Gå til innhold

Yamarin415

Medlemmer
  • Innlegg

    329
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yamarin415

  1.  

    " Det er krav om at lydene skal være slik at en tydelig oppfatter at det er en bil."

     

    ok :

    "Jeg er en bil - jeg er en bil - jeg er en bil...."

     

    og

     

    "Lyden skal være utformet sånn at du forstår hva kjøretøyet gjør, om det akselererer eller bremser"

     

    "Bil kjører fortere - bil kjører fortere..."

    "bil bremser - bil bremser - bil bremser - bil bremser - bil står stille"

    Kult med 'pratende' el-biler :)

     

    I'll just leave this here:

    https://www.youtube.com/watch?v=n17B_uFF4cA

    Det her kan jo livsfarlig, folk kommer til å døp på seg av latter! :D

  2. Med alle disse elsyklene og sparkesyklene som blir stadig mer populære kan man stille et spørsmålstegn ved hvor helsefremmende dette er. Det er sunnt å gå og sunnt å sykle, generelt er fysak sunnt. Her skal man liksom kutte hjørner for få sparte minutter og unngå "sliten" med å sykle eller gå. For å så enten slite av kalorier på stdio, eller enda verre bare legge på seg siden man er generelt lat. Just saying.

     

    For mange er alternativet sofaen og potetgull fremfor studio. I så tilfelle er det genialt å senke terskelen for å trene litt.

     

    sjekk: https://www.nrk.no/livsstil/latskap-eller-trening-med-elsykkel_-1.14090457

    • Liker 1
  3.  

    Dere har glemt å nevne at raketten hadde også med seg en satelitt fra "The Planetary Society" kalt LightSail2. Det blir utrolig spennende å se om denne teknologien virker :)

     

    #emneknaggene for artikkelen er:

    Elon Musk Falcon Heavy SpaceX

     

    Dessverre blir det vel litt for "nerdete" for tek.no med LightSail2.. :(

    Savner litt mer dybde artikler ja. Hva med en serie artikler om de forskjellige prosjektene som ble sendt opp i forkant av utskytningen og hva det vil si for "tek" området? Da har man jo forsåvidt TU og forskning da. Andre gode sider?

  4. Taxi-næringa i Norge går så dårlig og utenlandske vogntog-sjåfører er så upålitelige at vi erstatter de med roboter.

    Da mister flere jobben også blir det bedre for alle.:p

     

    Historisk ser man at det ved modernisering ofte skapes langt fler jobber enn det var fordi produksjon og etterspørsel øker. Flere er er bekymret for at det ikke er nok denne gangen, da vi ser dette skje så mange steder i så mange sektorer samtidig. Det blir spennende å se hva som er fasit. Personlig tenker jeg at i tilfeller som transportsektoren vil sjåfører enten miste jobben (kodak moment) eller de tilpasser seg nye roller som "flåte styrere" / konsulenter innen transport (når du jobber som sjåfør kan du MYE mer enn å snurre på ei kringe og røre i tanken.

     

    At alle jobber skal bli erstattet med roboter kommer til å ødelegge for mennesker

     

    Alle jobber vil ikke erstattes, mange jobber vil det være umulig å erstatte i lang tid enda, og noen jobber vil det ikke nødvendigvis være insentiv til å erstatte selv om man kan. For eksempel underholdning, kunst og håndverksyrker. Tenk iboende egenverdi, youtubers, forumtroll etc....Når noe som er tungt og kjedelig å gjøre blir automatisert / robotisert vil det skape muligheter for folk til å gjøre mer interessante oppgaver.

     

    det blir jo færre og færre jobber, mens det blir flere og flere mennesker.

     

    Flere mennesker = større behov for flere bedre og høyere diversitet av tjenester = flere jobber, IKKE færre. En annen trend vi ser er at jobber ikke lenger varer livet ut. Endringsvilje blir mer og mer viktig i jobbmarkedet.

     

    Noe må jo folk gjøre..

    Jobb eller kriminalitet, velg.

