Gå til innhold

Elenhinan

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Elenhinan

  1. Jøss, to serieporter, den ene for kontrollsignaler og den andre for data. Er jo som tatt ut fra en sci-fi novelle jo. Og dette har HTC klart å utvikle selv?

     

    Nok et idiotpatent. Er det lovene eller rettningslinjene til de som jobber på patentkontoret som er helt på jordet? "Enhver" IC jeg jobber med har som oftest én data-linje/bus, og så kontroll via seriell (SPI).

    • Liker 1
  2. Jeg kjører selv en via C7 1.8Ghz og 1GB ddr2 i min NAS, og med AES256+software raid 5 får jeg fint mellom 50-60MBs over nettverket, så ser ikke for meg at det trengs allverden om du kjører en intel elllr amd cpu som er vesentlig raskere enn C7. Tror ikke jeg har sett minneforbruket over 500MB, er tross alt ingen GUI eller annet overflødig. 4GB vil være helt bortkastet IMHO, og antakelig vil ikke 2GB gi deg noe særlig heller.

     

    Kjører 4x samsung ecogreen 1.5TB, og ecogreen tilsvarer vel noenlunde greenpower?

    Uansett, i raid5 er de vesentlig raskere enn noe jeg klarer å sende over nettverket, så eneste aber'et måtte være om jeg skulle kjøre en svær SQL-server eller lign. Søketid ser jeg ikke på som viktig siden det stort sett er store filer (10MB->10GB) som ligger på serveren. Som du ser fra hdparm nedenfor så er hastigheten overall høyere enn hva du klarer å få over gigabit nettverk.

     

    hdparm -tT /dev/sda

    /dev/sda:

    Timing cached reads: 692 MB in 2.00 seconds = 345.99 MB/sec

    Timing buffered disk reads: 302 MB in 3.01 seconds = 100.23 MB/sec

     

    hdparm -tT /dev/md0

    /dev/md0:

    Timing cached reads: 704 MB in 2.00 seconds = 351.76 MB/sec

    Timing buffered disk reads: 564 MB in 3.00 seconds = 187.88 MB/sec

     

    hdparm -tT /dev/mapper/md0_crypt

    /dev/mapper/md0_crypt:

    Timing cached reads: 680 MB in 2.00 seconds = 339.23 MB/sec

    Timing buffered disk reads: 342 MB in 3.01 seconds = 113.79 MB/sec

     

    Kjører forøvrig debian, men om du ikke bruker linux noe særlig er vel freenas enklere å sette opp.

  3. Har en Q6600 selv, med vannkjøling (bilde vedlagt).

    Klokket til 3.2 ghz (kan kjøre den på ca 3,6 med litt ekstra volt, men har ennå ikke sett noe behov for det)

     

    Vil varmt anbefale fractal design r2 kabinettet, det er temmelig billig, støydempet og med bra plass. En 2x140mm radioator på toppen fungerer greit om du lager to hull til gjennomføring av slanger på toppen (som en kan se på bildet, kommer slangene ned fra radiator på toppen. Radiatoren må stå på utsiden, da viftene akkurat får plass mellom hovedkort og toppen av kabinettet.

     

    Forøvrig spiller jeg BFBC2 med radeon 4890, ting på high (uten aa) på ca 60 fps. Kan såklart falle litt ved mye røyk etc, men opplever ikke noe hakking.

     

    Kjøler til cpu kan du uansett bruke på nytt om du velger å oppgradere cpu/hk/minne senere. Skjermkortet er nok det som holder deg tilbake.

     

    og her var bildet

    post-27046-1270385868,6084_thumb.jpg

  4. Mange hovedkort er passivt kjølte og benytter derfor luftstrømmen fra cpu-kjøleren for å holde temperaturen nede. Når en så har vannkjøling forsvinner denne luftstrømmen og chipset/minne/spenningsregulatorer kan bli for varme og føre til krasj. Om du åpner kabinettet og det hjelper, så høres det noenlunde riktig ut. Et åpent kabinett burde nemlig ikke utgjøre forskjell på delene som allerede er vannkjølt i særlig grad. Det samme gjelder forøvrig skjermkort, deler på det trenger også luftstrøm og vannblokken ikke dekker alle delene som trenger kjøling.

