Jump to content

TVDlover

Medlemmer
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

About TVDlover

 • Birthday 01/13/1995

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 1. Heisann. Jeg er på utkikk etter den ultimate student pc, der budsjettet mitt ligger på 9000 (10000 hvis jeg presser det). Jeg er ute etter en pc/tablet som skal ha disse kvalifikasjonene: - touch skjerm - 360* skjerm, eller skjerm som kan taes av til en tablet - Kunne ha flere programmer og prosesser oppe samtidig, spotify, internett, word, mail evt. mer? - HELST kunne skrive på med penn (ta notater) - Godt tastatur til skriving - Ikke tung. Maks 1.5 kg (2kg?) (- kunne spille spill som minecraft, spelunky ol. Ikke tunge spill, og trenger ikke være topp grafikk) Vet jeg har høye krav, men er det noen av dere som har forslag til pcer som utfyller noen, eller alle kravene mine?
 2. TVDlover

  Smisking? Tips

  Hei. Jeg trenger tips til god smisking for å kunne vinne romvask på folkehøyskole ? ikke noe så enkelt som godteri osv. Vær kreativ!
 3. Det jeg lurer mest på er hvordan jeg skal formulere at jeg kanskje vil ha videre jobb etter fhs. (Jeg får ikke permisjon, da jeg kun var deltidsansatt)
 4. Hei. Dette er et litt serriøst tema, så jeg håper på serriøse svar. Jeg skal si opp jobben min fordi jeg skal inn på folkehøyskole. Jeg har snakket med sjefen min om dette, og han sier at jeg skal skrive en oppsigelse på mail til han. det jeg lurer på er om hvordan jeg skriver en oppsigelse? Jeg har en mnd. oppsigelsestid, så den skal helst inn ila. helga. Jeg øsnker å ha med begrunning om hvorfor jeg slutter (da jeg egentlig allerede har fortalt han om det) og gjerne et kort avsnitt om at jeg ønsker jobb igjen når jeg evt. kommer hjem igjen. Nå vet jeg ikke hva jeg skal etter fhs. Vet dette ble langt, men håper noen kan gi meg råd og tips til gode oppsigelser.
 5. Heisann. Typen har snakket litt om at han ønsker å prøve ny hårfarge. Han er nå naturlig blond, og er ganske lys i huden, men ønsker å farge håret litt mørkere. Kanskje mørk blond/lyst brunt. Det som holder han igjen fra å gjøre dette, er at han tenker det er på en måte en jenteting eller punker-ting å farge håret. Hva synes dere? Finnes det for eks. noen hårfarger som er spesialisert til gutter?
 6. Må bare dele denne, for å få den ut og aktiv! https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1666577&p=22525220 Dette er en Norsk skriftlig eksamens tråd! Vi trenger en slik en for i år, 2015
 7. Hva tror dere temaet blir/hva er relevant? Hadde vært greit med en liste over temaer : )
 8. Neste uke er det altså eksamen i Norsk (hovedmål og sidemål)! Det er så utrolig mange elever over hele landet, både vg3 og privatister som skal opp til denne eksamen, og med dette håper jeg denne tråden kan være en side hvor vi alle kan diskutere og dele tips og triks med hverandre! Jeg fikk ideen fra tidligere tåder, blandt annet for våren 2012 https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1437333 Her finnes det så utrolig mange nyttige tips og ideer, med linker og erfaringer. I tillegg er det aldri dumt å føye til nye og relevante poster i saken (da denne er noen år gammel) Håper flere av dere er klar for å sette i gang med en reell siste oppkjøring før eksamen! LYKKE TIL ! <3