     

    Det er mange andre ting å gjøre dersom du ikke jobber enn å bli kriminell, bruk fantasien en smule. Ja det er en belastning å bli arbeidsledig, i Norge har vi sikkerhetsnett for slikt, det heter NAV. Til forskjell fra hva mange tror (å NAVE) er det ikke sidestilt med å ta et friår på sofaen. Å være arbeidssøker er hardt arbeid i seg selv. Dersom vi hadde borgerlønn ville veien tilbake til arbeid bli enklere da man vil kunne stå friere til å velge sin egen vei selv. For eksempel kan man ikke studere når man mottar dagpenger i dag, (for mange umuliggjør det å studere dersom de har en familie å forsørge) det kan man med borgerlønn....

  5. For folk som har uendelig god tid vil nok dette funke men for folk som skal hente i barnehage, komme seg på jobb, handle osv vil slik hastighet og system funke dårlig.

     

    De rollene du beskriver skal ta mindre tiden din. Du trenger ikke være sjåfør selv.

     

    Du trenger ikke hente, du bestiller det fra et transportsystem som gjør det (er barna for små må du sette av tid til å være med selv). Du og barnet er hjemme samtidig, du slipper levere på aktiviteter (men du kan selvsagt vise interesse og være med), du trenger ikke handle lenger (vi har allerede flere kjeder som leverer varene på døren), det å komme seg på jobb bestiller du i forkant så blir du hentet og levert til riktig tidspunkt. Systemene vil regne ut når du må hentes for å rekke jobb og anpasse dette etter estimert trafikk, målt trafikk og antall bestillinger. I en overgangsperiode (nå), vil det være nødvendig å teste og utvikle og endre lovgivning for å åpne for full funksjonalitet. Den kommer etterhvert

    • Liker 2
  6. Faderrullan. Jeg har en collector's edition liggende. Lurer på om den blir mer aktuell og verdt noe eller ikke med denne nye lanseringen. Har spurt om dette før, men jeg vet ikke om jeg har registrert nøkkelen på spillet, eller om det bare var 30-dagers prøveperioden som fulgte med, og om hvis jeg registrerte denne prøveperioden betyr at jeg registrerte nøkkelen til selve spillet. Jeg husker jeg ikke var villig til å betale hver måned for å spille spillet.

     

    Har lyst til å selge greia, men tør ikke når jeg ikke vet om nøkkelen er uregistrert eller ikke, og å stole på en som skal kjøpe det for å finne ut, når jeg ikke har særlig peiling selv, er jo risikabelt. Da må vi jo gjøre en avtale om en pris om nøkkel er brukt eller ubrukt. Så må kjøper prøve å lage bruker med nøkkelen samtidig som jeg er der, og hvis det ikke går, så har jeg brukt den, og da selger jeg den til brukt nøkkel-pris. Men hvis den er ubrukt, så blir prisen det vi har avtalt på forhånd om ubrukt nøkkel-pris.

     

    På toppen av dette støtter Blizzard ikke salg av slike gamle spill, jeg spurte dem om hjelp, men de ville bare at jeg skulle registrere nøkkelen til min konto på battle.net, Da kaster jeg jo bort muligheten til å selge spillet med ubrukt nøkkel for godt.

     

    Forbasket komplisert dette må bli. La den ut på finn.no for ca 7 år siden, fikk bud uoppfordret opp mot 4000 kr.

     

    litt gammel artikkel men ifølge en EU domstolsdom fra 2012 har du full rett til å selge gamle spill og de kan ikke hindre deg. https://www.gamer.no/artikler/eu-du-kan-selge-brukte-nedlastbare-spill/110758

    • Liker 1
  7. Poenget er jo at tittelen sier at du får mye for pengene, men når de ikke kan si sin mening om selve lyden (som er hoved poenget med en høyttaler) så kan de heller ikke påstå at man får mye for pengene.

     

    Det er jo også flere mangler her som mikrofon for stemmestyring, litt "mindre raffinert lyd".

    Da sitter jeg igjen med spørsmål om hva jeg faktisk får som er så mye mer verdt enn andre alternativer.

     

    Ja valg av tittel på artiklene er nok ikke alltid like hensiktsmessig. :)

  8. Mener problemstillingen allerede er løst i form av "Lov om vegtrafikk (vegtrafikkloven)" og "Forskrift om kjørende og gående trafikk (trafikkregler)"

     

    Lov om vegtrafikk (vegtrafikkloven):

    "§ 6. Fartsregler.