     

    Om det er tilfelle er det om å gjøre å øke luftsirkulasjonen i kabinettet, evt montere en vifte som blåser mot hovedkortet der cpu'en er.

  5. Det beste hadde vel vært om man hadde utviklet denne teknologien videre

     

    Da slipper man å kjøpe ny skjerm og kan heller få med et traking punkt man kan feste på headset/brille el lignende og en sensor på skjermen.

     

    Er ikke noe å utvikle videre, finnes allerede: TrackIR? Har vært på markedet lengre enn wii har, så er ikke akkurat noe nytt. Og det gir en uansett ikke 3D slik som den skjermen i artikkelen gir, bare head-tracking. (Som en forøvrig kan lage rimelig enkelt ved hjelp av et web-kamera og noen reflekser + litt skillz :whistle:). Men head-tracking er ikke så artig om en ikke har video-briller festet til hodet, evt. en cave (store skjermer som dekker store deler av synsfeltet).

  6. Betalte nå en 1500 for kortet, 500 for kabinett med psu. CF kort er nesten gratis. Så en 2000,- da, greit under 3000 det.

     

    Går med på at det ikke var en veldig smal sak å sette det hele opp, var litt kompilering av kernel etc. Men finnes noen ferdige nas-linux distroer også. Hvor bra de er vet jeg ikke. Så for "vanlige" brukere er det jo noe uaktuelt.

     

    Men den desidert største fordelen i mine øyne er hvor raskt det hele ble over nettverket. Det som begrenser hastigheten nå er at linux ikke støtter hw tcp-package akselerasjonen som er på kortet (det gjør windows). Så dermed brukes resterende cpu-tid opp til å lage pakker. Jumbo packages (MTU > 1500) hjalp veldig.

  7. som sagt, via epia sn18000 er perfekt til bruk som NAS. En ubetydelig liten vifte som ikke kan høres, og hele kortet bruker 10-25 watt. Da er cpu, skjermkort og 4 sata-kontakter inkludert. Systemet kan en kjøre fra CF-kort som det er plass til på undersiden av kortet. En harddisk bruker vel ca 10 watt, til sammenligning. Diskene overdøver viften på kortet med god margin, selv når de er hengt i gummistropper.

     

    edit: til strøm kan en slenge inn en slik: picoPSU sammen med et 12v adapter, så slipper en støy og varme fra PSU.

  8. synes nå den var temmelig dyr. Så selv etter nas-bokser i sin tid, men fant ut at de var temmelig treg over nettverk. Kjøpte meg et epia sn18000 mini-itx-kort, og la inn debian. Med 4x500gb disker får jeg 45MB/s skrive/lese over gigabit lan med samba-server. Da kjører jeg software RAID5 med AES256 hw-encryptering (dmcrypt) av raid-partisjonen (1,5tb). I tillegg kan jeg jo kjøre alle mulige svn-servere, https server etc. Vil tippe det er bedre speed enn noen av nas-boksene klarer, spesielt med encryptering.

     

    Når det gjelder software raid, så om jeg må reinstallere OS er det lettere å få tak i debian på nytt enn et kliss likt hardware-raid kort om det går i stykket, så er uenig i at det er mer usikkert med software. Forøvrig så under oppstart av linux tester linux-raid saken hastigheten på RAID5 rutinen med SSE, ligger da på over 1000MB/s for parietetskalkuleringen. Så bruker ikke akkurat mye cpu-tid på det.

  9. Distribution Restrictions. You may not

    • alter any copyright, trademark or patent notice in the Distributable Code;

    • use Microsoft’s trademarks in your programs’ names or in a way that suggests your

     

    Fant ikke den siden du refererer til, linken der krever nok noe postdata.

    Med "Distributable Code" mener de vel bare code som følger med programmet, som f.eks Platform SDK, samples, tutorials etc.

    Under silverlight sin software license f.eks står det

     

    Distributable Code. The software contains code that you are permitted to distribute in programs you develop if you comply with the terms below.

     

    Regner med at det står en definisjon av "Distributable Code" også på siden du linket til.

  10. I linux er det mulig å utvide raid-array, og tror også noen av "hardware"-raid løsningene i windows støtter det. Når jeg satt opp min nas (work in progress) satt jeg opp raid1 og raid5 på den ene disken der. (to partisjoner, en liten i raid1 og stor i raid5). Så satt jeg bare at disk to var missing, så da mangler paritetsinfoen på raid5 og mirror-disken på raid1. Så er det bare å hive innpå flere disker i raid array og så resizer arrayene seg :) Tror tilsvarende metoder skal kunne fungere i win, men tar veldig lang tid å convertere fra en raid-type til en annen.

