Gå til innhold

Schwarzwald

Medlemmer
  • Innlegg

    1 636
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Schwarzwald

  1. Sist jeg var der hadde ikke forsiden forandret seg på fire fem måneder

    Det klarer du å sjekke selv :) For meg ser det ut som de har oppdatert siden ganske jevnlig det siste året (gadd ikke sjekke lenger bakover).

     

    mac1.no var sist oppdatert for to dager siden, og ipod1 for ca. en uke siden. Men det er vel mengden nyheter som bestemmer hvor ofte de oppdaterer.

  2.  

    Tullprat!

     

    Så hvor i Oslo er det grafitti ikke dominerer hver eneste vegg?

     

    Du kom med påstanden om at grafitti-problemet har forverret seg i Oslo de seneste årene. Det er du som skal dokumentere det.

     

    Nei vent, Achylles har jo nettopp dokumentert det motsatte.

     

    Det er problemet til deg/Villfaren. kommer med påstander om at Oslo er så ille, men klarer ikke å dokumentere en eneste ting. Vi andre dokumenterer at påstandene er feil, gang på gang. "Finner ikke dokumentasjon" er svaret. Vel, kanskje det er en grunn til det... for vi andre finner nemlig dokumentasjon som viser det motsatte.

     

    Nei, jeg klarte ikke å la være å holde meg vekk fra diskusjonen. Det er så frustrerende med mennesker som nekter å innse fakta, og som nekter å godta absolutt all dokumentasjon som ikke støtter deres eget syn.

    • Liker 3
  3. har da ikkje sagt at oslo ikkje har verdiskapning, poenget mitt er at Oslo er det pga resten av landet og at det er veldig masse administrativt i din kjære by og særs lite annet produksjon :)

    Så produksjon trenger altså ikke administrasjon for å kunne opprettholdes, er det det du påstår?

     

    Selve produksjonen er bare en liten del av totalpakka. Og ingen produksjon kan skje uten at noen administrerer og styrer det hele. Og som du sier, det er "veldig masse administrativt" i Oslo. Kutt ut Oslo, eller gi det til Sverige som du sier, så hadde all denne produksjonen veldig raskt falt helt fra hverandre.

     

    Oslo inneholder også en stor del firmaer som selger tjenester og produkter til utlandet. Det finnes også en lang rekke internasjonale firma i Oslo som drar penger og behov for arbeidskraft til landet.

     

    Kan finne svada artikler, men de regner eg med dere river i stykker ganske så fort

    Kanskje det er fordi det er "svada artikler" (ditt ord, ikke mitt).

     

    Min mening er min mening helt til dere hoster opp noe god stoff, noe som dere neppe klarer i og med at dere ikkje har greid det enda

    Vi har presentert deg med både artikler og tall. Du har ikke presentert oss for noe annet enn dine egne meninger og en teori om at bybanen vil lide på grunn av Fornebubanen.

     

    Du skal få lov til å ha dine meninger. Men du klarer ikke å overbevise oss andre om at den stemmer så lenge vi hoster opp masse dokumentasjon på vårt syn, og du ikke finner annet enn "svada artikler" (ditt ord, ikke mitt).

    • Liker 2
  4.  

    haha, om vi får noe ol ( noe eg tviler på ) så skal eg huske den summen din, men bare det å i det hele tatt vurdere å bruke over 30 milliarder på ett OL er galskap om du hadde åpnet øynene dine og sett deg rundt om i landet på alt som trenger penger.. men det er no en annen sak..

     

    angående operaen, den er fortsatt i teorien konkurs og at du i det hele tatt prøver å få det til å virke kjempeflott at operaen blei 200 mill rimeligere er for meg galskap når du allerede har opplyst at den blei gitt 1 milliard ekstra..

    haha, for noen summer...

    " WHOOHO, VI SPARTE 200 MILL AV DEN ENE MILLIARDEN VI BLEI TILDELT EKSTRA"

    For ett sånt bygg trengte virkelig Norge/Oslo, og dette ser vi med at den allerede er konken :D :D

     

    At du i det hele tatt sammenligner ett OL som varer noen uker med en fergefri E39 viser bare hvor trangsynt du er..

    Mener du virkelig at vi vil være bedre tjent med ett OL og en opera enn en fergefri E39 ??

    Tror du ikkje HELE Norge ville vært tjent med ett fergefritt E39 ?

    Prøv å tenk på den evige onde sirkelen med tungtransport og økte priser f.eks..

     

    Lurer på om du hadde vært like for dette arrangementet om det hadde vært arrangert i Kristiansand :D ??

     

     

    Det var du som dro frem E39, OL og Operaen, så det du sier slår jo egentlig bare tilbake på deg selv.

