Gå til innhold

hawk52

Medlemmer
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hawk52

  1. Hallo,

    Som tittelen da beskriver fikk jeg en feil på PKK (EU-kontroll), de fant ingen understellsnr på bilen. Eneste feilen som var på bilen også.

    Dette er en 1985-modell japansk pickup som jeg kjøpte desember 2019, da var den nylig godkjent. Akkurat hvilken type osv det er, er ikke relevant. Det finnes ikke mange igjen av de i Norge i hvert fall. Dette er ikke en dyr bil (29 000kr), men den har fått stor sentimental verdi for meg nå.

     

    Jeg skjønner godt hvorfor jeg har fått den feilen, for jeg kan heller ikke finne noen VIN-nummer hverken på dashbord, i dører, på ramme eller i torpedoveggen. Verkstedet har fjernet understellsbehandling ved høyre fremhjul, der VIN pleier å stå på ramma i Norge. Skiltet i dashbord og i førerdør ser ut til å være fjernet, men ingen tegn til skraping, boring eller noen annen maltraktering for å få de vekk. Skiltet på torpedoveggen sier bare merke, modell og motorkode, ikke VIN. Dette sjekket jo selvfølgelig ikke jeg når jeg kjøpte bilen, da jeg regnet med at alt var i orden så lenge den var godkjent og registrert. Nå har jeg da lært.

     

    Er ganske sikker på at den har gått gjennom minst to PKK uten VIN-nummer. Fant en lapp i hanskerommet fra 2017 med godkjent kontroll, og har også mange dokumenter fra 80-tallet, blant annet vognkort på bilen og hengere. Har funnet en FB-annonse fra to eiere før meg, og der var det heller ingen synlig VIN i dashbordet.

     

    Det jeg lurer litt på nå er, hva skal jeg gjøre? Hva kan være årsaken?
    Skal jeg konakte Statens Vegvesen og forklare situasjonen, samt starte en papirmølle jeg skyr verre enn døden? Dette kan nok ende med at bilen blir kondemnert vraket. 
    Skal jeg kontakte tidligere eiere for å høre om de har noe peiling på hva dette kan skyldes? Her vil jeg tro den skyldige definitivt ikke vet noen ting, og de uskyldige gjør heller ikke det.
    Skal jeg skrape vekk noe understellsbehandling litt lenger bak på rammen, banke inn VIN-nummeret, og reise innom verkstedet igjen? Da blir jeg jo skyldig til en slags forfalskning?

    Kan ikke se noen grunn til at noen vil fjerne VIN-nummeret på denne bilen, sliter litt med å forstå det. Kanskje den har fått byttet rammen i sin tid, og da ble alle numrene fjernet for å ikke kunne se at den er byttet? Det ser heller ikke ut til at rammen er sveist og reparert noe sted i nærheten av der VIN skal sitte, i så fall er det meget godt arbeid. Fargen og slitasjen på karosseriet stemmer tilsynelatende overens med vognkort og kjørelengde, bilen har ikke vært lakkert om igjen.

  2. Ser ikke helt bruksområde. Vært fint om de viste fram bruksområder for å filme i så sakte film.

    Bruker saktefilm ganske ofte på jobb siden vi har pakkemaskiner som går i en meget høy fart. Hvis det er et problem under pakking så kan vi enkelt filme i saktefilm for å se akkurat hva som skjer, trinn for trinn, og justere deretter. Føler at 240 FPS ikke er sakte nok, 960 FPS på Mate 20 Pro forfalsker antall bilder i sekundet ved å blande flere bilder sammen, og det gir en interlace-effekt som gjør det helt ubrukelig.

     

    Håper de ikke gjør den samme feilen igjen, men nummeret er for godt til å være sant.

    • Liker 2
  3.  

    Ikke bare kan man måle pollen - og gjør det, jeg leser faktisk pollenvarslingen for å se om den samsvarer med de dagene jeg har utslag.

    Om jeg tar deg med inn i ett rom med masse pollen og ett som er kjemisk fritt for pollen, klarer du å si hvem av de som har pollen og hvem av de som ikke har det uten å måle?

    Du vet så klart ikke hvilke rom som har pollen og ikke på forhånd.

     

     

    Kan forestille meg at pollen vil ha en eller annen bi-lukt fra planten den kommer fra, med mindre man klarer å få tak i ren "syntetisk" pollen som ikke kommer fra noen planter? Interessant uansett.

  4.  

    Visste du at du får ei blymatte i fanget når de tar røntgen?

    Det er noe som heter dose kontra intensitet - selv om den lille tiden du som pasient er eksponert er ufarlig - jobber tannlegen/assistenten med dette hver dag og må ta forholdsregler.

     

    Det er også stor forskjell på ioniserende og ikke-ioniserende stråling, hvor ioniserende har en mye større energi og kan påvirke atomer ved å mate de med elektroner eller nøytroner, og kan da ødelegge DNA og/eller celler direkte. Ikke-ioniserende stråling med høye effekter varmer opp organisk materiale (f.eks mikrobølger v/2.4GHz).

