Jump to content

Steinar h

Medlemmer
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Steinar h

 1. Husk at det er ikke en artikkel, men en kommentar/blogpost. Men uansett har du kommet med den essensielt samme posten fem, seks ganger nå. Sikker på at de fleste har fått med seg hva du mener om kommentaren min. Jeg har i hvert fall fått det Du får følge med og se om det kommer en skryteartikkel om at PS3 og Wii-konsoller funker feilfritt. Jeg ser ikke noe poeng i å diskutere dette videre, siden du kun resirkulerer den samme argumentasjonen gang på gang Vennlig hilsen, Steinar
 2. Det tror jeg du har helt rett i - det var viktig å være først ute, og det kan godt være MS tok noen snarveier for å få det til. Men de hadde aldri hatt den posisjonen de har på konsollmarkedet i dag, hvis ikke kundene hadde syntes produktet tross alt var godt. Når det gjelder å overselge og lure forbrukere: Hva med alle løftene til Sony om at PS3 skulle være noe helt annet, og mye kraftigere enn alt annet? Så langt jeg har sett har PS3 omtrent ALDRI vunnet komparative tester på ytelsen i kryssplattformspill, til tross for så mange fagre løfter og en konsoll som det ble brukt mye mer tid på å utvikle. Nå har den heller ikke vært feilfri, heller. Hver firmware-oppdatering har bydd på problemer og bugs. Og er det noen som husker Disk Read Error på PS2, som særlig rammet de tidligste versjonene av PS2? Rimelig mange har opplevd den, men jeg vet ikke om Sony var like flinke til å legge seg på rygg som MS har vært. Poenget mitt er: Ingen er helgener her. Alle vil tjene penger. Alle kjemper om markedsposisjoner. Hvorfor skulle de ellers eksistere? Men man må rydde opp etter seg når man har driti seg ut. Og det opplever jeg at MS har gjort. Ellers ville de aldri hatt den posisjonen de har i gamer-segmentet i dag. Folk er ikke dumme.
 3. Sjekk Amiga-versjonen: Nydelig grafikk, nydelig musikk - nydelig maskin
 4. Bra - vi er enige. Jeg liker en god diskujon, men synes bare det er litt på kanten å for eksempel antyde at jeg ikke kan noe spillhistorikk, når du i utgangspunktet ikke aner noe om mine kvalifikasjoner.
 5. Nei. Jeg siktet til deg og dette innlegget: Sier jeg i min kommentar at de ikke har erfaring fra spillmarkedet? I verste fall er jeg vag i min kommentar. Jeg snakker spesifikt om konsollmarkedet. Konsollmarkedet var et nytt territorium for Microsoft, uavhengig av om de hadde skapt en solid plattform for spill i Windows.
 6. jeg er forholdsvis bevandret i spillhistorikk, har vært gamer i 25 år, vært innom de fleste spillplattformer og sjangere - og begynte å skrive om spill for gamle TEKNO på slutten av 90-tallet. Hvis du henviser til din kommentar om at Microsoft hadde god kjennskap til spillindustrien før de lagde den første Xbox-en er jeg helt enig med deg i det. Men jeg skrev at de ikke hadde erfaring fra KONSOLLmarkedet, før de gikk inn. Når du attpåtil insinuerer at jeg har mottat min 360 i posten, er det da en slags dårlig antydning om at jeg har fått den av MS? For å være helt ærlig synes jeg du viser lite folkeskikk i dine kommentarer i denne tråden. Du må gjerne diskutere det jeg har skrevet (selv om du vel egentlig mest har bidradd til å dra denne tråden så langt ut på viddene som det er mulig), men det er ikke allright å slenge ut sånne kommentarer.
 7. Ja, ser at dette har skjedd. Og det er litt kjedelig og i hvert fall ikke forventet. Nå handlet jo ikke saken om hva som var den beste konsollen - og var ikke ment for å fyre opp under diskusjonen om hvilken som er best. Men her er mange fanboys ute og går, på begge sider. Krangling har det alltid vært: Fra Amiga VS Atari-diskusjonene på 80-tallet, husker selv jeg hatet MS intenst under hele nittitallet.
