Gå til innhold

Bent K.

Medlemmer
  • Innlegg

    367
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bent K.

  1. Heller ikke min greie dette, men har nå aldri gått seriøst inn for portretter. På den annen side lar jeg meg lett beundre over de som får til noe innen denne sjangeren, lett å trives med dette bildet. Sart og forsiktig uttrykk på modellen, men samtidig vises en barsk og maskulin side. Etterbehandlingen passer perfekt, denne "cowboy-looken" synes jeg er tiltalende. Det meste stemmer hva lys og skygger angår, eneste jeg vil pirke noe ved er overgangen mellom bakgrunn og modellens høyre kinn, virker noe "hard" og kraftig markert.

  2. Synes dette ble et fantastisk flott foto, med høy mystikk-faktor. God effekt av 25 sek. eksp., likte at det er bevegelse i skyene også. Godt porsjonerte kontraster. Opplever ikke dette som for mørkt, på min skjerm (nykalibrert iMac) er det informasjon i alle skypartiene og i alle skyggepartiene på forgrunnen. Noe gjengrodd på fjellet til venstre, men ødelegger ikke. Synes dette var så bra at den knapt synlige venstre-hellingen faktisk irriterer litt...

  3. Ser ut til å ha fått mye ut av dette, som vel i originale versjoner fremstår høyst ordinære. Kledelig etterbehandling, liker de grå-blasse fargetonene. Noe halo over takene, mulig grunnet demping av høylys. Ville kuttet noe venstre for å unngå det lille som fremkommer av vinduene.

  4. Tiltalende dette. Liker hvordan du har fått tung industri til å fremstå med en slik "ren" og enkel drakt. Den monokrome etterbehandlingen var et godt valg, men ville nok selv dempet gulstikket noe på himmelen. Aner en knapp helling mot høyre, lett å rette opp om du har det rette verktøyet tilgjengelig. Sort bakgrunn topper det hele.

  5. IKKE klar for vinter ennå for min del, da sommer'n jo aldri kom... :(

    Men når den først er her så har den sine gode sider, og kan også bidra til flotte bilder om lyset ikke er for flatt. Noe flatt lys har du hatt her, som igjen bidrar til et noe monotont uttrykk - særlig på nærmeste halvdel. Utover det er det nærmest en påskestemning du viser, blå himmel, sol og ski. Selv om bildet ikke er av den mest spennende sorten så viser du uansett et godt teknisk bilde, med nærmest perfekt eksponering - og det hele ser 100% naturlig ut. Snø er ikke alltid like lett å hanskes med når det gjelder naturtro gjengivelse og uten for kraftig blåstikk.

  6. Posituren og vingebevegelsen skiller dette ut fra mange øvrige fuglebilder, og litt flaks skal man jo ha (i tillegg til tolmodighet og kløkt).

    Finner i utg. punktet ikke stort å utsette på dette, med unntak av å "savne" noe mer kontraster på selve fuglen. Liker at det ikke er med så mange elementer i tillegg til hovedmotivet. Noe mer "luft" til høyre ville bidrattt i positiv retning hva komposisjonen angår. Et særs godt fugleportrett som gir en høy ternigsverdi herfra.

  7. Fuglemotiver har egentlig aldri vært helt min greie, og viet minimalt med tid på det. Men det å betrakte andres resultater er ikke å forakte, særlig når man finner noe som skiller seg litt ut. Finner ikke noe å utsette her, og i stort format ser man lett at alt på plass hva det tekniske angår. Det jeg synes gjør dette ekstra spesielt er barnålene, samt at det ikke er forstyrrende reflekser på bakgrunnen (noe man ofte ser på tilsvarene bilder). Eksemplarisk, blir nok vrient å toppe dette...

  8. Av en eller annen grunn så føler jeg at dette ble litt for amputert! Hadde likt litt større avstand slik at vi ser mer... Liker dog tanken bak kompen... ! God 3'er! :)

     

    Du nevner akkurat det jeg mente ved at dette ble noe tilfeldig i forbifarten, og at jeg selv gjerne skulle gjort dette opptaket med et alternativt ståsted. En del "fremmedelementer" i forgrunnen gjorde at jeg ikke viser mer under. Takker for tilb. meld.

     

    Et godt teknisk opptak som MÅ sees i det store formatat. Fine linjer mot senter av bilde, som blir riktig i mine øyne. Bra igjen Bent, som vanlig. :)

     

    Veldig hyggelig tilb. meld. Var brukbart fornøyd med dette selv, med unntak av at jeg gjerne skulle valgt noen alternative vinklinger og avstander/brennvidder.

  9. Spesielt og fint, f 5,6 gjorde seg her! ;)

     

    Takker. f/5.6 fungerte jo greit, men skulle ønske jeg hadde mulighet for ytterligere effekt. Får vel trå til litt ekstra ved neste objektiv-handel!

     

    Stilig bilde, liker dybden i det ;o)

     

    Hyggelig du likte dette Anne G. Paris er jo et foto-eldorado av de sjeldne...