    Fører av kjøretøy skal avpasse farten etter sted, føre-, sikt- og trafikkforholdene slik at det ikke kan oppstå fare eller voldes ulempe for andre, og slik at annen trafikk blir minst mulig hindret eller forstyrret. Føreren skal alltid ha fullt herredømme over kjøretøyet."

     

    Forskrift om kjørende og gående trafikk (trafikkregler):

     

    Flere steder nevnes det at kjøretøyet skal kunne stanse. Spesielt:

    "§ 13.Særlige bestemmelser om kjørefarten

    1. Kjørende må kunne stanse på den vegstrekning som den kjørende har oversikt over, og foran enhver påregnelig hindring."

     

     

     

    Ergo. Dukker det opp en situasjon hvor noe kan tenkes å komme til hindring eller man ikke lenger har oversikt tilsvarende og lengre enn bilens bremselendge SKAL man senke farten tilsvarende slik at man til enhver tid kan stanse = problem løst. At det da i noen tilfeller i norges langstrakte svingete land kan oppstå steder hvor trafikken flyter sakte kan godt tenkes. Da må man tilsvarende heve veistandarden, sikt, og begrense tilgang til veien for myke trafikkanter dersom man vil øke hastigheten. Mest sannsynlig vil et autonomt kjøretøy med radar etc. ha bedre sikt enn de fleste andre sjåfører som vil kunne resultere i at de vil kunne opprettholde en høyere hastighet enn et menneske og fortsatt være innenfor kravet i forskriften. Samtidig vil kjøretøet kunne kalkulere (ikke anta!) til enhver tid avstand til begrensning av sikt og tilsvarende optimal fart. Dette i tillegg til smarte veier og kjøretøy vil etterhvert eliminere faremomentene helt. Noe man ikke tilsvarende kan si om mange sjåfører i dag som blindt ligger på eller over fartsgrensen uavhengig av sikt og forhold.

     

    Tilsvarende har trafikkreglene dekket forbikjøring og plassering i veibanen.

     

    Det er kanskje ikke glamorøst og spennende. Men senking av fart og evne til å stanse er det som skal til. IKKE etablering av et komplekst system hvor en maskin må ta verdivurderinger den IKKE har forutsetninger for å kunne utføre.

    • Liker 6
  9. Alt kan kjøpes for penger, også integriteten.

    Er man seriøs venter man vel til man har fått låne et eksemplar til skikkelig testing hvor man ofte benytter samme rigg/måleutstyr, samme låter ved siden av sine egne ører i egnede omgivelser? Vil tro det på en slik "launch" er litt mer støy en i en test setting. Da blir det vanskelig å si noe mer, enn "det høres greit ut"?

  10. Det er ingenting som er 100% sikkert, verken du eller jeg. Så lenge en ser forbedring må det jo være bra?

     

    Ideellt sett bør slike systemer tilstrebes å være 100% sikre. Det vil være umulig da man ikke kan ta høyde for alle mulige scenarioer, men man kan begrense sansynligheten for de intreffer til et akseptabelt nivå. Samtidig er det direkte umoralsk å ikke implementere teknologien fortløpende dersom statistikken tilsier at systemet totalt sett fører til mindre ulykker. Selv om man individuellt skulle ha kvaler. Selv om man vet at systemet i sære situasjoner kan føre til feil/uhell og i verste fall fatale ulykker bør det implementeres dersom antall dødsfall og uhell i trafikken totalt sett går ned. Ihvertfall om man tenker at man skal tilstrebe minst mulig lidelse for flest mulig, som i negativ utilitarisme.

     

    -edit: trykkleifer-

    • Liker 1
  11. iphoneonleaks2.300x169.jpg

    Ikke akkurat symmetrisk.

     

    iPhone kan få svært uvanlig kamera

     

    Hva mener du med ikke symmetrisk? Ser man de tre kameralinsene er det jo en likesidet trekant, ser man de fem apperaturene (i mangel på en bedre samlebeskrivelse) i modulen samlet er det jo en horisontal akse hvor de er arrangert symmertrisk rundt. Det eneste asymmetriske jeg kan se er vel at hele modulen er på en side av baksiden, men det er nesten samtlige andre telefoner om dagen også?