 8. Jeg bare gjentar: Poenget med artikkelen var ikke AT garantien ble holdt, men HVORDAN. Det ble ikke stilt noen spørsmål om hvordan jeg hadde behandlet boksen (jmf ripesaken som PS3-eieren hadde opplevd i denne tråden), jeg ble ikke bedt om å ta boksen med tilbake til butikken hvor jeg kjøpte den. Microsoft hadde ikke behøvd å komme hjem til meg og hente den, de hadde ikke behøvd å levere den med bud, de hadde ikke behøvd å gi meg en måned gratis Live-abonnement, og de hadde ikke behøvd å kun bruke fem dager på hele operasjonen. Er du vant til så god service i møte med megakorporasjoner? Og hva med den xbox 360'en som klistremerket på baksiden var skadet på. Da ble det stilt spørsmål.. Poenget er at disse store megakorporasjonene har alle sine service skjellett i skapet, og det faktum at du var heldig og faktisk mottok den servicen du burde få er ikke grunnlag for en slik artikkel. Ja, hva med den? For det første aner jeg ikke hva du refererer til? Men ok. Jeg var jævlig heldig. Flaks for meg at MS bestemte seg for å gi akkurat meg spesialbehandling.
 9. Jeg bare gjentar: Poenget med artikkelen var ikke AT garantien ble holdt, men HVORDAN. Det ble ikke stilt noen spørsmål om hvordan jeg hadde behandlet boksen (jmf ripesaken som PS3-eieren hadde opplevd i denne tråden), jeg ble ikke bedt om å ta boksen med tilbake til butikken hvor jeg kjøpte den. Microsoft hadde ikke behøvd å komme hjem til meg og hente den, de hadde ikke behøvd å levere den med bud, de hadde ikke behøvd å gi meg en måned gratis Live-abonnement, og de hadde ikke behøvd å kun bruke fem dager på hele operasjonen. Er du vant til så god service i møte med megakorporasjoner? Du svarer ikke på spørsmålet. Hvorfor er normal kundeservice grunnlag for en artikkel på gamer.no og ikke bare et positivt innlegg på forumet? Trodde jeg var tydelig: Jeg skrev saken fordi jeg mente den var et eksempel på kunderservice som overstiger normalen. Om den var verdt å publiseres som en kommentar må nesten redaktøren av Gamer.no kommentere - det er tross alt han som bestemmer hva som publiseres av stoff Men jeg mener uansett at det var en interessant observasjon og opplevelse, fordi jeg synes å merke at Microsoft er i ferd med å endre personlighet, åpne seg opp og bli mer bevisst på å virke som et allright selskap. Jeg synes til og med at Vista er et bra OS (vær så snill og ikke start en diskusjon om apple vs ms nå). Selvføligelig vil de ha pengene mine, men er det noe galt i det? Det er derfor Apple, Microsoft, Google og de aller fleste andre selskaper eksisterer: for å skape profitt for sine eiere, arbeidsplasser og skatteinntekter. Microsoft jobber i hvert fall hardt for mine penger.
 10. Jeg bare gjentar: Poenget med artikkelen var ikke AT garantien ble holdt, men HVORDAN. Det ble ikke stilt noen spørsmål om hvordan jeg hadde behandlet boksen (jmf ripesaken som PS3-eieren hadde opplevd i denne tråden), jeg ble ikke bedt om å ta boksen med tilbake til butikken hvor jeg kjøpte den. Microsoft hadde ikke behøvd å komme hjem til meg og hente den, de hadde ikke behøvd å levere den med bud, de hadde ikke behøvd å gi meg en måned gratis Live-abonnement, og de hadde ikke behøvd å kun bruke fem dager på hele operasjonen. Er du vant til så god service i møte med megakorporasjoner?
 11. Mitt inntrykk gjennom denne tråden er at jeg ikke var den eneste heldige som har nytt godt av kjapp og problemfri reparasjon av Xbox-en min. Den eneste jeg har registrert som følte at det tok lang tid, var en fyr som valgte å levere sin inn via butikk. Føler at du overdriver litt her nå. Men jeg skrev denne kjappe kommentaren i ren begeistring, den er ikke ment som en nøye researchet test av de ulike konsollprodusentenes servicenivå. Den er en 100 prosent subjektiv, personlig erfaring. Til å være en diskusjon om en spillkonsoll føler jeg at folk tar rimelig av her. Det er lov å være blid.