     

    Ser f.eks at min "intel matrix storage" som styrer raid-oppsettet på hovedkortet mitt (p35) kan konvertere følgende:

     

    * 2-drive RAID 1 to a 3, 4, 5, or 6-drive RAID 5

    * 2-drive RAID 0 to a 3 or 4-drive RAID 5

    * 3-drive RAID 0 to a 4, 5, or 6-drive RAID 5

    * 4-drive RAID 10 to a 4, 5, or 6-drive RAID 5

     

    Så skulle tro at en kan lage en 2-drive raid 1 med en disk missing, og så utvide denne senere. Er såklart ikke noe jeg kan teste her og nå.

     

    Når det gjelder sikkerheten av 0+1 er den mye bedre enn bare én disk.

  11. VS2008 express har vel ingen slike begrensninger? For første gang i mitt liv leste jeg gjennom hele eula'en når jeg innstalerte det, bruker c++ express-versionen ifbm. masteroppgaven min.

     

    Uansett synes jeg det er ålreit at de har gratisversioner. Unødvendig å syte over at de gjør dette for å "tidlig krøke", er jo ingen hemmelighet at bedrifter er ute etter å tjene penger. Jeg er nå heller bare glad til når deres interesser er sammenfallende med mine, og jeg ender opp med et veldig bra produkt gratis. Bare synd express ikke støtter openmp. Dersom det ikke er begrensninger mtp. salg og publikasjon henter jeg heller ned 2008 pro i såfall.

     

    Og hvorfor står det 2005 i teksten, når bildet og linken til "channel 8" sier 2008?

  12. Jeg har 3mm asfaltplater fra mekonomen i et tt tsunami-kabinett og et lite kabinett til en NAS-boks (mini-itx). Er veldig fornøyd. Begge kabinettene er laget av aluminium og leder lett lyd fra alt mulig som vibrerer. Er bare å dunke på en kabinettdør/vegg uten asfalt og en med, så hører en en enorm forskjell.

     

    Med asfaltplatene i kabinettet blir massen så høy at lyden blir reflektert tilbake i kabinettet, og forplanter seg i veggene. Så bør en ha noe annet for å absorbere lyden slik at den ikke kommer seg ut viftehull etc.

     

    Når det blir litt lunkent i kabinettet blir de mykere og smitter lettere over på kabler etc som er i kontakt med dem. Derfor er det lurt å ha noe til å dekke over platene. Jeg klistret på et lag med skum med metall-folie utenpå asfaltplatene; ser fancy ut og gir muligens jording (om det ikke er plast utenpå folien igjen).

     

    Kan legge ut bilde om det skulle være ønskelig

  13. Joda. Men dersom en får 40/35 MB/s fra kortene, vil jo pci-bussen være begrensende i raid0 med 3-4 kort. Med adaptere kan en enten bruke onboard ata-kontroller eller pci-express-kontroller som støtter høyere hastigheter. Men er vel uansett et problem å kjøre operativsystemer fra slike kort, mtp temp-filer etc. Swap må jo også legges et annet sted. Er jo begrenset hvor mange overskrivinger hver bit tåler før en kan få feil på kortene.

  14. om du leter etter "wireless camera" på ebay så får du opp ørten kamera, kliss like til flere av de på elefun og spyshop, med samme mottakeren til litt over 200 kr + porto. Elefun og spyshop tar jo mellom 1000-2000kr for de samme. Kjøpt to slike selv, et via ebay og et i HK. For ca 200 kr fungerer de bra, men ikke fantastisk så klart. Ikke fått testet ut rekkevidden på de skikkelig ennå.

     

    edit: Både kamera og mottaker kan gå på batteri.

  15. Macbook'en har intel gma950 til 3d, ikke noe å juble over. Samme finner du på pc'er som ikke har dedikert grafikk.

     

    Når det gjelder håpløse argument om at det ikke finnes spill til mac, og pc er eneste veien å gå.. vel, er jo bare å installere windows XP også det. Er bare å holde inne alt når du slår på mac'en, så kan du velge om du vil boote os X eller windows. Du kan forsåvidt velge å alltid kjøre windows, men etter å ha brukt os X litt tviler jeg på at du har lyst til det.

