Gå til innhold

Milmo

Medlemmer
  • Innlegg

    438
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Milmo

  1. Denne er nesten så jeg ikke tror selv. Han mener på han ser Himalaya fjellkjeden fra flyet som er på vei retning Sør Afrika til Dubai fra flykameraet på nesen av flyet. På flyplassen får han sjans til å snakke med piloten som han diskuterer med hvorfor man ser så langt og om jorden er flat. Piloten selv sier at han ser Himalaya men bare toppene av dem. Men det skal jo være over 1000 kilometer kurve og Mt. Everest er jo bare 8-9 kilometer høyt

    Dette er jo bare vås. Han bare påstår at det han ser er Himalaya. Horisontdistansen ved 10000 meter (ca. marsjhøyde for passasjerfly) er 357 km. Så den lengste distansen man kan se toppen av Mount Everest i fra er rundt 690 km. Så man kan konkludere med at denne fyren ikke ser noen av Himalaya fjellene, men en annen kjede.

    https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/?d0=690&h0=10000&unit=metric

  2. ... NSA har direktelinker til Google og Facebooks servere. Beviselig eneste gangen overvåking av ordinære mobilbrukere har skjedd av et statlig organ.

     

    Nuvel, vi har nå alltids FSBs overvåkningsorgan med sitt hjertebarn SORM, som har tatt overvåkning et steg videre. NSA på steroider om du vil. Alle Internettleverandører og telekomselskaper som opererer i Russland er pålagt å installere hardware levert av FSB i sine servere. Slik kan myndighetene overvåke det meste av informasjonsflyten i hele landet. 

  3. https://www.servethehome.com/intel-xeon-gold-6134-benchmarks-and-review/2/

     

    Entry level bruker en Xeon Gold 6134, nesten 100%

     

    https://www.komplett.no/wishlist/shared/8cc5f7ca-3052-4249-8b94-3302146785d5

     

    Her er liste. 20K norske kroner for et build som yter høyere enn denne Macen. Til altså 60K kroner.

     

    Du sammenligner epler og bananer. Hele poenget med Xeon plattformen er skalerbarhet. Den støtter multi-cpu oppsett. Threadripper plattformen støtter kun en enkel cpu. EPYC er motstykket til Xeon, ikke Threadripper. Da tenker jeg prisen også blir litt annerledes?

     

    Det sagt så er det jo ingen tvil om at Apple tar seg godt betalt.

    • Liker 1
  4.  

    Dette er for proff segmentet. Jeg jobbet på Silicon Graphics maskiner til 200k på begynnelsen av 2000-tallet. For det fikk man uovertruffen brukerstøtte og hardware som var testet for kompatibilitet. Ja, alle pc-deler er "kompatible", men i den virkelige verden kommer ikke alltid komponent x like godt overens med komponent y. Det viktigste med datamaskiner ment for produktivitet er oppetid. I en større bedrift har man noen dusin av disse maskinene. Det man ikke ønsker å bruke tid på er feilsøk. De kronene man sparte for å bygge selv forsvinner da ganske kjapt.

    ... ja men hva for noe argumentering er dette? Kompatibilitet finner man ute på forhånd før man hadde bygget en så dyr maskin. Om noe skulle gå galt (som kan være tilfelle uansett maskin) kan man i det aller minste bytte ut komponenter i en PC til omtrent hva som helst tislvarende selv, få service overalt og til rimeligere penge enn mac. Uansett er dette en avsporing - ingenting i den maskinen hverken hardware, software eller support rettferdiggjør en slik pris.

    Nå har jeg ikke sjekket akkurat denne maskinen opp mot tilsvarende alternativer, men 60k for en godt specca maskin for kommersiell produktivitetsarbeid er peanøtter. Ingen seriøs bedrift kjøper inn del-pc-er. Hvem skal bygge og stressteste disse systemene? Det krever tid og penger du ikke har medregnet. Bedrifter kan heller ikke drasse med seg pc-er ut på service når noe går skeis. Den kompatibiliteten jeg snakker om strekker seg utover listene til hardwareprodusentene. Ulike komponenter fra ulike produsenter snakker ikke alltid like godt sammen, selv om de deler samme spesifkasjonsstandarder. Det er en realitet som man må ta høyde for når man er avhengig av en stabil maskinpark.

    • Liker 2
  5.  

    Ofte dyrere, hvis du går for samme komponenter. Altså tilsvarende Xeon-prosessor, tilsvarende ECC-minne og like rask SSD. Det er flere som har prøvd å sammenligne f.eks. profesjonelle ferdigløsninger fra både Dell og HP, eller selvkomponerte løsninger - det blir ofte dyrere.