     

    At Operaen ble billigere var ikke mitt poeng i det hele tatt. Jeg siterte hva som sto i artikkelen jeg linket til, og for at summen skulle bli riktig, måtte akkurat den setningen med.

     

    Jeg er ikke for OL. På absolutt ingen måte. Hvordan du har fått for deg det, aner jeg ikke. Jeg synes også operaen er unødvendig dyr. Men som sagt, det var du som dro det frem... ikke jeg.

     

    Du har for øvrig en unødvendig frekk tone. Anbefaler deg å fremstå litt mer voksent om du ønsker å bli tatt seriøst.

  5. Jeg tenker det samme. En annen problemstilling er jo at det meste av trolling foregår anonymt, så hvem har de tenkt å gå etter? Folk som kommenterer i kommentarfelt på VG med fullt navn fra Facebook?

    Jeg vil jo tro at adminsene på diskusjon.no kan søke opp IP-adresser, men har de i det hele tatt lov til å utlevere de til andre enn Politiet? Og har en internettleverandør lov til å utlevere info om en IP adresse til andre enn Politiet?

     

    Da blir det vanskelig å finne noen de kan bruke her.

  6. Men la oss ta operahuset da, ett pengesluk som i realiteten allerede er konkurs !!

     

    Dere bjeffer om en fergefri E39 og klager på veiene deres der borte, men hey, OL skal dere ha :D haha, oh the ironi..

    Jeg får hjelpe deg litt da. Var ikke så vanskelig å finne info om det på Google.

     

    Ser du nevner E39 vs. OL 2022 og Operaen.

     

    Kostnad for OL:

    "Netto kostnad for OL blir altså i verste fall 31 milliarder, den totale kostnaden på maksimalt 37,5 milliarder minus inntektene på 6,5 milliarder."

    Link

     

    Kostnad for Operaen i Oslo:

    Den opprinnelige kostnadsrammen var i 1999 satt til 3,3 milliarder kroner, og ble ved byggestart i 2003 oppjustert til 4,4 milliarder kroner. Den endelige bygningen ble rundt 200 millioner kroner rimeligere.

    Link

     

    Kostnad for E39:

    "Ny E 39 fra Kristiansand til Trondheim er anslått å koste 130 milliarder kroner. Møtefri vei vil være typisk veistandard. Fjordkrysningene koster alene 60 milliarder av dette."

    Link

     

    OL+Opera= ca 35,2 milliarder kroner.

    E39= ca 130 milliarder kroner

     

    Hvor mange personer får glede av E39, og hvor mange får glede av Opera og OL? Det er vanskelig å anslå, så hvor mye det koster pr. person som får nytte av det, har jeg ingen tall på. Men at det er flere veier og fasiliteter i Oslo er rett og slett fordi flere bruker veiene og fasilitetene der enn andre steder i landet. En kilometer vei i Nord-Norge og på Vestlandet koster mye mer pr. person enn en vei i Oslo.

    • Liker 3
  7. Hvordan er wow nå om dagen? Hatt noen måneder pause igjen men kjenner det frister å kjøpe gametime :p

    Kjøpte gametime for første gang på lang tid i går. Det var morsomt å komme i gang igjen med WoW, men jeg kjenner at jeg venter litt utålmodig på WoD. Vet ærlig talt ikke om det blir mer enn denne ene måneden før WoD blir lansert.

     

    Det koster uansett bare en hundrelapp. Man får ikke mye annet for det nå i dag.

  8.  

    Blir nok D3300 jeg går og og likte "pakke" tilbudet om vi kan kalle det som Netonnet gir og selv har jeg god erfaring med dem personlig.

    Ikke mye å skryte av, det pakketilbudet.

     

    Det eneste du får ved kjøp på netonnet, som du ikke nødvendigvis får alle andre steder, er en halvkjip bag og et helkjipt minnekort. Verdi en hundrelapp eller to, og mest sannsynlig kaster du i hvert fall minnekortet for å kjøpe et raskere et så du får utnyttet kameraet bedre.

     

    Det de skriver om Nikon School og Check & Clean er ikke noe Netonnet gir med, men en ting du får med alle Nikon D3300 du kjøper fra en hvilken som helst norsk leverandør (obs! Pixmania er ikke en norsk leverandør). Selv om Netonnet prøver å få deg til å tro at du får det med kun fordi du kjøper fra dem.

     

    I likhet med Simen har jeg merket meg mange negative erfaringer med Netonnet av de som trenger noe service ut over det å bare få kameraet. De klarer å levere, det er heller ingen heksekunst. Det er når man trenger etterservice at klageprosenten skyter i været.