 12. Selvfølgelig skulle det bare mangle, men poenget med artikkelen var ikke AT garantien ble holdt, men HVORDAN. Det ble ikke stilt noen spørsmål om hvordan jeg hadde behandlet boksen (jmf ripesaken som PS3-eieren hadde opplevd i denne tråden), jeg ble ikke bedt om å ta boksen med tilbake til butikken hvor jeg kjøpte den. Microsoft hadde ikke behøvd å komme hjem til meg og hente den, de hadde ikke behøvd å levere den med bud, de hadde ikke behøvd å gi meg en måned gratis Live-abonnement, og de hadde ikke behøvd å kun bruke fem dager på hele operasjonen. Derfor syntes jeg det var litt ekstra god service - som overrasket meg positivt og som man sjelden opplever fra de store selskapene. Derfor fikk jeg lyst til å skrive en liten sak. Dette er langt fra hverdagen jeg vanligvis har som forbruker, hvor jeg for eksempel kun kan ringe før 20.00 til telenors kundeservice når bredbåndet mitt konker, eller jeg daglig blir stående og vente på forsinkede tog uten å få så mye som en liten reduksjon i månedskortprisen hos NSB eller hvor jeg må krangle i timevis med ansatte hos Spaceworld når jeg klager på MP3-spilleren jeg kjøpte, som ikke tilsvarer forventningene.
 13. Jeg kommer ut av skapet. Folk vil spytte, le og synes synd på meg. Men jeg har begynt å like Microsoft. Skikkelig godt. Les mer
 14. nå var det vel strengt tatt ikke Apple som oppfant musen eller det grafiske brukergrensesnittet. Den føste musen ble utviklet ved Stanford i 1963. De første som solgte datamus kommersielt var Xerox med sitt 8010 Star Information System i 1981. Men det er sant at Apple kun hadde en museknapp helt frem til for et par år siden. Når det gjelder GUI er det samme historie her. Først utviklet ved Stanford, så utgitt kommersielt med Xerox Alto Computer.
 15. Jeg har en 20-pakning Lucky Strike i hånden. Der står det "Røyking dreper". Jeg vil ikke kalle det "forsiktig" ordlyd. Du mister mer og mer kontakt med virkeligheten. 8958005[/snapback] Du misforstår dersom du tror ordlyden på sigaretteskene er forsiktig. Det er den ikke. Ordlyden i forskningsrapportene som er årsak til de sterke beskjedene på sigaretteskene er derimot forsiktig. Dette er en skrivemåte, selv kanonsterke funn kan virke "forsiktige" dersom du sammenligner med dagligspråket. Dersom ordbruken i de vitenskapelige rapportene angående tobakksrelaterte skader er like "forsiktig" som ordbruken i rapportene angående mediavold, hvordan ville du ha tolket det? 8958723[/snapback] Tobakksindustrien er dømt i i det amerikanske rettsystemet til å betale rekorderstatninger, den norske stat har satt teksten "Røyking dreper" på eskene, det er forbudt å reklamere for tobakk, det er forbudt å røyke på offentlige områder. Hvis det er så vag forskning rundt tobakk og kreft, hvordan i alle dager kan man da få gjennomført en slik praksis? Så vidt jeg vet, er ingen spillutgiver/utvikler blitt dømt i retten, det er lov å reklamere for spill, det står ikke "SPill dreper" på eskene, og det er til og med lov å spille i offentlig rom. Dette er en syk sammenligning, som faktisk ødelegger debatten fordi den skaper så mye (tilsiktet) forvirring. At dop skaper narkomane er det vel ingen tvil om, at tobakk ødelegger kroppen, likeså. At spill har noen som helst innvirkning på volden i samfunnet finnes det ikke ETT håndfast bevis på.
 16. Men det er jo ikke det vi debaterer. Vi debaterer om voksne kun skal spille tetris og Super Mario.
 17. Men for å begynne diskusjonen på startpunktet igjen. Hvorfor ser man bare effekten (high school-shootings) i det amerikanske samfunnet?
