Gå til innhold

peffi_InnleggNO

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av peffi_InnleggNO

  1.  

     

    **snip**

    Helt konge det der :)

     

    Jøss, godkjente nettopp Nizzen ett "Fatal design" kabinett? Nå står ikke verden til påske.

     

     

    Jeg vet ikke om han godkjente det, men om han eller andre mener noe annet er bedre, så var det bare å si ifra. Men nå har jeg gitt Digitalimpuls byggetillatelse, med Håkon sin forandring om å ta en Noctua NH-U14S isf. Begrunnelsen er lettere tilgang til hovedkort for å bytte ut / legge til komponenter i framtiden. Da jeg ikke skal ut i grenseland med overklokking, så er den mindre viften god nok.

     
  2. DAAAAA fikk jeg ut fingen og tok turen innom Digitalimpuls. Haakon var opptatt, men han stolte på at Patrick ville gi meg like god hjelp, og det er jeg sikker på at han gjorde, sammen med sidemannen.

     

    Jeg forklarte hva jeg skulle bruke PCen til, og litt hva jeg hadde sett for meg. Det er bildebehandling av RAW-filer i Lightroom med 10-bit skjerm, samt litt video-redigering etter hvert. Noe spilling er ikke å forakte det heller.

     

    Jeg ble anbefalt hovedkort fra Asrock, og litt om hvorfor. Det dyreste 1080 Ti kortet var ikke nødvendig, MSI er favoritten. RAM med mer enn 2400 Mhz var heller liten vits i, og vanlig vifte på CPUen holdt lenge, isf vannkjøling. WIFIen på Moderkortet burde holde, jeg kunne heller kjøpe ekstra nettverkskort i etterkant om det ble nødvendig. Mao var de ikke ute etter å lesse på, men heller å holde meg litt tilbake. Det er positivt. At de tar 1400,- for byggingen synes jeg er rimelig, i hvert fall ikke for dyrt. Det inkluderer 3-års garanti. De installerer Windows og Harddiskene i RAID, men overklokking tar de 2000,- for da det tar litt tid å finne det optimale oppsettet. Det blir vel til at jeg overklokker litt, ikke fordi jeg må, men det er vel blitt en sikker måte å få litt ekstra futt på uten høyere pris.

     

    Sum 32176,-.

     

    Men hva synes dere? Er det noe her som bør forandres? Jeg kommer nok til å sette strek for forandringer i morgen, og da blir det Digitalimpuls-PC. :)

     

    Varenr Produktbeskrivelse
  3.  

     

    " Ingen overklokk og ikke noe for spilleren "

     

    Vel... en sannhet med modifikasjoner. Sant nok at man får litt mindre fps men til den prisen??? Jeg skal kvitte meg med mitt intel oppsett og kjøpe amd for å støtte de selv om jeg er intel fan. Men jeg kan ikke forsvare intel i den prisingen de har og har hatt de siste årene.

    Tar glatt en 10-20 frames mindre for halve prisen :D da de frames jeg mister har ikke en pøkk med den totale spill opplevelsen.

    Overasket så... Well done til AMD og min støtte skal de få for hva de leverer denne gangen til den prisen.

    Tja, 7700K koster 3500, X1800 koster 5400. I følge testen yter disse CPU-ene likt i alle spill, om ikke bedre for 7700K.

    Alltid noen som må spre negativitet. Aldri fornøyd. Kan ikke dere være stille en liten stund? Utrolig bra jobbet av AMD. Intet mindre enn imponerende med tanke på hvor langt bak de har vært. Følgelig må man støtte opp under AMD for å svekke Intel. De har hatt monopol altfor lenge. Det er rett og slett ens plikt som forbruker.

     

    "Alltid noen som må spre negativitet. Aldri fornøyd. Kan ikke dere være stille en liten stund?" Hva mener du med det? Kan ikke du forstå at det er ytringsfihet?

    • Liker 1
  4.  

     

    Det viktigste med en ny PC er mest for pengene. Da er en tusenlapp plutselig ikke så mye. Kanskje best å skrinlegge den lappen og heller sette meg enda bedre inn i ting. Kan lett "spare" den lappen da.

     

    Er sant det. Grunnen til at jeg nevnte MSI er jo fordi de tilbyr så mange flere USB3.1 porter og USB-C, ellers har den jo faktisk en ekstra M.2 port i forhold til Asus kortet.