  10. Det florérer av nordlys-bilder, men dette skiller seg positivt ut etter min smak. Speilingen, båten og disen over vannet bidrar til å gjøre dette spesielt. Teknisk utmerket - men kan ikke helt se fordelen med såpass stor blender? D700 er jo et særs godt verktøy, men tipper du har måttet ty til en støyfjærning av himmel og himmelspeilingen?

  11. Er så mange kommentarer her - men håper det er plass til fler... - hehe!

    Slike bilder av gammelt interiør fenger alltid. Steen Jensen viser jo ofte slikt. Har noen i denne sjangeren selv på "lager", men ingen jeg er 100% fortrolig med komp./utsnitt. Synes du har kommet ok ut av dette, men enig med at stolene til høyre burde vært flyttet. Og samtidig skjøvet den blå lenger frem mot bordet og fått med hele. Liker etterbehandlingen, og korningen er ikke spes. sjenerende. Regnet faktisk med du lysmålte i vinduet for å eksponere det korrekt, men leser av exif at det ikke kan være tilfellet. Ville nok hatt raskere lukkertid da.

    GRATTIS med ny PC og skjerm, deilig med stor behandlingsflate...

  12. Trivdes umiddelbart med dette. På grensen til noe hardt lys, men sola har uansett hatt en grei plassering (bak og til høyre...??) Kunne mulig senket høylyset en liten tanke. Fin oppbygning av elementene i bildet, og synes forgrunnen absolutt hører med. Ville faktisk prioritert enda mer av den jeg da...

  13. I høyeste grad severdig ja...!

    Nettopp vært en uke i Paris, og undergrunnen (Metroen) hadde jeg håpet skulle gi resultater av denne type. Men dengang ei, kom aldri i nærheten av disse rene linjene. Og linjene (buene) og det kraftfulle uttrykket er det som slår imot en her. Kledelig etterbehandlet, de fleste valg virker godt gjennomtenkte. Finner ikke noe jeg selv ville gjort annerledes om jeg hadde sittet på dette, bare liker det.

  14. Innrømmer å like resultater som er strukket til "bristepunktet" hva innhold og uttrykk angår (selv om jeg er veldig forsiktig med slikt selv...)

    Finner ikke så mye å taste ned, annet enn at jeg også i stor grad trives med dette. Det minimalistiske fenger, og øynene fokusérer automatisk på detaljene på den store "stenen". For meg ble hvit bakgrunn en heller dårlig idé, trivdes best med palett nr. 4 fra venstre...

  15. Ved første øyekast synes jeg det ble noe "rotete", med for mange ting å feste øynene på. Men har tittet en stund og liker det mer og mer. Spenstig og fargerikt, bilder av spindelvev ser man som oftest med mørk/sort bakgrunn - tatt på kvelds - eller nattestid. Men har et forslag om kraftige kutt: Halvere stammen til venstre og kutte ved planke-skjøten til høyre. Utsnittet ville blitt tilnærmet firkantet, men med en "renere" helhet.

  16. Skjønner godt du var rask på avtrekker'n her, ikke ofte disse har tid til å vente på å bli tatt bilde av. Komposisjon etter læreboka, friske farger og naturlig fremstilt.

    Men ser også denne "fokus-bommen" der nærmeste del av blomsten fremstår som det skarpeste området.

    Var frekk og prøvde, og har følgende forslag:

     

    1. Kraftig støyfjærning av hele bildet.

    2. Selektiv oppskarping av sommerfuglen og svak bluring kun av blomsten.

     

    Synes det fremstod mye bedre av disse enkle "knep". Men ser du har brukt Picasa, og der er nok ikke disse egenskapene tilgjengelige...

  17. Sitter du på et arsenal av kameraer...?? Synes du viser til forskjellige typer for hvert bilde cool.gif

    På de fleste måter kommet godt ut av dette, og høst er det ingen tvil om. Finner ikke stort å trekke ang. komp./utsnitt, eneste måtte vært en mer fullstendig forgrunn. Speilingen utmerker seg, og stenene i vannet setter en ekstra spiss.

    Med noe forbehold så kan det virke som om fokus sitter i speilingen her, eller at jeg blir noe "lurt" ved at skogen ser noe overoppskarpet ut. En blender på f/11-13 ville nok bidratt positivt, og økt iso kunne dertil bidratt dersom lukker ville blitt i tregeste laget.

  18. De fleste assosierer vel Stavern med sol, sommer og skjærgårdsidyll, og det vises til det fulle her. Synes du har funnet et godt ståsted, uten at for mange elementer uten betydning har kommet med. Grei komp. og naturlig vist. Men vil nevne følgende:

     

    1. Ser ut til at bildet heller svakt mot høyre, kan enkelt rettes i etterkant.

    2. Kraftig støy (særlig på himmel) fremkommer på stort format, kan i stor grad begrenses i etterbehandling.

    3. Ser ut til å være rom for å dempe høylyset noe, samt lysnet skyggepartiene forsiktig.

×
×
  • Opprett ny...