    • Liker 2
  9. Det virker for meg som det er batteriet som er blitt dårlig, ikke telefonen. Etter 1-2 års bruk vil man ofte merke at batteriet får redusert kapasitet. Det er ikke nødvendigvis noe som går på reklamasjonsretten med mindre batteriet er helt dødt.

     

    Batterier har kun to års reklamasjonsrett, men jeg er litt usikker når det gjelder batteriet i iPhone, ettersom telefonen har fem års reklamasjonsrett... og det ikke er lagt opp til at batteriet kan byttes av brukeren selv. Telefonen din er uansett under to år, men selve garantien på batteriet er bare seks måneder.

     

    Du har tre valg;

     

    1. Sende telefonen inn på service. Du risikerer å være uten telefonen i flere uker, og er du heldig blir batteriet byttet uten kostnad. Er du uheldig, krever de penger for jobben. Denne er vel fort en tusenlapp.

     

    2. Du kan levere telefonen inn til et av mange verksteder som gjerne bytter batteriet for deg i løpet av noen minutter. Dette koster vel alt fra 3-500 kroner. Ved bruk av ikke autorisert verksted, kan garantien forsvinne, men reklamasjonsretten har du i behold. Ikke velg nødvendigvis det billigste verkstedet (dårlig jobb og dårlig batteri), men det som virker mest profft.

     

    3. Du kan også bestille batteri, og bytte det selv. Det er ikke vanskelig, men krever at du leser deg opp på nett (finnes mange guider) før du setter i gang og skaffer riktige skrutrekkere. Bruk feil skrutrekker, og du runder skruen så telefonen blir umulig å få opp. Garantien forsvinner, men så lenge du ikke gjør noe du ikke bør gjøre, så skal reklamasjonsretten være i behold. Du bør heller ikke bestille det billigste batteriet du finner, da du risikerer at det blir overopphetet eller eksploderer/begynner å brenne, og da gjelder i hvert fall ikke noen garanti eller reklamasjonsrett lenger.

  10. Enig med vidarkri. Første steg er å kontakte mobiloperatøren din fort som f....

     

    Følg så nøye med på neste mobilregning og se om de likevel rakk å belaste regningen din. Hvis så, ta så saken videre med din mobiloperatør (nekt å betale) og følg også nøye med på fremtidige mobilregninger.

     

    Forsøk også å ringe telefonnummeret som Bjoolz fant. Får du ikke kontakt der, så har du forsøkt å kontakte de på de måter som er tilgjengelige for deg, og skulle det bli en tvist med selskapet, så har du ditt på det rene ved at du ikke har hatt noen måte å kansellere abonnementet.

     

    Skulle du få en pakke med noe ræl, så kan det hende det finnes en avsenderadresse, telefonnummer, e-post eller annen kontaktinformasjon med noen papirer der. Forsøk i så fall å kontakte de på den måten.

  11. Spørmålet mitt er om hotellet har rettigheter for å gjøre slik, sende etterfaktura pga feil oppgjør? Feil som de har gjort.

    Og hvilke lover og regler gjelder for kjøp av hotelltjenester? Forbruker-kjøpsloven?

    Så hvis vi snur på det, og sier at du i ettertid fant ut at du hadde betalt for mye ved at du for eksempel hadde tastet feil sum ved betaling. Hadde du da godtatt det om hotellet nektet å tilbakebetale deg det?

     

    Hotellet er i sin fulle rett til å etterkreve for lite betalt, så lenge de kan dokumentere at det er betalt for lite.

     

    Vet ikke hvilke lover som regulerer bestilling av hotellrom, men forbrukerkjøpsloven gjelder uansett ikke om du har bestilt på vegne av et firma.

    • Liker 2
  12. Meg du sikter til? Såfall tar du meget feil, er alltid hyggelig mot personale i butikker, og har i tillegg jobbet i butikk selv. Jeg bare oppfattet det som at butikkarbeideren svarte på en arrogant måte, noe jeg ser som unødvendig. Var faktisk ikke så ille det kunden i utgangspunktet gjorde, han gikk bare og hørte på musikk. :)

     

    Er vel måten kunden svarte på som Laffe reagerte på, når det i utgangspunktet var kundens skyld at han ikke hørte første gangen han spurte.

    • Liker 3
  13. Skal man betale 3 kroner ekstra for å sitte å spise på McDonalds og Burger King???

     

    Det er gratis å sitte på gatekjøkken å spise burger. Rart at Mcdonalds og Burger King tar betalt for at folk skal sitte å spise mat som de har kjøpt. Til og med luksusrestauranter i Norge ikke er like grådig som disse burgersjappene.