     

    Har en macbook til skolebruk, og en stasjonær pc til spill hjemme. Macbooken er stort sett mindre, penere og kulere enn en pc til samme prisen. Når jeg skulle kjøpe var det også en LG som var liten og snerten innen samme prisområde, men med en pentium M istedetfor core 2 duo cpu, så gikk for macbook. Ikke angret et sekund, os X er nydelig å bruke til alt jeg har behov for. Å kopiere til å fra PC over nettverk går knirkefritt, funket fra første stund. Sørg for at de ligger i samme workgroup så dukker pc'en opp med en gang. Deler også en laserskriver og blekkskriver over nettverket, ingen problemer der heller.

     

    Noen fine ting med macbooken er:

    Ingen luftintak under, så du kveler ikke viften ved å ha den på fanget etc. Dette er et problem med veldig mange bærbare pc'er.

    Veldig stille, om du ikke kjører cpu-intensive programmer da.

    Veldig god sleep mode. Slår den så og si aldri av. Lukker bare lokket og lar den ligge i flere timer / et døgn. Idet jeg åpner lokket er den klar innen jeg får hendene på tastaturet igjen.

    Veldig god batteritid. Slår jeg av wlan og har lite bakgrunnslys, varer det opp i mot 6 timer.

     

    Når det gjelder "reset" som du kalte det, så følger det med installasjons-dvd'er. Bare å slenge de inni om du vil instalere på nytt. En annen nifty feature om systemet krasjet, er at du kan holde inne en knapp på tastaturet når du booter, så går mac'en i ekstern-hd modus. Du kan da koble den til en PC f.eks med firewire, og mac'en oppfører seg så som en vanlig ekstern harddisk. Dermed kan du ta backup av disken selv om systemet har krasjet.

     

    Holder på med master, så valgte med vilje en bærbar som er skikkelig bærbar, og ikke egner seg til nyere spill. Ser du på mac1.no er det sikkert noen på forumet der som spiller wow og kan fortelle om det. Er spill viktig (og penger ikke) er en macbook pro eller pc veien å gå. Holder det å spille LieroX i nettverk på skolen, duger macbooken i massevis :w00t:

  16. Jeg har en sånn, kjøpt fra ebay. Med powersupply og det hele. Finnes også versioner som ser nesten lik ut bare at de har sata også. Betalte ca 150 med porto mener jeg, tok en uke fra HK. Er vel bare å søke på usb ide adapter ellerno. Og den går på 100-260 volt ellerno, så kan anbefale å kjøpe'n på ebay.

    Veldig handy, spesielt når jeg skal kopiere ting til å fra PS2-harddisken.

  17. Fant for en stund siden ut at det var på tide å få hengt harddiskene opp i o-ringer. Problemet var at kabinettet mitt, et thermaltake tsunami dream hadde et crappy alu-festesystem for disker i bunn, og ingen ventilasjon i 5 1/4" brønnene. Jeg liker å ha systemet støvtett, så å åpne opp en av brønnene er ikke ideelt. Derfor lagde jeg denne:

     

    post-27046-1166014327_thumb.jpg

     

    Anyhoo, så her laget jeg et nytt oppheng for disker til å ha i bunn av kabinettet:

     

    Først tok jeg meg en tur på Clas Ohlson, hvor jeg kjøpte følgende:

     

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Materialer:

     

    Plexiglass 200x150x8 mm, kr 49,-

    art# 34-1363

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=1646992

     

    Gjengestang M5, kr 15,-

    art# 11-992-5

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=388118

     

    Mutter M5 (25 stk i posen), kr 15,-

    art# 11-503-5

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=388117

     

    Båtskive M5, kr 12,-

    art# 11-1130-531

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=3774659

     

    Krympeslange 6,4 mm, kr 39,-

    art# 32-272

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=382396

     

    Verktøy:

     

    Svingjern, kr 69,-

    art# 20-711

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=381537

     

    Gjengetapp M5, kr 39,-

    art# 30-6835

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=381539

     

    I tillegg er det jo greit å ha noen borrer liggende, samt en borremaskin. Og en form for sag, jeg brukte superbillig crappy sag som gjorde jobben, men fryktelig tregt.

