Gå til innhold

Vikdal

Medlemmer
  • Innlegg

    1 199
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vikdal

  1. Hei

    Jeg er på jakt etter tips til små, trådløse ørepropper i prisområdet 500-1500kr. 

    Hun som skal bruke dem, ønsker at proppene skal være ganske små i øret, slik at de ikke blir (altfor) ubehagelige å sovne med. Noe som skjer ganske ofte :) Med andre ord, er det et vesentlig poeng at de stikker minst mulig ut av øret.

    Om det er to separate øreplugger, eller om de henger sammen, er ikke så viktig, selv om jeg tror det er mest fornuftig med noen som henger sammen, i fall de detter ut under soving.

    Er det noen som har gode tips? Er f.eks Jaybird Freedom (varianter) noe å anbefale i denne sammenheng?

     

  2. Kom over en litt spennende modell hos komplett, som jeg kan få for 7990,-

    Denne: https://www.komplett.no/product/1134841/gaming/gaming-pc/baerbar/lenovo-ideapad-s540-156-fhd

    Spesifikasjonene ser ut til å være mer enn gode nok for å dekke behovet. Samtidig ser den estetisk mye bedre ut enn det som vanligvis sorterer inn under "gaming laptop". 

    Eneste jeg kunne ønsket meg var noe høyere oppløsning på skjerm, men det ville vel medført en høyere pris også. 

  3. Tusen takk for innspill og kommentarer ?

    Den modellen det lenkes til er et eksempel på det jeg mener virker noe overdrevent til det behovet som beskrives. 400fps+ i Minecraft høres voldsomt ut. Skjønner at det er et syntetisk tall, men likevel. Den var jo mye hyggeligere priset enn de som har blitt foreslått i butikken.

    Jeg er ikke ute etter at det skal bli så billig som mulig, men jeg ser ikke poenget med å bruke penger på maskinvare som er unødvendig for formålet.

    Godt innspill dette med touch. Det har jeg ikke tenkt på. Jeg har sett litt på Matebook'ene fra Huawei. De kan man få med både touch, fin CPU, mye minne og høy oppløsning på skjerm ?

  4. Datteren min blir 10 år, og har sagt at hun ønsker seg "gaming pc" (laptop). I dag har vi ingen pc i hus, og benytter utelukkende læringsbrett fra skole (ipad) og mobilplattform (android og ios) til spill. Det hun skal bruke den til er, enn så lenge, MineCraft, Sims og den typen spill. Fortnite osv overholder vi aldersgrensen på, og er ikke aktuelt.

    Samtidig er det andre i husstanden som ønsker å kunne benytte den samme maskinen til lett fotoredigering, lage fotoalbum, og ellers kontoroppgaver. Photoshop nevnes også, men det er i så fall på et enkelt nivå, og ikke editering av rå-formater. 

    Dette behovet ble presentert for salgskonsulent i PC-avdelingen hos <%elektrokjeden%>, men de pc-alternativene som ble foreslått da mener jeg er i overkant av hva som dette behovet skulle tilsi. Her kom det PCer i prisklassen 12k+ og det var stort fokus på grafikkort og mye minne. Minne kan jeg være med på, men graftig GPU er vel ikke nødvendig for bruken som beskrives?

    Vil ikke en god/kraftig prosessor og tilstrekkelig minne, sammen med en skjerm med god oppløsning (fullHD(+)) være tilstrekkelig her? De spillene og programvaren som nevnes er for meg "apper", så om det f.eks fantes en Chromebook med i5/7 cpu og 6GB+ minne så er behovet dekket? Tar jeg feil her? Er det i så fall noe jeg overser, eller begrensninger jeg ikke tenker på?

    Takker for innspill, og gjerne en pekepinn på modeller som bør vurderes.

  5. Eriksendrul skrev (23 timer siden):

    ...

    Er det veldig dyrt og oppgradere en Laptop? Altså ved senere anledning kjøpe for eks nytt skjermkort, RAM, CPU osv.

    Kan man bytte deler selv? Har bygget rundt 30-40 Stasjonære maskiner tidligere, aldri åpnet en laptop før.

    ......

    Det er ikke bare bare å oppgradere en laptop, og i enkelte tilfeller går det ikke i det hele tatt.

    Det du kan forvente er at du (kanskje) kan oppgradere HDD og minne i maskinen. GPU og CPU er det mindre vanlig å kunne oppgradere, samt at det ofte er veldig dyrt, sammenliknet med en stasjonær maskin.

    • Liker 1
  6. Hvorfor må du involvere moren din i kjøpet om du skal betale med Klarna? Er du under 18 ?

