Jump to content

TVDlover

Medlemmer
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TVDlover

 1. Heisann. Jeg er på utkikk etter den ultimate student pc, der budsjettet mitt ligger på 9000 (10000 hvis jeg presser det). Jeg er ute etter en pc/tablet som skal ha disse kvalifikasjonene: - touch skjerm - 360* skjerm, eller skjerm som kan taes av til en tablet - Kunne ha flere programmer og prosesser oppe samtidig, spotify, internett, word, mail evt. mer? - HELST kunne skrive på med penn (ta notater) - Godt tastatur til skriving - Ikke tung. Maks 1.5 kg (2kg?) (- kunne spille spill som minecraft, spelunky ol. Ikke tunge spill, og trenger ikke være topp grafikk) Vet jeg har høye krav, men er det noen av dere som har forslag til pcer som utfyller noen, eller alle kravene mine?
 2. TVDlover

  Smisking? Tips

  Hei. Jeg trenger tips til god smisking for å kunne vinne romvask på folkehøyskole ? ikke noe så enkelt som godteri osv. Vær kreativ!
 3. Det jeg lurer mest på er hvordan jeg skal formulere at jeg kanskje vil ha videre jobb etter fhs. (Jeg får ikke permisjon, da jeg kun var deltidsansatt)
 4. Hei. Dette er et litt serriøst tema, så jeg håper på serriøse svar. Jeg skal si opp jobben min fordi jeg skal inn på folkehøyskole. Jeg har snakket med sjefen min om dette, og han sier at jeg skal skrive en oppsigelse på mail til han. det jeg lurer på er om hvordan jeg skriver en oppsigelse? Jeg har en mnd. oppsigelsestid, så den skal helst inn ila. helga. Jeg øsnker å ha med begrunning om hvorfor jeg slutter (da jeg egentlig allerede har fortalt han om det) og gjerne et kort avsnitt om at jeg ønsker jobb igjen når jeg evt. kommer hjem igjen. Nå vet jeg ikke hva jeg skal etter fhs. Vet dette ble langt, men håper noen kan gi meg råd og tips til gode oppsigelser.
 5. Heisann. Typen har snakket litt om at han ønsker å prøve ny hårfarge. Han er nå naturlig blond, og er ganske lys i huden, men ønsker å farge håret litt mørkere. Kanskje mørk blond/lyst brunt. Det som holder han igjen fra å gjøre dette, er at han tenker det er på en måte en jenteting eller punker-ting å farge håret. Hva synes dere? Finnes det for eks. noen hårfarger som er spesialisert til gutter?
 6. Må bare dele denne, for å få den ut og aktiv! https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1666577&p=22525220 Dette er en Norsk skriftlig eksamens tråd! Vi trenger en slik en for i år, 2015
 7. Hva tror dere temaet blir/hva er relevant? Hadde vært greit med en liste over temaer : )
 8. Neste uke er det altså eksamen i Norsk (hovedmål og sidemål)! Det er så utrolig mange elever over hele landet, både vg3 og privatister som skal opp til denne eksamen, og med dette håper jeg denne tråden kan være en side hvor vi alle kan diskutere og dele tips og triks med hverandre! Jeg fikk ideen fra tidligere tåder, blandt annet for våren 2012 https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1437333 Her finnes det så utrolig mange nyttige tips og ideer, med linker og erfaringer. I tillegg er det aldri dumt å føye til nye og relevante poster i saken (da denne er noen år gammel) Håper flere av dere er klar for å sette i gang med en reell siste oppkjøring før eksamen! LYKKE TIL ! <3
 9. Hei. Jeg har eksamen i norsk om mindre enn to uker, og jeg vurderer nå sterkt å sette meg inn i sjangeren Essay. Jeg har norsk som privatist, og vil ha samme eksamen som vg3 elever. Det jeg lurer på, er om noen her har noen lette huskeregler eller liknende når man skal skrive essay. Jeg har vært på nettet og lest om sjangeren, og tror jeg forstår det, men jeg har hørt at det er så lett å "faile" på denne sjangeren, da den er veldig krevende. Så, er det noen her på forumet som har korte og flotte tips om hva man bør ha med i et essay, og hva man absolutt bør unngå. Nå tenker jeg generelt, altså. Har ikke fått noen oppgave ennå, men prøver meg nå på tidligere eksamener, og sliter litt med å huske hva jeg skal ha fokus på, slik at det ikke blir for mye mot artikkelsiden, eller at det detter mot kåseri :/ Takk for alle tips!
 10. nå hadde jeg spansk for 3 år siden, og husker ikke mye, men når jeg leser gjennom dette får jeg en følelsa av at det kanskje skurrer noe med tidene du skriver i? Noe jeg slet med var å skrive alle ordene slik at de var på samme tid, liksom, Jeg heter Anna, så kunne jeg skrive Jeg het Anna, oom du skjønner. Ser du ikke har fått noe særlig svar, og følte for å hjelpe med det jeg kan Selv om du antagelig allerede har hatt tentamen