     

    Så begynte arbeidet da:

     

    Step 1:

     

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Sage over plexiplaten. Den skal enkelt og greit sages i to, slik som dette:

     

    post-27046-1166011673_thumb.jpg

     

    Om kanten blir fryyyktelig stygg kan den alltid pusses ned. I mitt tilfelle er kanten inn mot hovedkort-siden av kabinettet så den sees ikke uansett.

     

    Step 2:

     

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Borre ut hull for gjengestengrene. Jeg markerte da med sprittusj en liten prikk 8mm inn fra hver sidekant i alle hjørnene. Dette gir grei plass mellom stagene, i tillegg til at jeg er et stykke fra kanten slik at plexien ikke skal sprekke.

    I tillegg lagde jeg så 4 ekstra hull lengre inn på den ene platen, dette blir da platen som skal være i bunn, og disse 4 hullene kan så brukes til å skru den fast i kabinettet.

     

    Til å borre med mener jeg å huske at jeg brukte en 4mm stålborr. (Ikke betong- eller treborr altså). Det er en stor fordel å ha en borr med lav hastighet, helst en sånn fin maskin med håndtak en trekker i for å ta borren ned. Jeg hadde bare en slagborremaskin tilgjengelig. Gjorde jobben, men er lett for at plexiglasset smelter av varmen om en holder på for lenge. Personlig synes jeg det er greit å ta av plast-beskyttelsen på plexiglasset før jeg borrer, da dette har hengt seg litt i borren noen ganger.

     

    post-27046-1166012083_thumb.jpg

     

    Om hullene ikke blir helt ortogonalt på plexiplaten er ikke det noe problem, da det kan rettes ut når en lager gjenger.

     

    Step 3

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Fest gjengetappen i svingjernet (som er skikkelig dårlig) og begynn å press litt på mens en skrur den gjennom hullene. Sørg nå for at denne står ortogonalt på plexien. Skru den helt gjennom, dvs helt til det ikke er mer gjenger igjen på gjengetappen (men ikke lengre). Skrur du den bare halvveis sitter gjengestengrene veldig fast (og det trengs ikke).

     

    Såher skal det se ut når du er ferdig:

     

    post-27046-1166012285_thumb.jpg

     

    Step 4

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Vel, nå må du kutte gjengestangen i 4 like lengder. For meg passet 17 cm veldig greit for kabinettet mitt, men om du har god plass kan du like gjerne bruke 25 cm. Her er det bare å sage i vei. Veldig greit om du har noe du kan skru gjengestangen fast i (uten å ødelegge gjengene). Det hadde ikke jeg, kan avsløre at det er uhyggelig kjipt å sage over disse ved å holde stangen i venstrehånden og en crappy sag i den andre. Men det går.

     

    Skru så en mutter inn og ut over endene for å rette opp evt gjenger som har blitt ødelagt av sagingen.

     

    Skal se slik ut:

     

    post-27046-1166012498_thumb.jpg

     

    Step 5

     

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Så er det å skru 4 stenger inn i den ene platen. Skru de til de stikker ut ca 2 mutter + 2 skiver + 8mm ut på den andre siden av platen. Dette er fordi når en så skal skru disse gjengestengrene inn i den andre platen, vil de samtidig gå ut av den første. Før du begynner med dette derimot, kutt til 4 krympestrømper som du trer innpå. Litt vanskelig å få de inn etter begge plexiglassene er skrudd sammen. Lengden av disse skal jo da være lik lengden av gjengestang som ikke er skrudd inn i den første plexiplaten.

     

    Så er det bare å skru de opp i den andre platen, og justere gjengestengrene så de stikker like mye ut av hver ende (topp og bunn) av opphenget. Det vil nå ikke være superstabilt, så derfor setter en på skiver og muttre på utsiden. Disse strammet jeg bare med fingrene, og stativet ble da helt stivt og fint. Jeg brukte låsemuttre, men det vil jeg ikke anbefale. Alt for tunge å skru på, og antakelig helt unødvendig.

     

    Da ser det forhåpentligvis slik ut:

     

    post-27046-1166012907_thumb.jpg

     

    og

     

    post-27046-1166012921_thumb.jpg

     

    Step 6

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Så er det å krympe krympeslangene. Bruk en eller annen varmekilde, som lighter eller en varmepistol. Jeg brukte en crème brûlée sak som er veldig grei til formålet.

