Gå til innhold

Erikken

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erikken

  1. Trådstarter kan heldigvis selv bestemme hvem han vil høre på, de som synser eller de som faktisk har tatt privatisteksamener i faget.

    Om skolen du har gått på ikke har trålet gjennom samme læreplan man bedømmes etter som privatist har skolen og elevene gjort en slett innsats. Er ikke engelsk et trekkfag forresten? Slik at man kan risikere å måtte ta eksamen?

     

    Jeg holder på min tidligere uttalelse;

    I forhold til tilsvarende eksamener på vg3 påbygg er engelsk den enkleste etter mitt skjønn. Gitt at man er gjennomsnittlig eller bedre i språket selvsagt.

     

    se gjerne over tidligere gitte skriftlige eksamener;

    http://www.udir.no/Vurdering/Eksamen-videregaende/Eksamen-Kunnskapsloftet/Fellesfag-videregaende/Engelsk/

     

    er disse virkelig vanskelig ifht heldagsprøver på skolen??

  2. Det er ikke spesielt strenge krav på denne eksamen. Gikk selv fra 2 til 5 i engelsk uten å legge så kjempemye arbeid i det. I norsk derimot jobbet jeg svært mye, og oppnådde to firere og en femmer noe som jeg var ganske misfornøyd med.

     

    Eksamen er som nevnt i to deler, muntlig og skriftlig.

     

    Den muntlige utarbeides lokalt men det virker som at de fleste kijører denne modellen;

    - 10 min lytteprøve hvor du skal skrive ned innholdet i en samtale el.l. Dette kan skrives på norsk, poenget er at du skal vise at du forstår det engelske språket.

    - Du får utlevert en tekst (typisk artikkel) som du skal fortelle om.

    - Deretter stilles det gjerne spørsmål om de forskjellige engelsspråklige land, urinvånere i disse og deres historie samt styresett i de mest kjente engelskspråklige land(Gjøre grovt rede for styresett i England er minimumskrav)

    -Så kan du få spørsmål om innhold og tematikk i en engelskspråklig selvvalgt film( her esset jeg på leggen og det kostet meg 6eren)

    -Selvvalgt fordypningsoppgave kan du også bli bedt om å gjøre rede for, eller en selvvalgt roman.

    Om du ikke sender inn leseliste, pass på å benytte roman/film/fordypningsoppgave fra den foreslåtte leselisten.

     

    Den skriftlige er nok endel enklere for de fleste, eksempler finnes på udir sider.

     

    At du blir bedømt som en vg3 student er tull, man blir bedømt etter de mål som står i læreplanen og hvor godt man oppfyller disse. I forhold til tilsvarende eksamener på vg3 påbygg er engelsk den enkleste etter mitt skjønn. Gitt at man er gjennomsnittlig eller bedre i språket selvsagt.

  3. Vil du forbedre karakteren ifm å søke på høyere utdanning kan du ta vg3 matte opp igjen da den karakteren er gjeldene for ditt snitt fra vg3.

    Studiespesialiserende matte S1/S2/R1/R2 vil, slik jeg har forstått det, ikke virke inn på snittet ditt dersom du tar disse som privatist.

     

    Ang. sprm. om privatistkarakter blir stående som eneste karakter når du allerede har hatt eksamen er jeg ikke sikker, men det er merkelig om noen karakterer kan bli stående uten at du har mulighet for å forbedre den.

  4. Litterære epoker bør du kunne. Det er ganske vanlig å få utlevert en tekst som du skal tolke/analysere og plassere litteraturhistorisk. Det er stort sett dikt og artikler man blir bedt om å analysere. Du bør derfor ha god trening på det, og som nevnt lenger opp i tråden må en kunne finne de litterære og språklige virkemidlene.

    I tillegg bør du sette deg godt inn i språkpolitikken som er ført i Norge etter 1850. Egentlig er det greit å kunne all norsk språkhistorie helt fra norrøn tid.

    Pensum er stort, det går tross alt normalt over 3 skoleår. Så om du har meldt deg opp til eksamen nå i vår er det bare å sette igang :)

    lykke til.