 11. http://hamsunsenteret.no/no/component/author/page/120-britt-andersen-hamsun-og-det-nye-kjoennsforholdet "...et tema fram til Hamsuns siste roman, Ringen sluttet fra 1936. " Denne setningen er hentet fra det siste avsnittet i denne artikkelen om knut hamsun, i linjen øverst. Det jeg ikke helt klarer å forstå, er hvorfor det nevnes at "Ringen Sluttet" er Hamsuns siste roman? Fordi, jeg selv har jo lest flere bøker av han som er gitt ut etter 1936? Hvorfor er det slik? Er de bøkene som er gitt ut etter, ikke romaner? Aner ikke om dette er feil sted å poste dette, men var usikker hvor ellers
 12. I veldig liten grad. Stoler ikke helt på daria for å være ærlig. Bruker kun faglærer eller bøkene jeg er tildelt, men er i ei lita knipe nå, som hun er bortreist og kun tar imot krisetelefoner MEN, jeg kan godt prøve å sjekke det ut. Men hvordan vet man om det er en person på 20 årene som har skrevet oppgaven, eller en på 14 år, som for det meste har klippet og limt?
 13. Det visste jeg ikke Har kun brukt ordet i muntlig form. Takk for påminnelsen!
 14. Jeg er fullt klar over at det er mange som er ute etter, og vil gjerne at andre skal gjøre leksene for seg, men de aller fleste sitter fast, og ser ingen annen utvei. Så istede for å være spydig, kan man, som du sier, heller hjelpe til slik at denne personen kommer igang med oppgaven sin. Jeg forventer jo ikke at folk skal sette seg ned å skrive oppgavene for en, men jeg forventer at man kan være et medmenneske, og forstå at man har vært der selv engang, og som oftest trenger man ett spark i baken for å komme i gang selv.
 15. Heisann. Jeg har fått ennå en oppgave (noe som likner en fordypningsoppgave, men er mer som en muntlig stil), som handler om Knut Hamsun og hans kvinnesyn. Jeg har lest bøkene Viktoria, Den siste glede og På gjengrodde stier. Jeg skal skrive litt om hvordan hanns kvinnesyn er, siden han skrev de fleste bøkene sine rundt det året da "Den nye kvinnen" var i fokus. (1920, da kvinnene stilte krav til utdanning og yrke). Disse tre bøkene er også skrevet på tre forskjellige stadier i livet hans (med 20-30 år i mellom hver). Derfor synes jeg disse passet bra Det jeg lurer på er om noen her kanskje har lest noen andre bøker av K. Hamsun som har tydelig kvinnesyn i fokus? Der jeg kan finne noen uttdrag fra på nettet. Jeg ønsker bare å sitere dette i stilen min. Få litt flere eksempler inn der. Jeg har ikke tid til å lese meg opp på alle bøkene hannes, da oppgaven skal inn om 3 dager. Så jeg trenger deres hjelp.
 16. Jeg må bare si at jeg var i mitt lille irritable hjørne her, og jeg skjønne jo at det er irriterende med de som sier "hjelp meg å tolke oppgaven", eller skriver dårlig gramatikk. Men istede for å komme med spydige kommentarer, som kanskje proveserer deg selv og den som har skrevet inlegget, så kan du heller bare kanskje sende link til hvordan man tolker en tekst, og bare skrive hyggelig og pent "pass på språket ditt," og gjerne et smilefjes etter for å understreke at du ikke er der for å tråkke på personen som kanskje sitter hjemme og stresser over en oppgave hun/han føler er uløselig og er nær verdens undergan :) Er man stresset, vil man helst ha fort og rask hjelp, omså bare si "Stå på, du klarer dette fint selv!" Kom med tips: "Prøv lag en disposisjon" ...
 17. Jeg kjenner at jeg blir lei. Jeg, som flere andre, har spurt om hjelp til lekser, innleveringer, oppgaver ol.. Også jeg, som flere andre trenger hjelpe til å forstå oppgaven vi er blitt tildelt, og kanskje et spark i ræva og en liten ledetråd gjennom utførelsen av oppgavene. Jeg ser alt for mange som, istede for å svare på "Hvordan løser jeg dette?" begynner å komme med tåpelige kommentarer at "Kanskje du bør lese teksten du er tildelt" eller "du er lat" osv osv Jeg er en person som lett får skrivesperra og forstår overhode ikke hvor jeg skal starte og trenger hjelp og ideer fra andre. (Jeg har en svak form for dyskeksi) Jeg ser dette igjen hos flere (ikke nødvendighvis at de har dysleksi). Nå sier jeg ikke at det er ingen som bruker dette for å komme seg unna arbeidet selv, men det er ikke alle som heller prøver å lure seg unna. De