     

    Sånn ser da det ut:

     

    post-27046-1166013092_thumb.jpg

     

    For de som ikke har gjort dette før: Er bare å varme slangen opp såpass at den begynner å krumpe, og sitter tett. Er greit å begynne i en ende og bevege seg mot den andre, og varme opp fra alle kanter.

     

    Step 7

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Nyt hvor pen den er, feste o-ringene med strips. Stram de såpass at gummien er i kontakt med krympeslangen. Siden disse har en litt ru overflate grunnet gjengene under, skal de ikke skli ned når harddisken først står inni der. Mine gjør iallefall ikke det (sålangt). Mulig det kan være en idé å polstre o-ringene i dette området (Slik sunbeam sine er) for å forhindre at de ryker. Time will tell.

     

    Så pent er det:

     

    post-27046-1166013297_thumb.jpg

     

    Step 8 (optional)

     

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Om en vil, kan en alltids borre endel 3mm hull inn i siden av plexiglass-platene for å så stappe noen leds inn dit, og koble disse til hd-aktivitets-kontakten på HK.

     

    Du bør da ha tilgang til en sånn maskin som dette:

     

    post-27046-1166013403_thumb.jpg

     

    Så er det å lime noen leds inn i hullene og koble opp. Koblet opp noen lys og ser greit nok ut, men til syvende og sist så skal jo dette stå inni kabinettet mitt så gjorde aldri den delen ferdig. For de som liker å se inn i kabinettet når pc'en står på kan det sikkert gjør deg til den kuleste gutten i gaten ;)

     

     

    Da er du igrunn ferdig, skulle jeg mene.

     

    Montering må en neste bare finne ut av selv, i forhold til sitt eget kabinett.

     

    I mitt kabinett borret jeg ut pop-naglene som holdt greien i bunnen av kabinettet fast (4 stk). Da kunne jeg fjerne hele ruklet. Borret så 4 hull i bunn av kabinettet, og skrudde så fast herligheten med 4 m5-skruer. Står veldig fint. Jeg liker å ha harddiskene ståedne på tvers av kabinettet, på den måten er det mye enklere å ta de inn/ut og fikse på kabler, og det blir bedre plass. Hadde de skulle stått andre veien står skjermkortet i veien når disker skal taes inn og ut.

     

    Sånn ser det iallefall ut hos meg:

     

    post-27046-1166013891_thumb.jpg

     

    Har kledd kabinettet med ganske tykke asflatplater kjøpt hos mekonomen. Disse minsket skrangel fra kabinettet veldig mye, anbefales. Skum-matten med metall-finish er fra biltema. Hvor bra de er å bruke kan vel diskuteres, men ser nå fancy ut om ikke annet.

     

    O-ringene kjøpte jeg i Arna i Bergen, som diskutert i denne posten Stor takk til "Petteram" for tipsene der.

     

    Om ønskelig kan en montere muttrene på innsiden av opphenget istedet, for å få glatte flater på over- og undersiden. Om en har muttre på begge sider kan en droppe å lage gjenger ville jeg tro. Men det ser jo ikke like fancy ut :)

  18. Har tidligere hatt sunbeam hdd-oppheng i den gamle datoren min. Når jeg så kjøpte nytt kabinett (thermaltake tsunami dream) så var det ikke lengre så ideelt å ha diskene hengende i 5 1/4" brønnene, siden det er null luftstrøm der. Pc'en min skal helst være støvtett så da er det ikke aktuelt å la fronten av brønnene stå åpne, siden det er undertrykk i kabinettet.

     

    I allefall, borret ut det gamle kjipe interne disk-tingen i kabinettet, og lagde nytt i plexi og stål, og kjøpte meg noen sånne fine o-ringer. Har bare 3 disker i den nå, men 4 disker er ikke noe problem. Kan uansett lages høyere.

     

    Borret ut noen hull i plexi'en til led-lys også, som jeg kan koble til hovedkortet. Menehh, er ikke noe fornøyd med å ha dør med vindu i utgangspunktet, og ser jo aldri inn dit.

     

    Kan sikkert lage en liste over hva som trengs for å lage en, og legge ut noen bilder av produksjonen om det er ønskelig.

    post-27046-1165627509_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...