Gå til innhold

Stig79

Medlemmer
  • Innlegg

    271
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stig79

  1.  

    Inder var vel å ta litt hardt i. Om de har funnet de "riktige" gjenstår vel å se når vi får se de i action. Viktigere at de er gode skuespillere enn at de er PRIKK like spør du meg.

     

    Prikk like dei i spela? I spela er dei berre ei tolkning av CDPR som er basert på bøkene. Serien skal basere seg på bøkene og om noko bør dei bruke kjeldematerialet som grunnlag i større grad enn spela. Det er sjølvsagt tekstbøker, så det blir kun basert på skildringar. Eg synest skodespelarane dei har valgt minna meir om bileta eg har laga i hovudet då eg las bøkene enn karakterane i spela.

    Du er klar over at Yennefer utgir seg for å være moren til Ciri i bøkene ja?

  2.  

    Hvorfor skal det stilles høyere krav til LGBT-folk eller andre minoriteter?

     

    Bare fordi de er minoriteter og/eller representerer marginaliserte grupper betyr det ikke at de ikke kan falle i de samme fallgropene som andre karakterener kan falle i.

     

    Det skal ikke stilles høyere krav til LGBT-folk eller minoriterer. Det er ikke poenget. Skriver man en dårlig historie så er historien dårlig. Enkelt og greit. 

     

    Er Star Wars-filmene dårlige pga. inkludering av LGBTQ, eller dårlig manus? 

    Hvorfor "ødelegger" Admiral Holdo "the strong female character" filmen? 

     

    Jeg hadde forstått argumentasjonen hvis folk hadde faktiske argumenter eller eksempler på hvorfor sterke kvinnelige karakterer eller LGBTQ ødelegger historier eller filmer, men de nevnes som en årsak uten videre argumenter for hvorfor. 

     

    HVORFOR er det et problem at det er asiatere, mørkhudede eller sterke kvinne-karakterer i verdensrommet? 

    HVA er det med de som ødelegger det som kunne vært en god film? 

     

    Det er disse spørsmålene vi som ikke forstår problemet ikke får svar på, og da er det ingen annen slutning å kunne trekke enn at folk har et problem med disse av andre grunner enn de kanskje selv vil innrømme. 

     

     

    Enig i at påtvingt venstrevridd politisk ideologi ikke har noe i et spill å gjøre, men hvem er du til å påstå at LGTBQ og representering er et venstre-spørsmål? Jeg som sosial-liberalist, som plasseres nærmere sentrum/sentrum-høyre på den politiske skalaen, er minst like opptatt av sosiale rettigheter som venstresiden. 

    Dette høres ut som tilegging av uønskede kvalifikasjoner over på en politisk ideologi/side man selv er uenig med (fullt i tråd med den nykonservative bølgen, alt-right, og dyrkingen av Jordan Peterson vi er vitne til), i stedet for at man faktisk diskuterer noe på en logisk og rasjonell måte. 

     

    Folk er kjappe med å peke fingre mot venstresiden og anklage de for polarisering, når man da ironisk nok selv bidrar til akkurat det samme. 

     

     

     

    Og vennligst forklar meg forskjellen på "ok representasjon" og "politisert og tvunget representasjon". 

     

     

    Kort og greit: 

    HVA I HULESTE MENER MAN MED "PÅTVUNGET REPRESENTASJON"?

     

    De er dårlige fordi det er dårlig manus, kort og godt. 

    Det er påtvunget representasjon når det ikke brukes god historiefortelling. 

     

    I de siste Star Wars-filmene hadde vi f. eks karakteren til Forrest Whitaker. En svart mann som var mentoren til Jyn. Kjempeflott! Fortell meg mer! Neida, han dør, uten at vi egentlig får vite noe om han.

     

    I The Last Jedi ble det bare enda verre. Her har vi en rekke karakterer som er kasta inn uten at de har noen spesiell mening i plotten. Rose er helt på trynet, ikke på grunn av at hun er asiatisk og kvinne, men fordi hun ikke har noen påvirkning på historien og faktisk ødelegger et potensielt bra øyeblikk hvor Finn kunne ha hatt et moment at han redder the rebels. Men neida, Rosa kommer til unnsetning fordi hun "elsker Finn", som vi ikke har sett NOE til tidligere.