  5. Du har nok ikke forsøkt nok. Du nevner kun matte som fag du sliter med. Er det noen fag du faktisk liker? Får du ting til i disse fagene er jeg sikker på at motivasjonen kommer snikende også i fag du er lei. Du er kommet inn i en nedadgående spiral. Gjør det du kan for å snu den.

     

    For meg ville det vært ganske demotiverende å begynne på nytt på noe annet og la 2,5 år gå i dass. Hvorfor tror du alt blir rosenrødt om du starter på nytt egentlig? da har du jo bare enda mer arbeid, prøver og eksamener foran deg. Du kan ikke hvile på laurbærbladene der heller. Du er ingenting når du er ferdig med 2 år yrkesfaglig uansett, det må enda 2,5 nye år som lærling før du kan ta fagprøven. Tar du deg i nakken, og består matte og andre fag nå har du mulighet til en bachelor grad 0,5 år før du kan ta en ev fagprøve om du går yrkesfag.

     

    Ta deg i nakken og vit at det blir tøft, men du klarer det.

     

    Og la ikke matten ødelegge for deg, den kan du fint ta om igjen som privatist om det mot formodning skullle gå dårlig.

     

    Stå på og lykke til videre som student.

    • Liker 1
  6. Lektor Thues videoer er bra, og her er en mye enklere oversikt enn den tricell linker til: https://sites.google.com/site/lektorthuesr1/2-algebra/1-1-implikasjon-og-ekvivalens

     

    Men om det kan erstatte klasseromundervisning er jeg ikke overbevist om. Men det er uten tvil god hjelp..

     

    edit:

     

    Og det finnes lignende for r2 også, men denne har jeg ikke sett på selv enda:

    https://sites.google.com/site/rogersmatematikkr2/

     

    Ellers bruker jeg youtube til å finne eksempelvideoer på engelsk hvis det er noe jeg sliter med. Jeg synes det hjelper når jeg får det på et annet språk.

  7. Som nevnt, er muntlige eksamener utarbeidet lokalt og det kan derfor være forskjeller.

    Men det typiske i naturfag for privatister er:

    -et tema man får forberede seg i 20/30 min med ( eks: solen som energikilde)

    -Et tema man får vite om når du er ferdig med det første, og dette er da uforberedt( eks: økosystemer)

    -Sist er en teoretisk/praktisk del, hvor du forklarer et eksperiment eller bruk av utstyr (eks: mikroskopering)

     

    Men husk at naturfag for privatister har en skriftlig del også. Det er en eksamen med 30 spørsmål og flervalgsvar. Den dekker hele pensum. Karakteren blir gitt etter en samlet vurdering av muntlig og skriftlig. Dvs om du har 30/30 riktige på skriftlig kan du allikavel få en dårlig karakter.

  8. 20/30 min med forberedelse med bøker, egenproduserte tekster og utskrifter som hjelpemidler. Deretter 15/20 min hos en eksaminator og sensor.

    Historie har ofte kun ett tema du skal vie kunnskap i.

    Naturfag, Engelsk og Norsk er tredelt med forskjellige tema.

     

    Men muntlige eksamener er lokalgitt og forskjeller kan derfor forekomme.

     

    Det er nok de som spaserer inn på en muntlig eksamen og klarer å oppnå gode karakterer, men det er langt flere av disse som stryker. Skal man ha gode karakterer må man ha kjennskap til innholdet i pensum.

  9. Jeg er enig med din far. Folk endrer seg jo.

    Selv hadde jeg samme antall dager fravær andre år på videregående som deg. Men etter 12 år i arbeidslivet har jeg enda til gode å fylle ut egenmelding eller være sykemeldt. Nå er jeg tilbake på skolebenken som privatist og kan forløpig skryte av 0 timer og 0 dager fravær så langt!

    Jeg kan ikke svare for alle bedriftsledere, men jeg synes absolutt tidligere arbeidserfaring og referanser er viktigere enn fravær på videregående. Ihvertfall når du søker på grunnlag med høyere utdanning. Når man ansetter lærlinger som kommer rett fra skolebenken er det noe helt annet. Selv om lærlingene hadde dårligere karakterer på skolen kan de fint lære de opp så lenge de møter på jobb.

