Gå til innhold

karsy

Medlemmer
  • Innlegg

    165
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av karsy

  1.  

    Men vil den fremdeles ha koblingen til Spotify? Hvis de fjerner dette vil den bli av-installert fra min side.

     

    tror du apple linke til konkurrentene ? neppe ... er litt redde for at appen blir fjerna også fra Google play butikken .. hvorfor skall liksom en tjeneste hver tilgjengelig hos konkurrentene sine telefoner ?

     

    Hadde iallefall ikke forundret meg

    Tjenesten er lett å replikere. den blir ikke fjernet fra alternative platformer. En slik avgjørelse er ulønnsomt for Apple.

  2.  

     

    Er ikke noe særlig plaget av reklame på boka, men på YouTube derimot.

     

    Adblock Plus installert fra utvidelser stopper alt av reklame.Prøv det, så blir Youtube en fornøyelse.

    Jeg er fan av adblock, men har skrudd den av på youtube. Jeg følger mange mindre, og noen større, youtubere og slikt og synes det er greit å se på litt reklame mot at de faktisk får betalt for det de har laget.

    Du kan filtre ut bare de du ønsker med adblock

    • Liker 1
  3.  

    Dette skal ikke jeg ha. 3% avgift på kredittkort? Når skal Apple begynne å betale skatt i Norge?

     

    Så ikke legg inn kredittkort da, heller bruk debit kort som er gratis.

    Enkelte liker å se negativt på det meste. Det eneste som egentlig har endret seg er at det vil være en ny måte å betale på. Vanligvis man kanskje tenke åja så bra, da har vi enda flere valgmuligheter. Mens enkelte tenker åja de har en sånn avgift ja da er sikkert alt mye dårligere nå.

  4. Litt irrasjonelt men jeg er 31 og skeptisk til førerløst fly, førerløse biler derimot skal jeg ikke ha noe problem med å sette meg inn i. Har vel kanskje noe med at om noe først faktsik går galt så krever et fly mye mer av datamaskinen enn en bil, skulle jeg tro.

     

    Det er igrunn litt motsatt. Sannsynligheten for at noe skal gå galt med flyene hvis alle er førerløse blir så forsvinnende liten at det kun er miljøet som kan føre til at det skal gå galt. Flyene idag flyr jo av seg selv allerede. I Dubai trenger ikke pilotene ta på stikken en eneste gang.

  5.  

    Det er jo litt av "problemet" med bitcon og, at det alltid vil stige i verdi siden det er et limited antall supply. Lignende gull er det deflasjon, ikke inflasjon. Men bitcoin vil bli mye mer stabilt hvis det blir adoptert på stor skala.

    Både Gull og Bitcoin har inflasjon. Nytt Gull blir gravd ut og nye bitcoins blir lagd hvert 10. minutt. Bitcoin sin inflasjon er faktisk høyere enn det fleste valutaer fortsatt.

     

    Det er sant det vil til slutt ikke bli flere bitcoins, men det er over hundre år til det skjer. (Kanskje vi ikke finner noe mer gull innen da også.)

    Dette faktumet er absolutt et poeng. Men det burde også påpekkes at valutamarkeder prises etter forventninger om fremtidig inflasjon og rentesetting, og til slutt på lang sikt korrelerer mot at samme vare koster det samme i forskjellige land. Det som er viktig å få med seg er at forventningen er av betydningen. Den faktiske inflasjon i pengemengde er av svært liten betydning som sådan. Siden forventningen i Bitcoin er fast (forhåndsprogrammert) vil valutaen prises som om den har deflasjon i pengemengden over tid.

  6. Hei lagde et løsningsforslag til makroøkonomi eksamen i år. Noen innspill?

    Løsningsforslag:

    1. b
    2. c
    3. a
    4. d
    5. c
    6. a
    7. c
    8. c
    9. a
    10. a
    11. d
    12. c
    13. b
    14. c
    15. d
    16. d
    17. c
    18. b
    19. a
    20. c
    21. d
    22. c
    23. c
    24. b
    25. d
    26. d
    27. b
    28. d
    29. a
    30. c

     

     

    Karakterskala:

    A 90 - 65

    B 65 - 47

    C 46 - 34

    D 33 - 25

    E 24 - 15

    F 14 - 00

     

     

    Min forventede score: 75 +/- 4, karakter A

  7. Det som har skjedd er ganske enkelt, staten vet ikke hvor mye du kommer til tjene. Så de spør deg om å fylle ut skattekort hvis du skal jobbe, slik at du kan fortelle dem dette. Slik at de kan skatte deg over tid, rett fra lønnen. Så slipper du å få en regning på alt du ifølge loven skulle ha betalt dem på våren året etter. Siden de fleste ikke har et konsept av sparing har de antagelig laget denne løsningen.

    Trenger forsåvidt ikke være noe feil med skattekortet ditt, i og med at det er skatteetaten som forteller deg hvor mye de skal ta av lønnen din vær måned utifra hva du oppgir. Det er altså i skatteetatens interesse å trekke deg for lite. Men det du kan gjøre som jeg tror er svært sannsynlig er å endre på skattemeldingen din, legge til noen fradrag rette opp det som kan rettes. Antagelig har du rett på noe fradrag, i og med at det finnes utrolig mange fradrag.

    Jeg for eksempel er student og bor derfor ikke der hvor jeg er folkeregistrert. Det medfører at om sommeren når jeg da ikke er student, kan få pendler fradrag i henhold til reglene for dette. Noe som er veldig gunstig da man kan få opptil 60*200 i fradrag på skattegrunnlaget i de fleste tilfeller.

  8. Hvis du tenker at du skal kjøpe aksjer for å inneha retten til utbytte for så å selge den rett etterpå, vil du fort forstå at aksjer går ned eksakt det samme som de utbetaler i et nogenlunde effektivt marked. Så denne strategien vil i beste fall føre til at du går i null på lang sikt før kurtasje og avgifter.

    Når dette er sagt så for å svare på spørsmålet ditt, så må du eie aksjen når børsen stenger dagen før aksjen handles uten rett til utbytte. Du eier da rettigheten og kan selge aksjen uten at dette ødelegger for utbytte ditt. Dog til en pris som er tilsvarende lavere pga utbetalingen. Andre ting å huske på er at aksjer har en viss tid før de blir oppgjort mellom kjøper og selger, sist jeg sjekket vil det salg/kjøp ta T+2 dager før aksjene er overført. Riktignok til avtalt kurs og med inklusive rettigheter på tidspunktet handelen foregår.

     

    • Liker 1
  9. Ville det ikke vært mulig for Microsoft å legge hindringer i veien, slik at kryptering av filsystemet ikke er mulig? Eventuelt krever at man logger ut/inn hvis man er innlogget som admin, eller noe?

     

    Dette har pågått litt for lenge uhindret. Selv om dette var en "spøk", er det helt unødvendig at muligheten for å gjøre dette i det hele tatt finnes.

     

    Man vil vel i praksis måtte hindre endring av filer for å stoppe denne typen programvare.

×
×
  • Opprett ny...