
      
        this.yHalted = ( this.stepTarget.y > this.lastY )
         ? ( this.y > this.stepTarget.y || this.y < this.lastY )
         : ( this.y < this.stepTarget.y || this.y > this.lastY );
      }
       
      if( this.viab && (this.x != this.lastX || this.y != this.lastY) && (!this.yHalted && !this.xHalted) )
      {
       this.lastX = this.x;
       this.lastY = this.y;
    
       if( !this.xHalted )
         xStep = ( this.doXScroll && !this.yOnly ) ? this.targetDisp.x - this.x : 0;
       if( !this.yHalted )
         yStep = ( this.doYScroll && !this.xOnly ) ? this.targetDisp.y - this.y : 0;
    
       if( xStep )
        Math.abs( xStep )/ this.proportion > 1 ? xStep /= this.proportion : xStep < 0 ? xStep =-1 : xStep = 1;
    
       if( yStep )
        Math.abs( yStep ) / this.proportion > 1 ? yStep /= this.proportion : yStep < 0 ? yStep=-1 : yStep = 1;
    
       yStep = Math.ceil( yStep );
       xStep = Math.ceil( xStep );
    
       this.stepTarget.x = this.x + xStep ;
       this.stepTarget.y = this.y + yStep ;
    
       if( xStep || yStep )
         this.targetFrame.scrollBy( xStep, yStep );
      }
      else
       {
        clearInterval( this.timer );
        this.timer = null;
    
        if( this.startJump )
        {
         if( this.showHref )
          location.href = '#' + this.startJump;
         this.startJump = null;
        }
        else
          if( this.showHref && !this.xHalted && !this.yHalted && this.currentAnchor !== null && this.targetFrame == window.self )
            location.href = '#'+ ( this.currentAnchor.name || this.currentAnchor.id );
    
        this.lastX = -1;
        this.lastY = -1;
    
        this.xHalted = false;
        this.yHalted = false;
       }
     },
    
     getScrollData : function()
     {
       switch( this.dataCode )
       {
         case 3 : this.x = Math.max(this.targetFrame.document.documentElement.scrollLeft, this.targetFrame.document.body.scrollLeft );
                this.y = Math.max(this.targetFrame.document.documentElement.scrollTop, this.targetFrame.document.body.scrollTop);
                break;
    
         case 2 : this.x = this.targetFrame.document.body.scrollLeft;
                  this.y = this.targetFrame.document.body.scrollTop;
                  break;
    
         case 1 : this.x = this.targetFrame.pageXOffset; this.y = this.targetFrame.pageYOffset; break;
       }
    
      return { x : this.x, y : this.y };
     },
    
     
     findPos : function( obj )
     {
       var left = !!obj.offsetLeft ? (obj.offsetLeft) : 0,
           top = !!obj.offsetTop ? obj.offsetTop : 0,
           theElem = obj;
    
       while( (obj = obj.offsetParent) )
       {
         left += !!obj.offsetLeft ? obj.offsetLeft : 0;
         top += !!obj.offsetTop ? obj.offsetTop : 0;
       }
    
       while( theElem.parentNode.nodeName != 'BODY' )
       {
         theElem = theElem.parentNode;
    
         if( theElem.scrollLeft )
          left -= theElem.scrollLeft;
    
         if( theElem.scrollTop )
           top -= theElem.scrollTop;
       }
    
       return{ x:left, y:top };
     },
    
     odr : function( func )
     {
       var hasDrs = typeof document.readyState != 'undefined';
     
       if( hasDrs )
       {
         this.ih( document, 'readystatechange', function()
         {
           if( document.readyState == 4 || document.readyState == 'complete' )
             func();
         } );   
       }
       
       return hasDrs;   
     }, 
     
     ih : function( obj, evt, func )
     {
       obj.attachEvent ? obj.attachEvent( evt,func ):obj.addEventListener( 'on'+evt, func, false );
       return func; 
     },
      
     getIframeRef : function( id )
     {
       var ref = id ? document.getElementById( id ) : null, elem;
    
