Gå til innhold

TomTucker

Medlemmer
  • Innlegg

    520
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TomTucker

  1. NULL skrev (17 timer siden):

    Å manuelt sette kanaler vil jeg normalt sett fraråde på nyere rutere. Husk også at forskjellige 5GHz-kanaler har forskjellige egenskaper med tanke på bredde som er mulig og sendestyrke. Det som fungerer bra der og da trenger ikke å fungere bra når det ellers er "trafikk" på andre trådløsnett. 

    Men så jo ellers ut til å være få andre 5GHz-nett her. M&M har svak signalstyrke og kjører på andre kanaler. Såpass vakt at jeg tenker dette er en nabo.

    Hvor raskt er internett-abonnementet ditt? Var det slik å forstå at når du kjørte kablet, så var det med kabel direkte i Huawei-boksen, mens trådløst er via TP-Link-en? Eller er også kablet mot TP-Linken? BTW: Kjører du TP-Link-en i AP-modus, siden vel Huawei-boksen fortsatt står som ruter, eller er det en bridgemode-løsning på den?

    Har du evt. aktivert noen av sikkerhetstjeneste i TP-Link-boksen? For en rask internettforbindelse kan det tenkes at løsningen de vel har fra Trend Micro (mulig jeg husker feil) kan være med på å trekke ned ytelsen på kablet i hvert fall (dette en form for trafikkanalyse for å avdekke mistenkelig trafikk, skadevare-trafikk o.l.)

     

    OK, men da gjenstår det bare å sette Huawai modem/router i bridge. Bandwith står på 1000mbit, og det er ikke noe trend-mikro greier i TP linken. QOS er avslått i TP link også.

    Jeg har ikke gjort noen verdens ting egentlig. Tok en kabel, stappa den i en LAN port på huawai-routeren, så stakk jeg den andre enden inn i WAN porten på TP-link routeren. Vipps, så funka det, dessverre med dårlig hastigheter.

     

    At jeg har CAT kabel på gamle router i LAN og til WAN port i TP-link routerne, er dette korrekt?

    Lest noe omtaler av TP-link ruteren, å den har ihvertfall klart 400mbit trådløst.

     

    Off-topic;  ved bruker-tester gjort av TEK og andre, hvorfor har de ikke oppgitt kabelhastighet? evnt ISP hastighet som en referanse? Mangler jo totalt måle-referanser.  At en X ruter klarer 500mbit trådløst sier ikke stort uten referanser. Feks https://www.tek.no/samletest/i/1nXPkG/ruter-rundt-1000-kroner 

     

     

    Tror denne AX20 routeren går tilbake til butikken, veldig mange som sliter med hastighet.

    https://community.tp-link.com/us/home/forum/topic/187958?page=6 

    Returnerer routeren. 

  2. NULL skrev (18 timer siden):

    Det er ikke mulig egentlig å direkte tvangskjøre på 160MHz, fordi det vel alltid da vil være snakk om å bruke DFS-kanaler. En eventuell aktivering her vil vel være en støtte for 160MHz-kanaler, avhengig om utstyret finner ut at det er mulig eller hensiktsmessig å bruke. svært ofte vil det ikke være det. Usikker på hvordan støtten for 80+80 på forskjellige kanaler "med spredning er". Inntrykk av at det som regel ikke er støttet. 

    Hvis eksempelvis ytelsen er dårlig pga. det er mange andre nett i nærheten som forstyrrer, vil 160MHz normalt sett vel bare gjort ting mer komplisert....

    Hvis man her får ca. 100/100 på 5GHz høres det lavt ut. Er dette en blokkleilighet e.l.?

    Enebolig, 2 etasjer, tre-bjelkelag og primærrom 150kvm. Ikke noe grunn til at hastigheten skal være som den er. (Testene er uansett gjort 30cm fra router, uten hindringer.) 30cm kabel, 30cm trådløs lengde.)

    InSSder, bra signal og ingen kanaler rundt om. Skal bytte om til 80mhz og sette en annen kanal på 5ghz. Bandwith var satt til 1000mbit.