     

    Ikke med de samme komponentene nei. Dette er pro-grade komponenter. Altså Xeon-prosessor, ECC-minne og veldig rask SSD.

    Fortell meg da, om du kan, hva kan hindre hvem som helst å kjøpe Xeon, og EEC-minne, og ikke bare de samme komponentene men raskere komponentene for mindre penger og bygge en enda kraftigere maskin?

    Dette er for proff segmentet. Jeg jobbet på Silicon Graphics maskiner til 200k på begynnelsen av 2000-tallet. For det fikk man uovertruffen brukerstøtte og hardware som var testet for kompatibilitet. Ja, alle pc-deler er "kompatible", men i den virkelige verden kommer ikke alltid komponent x like godt overens med komponent y. Det viktigste med datamaskiner ment for produktivitet er oppetid. I en større bedrift har man noen dusin av disse maskinene. Det man ikke ønsker å bruke tid på er feilsøk. De kronene man sparte for å bygge selv forsvinner da ganske kjapt.

    • Liker 1
  6. Jeg tror du bør være litt mer ydmyk og åpen for å lære noe nytt.

     

    Du vet ikke hva ydmykhet er. Ydmykhet er å følge bevisene, hvor de enn leder, uten dogmatisk forutinntatthet. Du lukker jo øyne og ører for alle faktiske argumenter. Det vitner om en grenseløs ignoranse. For du bruker tross alt en viss teknisk duppeditt for å kunne kommentere her på forumet. Som ville vært en umulighet uten den samme fysikken og matematikken du fornekter.

    • Liker 4
  7. Slutt på den tiden da Apple innoverte. Nå kommer de etter med det som allerede finnes.

     

    Nå har jo innovasjoner innen mobiltelefoni hatt en avtagende avkastning i ganske mange år. Når det er sagt så kommer innovasjon fortsatt i små pakker, også hos Apple. Måten gestures fungerer på iOS er langt overlegent sine android motstykker, der det virker litt som en ettertanke. Nå som det meste av telefoner mangler fysiske taster så er jo dette svært viktig. Nyeste beta versjon av Android Q skal visst emulere iOS app switching.

    • Liker 1
  8.  

    Da gjenstår det bare at de kutter ut den latterlige hastighetssperren og slutter å kaste ut storforbrukerne da.

    betal mer. så får du produktet du fortjener.

    Som kunde kan man bare forholde seg til det som blir tilbudt. At Chili har bedrevet villende markedsføring er ikke kundenes feil. Det er Chili som har brutt med god forretningsskikk ved å lyve gang på gang. Når man lover 1000 GB så stenger man ikke krana etter 200 GB.

    • Liker 8
  9. Tror du virkelig på det? Det er ikke slik det fungerer. Om CIA/FBI/NSA kommer med en dokument som sier "national security" så kan de gjøre hva enn de har lyst til. Tror du de trenger å gå gjennom en rettssal for å bannlyse Huawei produkter fra USA? Nei. De trenger kun å si "nasjonal sikkerhet" og så har Huawei ingenting de skulle sagt. USA trenger ikke å bevise at Huawei gjør noe galt. Rettsstaten opphører der "nasjonal sikkerhet" begynner.

     

    Altså USA opprettholder baser som Guentanamo som er sterkt i strid med menneskerettigheter der det foregår horrible forbrytelser  som tilsvarer fengsel for livet. Og du tror ikke de kan skaffe litt kundeinfo fra Apple engang? Du har selvfølgelig lov å tro det, men det er ikke akkurat veldig sannsynlig. 

    Det er slik det fungerer. Hva du eller jeg tror er irrelevant. Faktum er at dersom den amerikanske stat ønsker å innhente kundeinformasjon hos private bedrifter så er de nødt til å ha en gyldig rettsordre. Nå finnes det sikkert ekstraordinære tiltak i forbindelse med krig o.l., men det er en annen sak. Hva har forbud av et produktspekter i henhold til intern sikkerhetspolicy å gjøre med rettsprosedyrer for innhenting av informasjon? Nå er heller ikke Huawei bannlyst i USA. Visse komponenter i fra Huawei og ZTE kan derimot ikke benyttes til bruk i statlig kommunikasjon. Dette har blitt vedtatt i kongressen. USA må da kunne fastsette sin egen sikkerhetspolicy, akkurat som alle andre land. Noe annet ville jo ha vært aldeles absurd. 