  12. Oi, en mer elbil fiendlig artikkel som faktisk handler om en ny modell skal du lete lenge etter.Små stikk mot elektrisk drift og hvordan det er underlegent forbrenningsmotoren går igjen i nesten hele artikkelen. Skjønner ikke at de i det hele tatt gidder å skrive den når de er så gjennomført negative til "radiobiler" som han kaller det. De kunne i det minste tatt seg bryet å skrive litt mer om hvor den kommer til å passe inn i segmentet den er rettet mot og om den hevder seg der. "Konkurrenter: andre biler som søker testførere som vil betale for privilegiet." Alt jeg sitter igjen med etter artikkelen er at den er tyngre i front enn volvos versjon av C30 med forbrenningsmotor og derfor understyrt, og at den er en trygg bil med tanke på sikkerhet.

     

    "Volvos prestisjemerke Polestar har akkurat avslørt det første bilde av det de selv omtaler som en Tesla Model 3-utfordrer. Bilen skal hele Polestar 2, og blir selskapets første helelektriske bil. "

    Er vel ikke heelt korrekt.. :)

    http://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=37473

  13. Jeg tror du misforstod. Det at den funker så bra som kjøkkentimer som den gjør, gjør den verdt penga (for meg). I tillegg er det mye annet som den også kan brukes til. Jeg bruker den mest til timer fordi det er de tingene jeg gjør oftest (lage mat), men jeg bruker den ellers også veldig mye til de andre funksjonene den har. Eks. styre smartpærene fra IKEA og philips hue, og som radio. Den har alle de vanligste radiokanalene i norge nå over tuneIN. 

    Ellers er jeg fullt klar over at det finnes andre muligheter for å styre TV uten å ty til Magi (se hva jeg for eksempel skrev om IR), men måten det nå fungerer på er nærmest magi. Legg også merke til at du tidligere brakte opp kostnad som et tema. Det å måtte kjøpe en ny TV med chromecast integrert vil jo være mye dyrere i innkjøp enne f.eks en GH mini og en chromecast. Jeg skrev også at dersom produktet ikke er for deg så trenger du ikke kjøpe det. Poenget var at det en løsning som fungerer veldig bra opp mot "dumme TVer. 

     

    . Ser du ikke hva jeg skriver? Må det være magi for at Google home og en reciver kan snakke sammen uten chromcast? Nei! Som jeg skriver, så har jeg trua på "smarte" hjem, når alt blir integrert i utstyret. Chromcast integrert i tv'er finnes, så da bør vel reciver kunne ha det også! Den dagen jeg er så avhengig av teknologi at jeg ikke kan lage mat eller bake uten å bruke Internett og diverse,kommer ikke. Og unga har egen telefon og tab, så har ikke problemer med det heller. De hadde uansett måtte finne seg i å vente på at tlf min var ledig før de fikk låne den. Og jeg skriver ikke spesifikt om meg når jeg skriver at behovet ikke er der. Det er nok mange som kjøper/får Google home som fort går lei, og ikke gidder å bruke det til noe annet enn timer, sånn som deg. Google home o.l er pr dags dato milevis unna å gjøre ting enklere for folk flest.

  14. YAS! endelig! :)

     

    funker som bare det. 

     

    Google home app

    klikk på "+" (add)

    "create new speaker group"

    kryss av de enhetene du ønsker i gruppa...

    gi gruppa et enkelt navn (gjerne ett som funker på norsk og engelsk)

    gi en tydelig talekommando som fungerer på et språk du har konfigurert

     

    ...

     

    Den norske versjonen sliter dog litt med å skjønne hva jeg skal frem til:

     

    f.eks ok, google..."spill nrk mp3 på tunein i _høytalergruppenavn_" slet den med å skjønne, mens

    "ok, google...play radio nrk mp3 on tunein on _høytalergruppenavn_" fungerer helt fint.

    Det gjør også

    ok, google "spill musikk _radiogruppenavn_" 

    da spiller den musikk fra spotify. så det funker jo bra. 

     

    "spill av nrk mp3" funker fint, så da er det jo greit? 

     

    Men

     

    play "nrk alltid nyheter" funker dårlig da den switcher til engelsk og ikke forstår hva jeg sier. Derimot spill (eller spill av) nrk alltid nyheter fungerer fint. Jeg vil anta at dersom den starter på norsk språk og du vil at den skal spille en låt med et navn som ikke "klinger" så fint på norsk så vil den slite tilsvarende. Det er mulig det ville fungert dersom du greier den fonetisk "riktige" uttalen av frasen på språket den bruker. Hvordan jeg skal si "nrk alltid nyheter", eller "kjempenorskgatenavnadresse" på fonetisk engelsk aner jeg fortsatt ikke, men nå kan jeg jo bytte språk så lenge jeg ikke skal fra en "norsk" adresse til en "engelsk" adresse.