 18. Du får lage deg ditt eget lille samfunn, pycno, hvor alle spiller tetris, ser Postman Pat på tv, og leser Kardemommeby-bøker. Tipper du hadde fått en del utagerende voldsbruk i det samfunnet også.
 19. Jeg har enda til gode å se noen av tilhengerne av ekstreme voldsspill ta for seg det jeg har lagt frem her. For å gjøre det enkelt for dere: Om dataspill kan føre til positiv inspirasjon, opplæring og andre innvirkninger på mennesker, så må de også kunne gjøre det samme i negativ form Vanskligere er det faktisk ikke. Angående hvilke spill jeg spiller: Mye forskjellig, mest strategi, noen FPS tidligere når datamaskina kunne henge med. Men hvilke spill jeg spiller er irrelevant, fordi jeg kan også bli påvirket, bare fordi jeg diskuterer dette betyr ikke det at jeg sitter foran peisen og knasker peanøtter hver dag. Og som jeg har sagt: Jeg vet at jeg er blitt påvirket og har fått positive implulser fra dataspill, ergo vet jeg akkurat som de fleste av dere sikkert også gjør, at dataspill påvirker meg og derfor sier jeg at myndighetene bør være obs på hvem som får tak i hva av spill, fordi noen spill kan ha en oveveiende negativ effekt, forbud mot et enkelt spill er kanksje hva som skal til for å snu en trend med mer og mer voldelige, detaljerte og groterske spill, og jeg ønsker derfor forbudet mot dette spillet velkommen siden det ser ut som det er hva som må til for å snu trenden. 8940904[/snapback] Det er forskjell på å hente kunnskap fra spill, for eksempel engelsk, til å endre holdninger og oppførsel. Jeg har enda til gode å gjøre en god gjerning fordi jeg har spilt snille spill som Super Mario. Jeg kan ikke hente frem et spill som endret livet mitt. Jeg tror egentlig ikke spill kan gjøre mennesker hverken bedre eller verre, men de kan gi selvfølgelig gi oss følelser og kunnskap og innsikt i verdener vi aldri kan oppleve på andre måter. På samme måte som bøker, filmer og tv-programmer. Det jeg er skeptisk til er teorien om at voldelige dataspill gjør småbarn til hjerteløse mordere, og at medievold er en slags pest i vårt samfunn. Pycno har ingen beviser å slå i bordet med, bare en masse opppkok av diverse ekstreme synspunkter.
 20. Så du har lest EN bok og lært alt av den. Jeg vil egentlig ikke tro det er så jævlig vanskelig å forklare hvorfor det norske samfunnet ikke har de samme voldsproblemene som USA. Vi er et homogent samfunn, med høy grad av våpenkontroll, lite klasseskille og en likhetstanke som gjør at færre mennesker faller utenfor. Og uansett hva grunnen er: Det må jo være innlysende at medievold spiller en forsvinnende liten rolle som forklaringsmodell, så lenge vi har akkurat de samme tv-programmene, filmene og spillene i Europa, men ikke de samme konsekvensene? Og at stadig færre drapsforsøk lykkes, virker jo veldig rart - trodde kidsa ble noen jævler på headshots av å spille voldelige dataspill?
 21. OK, er det slik å forstå: Alle tall som bestrider din tese er bare løgn, fordi det ligger så mye skjult informasjon bak at bare du er kompetent til å tolke dem riktig? Mens du aldri gidder å kommentere for eksempel hvorfor disse stygge skolemassakrene bare finner sted i USA (i hvert fall 95 % av dem). Hva er egentlig din faglige bakgrunn, forresten?