     

    Det at MSI har en port til for M.2 er ingen ulempe. Om et par år så er det kanskje like greit med det som vanlig hard-disk. Ser og at MSI M7 gjør det stort sett bedre på tester enn Asus IX Hero.

  5. Til en PC i den prisklassen, kjøper du i7-6800k og x99.

    Hvorfor? :-) Kan ikke så mye om dette. Er det pga 6 kjerner? Tar gjerne i mot mer info, hva med et setup og hvor jeg kjøper det. (ikke meningen å spørre om for mye). Har forresten gitt opp tusenlappen for å kjøpe i dag. Bedre å sette seg bedre inn i ting. Om Komplett skal ha så mye for å bygge, bygger jeg heller selv eller får noen til å gjøre det. 5000,- for komponenter jeg ikke er helt fornøyd med blir i røver-laget for mye.

  6. Det er vel egentlig bare flisespikkeri, og du vil gå glipp av cashbacken. Men ser bl.a at MSI (f.eks MSI Z270 Gaming M7) har både USB 3.1 gen1 og gen2 porter, USB-C gen2 og muligheten for mange flere porter om kabinettet har porter.

    Men å ev. tape over 1000 kroner på det...da spørs det. På sikt kan man jo ev. utvide på PCiE kort med slike porter om behovet melder seg.

    Det viktigste med en ny PC er mest for pengene. Da er en tusenlapp plutselig ikke så mye. Kanskje best å skrinlegge den lappen og heller sette meg enda bedre inn i ting. Kan lett "spare" den lappen da.

  7. Du klarer å bygge selv! Trenger ikke ha kunnskap for å få til det, står gode instruksjoner i manualene som følger med hovedkort og de andre komponentene. Det er moro å bygge selv faktisk! Jeg fikk det til uten noen spesielle forkunnskaper.

     

    Tek.no har også selvbyggerguide, det eneste du egentlig trenger å vite er om statisk elektrisitet.

    Med en slik stor prisforskjell, så er det nok noe jeg muligens prøver meg på. Driver og sjekker Komplett nå for å se om jeg kan "lure" meg til en bedre pris for ferdigbygget.

  8. Ellers finnes det jo andre HK i samme prisklasse med flere USB3.1 både gen1 og gen2 porter, men de er jo ikke Asus da.

    Vet ikke hvor viktig slikt er for deg. Dog 3.1 er jo nokså nytt, så er jo begrenset med hardware du kan koble til som utnytter dette for fullt. På den andre siden så skal du vel ha denne pcen en stund.

     

    Når det gjelder strømforsyning så har jeg merket at mange foretrekker EVGA PSUer om dagen. Personlig er jeg ikke så kresen, men den du har satt opp koster jo såpass mye at du fint får en av de bedre EVGA modellene til ca samme pris.

    https://www.komplett.no/product/839800/datautstyr/stroemforsyning/enheter/evga-supernova-1000-g2-1000w-psu

     

    Ellers er det lite å utsette på, dette blir en rå pc.

    Hvilke hovedkort ville du ha valgt?

  9. Det er denne jeg håper å få brukt i dag. https://www.komplett.no/kampanje/26978/datautstyr/cashbackpromo-kabylake .

     

    Når det gjelder å sette sammen egen PC, så er jeg ikke sikker på at jeg får det helt til. Derfor er det greit å få butikken til å gjøre det. Det er vel Komplett som har størst utvalg. Men det er synd de må legge på så mye avanse bare fordi kundene ønsker å velge komponenter selv.

  10. Jeg ser jo, at for hver forandring man gjør fra standard-oppsettet, så forandrer prisene seg i Komplett sin favør. Om en forandring koster 500,- , så er gjerne forskjellen på enhetene ikke mer enn 300,-. Men man velger jo selv hvor man ønsker å kjøpe. Digital-Impuls tar 1400,- for byggingen av "egne" komponenter, og gir og garanti. Men de har mindre utvalg. 

  11. Trenger du virkelig så mye som 1 TB på M.2 disken? 256 GB holder jo egentlig helt greit til OS, programmer og spill (om du ikke har enorme mengder med spill da). Dokumenter, bilder, musikk, film osv har du jo på snurredisken.

