Gå til innhold

vestlending1

Medlemmer
  • Innlegg

    119
  • Ble med

Innlegg skrevet av vestlending1

  1. Hei! 

    Vet ikke helt om dette er riktig underforum, men håper allikevel jeg kan få hjelp. Jeg bor i 10. etasje i  en blokk med 12 etasjer, fem leiligheter i hver etasje. Plages veldig med at det er noen i blokken som røyker. Jeg vet at det ikke er naboene mine til høyre og venstre, men personen under meg røyker, noe jeg konfronterte vedkommende med to ganger og førte til at det stoppet opp. 

    Det har nå tatt seg opp igjen og jeg lurer på om det er noen måte å finne ut av hvem det er som røyker? Infrarødt kamera? Er det mulig for røyk å spre seg nedover, kan det eksempelvis være de i leiligheten over oss som røyker? 

    Takk for svar på forhånd! 😊

     

  2. Vet ikke om dette er det beste stedet å poste, men jeg prøver meg.

     

    Jeg fått meg min første Iphone, en 8 Plus, og er mer enn fornøyd. 

     

    Men jeg har to problemer. Det største er "notifications". Er det ikke mulig å få dem samlet i grupper etter app, og er det ikke mulig å slette alle på én gang, i stedet for å fjerne dem én etter én? Om en får 50 "likes" på et Instagram-bilde blir det raskt veldig plagsomt. (fant ut av det)

     

    Det andre er vekkerklokken. Jeg våkner alltid før alarmen ringer, men jeg er sikker på at jeg kommer til å forsove meg den gangen jeg velger å ikke sette den på. Det som er problemet da er at jeg må slå den av, vente til den skulle ha ringt for så å slå den på igjen. På Android kan en forkaste alarmen når det nærmer seg, da slipper en at den går av, samtidig som den er på for neste dag.

     

     

    Hva var løsningen på det første problemet ditt med varsler? :)

  3. Hvis du har fått opp 6kg de siste 4 uken er vel svaret "nei" i ditt tilfelle ;)

    Men utgangspunktet er at man skal kunne gjøre det.

     

    Du har vel kanskje økt apetitten mellom jul og nyttår?

     

    Yeah, jobbet mye i desember og mistet 4-5 kg eller noe. I januar begynte jeg igjen med trening og spising. Men at jeg skulle klare å legge på meg 6 kg på 4 uker når målet var 6 kg på 6 måneder er litt lættis. 

     

     

     

    Beklager hvis det er blitt spurt før, men kan man bruke sultfølelsen som indikasjon på om man er i kalorioverskudd? Jeg har klart å gå opp 6 kg de siste 4 ukene, men jeg har hovedsakelig spist til jeg er mett. Akkurat nå tror jeg at jeg har nådd nok kalorier for dagen i dag, men er fremdeles sulten :p

    Du har vel svart på ditt eige spørsmål? Det er sjølvsagt ein samanheng, men du kan ikkje bruka det som noko regel. For nokre er dei mett i underskot, andre i overskot og andre i balanse. I tillegg betyr type mat og kaloririkhet noko. Du kan fint bli mett på store mengder grønsaker, men det blir få kaloriar. Tilsvarande kan du fint ete eit godt måltid pinnekjøtt utan å bli stappmett, der kaloriane nesten er eit dagsbehov i eitt måltid.

     

    Eg blir sjeldan veldig svolten og har veldig lett for å gå ned i vekt, mens eit overskot tidvis er vanskeleg. Delvis fordi det gjerne er ein del protein som er veldig mettande.

     

     

    Takk for svar! :D 

  4. Hei! 

     

    Jeg skriver en fordypningsoppgave og er svært rusten på sitering, bruk av kilder ol. Eksempelvis har jeg lyst til å definere ordet fosterdiagnostikk. https://sml.snl.no/embryo Her har jeg funnet en kilde på hva ordet foster betyr, men den har begrenset gjenbruk. Kan jeg for eksempel skrive uten at det blir brudd på begrenset gjenbruk / plagiat osv: 

     

    Foster er betegnelsen på det kommende barnet når svangerskapet er i uke 9 (https://sml.snl.no/embryo / fotlenke). 

     

    Takk for svar på forhånd  :)

  5.  

    √(x+2) +√(x-3) =√(3x+4) 

     

    Kan noen forklare hvorfor jeg får feil ved å opphøye alle leddene i 2? Får -5 som svar, mens fasiten er x=7.

     

    Du kan ikke opphøye ledd for ledd. chart?cht=tx&chl=(a+b)^2 \neq a^2+b^2

     

     

    Tusen takk for svar! Skal prøve igjen og se om jeg kommer frem! 

     

    Edit: Prøver med 1. kvadratsetning.

     

    Edit2: Etter mye frem og tilbake, ble det til slutt riktig svar med abc-formelen. 

  6.  

    https://www.readbyqxmd.com/read/25047853

     

    Ganske så interessant og underbygger hva man har sett den siste tiden. Den er bak en payed-wall men bestilte den via fakultetet *tihi* så ser fram til å lese denne. Men budskapet er - hvil så mye at man er klar til neste sett. Glemte helt å lenke den her når den kom.

     

     

     

    Due to a scarcity of longitudinal trials directly measuring changes in muscle girth, previous recommendations for inter-set rest intervals in resistance training programs designed to stimulate muscular hypertrophy were primarily based on the post-exercise endocrinological response and other mechanisms theoretically related to muscle growth. New research regarding the effects of inter-set rest interval manipulation on resistance training-induced muscular hypertrophy is reviewed here to evaluate current practices and provide directions for future research. Of the studies measuring long-term muscle hypertrophy in groups employing different rest intervals, none have found superior muscle growth in the shorter compared with the longer rest interval group and one study has found the opposite. Rest intervals less than 1 minute can result in acute increases in serum growth hormone levels and these rest intervals also decrease the serum testosterone to cortisol ratio. Long-term adaptations may abate the post-exercise endocrinological response and the relationship between the transient change in hormonal production and chronic muscular hypertrophy is highly contentious and appears to be weak. The relationship between the rest interval-mediated effect on immune system response, muscle damage, metabolic stress, or energy production capacity and muscle hypertrophy is still ambiguous and largely theoretical. In conclusion, the literature does not support the hypothesis that training for muscle hypertrophy requires shorter rest intervals than training for strength development or that predetermined rest intervals are preferable to auto-regulated rest periods in this regard.

     

     

    Så hvile minimum 1 minutt mellom sett i hvert fall? Dropsett, telles det som et sett eller 2-3 forskjellige?

     

    Hvor ofte tar dere dropsett?

×
×
  • Opprett ny...