Gå til innhold

Bonzo42

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bonzo42

  1. On 4/17/2022 at 2:50 PM, tigerdyr said:

    Har ingen leieboere, men bruker selv et oppsett med Telenor fiberboks/ONT <-> pfsense router <-> egne vlans for AP, gjester på wifi, privat, hjemmekontor, media og gaming.  Kan ta noe tid å sette opp alt med dhcp, brannmur osv for hvert vlan, så hvis du er ny kan det være et poeng å starte med så få vlan som nødvendig og så eventuelt segmentere det yderligere ved behov.  Hvis du f.eks. kun trenger 2 vlans og routeren med pfsense har nok porter, trenger du jo ikke engang en switch med vlan-støtte og det vil forenkle det en del. 

    Hvordan kjører du pfSense routeren @tigerdyr? På en PC eller egen enhet?

    Netgate enhetene er relativt kostbare, er det andre som kan dekke samme behov til en lavere pris?

  2. 14 hours ago, NULL said:

    Vet ikke helt hva som man egentlig ser for seg i praksis med "ala dette", men joda - konseptuelt sett kan det løses slikt.

     

    Så bra da @NULL, da er jeg på sporet håper jeg, er jo på jakt etter enkleste måte å løse dette. 

    Er det andre løsninger som vil kunne fungere bedre? Ønsker jo bare å få delt opp i to forskjellige soner slik at leieboer og meg selv ikke har tilgang til hverandres nett.

    Fant et annet bilde som illustrerer det tidligere konseptet greit. 

    home network with vlans 

    Hele artikkelen finner man her i tilfelle andre kan få bruk for der: Setup VLAN subnets for home network - NetOSec

  3. 1 hour ago, NULL said:

    Du får bare én offentlig IPv4-adresse fra Altibox, og kan slik sett ikke ha to rutere, med mindre den ene ikke står bak den andre..

    Okay, da kan kanskje en FW fra pfSense løse det hvor jeg setter opp to lokale nett og som deles i switchen og som igjen forer ruterne?

    Noe ala dette?

    image.thumb.png.6338a9c250b5353cefa6d8e87ae79f3c.png

  4. 1 hour ago, Catod said:

    Ja, denne er allerede på listen min som består av:

    • Samsung QE75Q70RAT
    • Sony KD-75XG9505
    • Panasonic TX-75GX942E

    Har sammenliknet kort 65" utgavene av Samsung og Sony, begge to ga flotte bilder (i butikk), mens Pana er litt runner up og er med på listen grunnet gode reviews.

    Så nå venter jeg på et BF kupp på en av disse tre modellene ?

    Hvis det er andre modeller i samme liga som jeg bør vurdere så tar jeg i mot tips ?

  5. On 11/14/2019 at 11:47 PM, TitanPixels said:

    Mange modeller å velge mellom, og mange smådetaljer å ta hensyn til (som ikke for alle er like viktige selvsagt), så det er nesten bare å sitte klar og vente på hvilke super-tilbud som kommer på Black Friday ?.

    Fikk testet 65" utgavene av Q70 og XG85 mot hverandre på Elkjøp i går. Langt fra optimale titteforhold, men satte begge TV'ene i Dynamisk modus og kikket litt på en Samsung demo-film av god kvalitet. Jeg var ikke innom noen andre innstillinger på TV'ene, så det er jo mulighet for at de har vært tuklet med.

    Synes begge to så veldig bra ut, Sony hadde kanskje en anelse mere snert i fargene mens Samsung hadde bittelitt tydeligere detaljer i mørke partier (eks mørk skog).

    Men disse forskjellene er såpass små at man vil ikke merke forskjell hvis man tar med seg TV'n hjem og setter den opp riktig iht rommet sitt. Har ikke testet med vanlig TV innhold så der kan jeg ikke si noe om hvordan TV'ene håndtere dette.

    Tar gjerne i mot forslag til andre modeller (Philips, LG, osv) i samme klasse som kan konkurrere på bildekvalitet slik at jeg har flere å velge i mellom.