 22. Nei, du sier ikke hvordan ting er. Jeg spør deg helt konkret: Jeg vil ha tall på det du hevder: At barn i samfiunn som ikke er i krig, går rundt og skyter mennesker. Hvor i alle dager er det det skjer, og hvor mange barn er det snakk om? 8938873[/snapback] Flertallet av drapsmennene på listen er ikke fylt 18 år. Noen av barna er 11-13år gamle. Jeg har funnet flere andre lister men de omtaler samme episoder. Jeg har ikke funnet noen liste som har med noen hendelser fra før 1979, og det er tilsynelatende lite som skjedde frem til 1990. Da flyr disse episodene over taket på grafene. 8939438[/snapback] Ok, så dette er drapsepisodene du refererer til 30-40 (telte ikke så nøyaktig) episoder over en tiårsperiode, hvor 95 prosent har skjedd i USA. Du må gjerne skylde disse på medievold. Men du må gjerne også dra inn faktorer som amerikansk våpenlovgivning i kombinasjon med mobbing, gjenger og psykiske problemer hos gjerningsmannen. Jeg ser ikke helt hvordan du kan dra så bastante konklusjoner ut fra et slikt tallmateriale, som peker så entydig på det amerikanske samfunnet. Det jeg kan lese ut fra disse, er at fri distribusjon av håndvåpen, i et samfunn som sliter med stor fattigdom, klasseskiller og utstøtte individer leder til aggresjon og vold. Jeg tror ikke disse drapene har noe med DOOM, manhunt eller Counter Strike å gjøre. Men så er ikke jeg noen ekspert, heller da. Men se heller på drapsratene: http://www.infoplease.com/ipa/A0873729.html Rekordhøyt tall i 1980, men fra 1996 begynte raten å synke stødig, og er i 2004 nede på 5,5 - sammenlignbart med tallene på starten av 60-tallet. Men spillforbruket har ALDRI vært så høyt som i dag, folk ser mer på tv enn noen gang, det produseres flere filmer enn noen gang. Burde ikke tallene ha skutt i været, i stedet for å synke støtt og stadig?
 23. Nei, du sier ikke hvordan ting er. Jeg spør deg helt konkret: Jeg vil ha tall på det du hevder: At barn i samfiunn som ikke er i krig, går rundt og skyter mennesker. Hvor i alle dager er det det skjer, og hvor mange barn er det snakk om?
 24. Du... hvor mange barn er det egentlig som går rundt og skyter andre mennesker? Det her tar jo helt av. Du får det til å høres ut som om unger springer rundt i gatene og plaffer ned uskyldige mennesker.
 25. Godt poeng, det er noe som kan reflekteres over. Skal jeg gjette på noe uten å tenke over det kan det kanskje være fordi media ikke gir næring til motstanderne av misbruk av mediavold. Og kanskje er det fordi søksmål mot dataspillgigantene ikke pleier å lykkes, i motsetning til søksmål mot tobakksgiganter. Dermed kan det være økonomisk motiv for en med lungekreft å stå frem. Samtidig tror jeg det er litt tabu.. Hadde du stått frem om du var blitt ødelagt av mediavold? Tenk deg godt om, leser du kommentarene som lesere legger inn på for eksempel Dagbladet.no så ser en at mesteparten latterliggjør eller skjeller ut personer som kritiserer mediavold på noen måter. Jeg tror det ville være å henge seg selv ut for spott og spe å hevde at en var blitt skadet eller påvirket av mediavold. Selv ville jeg neppe trodd noen som hevdet noe slik. Men jeg skal være på jakt etter det der, det ligger kanskje ute et eller annet sted. 8930201[/snapback] Hvis jeg hadde sittet anklaget i rettsystemet for et bestialsk drap eller for å sparket ned noen på byen så de fikk livsvarige men, ville jeg såklart ha forsøkt unnskylde meg med at jeg var et offer for dataspilling, hvis jeg følte at det faktisk var slik jeg hadde fått impulsene til å gjøre det jeg gjorde. Det er noe jeg ikke skjønner når du sier at media ikke vil gi næring til motstandere av medievold. Jeg synes ikke jeg ser andre enn motstanderne i media, jeg - det er vel mye mer tabu å gå ut og si at du ikke mener medievold er farlig, eller at voldelige spill er bra? Bare det å støtte spilling generelt i samfunnet, blir jo sett på som suspekt og nærmest taperaktig. Og at det er vanskelig å vinne frem med et søksmål mot spillindustrien? Det kan jo kanskje være at saksøkerne har en tynn suppe av en sak?
×
×
 • Create New...