     

    Om du ender på at du MÅ kjøpe deg sykkel, så er det vel bare å gjøre det ved å velge "Betal med Klarna 14 dager" når du gjennomfører handelen. Da får du jo ganske umiddelbar tilbakemelding på om du kan gjøre dette alene eller ikke. Når du har fått fakturaen, kan du uansett betale deler av beløpet. Da får du automatisk delbetaling på resten. Jeg har gjort dette selv, og fikk da automatisk opprettet en "Klarna Konto", med månedlige avdrag på resten av beløpet.

  7. De selger jo ikke fler batterier så lenge du kjøper det riktige når du trenger et?

    Knappeceller kan se like ut, men de varierer jo både i spenning og størrelse - i noen bruksområder må batteriet være tynt, men kan ha en stor diameter. I andre områder må diameteren være liten, men tykkelsen kan være større. Det at de kommer i såpass mange dimensjoner gir jo produktdesignere stor frihet ifht hvilket batteri de skal bygge produktet for.

    Her er en liste over alle størrelsene. Tips: Tallene etter de to bokstavene er ØxH. Utover størrelse er det stort sett mah som varierer.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_battery_sizes#Button_cells_-_coin,_watch

    Godt spørsmål og meget godt svar!

    Dette har jeg lurt på også :)

    • Liker 1
  8. Jeg har akkurat denne løsningen koblet til min 500/500 linje fra Altibox, og det fungerer helt utmerket.

     

    Har ingen problemer med ytelsen, som du kan se under. Har riktignok en leilighet og ikke et hus.

     

    Kjøpte Velop da det var halv pris. Har sett at det er ofte tilbud på det, så om du ikke har akutt behov så ville jeg ventet til det er på tilbud igjen :)

     

    post-24372-0-16531700-1549876295_thumb.png

     

     

    Det virket som en god deal. 50%. Har du testet denne selv?

     

     

     

    "Med hus på 170 kvm og to etasjer ville jeg heller gått for en mesh-løsning enn en enkelt router. Komplett har bra pris på denne: https://www.komplett.no/product/1014486/datautstyr/nettverk/routere/linksys-velop-wi-fi-mesh-system-2-pk#"

     

  9. Vanskelig å få tak i?

    Jeg har forståelse for at ikke alle bor i Oslo (eller en by med litt størrelse), men jeg var innom flere butikker i Oslo i går som hadde flere enheter på lager. Den er i alle fall mye enklere å få tak i enn NES classic var.

    • Liker 1
  10. Da kommer det en liten oppdatering.

     

    Sist fredag bestilte jeg et Samsung NX500 kamera. Tok bare en avgjørelse, for at det ikke skulle strekke ut i tid. Det var et kamera som både funksjonelt sett og utseendemessig var noe som både jeg og kona kunne like. Det varte ikke lenger enn at jeg etter 10-15 min kansellerte bestillingen :p Jeg husket bare vagt fra denne tråden at noen nevnte noe om at Samsung var "dødt", eller noe, og det gjorde meg veldig usikker. Så intet kjøp enda.

     

    Men ...

     

    Kona er ute på rundtur i byen selv, og tok turen innom fotobutikk i sentrum. Ringte meg for litt siden, og var strålende fornøyd med å ha blitt anbefalt Olympus OM-D E-M10 Mark II .  For meg ser det ut som et helt fint kamera, med unntak da av at det ikke kan filme i 4K, noe som noen nevnte tidligere i tråden.

     

    Noen kommentarer til valget, sånn rent teknisk/funksjonelt sett ? (før jeg skal plukke det med meg på vei hjem fra jobb)

  11. Hei igjen og takk for alle svar.

     

    Mange gode tilbakemeldinger som vi bør ta med oss når vi skal ut og kikke. Vi har så vidt kikket litt på nett, med litt omtaler, og sett på bl.a Canon EOS M3 og også fått et tips om M10. Tipper vi vil kunne få god veiledning i en butikk og så kunne bruke mange av tilbakemeldingene her som kontrollspørsmål.

     

    Takk for hjelpen! Jeg kan komme tilbake med en oppdatering når vi har valgt en modell :)

    • Liker 1
  12. La kona velge selv, men gjør en dag av dette.

     

    Lag et lite gavekort der du inviterer henne på middag med etterfølgende besøk i en fotobutikk. Hvis du skal ha en økonomisk ramme skriver du dette på gavekortet. Da ender hun (og du) opp med både en opplevelse og et kamera hun har valgt selv.

    Heh, det var ikke et dumt forslag, men jeg tror likevel at vi ikke skal begynne helt fra scratch, men ha en liten formening om aktuelle modeller før vi går inn i en butikk. Når det blir alt for mange valgmuligheter så kan vi fort ende opp med å ikke klare å ta en avgjørelse og gå tomhendt hjem igjen.