     

    Kilder: https://en.wikipedia.org/wiki/Ionizing_radiation og https://en.wikipedia.org/wiki/Non-ionizing_radiation

    • Liker 1
  5. De fleste strømmålere sender data over GSM-900 nettverket, dvs. samme som mobiltelefoner gjør. En smartmåler har en senderstyrke på maks 0,5W, mens en mobiltelefon kan fort ha opptil 2W senderstyrke. Kilde: http://www.nrpa.no/publikasjon/straaleverninfo-09-2017-smarte-stroemmaalere.pdf

     

    Mitt syn da er at de som er "el-følsomme" og vil ha fritak må da bevise at de hverken har mobiltelefon eller Wi-Fi router i huset sitt. 

    • Liker 2
  6. Er jo en flow transmitter. Noen som vet hvordan man kalibrerer en flow transmitter? Er det samme fremgangsmåte som ved temperaturtransmitter feks?

     

    Denne må i så fall kalibreres etter at anlegget er ferdig montert og klar til drift, og på en eller annen måte må vi kunne få til 0% flow og 100% flow (ved hjelp av å åpne/stenge sirkulasjon til varmevekslerne). Dette kan være vanskelig å få til da man kan ha ytre påvirkninger som for eksempel hastighet/trykket på sirkulasjonen i fjernvarmen.

     

    Det blir da kun en 2-punkts kalibrering av denne. Hvordan det gjøres med tanke på tilkobling og endring av parametere, aner jeg ikke.

  7. Har fått det samme problemet, bare at jeg har jobbet mye med lydutleie og PA-utstyr. Her blir det fort hørselskader da man ikke kan ha på hørselvern når man mikser lydbildet, og har dessverre gått forbi høyttalerne uten hørselvern flere ganger.

     

    Er 18 år selv og hadde den samme følelsen som du har nå, var redd for at dette var permanent og at det kom til å ødelegge livet mitt. Fikk ikke sove og slet med det i stille klasserom.

     

    Det er nå over ett år siden jeg begynte med lydutstyr og har fortsatt samme mengde tinnitus, da jeg har blitt flink på å bruke hørselvern/ikke utsette meg for høye lyder ellers slik at det blir verre.

     

    Mest sannsynlig er tinnitusen min permanent, men jeg kan aldri huske å ha hatt det helt stille i livet mitt, og kan ikke huske hvordan det var før tinnitusen kom. Har blitt vant til det og lever livet helt vanlig (bortsett fra at jeg passer på ørene mine slik at det ikke blir verre)

     

    Det har alltid vært en eller annen lyd i hodet mitt som har blitt mye sterkere når jeg har fokusert på den, kan hende jeg ødela hørselen min da jeg var liten, så jeg vet ikke helt med deg. Uansett er det ingenting å være redd for, det eneste du kan gjøre er å prøve å ikke tenke på lyden, sove med RainyMood eller en podcast på lavt volum.

  8. Vil legge til at jeg kjøpte min første bil for ett og et halvt år siden, og det var en 1995 Volvo 460 til 5000kr. Den går uten problemer i dag og er EU-ok til 2017. Har gått 295 000km.

     

    Det er mye billig, driftsikre eldre Volvoer rundt omkring, men vet ikke helt om du har lyst til å kjøre rundt i en matboks med hjul. De er meget komfortable å kjøre uansett.

  9. Veldig bra instrumental-sett, teksten virket kanskje litt klisjé til tider, men hadde ikke lagt merke til det hvis det ikke hadde vært lyrics på videoen.

     

     

    9/10

    Liker godt instrumental trap, pleier å høre mye på musikk mens jeg kjører eller jobber med noe annet. Veldig få som har samme musikksmak.
    Eksempel:

  10. Du er i alle fall trygg, siden det er rett over 6 timers kjøring for å komme til bilen din iflg. gulesider.

     

    Hvis du ikke har gjort det enda anbefaler jeg at du forsikrer bilen i eget navn så fort som mulig, for å begynne å spare bonus.

     

    Såpass, da kan jeg sove trygt i natt. Det har jeg nå tenkt til, men takk for tipset   :wee:

     

    EDIT: Liker at du tok deg bryet å muligens søke gjennom etter Facebook-profilen min for å finne regnummer, siden jeg er så snill og har bilen som forsidebilde, deretter søke det opp på 2282. Er noe jeg selv kunne gjort for moroskyld.

  11. Skal ikke så mye for å få greit rånepreg på en 850, bytt til svart grill, sot vinduer og noen felger. Kapp fjører.

     

    Er en 460, har lakkert grillen matt svart (ingen dårlig lakkering, med pussing og primer) etter jeg tok bildet. Mest fordi den var utrolig stygg på nært hold, har gått gjennom nesten 300 000km med steinsprut. Nå ble den stygg på langt hold så nå er det ingen tvil  :wee:

     

    Betalte bare 5000kr for bilen og har hatt den i et år, EU-ok til Januar 2017. Liten bil å herje med så jeg får den perioden ut av systemet før det blir en ordentlig bil.

×
×
  • Opprett ny...