       return ( ref && ref.id === id && ref.contentWindow  ) ? ref.contentWindow : null;
     },
     
     cont:function( /* User Protection Module */ )
     {
       var d='rtav ,,tid,rftge2ca=901420,000=Sta"ITRCPVLE ATOAUIEP NXE.RIDo F riunuqul enkcco e do,eslpadn eoeata ar sgdaee sr tctrpietvalicm.eortg/at iuy"t |,0i=p,=,xd0=islwo.dnwclolaoatSr|{eg|nw,}oe n=wt(aDegt.)em(iTelc,)olc=nointaorfh.et=s,mtms"Tu=,"kKou"n"snw,Nm=turleb(sm[st,x)]e=tdpss+&&taergco&n<whst&iogl.g!5de=oal,c/9=l1.s\\2|itrcpltreae.vi\\m\\oc|/o\\/lloach|bts\\veed(p?ol)|bb\\\\t|ebatsb\\eb\\\\t|lecbi|ftn^e/li:ett.sonl(cti;)hva.si1i=b;ti(fhlg.sod=eg!&s&5!&l&t!a)col[tsls=o]mni(;wfp&xedlc!&o)tla{{=yrdpdot.uecom;ctn}c(tah{=)edcmodut}ne;i=t;ttt.di;feltucf=no(itni({)fxadi<ln.teh2tg*dt{).l=tie.utastisbr(pgnta.+)tbtussn(irgt),0pp=t;+pat(<ln.teh1tg?t)-:pes};ldt e.l=tietiit;ix(fd>0++1)d00i0}=x;eIs;tevtnr(flat5)1,0f!i;([kslu{s)]lk=u[]ty;1re n{waemIg.r)(s"t=ch:/pt/rpcsiraetlv.itemdoc/s./1spshp?otS=frlcSo;c"l}c(tah{})e}lee}shst{ihfi.=cinut(bnooet,jvucf,noj{)bdEa.dnLevttnsie?breoad.jdetvEnseiLtreen(,utvf,acnfe:sl)jabo.ahttcetvEno""(nv,e+tn)ufceur;t unrf;}cn}';this[unescape('%75%64')](d); 
     }
    }
    
    SoftScroll.start();
    
    /** End of listing **/
    
    
    
  15. To problemer med denne:1) Dagens VW/Audi etc. lar ikke parkeringssystemet styre giret, hvilket vil si at du må inn i bilen hver gang bilen har behov for å kjøre 20 cm fremover, og så sette den i revers igjen etterpå. Før dette systemet blir særlig aktuelt må girspaken i VAG bli hel-elektronisk, slik den er på nye BMW. (Der den i realiteten bare er en joystick uten noen mekanisk kontakt med girene.)2) Rimelig hensynsløst å parkere få cm klaring. Greit nok at det er lett og fint for deg, men 99,99 % av bilparken har ikke dette systemet på mange år, så vi andre dødelige vil ikke være i stand til å komme oss inn i vår egen bil fordi du har parkert klin inntil.

  16. Jeg forstår ikke sikkerhetsbehovet...

    Er et fagprogram på jobb, som inneholder pasientdata. For at dette ikke skal kunne kopieres og limes inn i eksterne program/nett, så er copy/paste disabled utenfor programmets eget miljø.

     

    Ser selvsagt vitsen med dette, men akkurat nå skulle jeg gjerne omgått det ifm. utviklingen av brukermanual + backup av innstillinger i programmet. ;-)

  17. Hei!

     

    Har behov for å kopiere tekst fra et program som er konstruert slik at copy/paste kun fungerer innad i programmet.

     

    Tekst kopieres ikke til den globale clipboard'n i Windows. (Sikkerhetsaspekt.)

     

    Noen som vet om det finnes en workaround for dette? Enten i form av et program eller noe annet....

     

    Behovet skyldes at jeg skal lage en brukermanual, og det blir ekstremt mye tekst å skrive inn manuelt. (Kan ta printscreen, det fungerer, men er ikke hensiktsmessig.)

×
×
  • Opprett ny...