     

    Legg fraværet bak deg, og se fremover. Sats på toppkarakterer og ta den utdanningen du vil!

  10. Jeg har staket ut samme kurs som deg, og er blitt 27. Har startet så smått med r1,r2 og fys1 på egenhånd, men begynner på kveldskurs i januar. Har ikke helt bestemt meg for hvilken bachelorutdanning jeg vil ta med det blir noe innenfor elektro.

    Jeg sluttet i min faste jobben i sommer og tok i høst generell studiekompetanse, og de karakterene jeg har fått til nå lover bra for at jeg kommer inn på det kurset jeg vil. Med mindre økonomien blir altfor trangt vil jeg vurdere å strekke meg til en master grad også, men det tar jeg underveis.

     

    Hvis du ser på denne fremstillingen vil du overhodet ikke bli en minoritet på skolen!

     

    Så kjør på!

  11. Skal ta det samme som deg, eksamen til våren. Har bestilt sinus bøkene for en stund siden men det går treeegt med posten for tiden! Det er stort sett sinus som blir benyttet, de har visstnok forklaringer til kalkulatorbruk til casio og TI også.

  12. Ja fikk det samme "forsøket", og det var nok det enkleste man kunne fått. Problemet var at akkurat det forsøket hadde jeg ikke vært borti før og jeg ble derfor tatt litt på sengen. Stort sett alle andre forsøk som måling av radioaktivitet, påvise næringstoffer, datasimuleringer og elektrolyse ville vært walk in the park.

     

    Det er alltid greit med 6'ere, slik at man er sikker på å komme inn på det studiet man ønsker. Jeg er veldig spent på de skriftlige karakterene som kommer på nyåret.

  13. Jern korroderer når det er fuktig nok, og den reaksjonen skjer spontant (riktignok ikke så veldig raskt). Magnesium trenger ikke konstant tilførsel av energi, men er avhengig av energi for å starte.

    Ok, det var det jeg tenkte, mange takk!

     

    Har eksamen om nøyaktig to timer nå, og har et spørsmål om elektrolyse av kopperklorid. Hvordan forklarer jeg dette: "Sett sammen apparaturen slik figuren viser. Hold de to karbonelektrodene inntil hverandre. Forklar hvorfor pæra lyser."

     

    Altså, det er to karbonelektroder koblet til en lampe med ledninger. Men hvorfor lyser det? Går elektronene mellom den negative og den positive elektroden uten at du tilfører kopperklorid? Og leder fast kopperklorid elektrisk strøm?

    Hvordan gikk det?

    5... Hadde 6 på skriftlig, det forberedte var perfekt og forsøket var bra. Så fikk jeg fordøyelsessystemet på den uforberedte, og det gikk ikke særlig bra. Kunne fått hva som helst annet og gjort det MYE bedre. De sa at det eneste det var noe å trekke for var for det uforberedte, og det var grunnen til at jeg ikke fikk 6. Helt utrolig kjipt når jeg har øvd så mye..

     

    Ble det samme på meg, hadde 6 på skriftlig, men pga jeg fikk et forsøk jeg ikke hadde vært borti før og derfor ikke kunne svare fullgodt endte jeg totalt på 5. Litt surt når man sikter på 6, men bevares 5 er jo ingen dårlig karakter med mindre man skal søke på medisin.

  14. Fikk ej med at det var for en tiåring. Da kan det skrives svært enkel.

    En serber skjøt en østerriker i Sarajevo. Derfor erklærte Østerrike(og Ungarn) krig mot Serbia. Siden Russland var venn med Serbia invaderte russerne Østerrike-Ungarn. Østerrike-Ungarn sin beste venn var Tyskland. Og da gikk de til krig mot Russland. Og siden Tyskland angrep Russland måtte de også angripe Frankrike, ellers ville Tyskland vært dårlig beskyttet mot angrep fra vest. Tyskland angrep Frankrike gjennom Belgia. Og Belgias kompis er Storbritannia. Derfor gikk Storbritannia til krig mot Tyskland.

     

    Deretter ballet det på seg.

     

    Det må vel en tiåring forstå!

×
×
  • Opprett ny...