     

    Hvorfor tror du USA benytter seg av en base utenfor sine egne grenser? Nettopp fordi dets eksistens ville ha vært en umulighet på amerikansk jord. Det er jo hele poenget. Hyklersk? Ja, men det betyr jo samtidig at de faktisk er tvunget til å følge loven på egen jord, og at de har et fungerende rettsvern. Kina har forøvrig sine egne fangeleirer der de holder folk uten rettergang, men i motsetning til USA så har de basene innenfor sine egne grenser. Det gir jo et godt innblikk i de vidt ulike forutsetningene når det gjelder rettssikkerhet i de to landene.    

         

    Selvsagt kan kundeinfo innhentes, også hos Apple. Med en gyldig rettsordre.          

    • Liker 1
  10. Når ikke selskaper i USA kan si nei til dette har jeg mine tvil om at Kina har et sterkere rettsvern...

     

    I USA trenger man i hvert fall en rettsordre. Selv da setter jo de store selskapene som Apple og Microsoft seg på bakbena. Det har jo blitt reist ganske steile isfronter mellom den amerikanske staten og tech-gigantene etter Snowden avsløringene.

     

    Rettsvernet i Kina derimot er nærmest ikke-eksisterende. Det er veldig lite et kinesisk selskap kan gjøre dersom staten ønsker å innhente informasjon. Det kinesiske samfunnet er et digitalt panoptikon. Generell overvåkning gjennomsyrer hele samfunnet. All informasjonsflyt blir nøye overvåket. I tillegg er man underlagt streng sensur. De har nå også innført et absurd "sosial-kreditt" system der man samler informasjon om borgerne i en nasjonal database, som deretter rangeres etter en statlig-definert adferdsskala. Kina er virkelighetens 1984. Det er nærliggende å tro at kinesiske myndigheter har et lignende system (Om ikke enda bedre) som russerne drifter for å samle, analysere og overvåke all digital telekommunikasjon. Tenk NSA på steroider.

    https://en.wikipedia.org/wiki/SORM

    • Liker 3
  11. Nå har vi tatt ett steg tilbake fordi operatøren måtte legge inn kunstige sperrer nettopp pga de 0.5% som så på 1000GB som en utfordring. Til 5 GB per døgn før sms og annet mas må til før en kan bruke nye 3 GB. Hadde folk bare klart å oppføre seg, hadde vi hatt et bedre produkt enn i dag. Og konkurrentene kan lene seg tilbake og melke kua, geite, en tilfeldig forbipasserende på veien utenfor fjøset osv, med knøttsmå kvoter.

    Det er ikke kundens feil at mobilselskapene driver med villedende markedsføring. Det står 1000 GB på reklameplakaten, men dersom man blir kuttet av etter 200 GB så er det jo ren svindel. De holder ikke hva de lover. Ikke engang i nærheten. Hvorfor ikke bare sette en grense på 200 GB da? Fordi det ikke høres like sexy ut i markedsføringen. Chillimobil framstår jo som særdeles useriøse.    

    • Liker 2
  12. Du fikk med deg at selv om en bjørne art kan bli til en rekke forskjellige bjørne arter så kan den ikke bli til et helt annet annet dyr ? Det stopper der fordi ikke noe annet er mulig. Du kan selvsagt kalle en av de nye bjørne artene for noe annet en bjørn og si her er beviset, evolusjonsteorien stemmer, men alle ser at det er en bjørn. Det er altså ikke slik at du med forskjellige begreper og navnendringer kan bevise evolusjonsteorien, det er derfor ingen har fått nobel pris for dette.

     

    Vitenskapen tegner kartet etter landskapet, i motsetning til pseudovitenskap som kreasjonisme. Evolusjonsteorien i et nøtteskall beskriver endring av nedarvede gener i biologiske populasjoner gjennom suksessive generasjoner. Dersom en bjørn ikke lenger kan klassifiseres som en bjørn så spiller ikke det noen rolle for naturen. Det som er vesentlig er jo at de mest suksessfulle genene blir overført til neste generasjon. Dersom det betyr at et dyr faller ut av vår bjørnefamilie definisjon så er jo det ganske så trivielt. Naturen er ikke pålagt å følge dine kunstige og vage begrensninger. Det du foreslår er analogt med å påstå at det er mulig å bli 1 år gammel, men ikke eldre.

     

    Ironisk at du skulle nevne nobelprisen og evolusjon. Nettopp i år ble tre kjemikere tildelt prisen for sitt arbeid med å framskynde evolusjonære prosesser ved å manipulere virus til å lage nye proteinkjeder, som har helt nye egenskaper. https://www.scientificamerican.com/article/revolution-in-evolution-wins-2018-nobel-prize-in-chemistry1/  

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...