Gå til innhold

Lawman

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lawman

  1.  

    Jeg lurer likevel litt på om MS Surface blir litt "pinglete", og at kanskje en Lenovo Yoga Pro 2 eller 3 vil være et bedre valg...

     

    Yoga blir ennå et skritt mot "fullverdig" laptop. Litt større skjerm og jeg synes tastatur som sitter fast fungerer bedre (bedre justeringsmuligheter) enn tastaturet på Surface. Men med Surface kan du få en lettere og mer kompakt enhet når du ikke trenger tastatur. Har sett litt på Yoga Pro 3 og synes det er flotte maskiner, men synes det er flott med lav vekt. Yogaen er over dobbel vekt av siste iPad Air og vesentlig tyngere enn Surface Pro uten tastatur. Skal du alltid ha med tastatur blir forskjellene mye mindre.

    Ja, enig i dette. Siden jeg har en ipad er jeg ute etter en mer produktiv maskin med tastatur og da blir også det sammenligningen. Og da er ikke vektforskjellen veldig stor. Jeg synes også det er fint med et fast tastatur, og jeg synes SD-kortleser og Micro-HDMI (som vel ikke Surface Pro 3 har) er ytterligere pro-argumenter for Yoga.

  2. Surface Pro 3 er jo en "standard" bærbar PC med konfigurasjoner fra low end til middels kraftig. Det er så vidt jeg vet ingen mulighet for å utvide minne eller diskplass internt når du først har valgt en modell, men du kan sette inn et Micro Sd kort med opp til 128GB.

     

    Du kan kjøre full LR/PS på Surface Pro siden den som nevnt er en fullverdig PC. Det gir jo mye større muligheter enn en iPad, men så er iPad'en også mindre, lettere og billigere og batteriet varer lengere. Surface Pro har større skjerm, mens iPad har høyere oppløsning.

     

    Jeg ville heller hatt Surface Pro 3 enn iPad, men det spørs helt på prioriteringene. iPad er en bedre pad en Surface Pro 3, Surface Pro er bedre for mer generell bruk.

    Ja, og jeg heller litt i den retningen, altså mer mot en liten PC enn en iPad.

     

    Jeg lurer likevel litt på om MS Surface blir litt "pinglete", og at kanskje en Lenovo Yoga Pro 2 eller 3 vil være et bedre valg...

  3.  

     

    Jeg vil kunne redigere bilder i LR på reiser og ønsker meg en bra bærbar PC til denne bruken. Er f.eks. denne bra: https://www.komplett.no/lenovo-yoga-2-133-fhd-touch-sort/817335

     

    Hvis det først og fremst er for redigering av bilder med Lr, kanskje en iPad vil dekke behovet for både det og portabilitet enda bedre?

    Jeg bruker faktisk nesten bare iPad til bilderedigering nå. Man har det viktigste i mine øyne av innstillinger, skjermen er god og brukervennligheten er bra.

     

    Henning

    Interessant, jeg bruker ikke ipad til redigering, men det må jeg prøve. Hvordan er det imidlertid å overføre flere hundre bilder til PCen igjen?

  4.  

    Jeg vil kunne redigere bilder i LR på reiser og ønsker meg en bra bærbar PC til denne bruken. Er f.eks. denne bra:https://www.komplett.no/lenovo-yoga-2-133-fhd-touch-sort/817335

     

    På reise, og plassert i fotobaggen, er en 13" fra Lenovo nærmest perfekt for "edit on the move". Rimelig korrekt skjerm, men vil vel anbefale 100% SSD...

     

    lenovo-laptop-thinkpad-e330-red-main.png

     

     

    anywhere-mouse-mx-gallery-3.png

    At det ikke var 100 % ssd var jeg faktisk ikke klar over, men så nå at det var en snodig hybrid drive. Hvilken maskin vil du anbefale da (svart)?

  5. Spesifikasjonene ser greie ut, men fotoredigering på laptop er alltid et kompromiss. Vesentlig på grunn av skjermen. Personlig synes jeg 13-tommer er veldig lite for Lightroom eller Photoshop, og fargegjengivelse er sjelden veldig bra. Men er 13-tommer det som skal til for å den protabel nok må du bare godta at skjermen er i minste laget.

     

    Ja, enig i det, og jeg redigerer ellers kun på stasjonær PC med 24'. Jeg er selv litt usikker på om jeg burde velge 13' eller 15', men jeg legger stor vekt på at den skal være liten og hendig til reisebruk, så jeg heller mot 13'.

  6. Fotovideo har nå en kampanje på ff hvor de selger 6D m/24-105 L til 20 170 kr.

     

    Dette kitet har lenge kostet 19 995 kr, men ble for en tid tilbake satt opp til ca 22', sikkert pga. svak kronekurs.

     

    Er det grunn til å tro at det i løpet av nærmeste fremtid vil komme bedre tilbud, eller bør man slå til her? Noen som kunne sett litt i krystallkula?

  7. Jeg har vært på mange safarier og synes du får mange gode råd. Særlig lista til Nautica er opplysende.

     

    Det ideelle er å ha to hus, et med en normalzoom og et meden tele(zoom). Men det går fint å bytte objektiver etter situasjonen også. På telesiden bruker jeg 70-300 L og vil ikke anbefale mindre tele enn det, selv om du har crop-sensor. 70-300 L er ikke blant de rimeligste, men gir ganske god "value-for-money", synes jeg. Og det er alltid fornuftig å investere i god optikk. 70-200 er brukbart til mye det også, helt klart, men du vil savne mer tele i en del situasjoner. Og jeg er enig i at du trenger noe videre enn 70 mm også. Plutselig har du et supermotiv 2 m fra bilen...

×
×
  • Opprett ny...