    5ghz.JPG

    kabel.JPG

    InSSIDer.JPG

  3. Mr D skrev (42 minutter siden):

    Man får aldri høye hastigheter på 2,4 GHz. Må bruke 5 GHz for det.

    Foreslår nok en gang sjekke/endre bandwidth. Logg på ruter, gå til WiFi og sett på høyeste verdi.

    Det kommer også veldig an på enheten hvor høy trådløs hastighet man får. Gammelt/dårlig nettverkskort gir dårligere fart.

     

    Ja, skal sjekke etterpå. Ift. Manual, så står det at jeg skal sette bandwith til hva ISP leverer. Jeg har 250/250 linje fiber, men jeg måler med kabel mellom 350-400. Da får jeg bare sette 10000kbps da, så er 1000mbit en øvre grense (?)

    Wifi 5 kort, "Intel AC9560 160Mhz"

    Subjektivt hva høye hastigheter kanskje er. 30-40mbit er vel ikke grensen for 2,4, men forstår poenget ditt. Det skal vel og merke være uproblematisk å få 3-500mbit fra 5ghz. Det er bare prosentandelen tap jfr.kabel som irriterer. Burde kunne ha 200mbit trådløst, når du sitter ved siden av ruteren.

  4. oyoygard skrev (31 minutter siden):

    100Mbps høres ut som en begrensning på kablet ethernet. Kan du ha fått 100Mbps på kabelen mellom modem og AP?

    Hvis du setter kabelen i en LAN-port på AP, så slipper du NAT/ruting i AP.

    Ikke 100 blank på 5ghz. Litt over eller litt under. 

    Kablet nettverk er mellom 350-400Mbit.

     

    Huawai modem/rutur har fiberkabel i seg. TP AX20 har fått en CAT6 eller 7 inn WAN, fra LAN på Huawai.

    TP Link AX gir ca lik hastighet trådløst som gamle routeren. Burde gi en 200-220Mbit. (5ghz)

  5. NULL skrev (11 timer siden):

    Hvilken type enhet(er) er det du tester med?

    Hvilken tjeneste bruker du til å teste? Bemerk at Speedtest.net - og andre tjenester basert på Oaakla Speedtest - ikke alltid gir et spesielt godt resultat på raske aksesser. Da bør man prøve å manuelt velge en annen server. 

    Speedtest.net. 

    Hvordan skal man velge en manuell server? Bruke fortsatt speedtest, men bare velger en server derfra?

    Mr D skrev (13 timer siden):

    Forsøk å øke bandwidth (innstilling på wifi).

    To rutere gir dobbel NAT og er ikke anbefalt, men kommer kanskje litt an på oppsettet. Sett enten modem/router i bridge mode eller sett opp TP-link som AP (tilgangspunkt).

     

    Jeg har skrudd av Wlan i Huwai ruter/modem. Men får google meg til å sette denne i bridge.

     

    Uansett, jeg betalte 1190kr for TP LInk AX20, så er denne på Outlet til 396kr. 

    https://www.power.no/data-og-tilbehoer/nettverk-og-rutere/router/netgear-nighthawk-r8000p-ac4000-ruter/p-617002/ 

     

    Mulighet for raskere WIFI med denne? Koster også en del mindre.

    Selvsagt vil jeg ikke få det samme som med kabel, men 10% trådløs hastighet jfr. kabel blir for dårlig (2,4ghz og 30cm avstand fri sikt)

     

    Edit: Lastet ned inSSider, for å velge kanaler og se da jeg har 5-6 trådløse nettverk rundt meg.

     

    PS: Har Fiber nett fra GET / Telia

  6. Hei, har en 2år gammel Huawei HG8245 modem/router fra GET, fiber fra Get/telia. Med kabel så får jeg 350-380/350-400 Ned/Opp. Sitter ved siden av ruteren, så får jeg 100/100 ca på 5ghz og 37/75 på 2,4ghz. Da sitter jeg ved siden av ruteren. Huset er ikke stort, å svært lite betong/mur ellers.

