Gå til innhold

andre1

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andre1

  1. Fra Slashdot:

    God, this article must be one of the crappiest in a long, long time. The december figures are already up!

     

    Browser trends [hitslink.com]

    MSIE 68.15%

    Firefox 21.34%

    Safari 7.93%

    Chrome 1.04%

    Opera 0.71%

     

    Operating system trends [hitslink.com]

    Windows 88.68%

    Macs 9.63%

    Linux 0.85%

    iPhone 0.44%

     

    The two line summary:

    Firefox and Safari both take lots of market share from MSIE which is now way below 70%.

    Macs have a huge one-month (0.8%) and two-month (1.4%) rise while Linux is flatline.

     

    men nå høres det også ut som om enkelte sider er spesielt tilpasset FF ( er det med egne koder det også ? )

     

    Standarder forbedres hele tiden, målet er til slutt at web standardene skal la oss lage fullverdige applikasjoner/sider som er kjappe, ser bra ut og fungerer i alle nettleser uten å ha egen kode for hver enkelt nett leser og uten å måtte ty til rammeverk som Flash, Java eller Silverlight (.Net).

    Eksempel: ie 6 og 7 som fortsatt brukes av mange støtter bare deler av css2 standarden som kom ut i 1997, mens Opera, webkit (Safari og Chrome) og Firfox støtter alt i css 2.1 standarden og snart alt i css 3 standarden som er under arbeid. Så mens disse fire alternativene knives om å komme først til 100% score i ACID 3(javascript / CSS 3 / Canavas / SVG ++ test) testen, så sikter MS seg inn på å klare ACID 2 (CSS 2.1 test) testen med ie 8 som kommer til våren noe de andre klarte for 3-4 år siden.

     

    Kort fortalt: Microsoft holder igjen 'webben', og fører til en god del ekstra arbeid rundt omkring for å få websider til å fungere i ie. Så det er hvorfor de fleste moderne* web utviklere 'hater' ie..

    * Det finnes fortsatt dinosaurer som utvikler for ie først og legger til 'støtte' for de andre etterpå, men de er en utdøende rase så vi ignorer dem..

     

    EDIT: Han over 'hater' css og javascript. Men om ie hadde fulgt standardene litt tettere, og ms ikke sluttet å utvikle ie når de nådde målet om monopol på web i 2001, så hadde han sikkert 'elsket' det.. :p

  2. Python er veldig godt egnet til å skrive programmer, som ikke er avhengig av C/C++ ytelse. Både GUI, Web, CLI, store og små.

     

    Med Psyco kan man kompilere Python kode, og derfor er det vel eneste skript språket som kan oppnå samme ytelse som .net og java(forutsatt at man bruker psyco da, som youtube blant annet gjør).

    .net/php utvikler..

  3. Er download-manageren til FF også kopiert?

     

    Snakker du om extension?

    Synes nå standard download manageren til ff er temmelig irriterende jeg, åpnes i eget vindu som jeg til stadighet må lukke manuelt.

    I opera åpner den (download manager) i egen tab, har langt flere muligheter / innstillinger ut av boksen og lar deg velge om de skal åpne i tab / åpne i tab i bakgrunnen (min favoritt) / eller ikke åpne tab i det hele tatt.

     

    Bruker firefox selv pga stavekontroll og firebug, men med Opera 10 er det endelig ett full verdig (stavekontroll + dragonfly) alternativ, så nå gleder jeg meg og til hva Sir Hicks klarer å få til på gui...

  4. Feil i artikkelen, står ikke noe om beta 3 på ieblog.

     

    We will release one more public update of IE8 in the first quarter of 2009, and then follow that up with the final release. Our next public release of IE (typically called a “release candidate”) indicates the end of the beta period.

     

     

    Mao, rc i første kvartal, final etter det en gang.

  5. Rette feilen på nettsider vurderes å være umulig å få til fullstendig, og har visst også noen problemsapekt.

     

    Men det blir interessant når de kommer ut med sine oppdagelser, å se akkurat hva problemet var.

    Om jeg har noen lunde rett så er det ikke ett problem for de fleste websider med respekt for seg selv, samt de fleste større cms løsninger, inkl den jeg jobber 'for'.

    Nettsider som nettby derimot, som kun bruker javascript for å prøve å hindre deg fra å publisere css/javascript/flash, er rimelig usikker mot ting som dette.

    Tror vel egentlig ikke jeg har rett, en fiks ville ha påvirket alt for mange trygge websider negativt.

    Så blir morsomt å se hva dette gjelder..

