Gå til innhold

Ronald Ulysses Swanson

Medlemmer
  • Innlegg

    964
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Ronald Ulysses Swanson

  1. Planen med å fjerne steinen med kiler og bor gikk rett ad undas. Mest alene fordi utstyret var underdimensjonert...
    16mm bor/kil ble alt for smått og gir intet resultat som ikke manuell steinhugging ville gjort også. Borhammeren er heller ikke laget for noe større dimensjoner mot stein, så alt står nå på stedet hvil.

    Tenker at det må sterke verktøy til. Vil en type demoleringshammer ha noe for seg på en slik liten fjelltupp?

    Megaflis

    Eller så tenker jeg at det må en sterke borhammer til, slik at man får brukt trollkraft. Vil denne kunne fungere til formålet? 32mm hull må nok til.

    Jula Borhammer

    194126113_1209096522874606_218913236643539966_n.jpg

    194751189_231708995048114_3077738080975468114_n.jpg

  2. Skal starte med en jobb hvor målet å fjerne deler av en liten utstikker på fjell. Skal bruke vanlig SDS-bor, men lurer på om det er behov for kjøling av boret underveis? Kommer til å bli en del hull, men har hørt forskjellige meninger om hva som er lurt ang kjøling. Tenker bor er en forbruksvare, men blir forskjell på om man får 4 eller 15 hull ut av hvert bor. 

  3. kytec skrev (3 minutter siden):

    Det er veldig greit at det har stått en bil med nødblinken på ellers så kunne biler ha forsvunnet utfor. 

    Med full tank og godt batteri kan den nok blinke et døgn eller to tipper eg. 

    Det som er rart er at politiet ikke har satt opp flere lys og sperringer. Eller kanskje de har det, men eg har ikke sett det. 

    Slik jeg forstod det på en tidligere pressebrief, så var det Forsvaret og Heimevernet som stod for den sikringen - man kan se enkelte sperreringer i noen videoklipp.

  4. En luftrenser for fort litt plass og skal gjerne stå på hele tiden - ikke optimalt i alle hjem. Har selv hatt dette tidligere pga allergi og det hadde en effekt, men måtte ha fire stk fordelt på 250kvm.

     

    Noe som for min har hatt større effekt er faktisk en robotstøvsuger. Den tar alt støvet som legger seg og forhindrer at man virvler dette opp senere. Den gjør jobben fort og godt, tar liten plass og avlaster egen støvsuging.

  5. Noen som har kjennskap til hvordan man får til å lage et nettverk av trådløse ringeklokker? Tenker da på at jeg trenger å ha to ringeknapper og 3-4 høyttalere hvor alt skal fungere sammen og om hverandre. Sliter med å finne alternativer hvor to forskjellige ringeknapper fungerer på de samme høyttalerne. Har prøvd Nexa-varianten som Kjell & Company fører, men det er for puslete i praksis (dårlig rekkevidde og volum). 

     

    Friedland Libra+ matcher kriteriene, men er utgått og ikke å oppdrive.  

  6. Kjøpte i fjor bolig med min samboer - rekkehus, hage og hele greia. Sammen med boligen fulgte det garasjeplass hvor vår "enhet" er en av mange garasjer i en rekkegarasje. Vi kjøpte for 2 950', men slik jeg leser skattemeldingen er det noe som virker rart. Skatteetaten har ført følgende

     

    5b61637c0b.png

     

    Skatteetaten sin kalkulator for formuesverdi gir riktig på bolig, men hvorfor er garasjen satt så høyt? Tomteflekken garasjeeneheten har er på 22 kvm og har ingen større verdi. 

    Da jeg prøvde å finne et svar på dette fant jeg flere steder hvor man refererte til en punkt i Skatte-ABC hvor det står

     

    0d71b4223e.png

     

    Basert på det skulle man sette ligningsverdien på garasjen til 0. Er dette korrekt, eller er det noe annet man må se på?

  7. Det er ikke anbefalt å kombinere smartlys og dimmere, nei. Dette gjelder uansett om dimmeren står på maks og man ikke bruker dimmefunksjonen. Vet ikke hva som kommer med Trådfri, men med Hue kom det advarsel om at de kun skal brukes med bryter.

    Søker du litt på erfaringer med dimmer og smartlys, så ser du at det fungerer i praksis for mange - mens andre opplever problemer. 

  8. Jeg jobber litt i butikk og er da for det meste i kassa. Men for en stund siden bestemte sjefen å fjerne stolen, slik at vi må stå i kassen. Er dette vanlig rundt om på butikker? Vi må skaffe sjukmelding om vi skal få lov til å sitte i kassa. De lengste jobbdagene jeg har er på 9 timer med 30min pause, noe som er litt i overkant synes jeg, uten å kunne sette seg og ta noen 2 minuttere innimellom!

     

    Hva slags type butikk er dette?

     

    Problemet i mange butikker er når "noen 2 minuttere innimellom" fort blir at man aldri forlater kassen for å gjøre andre ting. Sier ikke at dette gjelder deg, men det er mange som kan bruke det som en "unnskyldning". Man er uten tvil mye mer mobil hvis man står enn om man må av og på denne stolen hele tiden for å komme seg ut. 

     

    Er det sånt trykk i butikken at man er fast i kassa i ni timer med kunder non-stop, så ser jeg at en stol kan være et godt hjelpemiddel. Uansett må man finne balansen for hvor mye man skal sitte - for egen del og butikken sin del.

×
×
  • Opprett ny...