     

    Admiral Holdo kunne enkelt vært erstattet med Admiral Achbar som vi HAR et forhold til. Men han dør off-screen. Og på bakgrunn av at Holdo ikke forteller noe om planene sine så har vi 3 karakterer som reiser til den planeten, UTEN GRUNN! What the fuck, bare for å fortelle at "kapitalisme og slavery er dårlig"?! What?? Fortalt av Disney, en av de rikeste og mest kapitalistiske bedriftene som finnes. Så har vi Princess Leia som på mystisk vis redder seg selv med the force. Ok, riktignok så vi i de gamle filmene at hun har en affinity til the force. Men hun brukte det aldri. Det kommer ut av det blå og de kunne ha gitt henne en verdig avslutning. Men neida, hun skal være "strong female character".

     

    Enkelt sagt, dette er påtvunget ideologi hvor de ikke forteller en god historie med de virkemidlene de har. Dette er det motsatte av det man skulle tro de lærer på filmskolen. Det samme gjelder låtskriving også. Jeg er låtskriver og legger spesielt merke til slike ting. Hvor man ikke utnytter potensialet i de virkemidlene man har. Men ender opp med et flatt produkt uten dype nyanser.

     

    Edit: En god genuin og dyp historie gjør at folk relaterer til det. Skal man bruke LBGTQ community som virkemiddel i popkultur så for Guds skyld, put some effort to it. Hvis ikke kan det få motsatt effekt, slikt som i Star Wars. Folk er ikke outraged fordi det er bruk av LBGTQ elementer, men fordi de raserer en franchise med å tvinge disse temaene inn, uten å bruke god historiefortelling. 

     

    I Han Solo-filmen så ble plutselig Lando pansexual.. What?? Why? Hva i all verden slags mereffekt gir det til filmen? Ingenting! Dette er selve essensen av påtvunget ideologi. 

    Skipet til Snoke heter Supermacy....ikke spess subtil politisk kommentar der. En stereotyp feminist karakter som kutter (male) Supremacy i to. Hele den scenen ødela logikken i space battles i Star Wars. Pluttselig var det mulig å bruke hyperspace som våpen. Noe som ikke har vært gjort i Star Wars universet før, og de har hatt hyperspace travel i en milion år...Hvis det var så lett å ødelegge er stort fiendeskip, hvorfor brukte ikke rebellene samme taktikk vs feks Dødsstjernen? Kunne bare fått en droid til å styre en A-wing og så sende den inn i hyperspace igjennom Dødsstjernen eller en Star Destroyer. 1 A-wing tapt. Fienden mister et diger skip + et lass av soldater. Idiotisk scene.

    • Liker 3
  3. Blir deprimert hver gang jeg hører om diablo3. Ser for meg hva det kunne blitt hvis ikke bliizard var så ivrige på at alle spill skal ha aldersmerking 3år og oppover.

    Rent hån mot fansen av de tidligere spillene.

    Fryktelig nedummet og lattelig grafikk som overhode ikke passer settingen.

     

    Jeg syntes Diablo 3 var ok....men du har helt rett. Spillet var et fordummet møl som minnet mer om et mobilspill enn Diablo 1-2.

  4. "Spillet skal foregå i samme univers som Fallout-serien, men langt inn i fremtiden og langt unna Jorden, som betyr at tilknytningen til Fallout-historien ikke skal være spesielt sterk."

     

    Så hvorfor plassere den i samme univers i det hele tatt? Bare for å trekke Fallout fans til spillet?

     

    Tipper romvesnene fra Fallout spillene er eneste fellesnevner.

  5.  

    Da håper jeg dem har massivt budsjett. Viktig at dem får til omgivelsene troverdig, hvis det blir green screen av at dem befinner seg i en skog så ødelegger det alt :p

     

    Er vel en viss fare for at Game Of Thrones har justert opp folks forventninger ganske mye her. Vær forberedt på å bli skuffet. ;)

    Tja. Nå har vel Game of Thrones sunket til fan-fiction nivå siden sesong 5, så tipper forventningene heller har sunket.

    • Liker 3
  6.  

     

    Fikk vite her om dagen (Totalbisquit) at det er ikke folka fra ME 1-3 som har laget dette spillet. Det er et søster-studio til Bioware som har laget dette. De har for øvrig aldri laget et stort spill før heller. http://www.twitlonger.com/show/n_1spng4a

    Stemmer, det er Bioware Montreal. Studio ble startet for å gjøre Mass Effect 3 Multiplayer. Og gi dem et så ambisiøst prosjekt er veldig merkelig.

     

     

    Sant nok, en det er fremdeles lead writer fra ME2 og ME3 som står bak spakene her også.

    Vedkommende som syntes slutten på ME3 var en god ide, med andre ord.

×
×
  • Opprett ny...