  6. Ha.. tror jeg har en anelse hva det er, både i css(+html), javascript, iframe og antagelig ved hjelp av flash kan man legge en usynlig link over en troverdig link. Så når du tror du trykker på noe går du ett helt annet sted, fesk en side med annonser eller kode som prøver å utnytte hull i nettleseren din. Men siden de kaller det Clickjacking går jeg ut ifra at koden kaprer klikket i det du trykker, så url ser riktig ut om du skulle finne på å se ned i statusbaren i nettleseren før du klikker..

     

     

    Jeg håper det ikke er dette, for da er det jo latterlig at de gjør noen stor greie ut av det, og det er jo websidene som må sikre mot dette (ved å ikke tillate brukere å poste tingene over).

  7. Animasjonene er 'smooth', så det er ikke bare 100%, men også full pass på tid brukt å testen også:

    http://webkit.org/blog/

     

    Så selv om Opera muligens kommer først med nett leser med 100% score, henger de etter på ytelse i Javascript Motoren i sammenlignet med SquirrelFish Extreme (Safari) / TraceMonkey (Firefox) / V8 (Google Chrome).

     

    ref (og i bloggen over):

    http://summerofjsc.blogspot.com/2008/09/sq...has-landed.html

     

    Med andre ord: Opera er den raskeste stabile (eng: stable, som i ikke beta) nettleseren nå, men med mindre Opera har planer om å lansere Opera 10 snart og har mange triks i armene så kommer de til å bli dyttet en del til siden da vi er midt inne i en ny nett leser krig. (Som er en god ting siden det setter veldig mye press å Microsoft)

     

    Også en liten rettelse i artikkelen:

    De fleste av de store nettleserne har allerede klart Acid2-testen, en test som ikke setter like store krav til nettleseren som Acid3-testen gjør.

     

    ACID 2 er en CSS 2.1 test, ACID 3 er hovedsakelig en javascript test med litt CSS 2.1/3 ting i tillegg.

  8. i alle fall intil Vista er stabilt.

     

     

    Vista er stabilt*, og fungerer ganske bra om du valger en kjapp pc** og x64 versjon.

    Synd de ikke faser ut 32 bits versjonen og tvinger programvare firmaer til å måtte kompilere x64 versjoner.

     

    * Ensete ustabile på min Vista Business x64 er Nvidia driverene..

    ** Største feilen MS har gjort er å si at Vista fungerer bra på 1Ghz pc'er med 1Gig ram, burde vært minimum 2Ghz med 2Gig ram, og helst dual core, det er langt nærmere sannheten..

  9. Sammenligne en prosessor til 1550 med en på 1850, dvs ~20% dyrere, blir vel litt skjevt.

    Er enig i at AMD har å komme seg over på Shanghai så fort som mulig, og at den bør skalere langt bedre enn Barcelona. Men sammenligningen er og blir feil!

     

    > AMD samarbeider med IBM, right? hvorfor klarer de ikke å produsere noe som gruser Intel?

     

    Kun på prossessor produksjon (65nm / 45nm / kobber / SOI), ikke prossessor 'design'.

  10. Hvorfor skal de kutte prisene? De er jo billigst!

     

    Noen ting de derimot burde gjort:

    * legge til støtte for DVD og CD avspilling, så vi kan bruke Wii som den underholdnings maskinen den er født til å være.

    * klokke opp hastighetene på skjermkortet litt så den kan støtte å skalere bilder til 1080p/i, samt lagt til en HDMI utgang.

    * Oppdatert den trådløse chippen så den støtter 802.11n

    * Legge til mer minne så man kan laste ned flere arcade spill etc.

     

    De kunne kalt den Wii HD og lagt ved ett nytt spill, tror det hadde slått ann..

  11. Er det noen spesiell grunn til at det tar så lang tid for Opera 9.5 å bli ferdig?

     

    Har også lurt fælt på dette, da 9.5 er temmelig mye bedre enn 9.2 på veldig mange områder (css / javascript / ytelse / features ) burde de ha sluppet den for flere månedere siden så utviklere slipper å bry oss om 9.2 (man tester jo websider hovedsakelig i stabile nettlesere).

  12. Men den kommer vel ikke på norsk før om 1-2 mnd... :(

     

    Den internasjonale versjonen av SP1 ligger på Windows Update, men er ikke tilgjengelig via automatiske oppdateringer. MEN, det er mulig å laste ned selve CAB-filen og bruke kommandoer for å installere den! Jeg har gjort dette på min bærbare og skrevet om det på bloggen min. (Kilde: My Digital Life)

     

    Hva med en x64 versjon av den filen, noen som har link? (forsøkt å søke, men får bare torrent linker, og vil helst laste ned fra ms direkte..)

×
×
  • Opprett ny...