 9. Hei. Jeg har eksamen i norsk om mindre enn to uker, og jeg vurderer nå sterkt å sette meg inn i sjangeren Essay. Jeg har norsk som privatist, og vil ha samme eksamen som vg3 elever. Det jeg lurer på, er om noen her har noen lette huskeregler eller liknende når man skal skrive essay. Jeg har vært på nettet og lest om sjangeren, og tror jeg forstår det, men jeg har hørt at det er så lett å "faile" på denne sjangeren, da den er veldig krevende. Så, er det noen her på forumet som har korte og flotte tips om hva man bør ha med i et essay, og hva man absolutt bør unngå. Nå tenker jeg generelt, altså. Har ikke fått noen oppgave ennå, men prøver meg nå på tidligere eksamener, og sliter litt med å huske hva jeg skal ha fokus på, slik at det ikke blir for mye mot artikkelsiden, eller at det detter mot kåseri :/ Takk for alle tips!
 10. nå hadde jeg spansk for 3 år siden, og husker ikke mye, men når jeg leser gjennom dette får jeg en følelsa av at det kanskje skurrer noe med tidene du skriver i? Noe jeg slet med var å skrive alle ordene slik at de var på samme tid, liksom, Jeg heter Anna, så kunne jeg skrive Jeg het Anna, oom du skjønner. Ser du ikke har fått noe særlig svar, og følte for å hjelpe med det jeg kan Selv om du antagelig allerede har hatt tentamen
 11. http://hamsunsenteret.no/no/component/author/page/120-britt-andersen-hamsun-og-det-nye-kjoennsforholdet "...et tema fram til Hamsuns siste roman, Ringen sluttet fra 1936. " Denne setningen er hentet fra det siste avsnittet i denne artikkelen om knut hamsun, i linjen øverst. Det jeg ikke helt klarer å forstå, er hvorfor det nevnes at "Ringen Sluttet" er Hamsuns siste roman? Fordi, jeg selv har jo lest flere bøker av han som er gitt ut etter 1936? Hvorfor er det slik? Er de bøkene som er gitt ut etter, ikke romaner? Aner ikke om dette er feil sted å poste dette, men var usikker hvor ellers
 12. I veldig liten grad. Stoler ikke helt på daria for å være ærlig. Bruker kun faglærer eller bøkene jeg er tildelt, men er i ei lita knipe nå, som hun er bortreist og kun tar imot krisetelefoner MEN, jeg kan godt prøve å sjekke det ut. Men hvordan vet man om det er en person på 20 årene som har skrevet oppgaven, eller en på 14 år, som for det meste har klippet og limt?
 13. Det visste jeg ikke Har kun brukt ordet i muntlig form. Takk for påminnelsen!
 14. Jeg er fullt klar over at det er mange som er ute etter, og vil gjerne at andre skal gjøre leksene for seg, men de aller fleste sitter fast, og ser ingen annen utvei. Så istede for å være spydig, kan man, som du sier, heller hjelpe til slik at denne personen kommer igang med oppgaven sin. Jeg forventer jo ikke at folk skal sette seg ned å skrive oppgavene for en, men jeg forventer at man kan være et medmenneske, og forstå at man har vært der selv engang, og som oftest trenger man ett spark i baken for å komme i gang selv.
 15. Heisann. Jeg har fått ennå en oppgave (noe som likner en fordypningsoppgave, men er mer som en muntlig stil), som handler om Knut Hamsun og hans kvinnesyn. Jeg har lest bøkene Viktoria, Den siste glede og På gjengrodde stier. Jeg skal skrive litt om hvordan hanns kvinnesyn er, siden han skrev de fleste bøkene sine rundt det året da "Den nye kvinnen" var i fokus. (1920, da kvinnene stilte krav til utdanning og yrke). Disse tre bøkene er også skrevet på tre forskjellige stadier i livet hans (med 20-30 år i mellom hver). Derfor synes jeg disse passet bra Det jeg lurer på er om noen her kanskje har lest noen andre bøker av K. Hamsun som har tydelig kvinnesyn i fokus? Der jeg kan finne noen uttdrag fra på nettet. Jeg ønsker bare å sitere dette i stilen min. Få litt flere eksempler inn der. Jeg har ikke tid til å lese meg opp på alle bøkene hannes, da oppgaven skal inn om 3 dager. Så jeg trenger deres hjelp.
×
×
 • Create New...