    Her tar du feil.

     

    McDonalds og Burger King tjener ikke én krone mer på maten som spises i deres lokaler, enn den som tas med av kunden. Grunnen til at det er dyrere, er at det skilles mellom moms på matvarer og tjenester.

     

    Matvarer har en moms på 14%, mens tjenester har en moms på 25%. Spiser man maten i restauranten, så regnes det som en tjeneste, og dermed settes momsen til 25%. Dette er ikke noe McDonalds eller Burger King har bestemt, men regjeringen som satt ned momsen for matvarer i sin tid, men ikke for tjenester. Følger de ikke dette, kan de få problemer med skatteetaten.

     

    Egentlig skal også gatekjøkken med spiselokaler ha den samme differensieringen, men de fleste gidder ikke å bry seg. Ikke gidder skatteetaten å kontrollere disse småstedene heller. Jeg har sett flere gatekjøkken/fast-foodsteder som har forskjellig pris på ta med og spise i restauranten, men det praktiseres aldri og det er bare for syns skyld.

     

    Ellers tar du også feil når du sier at du ikke betaler ekstra for å spise i en finere restaurant. Det gjør du, for du betaler nemlig 25% på restaurantbesøk.

    • Liker 2
  14. Har man en Android telefon, er det jo bare å legge inn en eller annen blacklist app, så slipper man å bekymre seg for selgere.

    Eller man kan også reservere seg mot telefonsalg på brreg.no, og reservere seg mot nummeropplysning via teleleverandøren (de som trenger å få tak i meg, vet nummeret mitt, eller får tak i meg på andre måter).

     

    Jeg har gjort det, og får aldri telefoner fra verken selgere eller markedsundersøkelser.

     

    I forbindelse med et operatørbytte for en stund siden, glemte jeg å huke av for reservasjon mot nummeropplysning, og bare et par dager etter operatørbyttet, begynte de å ringe fra markedsundersøkelser. Gikk inn på teleleverandøren og endret til reservasjon, og et par dager etter ble det helt stille og har vært det siden.

    • Liker 3
  15.  

     

     

    Oslo er fredeligere enn fantastiske storbyer fordi det er en latterlig, liten og patetisk landsby! Ikke fordi puletiet/politiet eller politikerne gjør en god jobb! Heller ikke fordi befolkningen står samlet.

     

    Jeg blir egentlig litt trist, og synes faktisk litt synd på deg.

     

    Du er så nedgravet i hat at du må bruke fire nedsettende ord for å beskrive en by. Hvor kommer alt dette vonde hatet ditt fra, Mathias? Jeg tror ikke dette lenger handler om Oslo... Oslo er for deg egentlig bare en kanal for innestengt hat/sinne, selv om du kanskje ikke innser det selv.

     

    Dette er ikke ment nedsettende på noen måte... håper du tenker grundig gjennom det. Kanskje det vil løse noe for deg.

     

     

    Om du tar en titt på de andre trådene han er aktiv i så vil du se at han har samme oppførsel der og, så det er åpenbart ett uttrykk for mye innestengt hat og frustrasjon.

     

    Velger å trekke meg fra denne diskusjonen da det mer og mer går opp for meg at det vil være feil å delta på grunnlag av mistanke om at Mathias fører en slik diskusjon på feil grunnlag.

     

    Mathias klarer å gjøre meg engasjert nok til å måtte svare med innleggene sine, men samtidig tror jeg bare at jeg fyrer opp under hans sinne og frustrasjon ved å svare. For hans skyld er dette mitt siste innlegg i denne diskusjonen og jeg anbefaler også dere andre om å ikke svare.

     

    Jeg skal også fjerne tråden fra mine innlegg, og skal prøve å la være å besøke den i fremtiden.

     

    Vi ses i andre tråder :)

  16.  

    Oslo er fredeligere enn fantastiske storbyer fordi det er en latterlig, liten og patetisk landsby! Ikke fordi puletiet/politiet eller politikerne gjør en god jobb! Heller ikke fordi befolkningen står samlet.

     

    Jeg blir egentlig litt trist, og synes faktisk litt synd på deg.

     

    Du er så nedgravet i hat at du må bruke fire nedsettende ord for å beskrive en by. Hvor kommer alt dette vonde hatet ditt fra, Mathias? Jeg tror ikke dette lenger handler om Oslo... Oslo er for deg egentlig bare en kanal for innestengt hat/sinne, selv om du kanskje ikke innser det selv.

     

    Dette er ikke ment nedsettende på noen måte... håper du tenker grundig gjennom det. Kanskje det vil løse noe for deg.

×
×
  • Opprett ny...