     

    Med andre ord fungerer google home nå enda bedre på norsk med høytaler grupper i hele huset så lenge du lærer de riktige frasene og kan bytte mellom norsk og engelsk avhengig av hva du vil den skal spille.  :)

    • Liker 1
  15. Om noen år er ikke jeg 90 år! Jeg er langt over gjennomsnittet interessert i ny teknologi. Men personlig, må jeg syntes at det gjør hverdagen min enklere, før jeg gidder å bruke tid å penger på noe som er så enkelt fra før. Hvis jeg må kjøpe chromcast til reciver en bare for at den skal starte,(som noen i tråden her har sagt) så syntes jeg det er kostbart å tungvint. Og hvis jeg vil høre litt forskjellig musikk, så sitter jeg gjerne å blar i spillelister på Spotify, og da sitter jeg allerede med telefonen i hånda. Kunne like gjerne styrt alt med den. Å starte kaffetrakter o.l med stemmen er da ikke noe enklere enn å trykke inn knappen når du allikevel må fylle vann og kaffe i trakterer. Og når jeg sitter å svitsjer mellom kanaler med fjernkontrollen for å finne noe jeg vil se på, så vil jeg vel påstå at det er enklere enn å sitte å si f.eks "opp" "ned" nei "tilbake" høyere lyd, lavere lyd. Osv..

    Og når jeg kommer hjem så går jeg forbi lysbryteren. Tar meg 0.,2 sek å skru på. Mens jeg må si "Hei Google, skru på lyset i gangen" med smart home. Ser ikke at det skal gjøre ting noe enklere. Jeg har en smartkontakt i garasjen jeg starter og stopper med en app på telefonen, eller stiller inn når kontakten skal slå inn. Dette er noe som jeg faktisk har bruk for, og som gjør ting enklere for meg.

     

     

    Jeg tror at smarte hus er greit hvis det bygges nytt. Med alt integrert. Men å kjøpe på masse duppedingser som koster skjorta, for å skru på Tv og lys for meg, blir nesten for dumt.

     

    Når telefonen ligger (velg selv hvor du legger den til lading, forlegger den så du ikke husker hvor den er, eller når du har henda fulle av bolledeig, eller når barna låner den for å spille etc.) en annen plass er det veldig kjekt å bare be google gjøre det. Men har du ikke behovet eller nytten så er det vel bare å la være. Jeg har hatt min GH i litt over to år, og bruker den hver eneste dag for å gjøre noen gjøremål litt enklere, eller litt mer interessant. Men det jeg bruker den til allermest er glorifisert kjøkkentimer, for det gjør den himla bra. Men som noen lurte på over, JA det hender du må gå litt nærmere / bli tydligere i stemmen dersom det er mye støy i rommet. At du ikke gidde å skaffe en chromecast fordi det er tungvindt er en noe snodig kommentar. Hvordan hadde du ellers sett for deg at den skulle starte "dumme ting" som receiveren? Magi? Skulle den hatt innebygget IR el. så ville den blitt mer komplisert og dyrere, i tillegg ville det jo vært å benytte en gammel teknologi som kan løses på en smartere og mer elegant måte (chromecast). Det virker på meg noe baklengs. Det er en grunn til at vi ikke har floppydisk i laptoppen i dag, eller minijack i google home'n, selv om noen har klart å ettermontere.

  16.  

    Bra dere nevner dyr. En annen ting som kan være greit å tenke over er denne artikkelen på SABIMA sine sider om insekter. De har desverre ingen gode teknologiske løsninger på problemet (regner ikke med at de som først har gått til anskaffelse av robot ønsker å reversere og skaffe seg ljå), men dette klarer nok de som er interessert å løse på en mer spennende måte med flere "out of bounds" områder hvor en lar gresset vokse høyt, planter flere bed med bie vennlige blomster eller sår engfrø og lignende. Det gjør jo også hagen mer spennende enn en "ørken" av gress.  https://www.sabima.no/sommerfuglene-liker-ikke-sterile-hager/

×
×
  • Opprett ny...