Gå til innhold

Bolson

Medlemmer
  • Innlegg

    10 916
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Hjelpsomme svar

  1. Bolson's innlegg in Skremme noen til døde = fengsel? ble markert som svaret   
    Kollegaen din har rett.
     
    Etter straffelovens § 281 kan en dersom man uaktsomt forvolder en annen død straffes med fengsel inntil 6 år, http://lovdata.no/lov/2005-05-20-28/§281.
     
    På hvilken måte man forvolder en annens død er faktisk uinteressant, det relevante er her om det er en sammenheng mellom en uaktsom handling og dødsfallet. For å opptre uaktsomt kan det være nok å gjøre noe som er i strid med hva en vanlig fornuftig person vil gjøre.
     
    Klart det vil være spørsmål om i hvilken grad det er sammenheng mellom den uaktsomme handlingen (skremming er klart uaktsom handling - trolig simpel og bevisst) og dødsfallet, samt det vil være klare problemer med bevisførsel.
  2. Bolson's innlegg in Oppsagt uten forvarsel ble markert som svaret   
    Nei, retten og plikten for arbeidstaker til å jobbe ut oppsigelsestiden er ikke absolutt. Dog skal det normalt tungtveiende grunner til at både retten og plikten ikke oppfylles, eller at det er en felles overenskomst.
     
    Det som jevnt over er absolutt er lønnsplikten for arbeidsgiver i oppsigelsestiden.
  3. Bolson's innlegg in Bruke BSU ved huskjøp eller ta større lån? ble markert som svaret   
    Det blir ikke 20 000, det blir ca 12 800. Du må ta renteinntekt BSU minus merrente pga større lån, det er ca 3 740 kr før skatteffekter (skatt på renteinntekt og fradrag på rente lån). Regner med at dere har stor nok inntekt til at det er skatt på renteinntektene. Med 25 % skatt (2016), blir beløpene 7 800 kr og  4 997 - dvs 2 803 kr i differanse. Så kommer skattefradraget på toppen - maks 10 000.
     
    Men det er uansett lønnsomt å ikke bruke BSU-en til egenkapital, noe som gjelder generelt om sparerenten er høyere enn lånerenten.
  4. Bolson's innlegg in [Løst] Windows 7 nøkkel fungerer ikke ble markert som svaret   
    Sannsynligvis  er nøkkelen svartelistet av en eller annen grunn. Mange som bruker piratkopiert programvare bruker "nøkkelgeneratorer" for å få aktivert programvaren - og din nøkkel kan ha blitt generert av et slikt program. Det kan også være andre grunner til at den har blitt brukt på en måte som medfører svartelisting. Mange slike genererte nøkler er publisert på nettet.
     
    Så lenge du har orginalembalasjen - så er det bare å kontakte Microsoft, så fikser de dette. Trolig vil du få en ny nøkkel.
  5. Bolson's innlegg in [Løst] studielån og formue ble markert som svaret   
    Som blackbrrd korrekt skriver så mister man ikke hele stipendet om man er over grensen, man får en avkortning.
     
    Å gi bort pengene for å komme under grensen, eller bruke de til noe ufornuftig er uansett ulønnsomt. Studielånet er rentefritt i studietida, mens den overskytende formuen vil gi avkastning. Dersom vi tar blackbrrd sitt eksempel og regner 3 års utdanning, så vil de 150 000 kr ved f.eks 3,5 % årlig avkastning gi ca 16 000 kr i bruttoavkastning.
     
    Om man gir bort 150 000 for å komme under grensen så er de ca 16 000 kr tapt.
     
    Det er penger man i realiteten har tapt om man forsøker å tilpasse seg formuesgrensen. Selv om formuen er så høy at man får null i stipend så lønner det seg faktisk å opprettholde formuen (når den gir avkastning), og ta det rentefrie studielånet.
     
    Eneste unntaket er som pekt på å kjøpe egen bolig.
     
    @Buster3: Det har ingen hensikt å betale ned på lånet under utdanning, da det er rentefritt. Det som kan lønne seg er å betale ned så fort studiene er ferdige. Men i dag lønner det seg heller ikke, da nominell rente på studielånet er lavere enn renten du kan plassere de samme pengene for. Faktisk er det slik at selv om man ikke trenger å ta opp studielån så lønner det seg faktisk å ta opp maks, plassere det på høyrentekonto og så lenge renten på studielån er lavere enn vanlig sparerente betale ned gjelda etter planen.
  6. Bolson's innlegg in HP PROGRAMS ble markert som svaret   
    Nei!
     
    Programmene er mest sannsynlig laget for en HP bærbar, og gir noe bedre funksjonalitet på visse områder. Noen av oss kaller de for "bloatware". Programmene som er listet er et program for å administrere nettforbindelser, et for strømstyring, en online brukerhåndbok osv.
  7. Bolson's innlegg in lån med betalingsannmerkninger ble markert som svaret   
    Banker er jevnt over forsiktige å låne ut penger til folk som har betalingsanmerkninger. Men i et tilfelle der personen;
    har fått orden på løpende økonomi - dvs klarer å betjene daglig utgifter og nedbetaling av gjeld, har tilfredstillende sikkerhet bruker de fleste banker å være med på en løsning.
     