    Kan spare noen kroner der.

    Ev 500 GB og spar 2000 kr.

    Takk for hurtig innspill! Jeg kommer til å bruke PCen en del til foto-redigering. Adobe Lightroom trenger rask tilgang til data fra HD, men det er mulig at det går an å gå ned på SSD størrelsen uten at det går utover redigeringen. GTX 1080 kortet kan gjengi alle farger på de nyeste skjermene.

  12. Komplett ferdigbygget. Dette er ikke kritikk mot nettbutikken Komplett. Komplett PCer går jo å konfigurere veldig mye. Men PCen blir gjerne dyrere enn å bygge selv. For meg ble det ca 28000,- i komponenter men 33000,- ferdig. Det er stor forskjell, litt for stor, synes jeg.

     

    Jeg sitter nå her og prøver å finne ut av hvordan man kan få en Komplett Ferdigbygget uten den store forskjellen fra enkeltkomponenter. Har tenkt å få utbytte av ASUS og Intel sin cashback som går ut i dag, så må kjøpe innen kl 23:59 :-)

     

    Jeg har tenkt noe slik, noen ideer om å få dette billigst i en ferdigbygd fra Komplett? Andre komponenter som er bedre?

     

    ASUS PCE-AC68 AC1900 Trådløs Adapter
    Fractal Design Define XL R2
    Corsair AX 760, 760W PSU
    Intel Core i7-7700K Kaby Lake Prosessor
    Corsair Hydro Series H55 CPU Kjøler
    ASUS ROG Maximus IX Hero, Socket-1151
    Corsair Vengeance LED DDR4 2666MHz 32GB
    ASUS GeForce GTX 1080 ROG Strix Gaming
    Samsung 960 EVO 1TB M.2 PCIe SSD
    WD Desktop Black 4TB
    MS COA Win 10 Home Nordic, OEM

     

     

  13.  

    USA er fullt av hissige politifolk og andre fra Law Enforcement som er av den oppfatning at de kan gjøre hva de vil med folk fordi de er politi. Nettet er fullt av dette, det er en "krig" mellom vanlige videofilmende borgere som står på sine rettigheter og framprovoserer konfrontasjoner og politi som ikke vet hva rettigheter vanlige folk har og lar seg hisse opp helt uten grunn bare fordi de skal være viktige. Vet ikke helt hva slike ting har å gjøre på Akam-sidene. photographyisnotacrime.com viser mye slikt.

    Jeg er blitt utsatt for tilsvarende i Norge, siktignok av en rent-a-cop...

     

    Rent-a-cop er noe annet, men de begynner å forstå hva de ikke kan gjøre. Får en problemer med en sånn en og vet man ikke gjør noe galt, så be de ringe politiet.

  14. Lovene i USA og Norge er forskjellige. Det meste er mer komplisert i USA da de har The Constitution og forskellige amendments, 1, 4 og 5 er vel de det mases mest om "der borte". Hver stat har sine regler igjen og så er det countyene. Det er og en haug med ulike politier og lissom-politier som alle har sine forskjellige områder de skal passe på. Jeg tror og norsk politi muligens har en litt lengre utdannelse og er litt mer pragmatiske og ikke gidder la seg provosere av tullball. Men så er det vel ingen i Norge som ser det som sin oppgave å teste politiet hele tiden heller hva gjelder deres kunnskap om hva de har rett til og ikke overfor Hvermannsen. Jeg gjentar at det er forskjell mellom USA og Norge og at jeg ikke ser helt hvilken relevans dette innslaget har for Akam sine lesere. Det viser bare en tullete politimannsom har en dårlig dag på jobb. Vis heller noe fra Norge.

  15. USA er fullt av hissige politifolk og andre fra Law Enforcement som er av den oppfatning at de kan gjøre hva de vil med folk fordi de er politi. Nettet er fullt av dette, det er en "krig" mellom vanlige videofilmende borgere som står på sine rettigheter og framprovoserer konfrontasjoner og politi som ikke vet hva rettigheter vanlige folk har og lar seg hisse opp helt uten grunn bare fordi de skal være viktige. Vet ikke helt hva slike ting har å gjøre på Akam-sidene. photographyisnotacrime.com viser mye slikt.

×
×
  • Opprett ny...