     

    Den nye ruteren er en TP-link AX20, som har fått en kabel fra WAN porten (Tp link) og til en LAN port på Huwai modem/ruteren. WIFI har jeg bare slått av i Huawai routeren. 

     

    Er det noe jeg har gjort galt? Jeg kan svært lite om dette. Har dynamic IP og default MAC. Er jo egentlig ikke stort annet man får endret?

     Ganske så labert nivå trådløst.

  7. Okei sjef! Billigste Kina jalla skøytemaskin jeg fant etter et googlesøk koster rett i underkant av 8000kr. Kabel og kontakter kjøper vi fra Nexans. 

     

    Det trenger jeg ikke. Jeg skal bare flytte kontaktene 4 cm bakover i veggen, og dekke det med push inspeksjonsluke i gips. Jeg har trukket 20mm rør med fiberkabel og Cat6 til både TV og kjeller (sistnevnte hvor jeg har router, og trekker Cat6 videre til flere rom og tak for videre spredning).

     

    I senere tid så kunne jeg nok med fordel bedt om å byttet inngangspunktet til kjeller for mindre bryderi, men skitt au.

  8. Det skal jo gå! Da vil kontakten som står inni skapet blir gjort om til et skøytepunkt, også kan du legge opp rør frem til den nye kontakten. 

     

    Dette er jo ikke en jobb som enhver elektriker tar på seg. Så du burde ta kontakt med nettleverandøren din for videre konsolidering.

     

    Hadde jeg hatt et ønske om at GET Skulle flyttet tilgangspunktet i huset, hadde jeg bare ringt de. Men de tar nå 5000kr for dette.

  9. Kan fint gjøre under 50 volt selv, men på borettslag`\sameie kan de ha egne regler. Fordi gjøre feil særlig hvis det er delt nett kan gi problemet for andre beborere i verstefall.

     

     

    Dette er en enebolig. Jeg kunne byttet ut coax boksen med Elko Plus serien som alt annet i huset, men fiber-boksen ved siden av fra Get er noe spesielt som ikke er i Elko plus sortimentet. Jeg prøver meg derfor på skjult luke med disse montert 4cm bakover i veggen.

     

    Takk!

  10. Hei, pusser opp stua, å har flyttet TV til andre siden av stuen. Har fått installert veggkontakt for fiber og en for Coax på et lite godt sted. Er det noen mulighet for å flytte veggkontaktene inn i en ramme i veggen og kjøpe en luke (gipsluke) å da trekke rør rundt om i huset? Dybden på luken blir rundt 5cm og 15x15cm (BxH) på luke tenker jeg.

     

    Det er veldig mulig, men jeg lurer på lovligheten mtp. elektrisitet. Er midt i oppussingen, så rørtrekking etc. er fullstendig mulig.

  11. Om denne er lagt feil så , må gjerne flytte.

     

    Solgte bilen 3.Januar ca, til en bruktbilforhandler. Fikk tips om å ta ut autopass brikken, så gjorde dette.

     

    Har etterskuddsvis-faktura på e-faktura, å tar da en stund før jeg får fakturaer.

    Har nå da fått fakturaer fra midten av februar til idag.

     

    Selv med 13% rabatt pga autpass brikken, så er ikke dette veldig hyggelig.

     

     

    Hvordan står jeg i saken? Selvsagt sendt klage på det, å avslutta brikka.

  12. Jeg betaler 499 for 350/350 fiber, inkl TV med 65(?) kanaler, modem og ruter inkl, samt en ræva versjon av HBO i 2år, som forøvrig er totalt ubrukelig da det har et grensesnitt og utvalg som tilhører 1989.

     

    Men det som er mer urovekkende er at ruteren som er vedlagt er eneste alternativet Get leverer, å denne leverer 80/60 mbit max trådløst. Hvem pokker sitter på kabel idag?

×
×
  • Opprett ny...