     

    Ville kikket tungt på Micro Four Thirds-systemet med Olympus og Panasonic. Lite, kompakt og veldig godt til størrelsen.

     

    Det er flere andre interessante systemer, som Samsung NX, Sony NEX, Canon M og andre.

     

    Vurder også en entusiast-kompakt som Panasonic LX100, Sony RX100, Canon S120 med flere.

    Takk for konkrete tips. Har som nevnt kikket på Canon M tidligere, og snust litt på M3 som er aktuell nå.

     

    m3/4 har jeg ikke kikket på tidligere. Hva er fordelene med denne varianten kontra de andre?

     

    Om noen skulle ha noen "ikke-kjøp/vurder-denne/disse" så er det interessant også.

     

  13. Kona ønsker seg nytt kamera, og vil i utgangspunktet at det kommer i hus før jul så vi kan ta bilder til julekort etc med det.

     

    Pr i dag har vi et Canon 350D (gammel traver ja). Dette synes kona at er for stort å ha med seg rundt, og det blir derfor til at de bildene som hun får tatt er med mobilen. Med små barn (5 og 1,5) som skal fanges i diverse øyeblikk kan det bli langt mellom blinkskuddene gitt de begrensningene som ligger i et mobilkamera.

     

    Hvilke(t) kamera er det som kunne være aktuelle gitt følgende enkle kravliste:

    • Ikke for stort av størrelse og vekt
    • Mulighet for å kunne ta bilder i serie
    • Mulighet for å filme
    • Mulighet for mest mulig automatikk i innstillinger, men mulighet for å kunne stille på lukkertid, blender, osv frat tid til annen

    Tidligere har vi sett på modeller som Canon M, Sony NX osv, og det har virket som modeller kunne være interessante.

     

    All hjelp mottas med stor takk :)

    Det begynner å bli en stund siden jeg benyttet forumet aktivt, og ting ser litt annerledes ut siden sist jeg var pålogget. Dersom det skulle være en "dette er tråden for dere som skal kjøpe nytt kamera akkurat nå" e.l, så har jeg ikke funnet den. Lenk meg gjerne til den i så tilfelle.

  14. Takk for svar :)

    Jeg kan jo høre om det er mulig å få rå-filene, men i så måte må jeg vel starte fra "scratch" om jeg ønsker å gjøre noen endringer i ettertid. TIFF-formatet vil vel inneholde evt endringer som er gjort med bilde, men lagret på en bedre måte enn JPG så vidt jeg skjønner.

     

    Det er vel mulig å generere JPG filer fra TIFF formatet om det skulle være nødvendig ? Jeg ser at f.eks japanfotoxxl aksepterer tiff-filer ved opplasting til bestilling, men det kan jo være andre steder som ikke gjør det og dermed kan det være behov for JPG.

  15. Hei

    Vi har hatt med oss vår nyfødte til fotograf og fått tatt noen fine bilder. Nå har vi fått tilgang til bildene i et visningsgalleri, slik at vi kan velge de bildene vi ønsker å kjøpe. Fotografen vil så redigere og gjøre de endringene vi måtte ønske, før vi får tilsendt bildene i høy oppløsning, slik at vi selv kan bestille forstørrelser osv fra der vi måtte ønske.

     

    I den forbindelse har vi fått spørsmål om hvilket format vi ønsker bildene i, og i den forbindelse blitt foreslått enten jpg eller tiff. Bildene er tatt i RAW og så etterbehandlet og konvertert. Hva bør vi i så fall velge? Bildene vil være ferdig redigert, så det er vel neppe noen justeringer vi kommer til å gjøre i ettertid. Eneste måtte vært å konvertere til sort/hvitt dersom vi ønsker det.

     

    Har lest litt på nett, og sett at TIFF nevnes ofte mtp lossless lagring, men jeg kjenner ikke til formatet noe utover det.

  16. Og dermed var alt bestilt og ordrene behandlet. Så kommer det forhåpentligvis ut i dag eller i morgen, og jeg har server oppe og går senest fredag. Jeezz, det skal visst ikke være lett... ;) Men Proshop og SuperSmart til sammen kunne levere kjapt, så da satser jeg på at de ikke har feil i lagerstatusen. :confused:

    Crap, jeg som har satt opp et filter for deg med alle AMD cpu'er som Multicom har inne som har innebygget GPU og virtualiseringsinstruksjoner: http://www.prisjakt.no/category.php?o=produkt_pris_inkmoms&l=s161642616#rparams=l=s161642681

     

    Jaja, nestegang :)

    (Bestilte deler til min server selv i går/natt. Bør være på hentelager i løpet av dagen :) )

×
×
  • Opprett ny...