    Dog vil jeg anbefale at man først tar en runde med inkassoselskapene for å få klarlagt følgende;
    hvor mye er de villige til å avskrive på gjelda dersom all gjeld gjøres opp med en gang, eventuelt hva slags avbetalingsordninger kan man få, hvilken smågjeld man bør kvitte seg med først Ofte skriver inkassoselskapene av 10 - 30 % av gjelda om de kan få kontant oppgjør. Altså kan de 600 000 i et lykkelig tilfelle bli bare litt over 400 000 kr. De har nemlig alt regnet inn et tap. De kan også i tilfeller gi relativt gunstige betalingsordninger - faktisk såpass gunstige at de kan konkurrere med banklån. Når vi vet at normal inkassorente ligger fort på opp mot 20 %, så er det klart at en avtale med nærmere bankvilkår gjør det mulig å betale fortere ned. Si at dere har mulighet til å betale 12 000 i mnd så vil man uten reforhandling bruke 9 år på å kvitte seg med gjelda med normale inkassosatser. Får man reforhandlet renta ned i f.eks 5 % vil dere klare det på omtrent halve tiden.
     
    Jeg mener også at det er slik at kommer man fram til betalingsordninger med kreditor (inkassoselskapet), så kan man få betalingsanmerkningene slettet.
     
    Og har man gjort en jobb mot inkassoselskapene så er det faktisk enklere å komme til banken også. Da viser man at man står på for å få ryddet opp.
     
    Og tenk ikke på hverken banken eller inkassoselskapene med "hånda i lua" tankegang. Banken er avhengig av oss som kunder skal de overleve, og skal behandle oss deretter. Noe jeg krever i min kontakt med banken. Ellers er de bare vanlige mennesker - med litt for mye makt av og til. Og inkassoselskapene tjener penger på at vi faktisk gjør opp for oss, så de er jevnt over svært gira på å finne gode løsninger.
  8. Bolson's innlegg in God nok PSU? ble markert som svaret   
    PSU bør holde med god margin. Bit-tech.net har en test med GTX 580 i et oppsett med i7-965, og da drar oppsettet vel 370 watt fra stikkontakten. Legger vi på noen watt fordi du har klokket CPU, og trekker fra for effektivitet så ender vi vel at PSU belastes ca 350 - 370 watt under full kjøring.
     
    PSU-en din leverer også noe mer enn det som står på den - den er testet opp til ca 700 watt.
     
    Dog er PSU-en konstruert med 2 stk 12v rails og det er ikke angitt om det er virtuelle eller reelle rails, dog er den enkelte rail kraftig nok for et GTX 580.
  9. Bolson's innlegg in PC med simkort? ble markert som svaret   
    Her er en oversikt over alle bærbare som leveres med 3G, og hvilke av de som også har 4G
     
    http://www.prisjakt.no/category.php?l=s143698208&o=produkt_pris_inkmoms#prodlista
     
    Det er primært "proffleverandørene" Lenovo, HP, Dell og Fujitsu som har slike maskiner i større omfang, Toshiba, Samsung, Acer og Sony har noen få. Panasonic sine er vel uansett for dyre.
     
    Har selv ThinkPad med 3G, og det er noe jeg er glad for.
     
    Edit: Oppgraderinger av til Haswell når det gjelder det fleste av disse vil gi 4G i tillegg til 3G.
  10. Bolson's innlegg in Bygge NAS og nettverk for liten bedrift ble markert som svaret   
    Nå har jeg mange nix-servere, og selv om jeg synes de er kurante å håndtere må jeg si at jeg støtter TS sitt valg/prioritering her. Han har definert et behov for backup og fildeling som klart tilfredsstilles av en NAS (som jevnt over er basert på Linux programvaremessig). Jeg ville faktisk gjort det samme valget om jeg skulle startet på scratch i dag, brukt en NAS til fildeling/backup og hatt dedikerte servere til alt det andre jeg driver på med.
     
    F.eks Synology har velprøvd programvare for disse formålene, til og med Time Machine type backup, mobil integrasjon (NAS-et kan administreres fra en smartphone), mulighet til enkelt å installere applikasjoner som Wiki, VPN og printservere om ønskelig. Og min lille erfaring er at det er langt enklere enn på både en Linux-box eller på en Windows Server. Som langt fra er så enkel at selv mor kan administrere den.
     
    Det er heller ikke slik at TS begrenser framtidige muligheter. I en profesjonell sammenheng, dvs jobb, skal man aldri legge alle eggene i en kurv. Dvs man skal ikke ha en server som gjør alt mulig rart, man bør faktisk ikke ha epost, nettløsninger, brannmur etc på samme maskin hvor fildeling/backup foregår. Om TS skulle få behov for slikt framover så ville NAS-en fremdeles kunne brukes til sitt formål og en dedikert server til det andre.
     
    Ellers er forslagene til hardware for Windows Server 2012 som er gitt tidligere helt på kanten ytelsesmessig, dvs de ligger på minstekravene til hardware.
  11. Bolson's innlegg in Redigere exe-filer (navn, ikon)(?) ble markert som svaret   
    I og med at kildekoden til Firefox er tilgjengelig - så er slike endringer fullt mulig å gjøre - selv om det å endre i kildekoden er tidkrevende og koster om du skal ha noen til å gjøre dette. Det finnes så vidt jeg vet også utvidelser som gjør dette, f.eks Rebrand, https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/rebrand/
     
    Men jeg vil nå påstå at når man får uforklarlige store lidelser av akkurat et slikt problem - ja da har man andre problemer som er vel så betydelige. Bare det å nevne en slik ting i posten er jo en enorm oppfordring til flaming. Jeg modifiserer også ikoner etc på programmer, ikke fordi jeg har problemer, men fordi det gir bedre visuell oppfatning
×
×
  • Opprett ny...