    PS: Fikk "hjelp" av en selger på Elkjøp til å sette i gang demo-filmen og i starten var det ekstremt stor forskjell i bildet i Samsung sin favør. Jeg spurte selger flere ganger om TV'ene var riktig/likt satt opp og vedkommende bedyret dette.. Etter at jeg sa takk for hjelpen tok jeg en raskt sjekk og så at Sony sin innstilling var satt til noe annet (husker ikke hva)... ?

    PPS: Det beste er jo å ta med seg TV hjem og teste i ro og mak ?

  6. 1 hour ago, TitanPixels said:

     

    Helt enig med barezell og Mala, alltid kvalitet fremfor kvantitet (i denne forbindelse tommer ?). På en såpass stor TV er det viktig med god bildebehandling, hvis ikke vil du nok bli skuffet over hakkete bevegelser / etterslep og "dårlig" oppskalering. Dersom 75" Q70 igjen kommer til til 19.990,- eller en tilsvarende modell, er det et mye bedre valg enn en 82UM7600. 

    Takker for gode innspill, da ser det ut som om jeg lander på en 75". (Har en QE65Q9FNA fra før, så er godt vant).

    Da står jeg foreløpig mellom 75Q70 og 75XG9505, er det noen andre i tilsvarende klasse jeg bør vurdere?
    (Greit å ha noen andre i bakhånd i tilfelle Sony/Samsung modellene ikke kommer på salg..)

  7. Har akkurat fått meg et Sony AS200V action cam hvor hovedformålet er å filme gutta i skibakken. Ingen store planer om å jobbe timesvis med redigering eller publisere state-of-the-art filmer, kun enkel bruk med kanskje bittelitt slowmotion, legge noe på Youtube og hvor gutta kan leke seg foran og bak kamera.

     

    1060 60p eller 720 120p som innstilling? Eller kan jeg like godt bruke XAVC 1080 60p 50Mbs?

     

    Blir kanskje 1-2 timer med film pr dag, har minnekort med 64GB 90Mbs read/80Mbs write.

  8. En kjapp googling viser at de er populære blandt mange portleverandører og regner med det gis 5 års reklamasjon uansett. En garasjeport er ganske tung, og ville tro at man fikk en voldsom skjevbelastning med trekk på kun en side men de har vel en kompensasjon for det av noe slag.

     

    En annen ting er vel at med motor integrert i skinner kan det være dyrere og vanskeligere å utføre vedlikehold. Skades en skinne kan det bli mer omfattende å skifte den ut. Videre vil jo et tradisjonelt takmontert drivverk ofte inkludere lys og slikt.

     

    Hei og takk for raskt svar Ankh!

     

    Ja, jeg tenkte også på det med å skjevbelastning + service. Jeg har kikket rundt og fant ikke denne løsningen andre steder; derfor er jeg nysgjerrig. Som vi ser av linken er det lys "og slikt" på sidemontert løsning også. Dette med garanti/reklamasjon er jo gitt uansett. Godt å se at du påpeker at Novoferm er populære blant portleverandører, det betyr jo at det er nogelunde solide saker sider ingen leverandører liker reklamasjoner..

  9. Skal handle 3 stk. garasjeporter med åpner og har fått et tilbud på Novoferm porter med Novoport åpnersystem. Kjenner lite til portene/systemet og har derfor to spørsmål:

    1. Noen erfaringer med kvaliteten til Novoferm (ISO20)?

    2. Novoport åpnere er integrert i sidesporet til porten, er dette like bra som vanlige åpnere som er montert i taket?

     

    Setter stor pris på erfaringer og kommentarer (se linker for detaljer)!

  10. Ja, det er hovedsaklig at den er kuttet feil som er problemet. Men, frysing av kjøtt vil alltid degradere smaken (i en større eller mindre grad) slik at hvis man får tak i ferskt kjøtt så vil det være det beste. Og hvis kjøttet er vakumpakket kan det vel holde opp i mot en 6-8 dager uten frysing.

     

    Ja, Strøm-Larsen skaffer fersk ribbe, men jeg tror at denne ribben er fra Gilde og dermed er i praksis det samme som man kan få på Meny eller tilsvarende steder.

     

    Så spørsmålet er fortsatt åpent, hvilke andre produsenter leverer kvalitetsribbe?

     

    Utifra hjemmesidene til Smedstuen Gård kan det se ut som om de har sluttet med ribbe?

×
×
  • Opprett ny...