fleste av oss trenger bare hjelp til å komme i gang, men istede for hjelpa vi trenger blir vi heller tråkket ned av andre og fortalt hvor lat vi er, hvor dårlig formulert spørsmålene våre er, og rett og slett hvor idiotisk det er å spørre om slike ting. Er det idiotisk å spørre "Hvordan tolker jeg denne oppgaven om Knut Hamsun?" Jeg tror en person som spør dette, ikke er ute etter at du skal skrive tolkningen, men heller gi noen ledetråder på veien. Jeg bruker meg selv som eksempel med dette fordi jeg opplever dette stadig når jeg spør om hjelp. Og jeg ser flere andre som også får slike svar, som ikke hjelper, men som heller gjør det motsatte, og tråkker en ennå mere ned. Altså, det jeg prøver å få fram med dette, om det ikke er klart, så vær så snill, dere som driver å kommer med spydige kommentarer og kvervulerer: Stopp! La vær å kommentere om du ikke er inne på tråden for å hjelpe. Det er bedre med 0 svar, enn 20 der det står hvor dårlig og hjelpesløs en person er. Og JA, jeg er nå forberedt på mange stygge kommentarer her, men det er jeg forsåvidt allerede vant med.
 18. Mellom permene Nazistiske tanker Greia er egentlig det at jeg ikke fatter hva jeg skal lete etter. Omså et eksempel på hva en nazistisk tanke er? Hva er en nazistisk tanke? Jeg er kanskje privatist, og burde kunne dette. Men, grunnen til at jeg starter en "diskusjon"/"spørsmål" ang. dette er jo fordi jeg sitter fast. Hadde jeg hatt fasitsvaret ville jeg vel ikke trengt å spørre her? Og ikke skjønner jeg hva du, Akroev, mener med korrekte titler? De er korrekte. Er i vertfall de bøkerne jeg lånte på biblioteket
 19. "Den mørke skrøde" kan det bli vanskelig å finne noe i, eller å finne i det hele tatt. Prøv heller "På gjengrodde stier" Tusen takk for svar Kan du gi meg noe hint om hvor og hva jeg skal se etter i denne boka?
 20. Heisann. Jeg skal skrive en oppgave om Knut Hamsun og hans nazistiske tanker i bøkene han skrev. Altså, hvordan hans nazistiske ideer kommer fram i skrivemåten. Jeg har valgt bøkene Sult, Den mørke skrøde og Den siste Glede. Er det noen her som har noen idè om hva jeg skal se etter, og som kan gi meg ideer, altså, hjelpe meg med analysen? Er det kanskje noen andre bøker som kanskje er lettere å finne dette i? Vær så snill, bare relevante svar her!
 21. Hva mener du da? Gi meg noen hint, tips? Tema, problemstilling?
 22. Heisann. Jeg går på sonans og tar Norsk som halvvårsfag, altså, skal ha eksamen nå til våren. Jeg skal da skrive et særemne som jeg skal legge fram på eksamensdagen (muntlig). Det jeg trenger er rask hjelp og ideer som gjør slik at jeg kan få et godt særemne, men som ikke er så forferdelig vanskelig å skrive. Jeg tar opp matte og naturfag samtidig så er så fryktelig mye å gjøre, i tillegg til at norsk er et 3 år fag i utgangspunktet, så har en god del andre bøker å lese og tekster å skrive! Vær så snill, trenger all den hjelp jeg kan få.
 23. Heisann! Jeg har nå klart å bli skikkelig forkjølet med tett, rennende nese, sår hals og hodepine. Og halsen min er så sår at det er umulig å få sove. Jeg fant fram da noe som heter CuraMed, som er med råmelk og c-vitaminer. Men denne gikk visst ut i 2012... Jeg vet ikke i hvor stor grad, om daten er så viktig. Burde jeg holde meg til datoen, eller tror dere det går greit med denne? Jeg er for øyeblikket alene, og har ikke mulighet til å komme meg til et apotek før i morgen ettermiddag, og skulle gjerne kunne tatt meg en slik pastill. Andre ideer mot sår hals, som man får tak i hjemme? Har drukke mye te og kakao
 24. Hei. Har du hatt muntlig eksamen i biologi 1? Jeg har det nå på onsdag om ei uke, og er litt stresset på spørsmålene jeg kan få på eksamen. Hvilke spørsmål er mest vanlig å få under del en, og hvilke spørsmål er mest vanlig under del 2? Er det slik at oppgaven på del en er koblet til den praktiske delen?
 25. Heisann. Jeg er midt i julegave planlegging/kjøping, men sliter med en del julegaver. Til bla, Mamma, stefar, Pappa og stemor (kjøper til de ilag) og småsøstre (6, 10 og 13 år). Jeg trenger gode tips til alle disse folka. Nettsider jeg kanskje kan få kjøpt alle gavene på (gaver til alle aldre/kjønn, slik at det blir samme frakt). Eller bare tips og ideer til hva jeg kan kjøpe og finne i vanlige butikker i byen Bare seriøse henvendelser takk
×
×
 • Create New...